推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

回復 9543# 的帖子

如果條女真係有耶菜花 我想知個傳染率高唔高 呢排真係俾呢件事搞到好煩 又好驚傳染到俾女朋友

引用:
原帖由 signsign 於 2009-11-16 22:47 發表
小弟有個疑問,聽講有淋病的人尿道等患處都會有流膿、刺痛、滴白及小便頻密等症狀,但又聽到好多人因性接觸而感染到淋病,如果有以上症狀又點可以做愛呢?仲會有快感咩?特別是男仔有淋病的話,症狀係好明顯的。

...
你真係有所不知,好多人有淋病都係冇病徵出黎,所以好多人中左招都唔會知自己有,除非去玩既人有定期自己去做晒d STD TEST啦。唔信你有機會下次去睇醫生,問下你個醫生,我唸就算一般既家庭醫生都會有STD既常識!

引用:
原帖由 0017564 於 2009-11-16 03:27 發表
有樣野我真係好想大家幫幫手 係咁既 早2日第一次上大6玩 咁條女就冇用套吹 但係就有用套做 做做下時發覺佢肛門有d好似耶菜花咁既野 個時因為第一次上去玩冇諗到咁多野 我本身冇傷口 但係唔知掂到會唔會傳染到......  ...
肛門口有花? 如果係,,,我唸好大機會都有傳染性,因為IF你所講見到既真係花,病發緊出黎既人係好高傳染性!

你自己好去做下BODY CHECK啦,醫生成日都講有得一樣STD就好有機會有第2樣STD

TAKE CARE~

引用:
原帖由 0017564 於 2009-11-16 03:27 發表
有樣野我真係好想大家幫幫手 係咁既 早2日第一次上大6玩 咁條女就冇用套吹 但係就有用套做 做做下時發覺佢肛門有d好似耶菜花咁既野 個時因為第一次上去玩冇諗到咁多野 我本身冇傷口 但係唔知掂到會唔會傳染到......  ...
小兄弟,,,

我勸你以後都唔好再去玩啦,而家D STD 好似感冒咁,,咁流行,,, 去玩過一陣,,,以輩上一世既暗影,真係十分不值,,,  希望你冇另一半啦,,唔好傳到俾另一半,唔係仲大獲!

三思~~~

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-11-17 11:42 發表

小兄弟,,,

我勸你以後都唔好再去玩啦,而家D STD 好似感冒咁,,咁流行,,, 去玩過一陣,,,以輩上一世既暗影,真係十分不值,,,  希望你冇另一半啦,,唔好傳到俾另一半,唔係仲大獲!

三思~~~
Candy 妹, 最近無點見到妳留言, 幾好吧!

引用:
原帖由 signsign 於 2009-11-16 22:47 發表
小弟有個疑問,聽講有淋病的人尿道等患處都會有流膿、刺痛、滴白及小便頻密等症狀,但又聽到好多人因性接觸而感染到淋病,如果有以上症狀又點可以做愛呢?仲會有快感咩?特別是男仔有淋病的話,症狀係好明顯的。

...
一般男人病徵比較明顯,痛和流野!所以男人容易發覺!
但無病徵都有

go to see........

http://www.neohealth.com.hk/hk/sh-std.html#淋病

http://www.ziteng.org.hk/info/health_c.html#1

中左招

我之前中過一次疱疹.....我個時可能自己出去玩中左招都唔知....其實已經係上年既事, 之後幾個月都出返, 後期去左睇醫生, 之後都係食藥同埋浸藥就好返~~ 其實我都知道冇可能會好得返....只要一發返出黎, 就要去睇醫生....點知十月尾個時, 我發現自己JJ好似有D肉粒既野, 之前係冇既....我諗會冇事啦~ 因為自己之前中左招之後已經唔敢再出去玩喇....但係我有一次同女朋友做時, 發現有少少血絲, 我就開始有D驚喇!! 之後走去再睇醫生, 點知醫生同我講話我大左Wart!! 我個時呆左, 明明自己上次中左招已經冇出去玩, 點解都會中招....之後醫生比左D solution 我搽, 好似有返好多...同埋D肉粒都冇左....但係附近又無啦啦生肉粒出黎....我而家都幾煩....我而家啱啱過左七日, 今日再開始搽藥...我諗住今次搽完都唔得, 就要睇多次醫生....同埋我見到大家話 Dr Ho 幾好, 如果可以的話就PM Dr Ho 個地址同電話比我, 我想睇多次......唉~~

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-11-17 11:42 發表

小兄弟,,,

三思~~~
今日終於暸解過你歷史了…
現在你另一半同以前對你的態度有無小小分別?

引用:
原帖由 vin55 於 2009-11-17 13:45 發表
我之前中過一次疱疹.....我個時可能自己出去玩中左招都唔知....其實已經係上年既事, 之後幾個月都出返, 後期去左睇醫生, 之後都係食藥同埋浸藥就好返~~ 其實我都知道冇可能會好得返....只要一發返出黎, 就要去 ...
聽聞中兩樣野,真系比較麻煩!因為兩樣都系本身對抗病毒!

求証多個醫生都好!
dr ,這裡要版規系自己系版內找,無記錯系100頁左右!

不過我花都有幾年先發現添! 第一次睇醫生中三樣!

引用:
原帖由 vin55 於 2009-11-17 13:45 發表
我之前中過一次疱疹.....我個時可能自己出去玩中左招都唔知....其實已經係上年既事, 之後幾個月都出返, 後期去左睇醫生, 之後都係食藥同埋浸藥就好返~~ 其實我都知道冇可能會好得返....只要一發返出黎, 就要去 ...
師兄, 我9月中中左皰, 想問下你係上年幾時確定中皰呢? 你話幾個月後返發, 係係第一次發既地方, 定係第二到?  因為我係毛髮皮膚位出水泡, 但最近發現袋袋無故有結焦情況, 但又唔覺出過水泡, 師兄有無遇過咁情況?  同埋你係係邊部位發病(出水泡), 請講講.  另外, 你都無再玩啦, 所以想知你到底隔左幾多個月先出花

引用:
原帖由 man002 於 2009-11-17 13:50 發表

求証多個醫生都好!

Man 兄, 第一次聽到你話花都有幾年先發現  無理由咁耐先發吖

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-11-17 14:22 發表

Man 兄, 第一次聽到你話花都有幾年先發現  無理由咁耐先發吖
黑點物體,像"默  ":"  字",扁平,
正常人點會猜想系花!同生長得好慢慢變化!像老人班果類

吾系中林和衣,之後身體弱好多,先系頭都出圓粒物體,我猜想我還隊酒中作樂!

所以,我先話世界幾危險,帶菌者帶幾年先知!

引用:

小兄弟,,,

三思~~~
諗住人一世物一世 咩都要試一次 點知第一次就俾我見到d咁既野.....講真 以後我都唔會去玩 唔想傳染到俾另一半....同埋我想知 如果真係中左 我睇網上多數話 1-8個月 但係多數d人都係咩時間就會知到有冇中 同埋除左臨床俾e生check之外 有冇d咩野方法可以係我未發出黎之前就可以check到...因為一日未check得到有冇事我都唔敢同另一半發生關係...廢事害到佢...

引用:
原帖由 man002 於 2009-11-17 14:45 發表

黑點物體,像"默  ":"  字",扁平,
正常人點會猜想系花!同生長得好慢慢變化!像老人班果類

吾系中林和衣,之後身體弱好多,先系頭都出圓粒物體,我猜想我還隊酒中作樂!

所以,我先話世界幾危險,帶菌者 ...
Man兄, 有無問過醫生點解會幾年先發大?  定係自已最近去玩先中招?

引用:
原帖由 0017564 於 2009-11-17 16:51 發表

諗住人一世物一世 咩都要試一次 點知第一次就俾我見到d咁既野.....講真 以後我都唔會去玩 唔想傳染到俾另一半....同埋我想知 如果真係中左 我睇網上多數話 1-8個月 但係多數d人都係咩時間就會知到有冇中 同埋除左 ...
我聽政府醫生講過, 未有症狀係無得測試, 你睇下之前既師兄啲留言啦, 多數都會一至三個月都會發出嚟, 當然都有例外, 我相信樓上 Man 兄例子係Exceptional 吧 !

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-11-17 17:02 發表

Man兄, 有無問過醫生點解會幾年先發大?  定係自已最近去玩先中招?
醫生都無勿好解釋,身體好米無勿增長!

其實初初系一細黑點,像臉上黑頭,吾庠吾痕,無勿人會理,當大些少,看濕疹時問醫生又無勿問題,無理,幾年內慢慢生長到像臉上"默"!因正常一般人系吾痛都吾會理它!
常識話花會開花爆開!
本身jj body都好多黑色類似默!吾系花,

平時我好多補湯飲!身體都可以!壯年嘛,\
現在老年

點解最近發出:
因為我去十幾日流浪背包式自由旅遊,人玩到疲累,超身體負可,然後感冒病一排,然後去玩,就這樣一次過中焦同發出來!
我覺得林和衣時重感冒,當時真系累到死,食藥重好累,大煱!

相關搜索目錄: 旅遊

回復 9553# 的帖子

但係會唔會成日發返出黎? 如果係就煩喇....唉

如果我自己真係中左耶菜花 我叫我另一半去打hpv 疫苗 係唔係可以減低左佢中既機會 定係完全唔會傳染到

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-11-17 14:03 發表

師兄, 我9月中中左皰, 想問下你係上年幾時確定中皰呢? 你話幾個月後返發, 係係第一次發既地方, 定係第二到?  因為我係毛髮皮膚位出水泡, 但最近發現袋袋無故有結焦情況, 但又唔覺出過水泡, 師兄有無遇過咁情況 ...
我其實係上年八月到中左一次, 之後食藥同浸藥先好返...之後隔左一年之後到生返係同一個地方....而我發個時就好似一D爆左水泡既樣, 會痛既~ 所以醫生知我一中就要我浸藥, 大約四至五日就會好返

引用:
原帖由 0017564 於 2009-11-17 18:26 發表
如果我自己真係中左耶菜花 我叫我另一半去打hpv 疫苗 係唔係可以減低左佢中既機會 定係完全唔會傳染到
係邊到有得打? 如果有, 我都想叫我另一半打

引用:
原帖由 man002 於 2009-11-17 13:50 發表

求証多個醫生都好!

我係大約一百頁個到都開始揾, 前後十頁都唔係好見..... 我再努力揾下先...唔該

引用:
原帖由 vin55 於 2009-11-17 18:28 發表

我其實係上年八月到中左一次, 之後食藥同浸藥先好返...之後隔左一年之後到生返係同一個地方....而我發個時就好似一D爆左水泡既樣, 會痛既~ 所以醫生知我一中就要我浸藥, 大約四至五日就會好返
你係話上年八月中招發左一次後, 成年後先係同一地方第一次返發?  請問上年醫生有無抽水泡既液體去測試? 確實係皰疹2型嗎?  因為皰疹有時會誤疹.  你係發係邊個位?  睇薨O年你都有同另一半做, 佢無被感染吧, 因為無症狀都會皮膚傳染, 所以我都唔敢同老婆做.  我最近係袋袋發現有結焦情況, 你呢年有無無端端潰傷結焦啊, 因為我中招雖然出水泡, 但都唔痕唔痛, 所以我怕無端有潰傷其實係返發自已都唔知, 雖然我見唔到有水泡

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-11-17 20:04 發表

你係話上年八月中招發左一次後, 成年後先係同一地方第一次返發?  請問上年醫生有無抽水泡既液體去測試? 確實係皰疹2型嗎?  因為皰疹有時會誤疹.  你係發係邊個位?  睇鈬呢年你都有同另一半做, 佢無被感染吧, 因為 ...
我上年中個時,醫生叫我驗曬幾樣野,HIV, 皰疹, 淋病,同埋梅毒個D....之後我記得冇樣中......但係醫生話我個症係皰疹....我冇理由唔信佢.....依一年我同我另一半做,但係佢又冇野....我間中都有問佢重要部份有冇事....佢又話冇....但係我中左招之後,真係同另一半少左好多做,可能我驚啦~~ 之後我又返發之後,梗係冇同佢做啦~~ 我反而禁多次都生係JJ到,其他部位都唔見有,同埋我冇無無端端潰傷結焦個D....可能我唔見都唔知~~不過今次好唔同,完全同之前唔同!! 但係我聽到我中左花,個下好驚,成日係到諗邊到野返黎.....自已依一年已經冇去玩....唉∼我依幾日又要開始搽藥,不過情況有冇好轉,我都想去Dr Ho個到睇多次,買個安心都好!

引用:
原帖由 vin55 於 2009-11-17 23:09 發表

我上年中個時,醫生叫我驗曬幾樣野,HIV, 皰疹, 淋病,同埋梅毒個D....之後我記得冇樣中......但係醫生話我個症係皰疹....我冇理由唔信佢.....依一年我同我另一半做,但係佢又冇野....我間中都有問佢重要部份有冇 ...
你驗血都無中到, 即係你個醫生憑經驗判斷你中皰疹, 我真有躞h疑到底係咪, 確定係咪中皰疹最好方法係抽樣本培值菌再化驗, 避免有錯, 我當時係私家同政府都有抽樣本化驗, 係政府驗埋梅同HIV, 都唔洗比錢, 最終兩份報告都係CERTIFY我中皰2型  依家等12月中夠90日再去驗果兩樣多一次.  想問下你係JJ既症狀係咪出一撮細少水泡, 有無痕痛呢?  我係JJ旁毛髮地方發, 所以戴套做都怕傳染到另一半.  如果你都係睇上次個醫生, 我唸師兄你最好搵多個醫生確定係咪花先!!

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-11-17 23:38 發表

你驗血都無中到, 即係你個醫生憑經驗判斷你中皰疹, 我真有鱓懷疑到底係咪, 確定係咪中皰疹最好方法係抽樣本培值菌再化驗, 避免有錯, 我當時係私家同政府都有抽樣本化驗, 係政府驗埋梅同HIV, 都唔洗比錢, 最終兩份 ...
如果政府唔洗錢,我諗我都會去驗多次~  我上次中疱,似係爆左既水泡.....我記得係痛嫁喎,痾尿都有痛∼∼ 今次我已經轉左另一個醫生睇,但係佢又話我中左花,因為當時佢即刻幫我搽藥水,佢話見到個傷口變左白色,就似係中左花∼ 我而家仲搽緊wart solution....但係個JJ既肉粒搽左之後真係冇左....我諗係花係機會都好大

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。