推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 vin55 於 2009-11-25 10:42 發表

就係做左冷凍喇, 個到都唔甩....都唔知個到係唔係花....但係佢話係花, 我睇又唔係好似
你係咪都係睇dr.ho?

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-11-25 14:16 發表

你係咪都係睇dr.ho?
係呀, 上個星期囉, 我所有位置都搽好曬, 差一個位置未好....唉

引用:
原帖由 vin55 於 2009-11-25 14:24 發表

係呀, 上個星期囉, 我所有位置都搽好曬, 差一個位置未好....唉
IF個個位唔好,,我唸你要去凍多次

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-11-25 14:59 發表

IF個個位唔好,,我唸你要去凍多次
我都知, 但係之前見到d c ching講唔好禁快又做.....等三,四個星期先好做....因為D皮膚未recover曬

回復 9673# 的帖子

快點再去冷涷吧,不需要等,否則會惹開。

引用:
原帖由 garamon 於 2009-11-25 17:32 發表
我睇下聽日會唔會去做多次

引用:
原帖由 garamon 於 2009-11-25 17:32 發表
同意, 快啲去睇啦, 唔係越生越多, 順便問下上面關於皰問題

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-11-25 17:52 發表 同意, 快啲去睇啦, 唔係越生越多, 順便問下上面關於皰問題
我已經約左dr ho喇, 聽日又要上去多次....

引用:
原帖由 garamon 於 2009-11-25 11:46 發表
Badman 看了 Dr Ho 的結果如何?
Garamon兄, 我今日放工時去左睇啦...結果真係花...
唉...撐左5個月, 又再翻發, 真係有d洩氣...

回復 9678# 的帖子

事實如此,唯有再忍耐吧。你留意這幾個月有沒有吃了甚麼,因為我之前吃了些普通頭痛藥,都有少點敏感。

引用:
原帖由 bad-man 於 2009-11-25 23:51 發表

Garamon兄, 我今日放工時去左睇啦...結果真係花...h:" />
唉...撐左5個月, 又再翻發, 真係有d洩氣...
BAD-MAN兄

其實你成5個月先再出, 會唔會代表你身體個免疫系統都幾好先會咁耐再生出黎? 可能你搞埋今次,, 以後冇事,,唔好灰心

我都好明白,,, 成日怕佢沒完沒了咁,,, 我會為所以既朋友們祈福的!!! 戰友們快d冇事,從過新生活!!!~~~

引用:
原帖由 garamon 於 2009-11-26 09:53 發表
事實如此,唯有再忍耐吧。你留意這幾個月有沒有吃了甚麼,因為我之前吃了些普通頭痛藥,都有少點敏感。
garamon

咁你呢排ok嗎???

回復 9681# 的帖子

停了5個月,仍觀察中,有時都會發現疑似,但再觀察多 2 天,又會變得正常,對是不是疣都有少少經驗, 太太下月再檢查。

引用:
原帖由 garamon 於 2009-11-26 09:53 發表
可能呢排應酬多左 (飲酒 / 食煙), 但冇辦法, 工作需要, 人在江湖, 真係...
同埋加上工作壓力真係好大, 所以成日都想食煙...
不過好采今次出既唔係新位, 係舊位, 咁都好d

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-11-26 09:54 發表

BAD-MAN兄

其實你成5個月先再出, 會唔會代表你身體個免疫系統都幾好先會咁耐再生出黎? 可能你搞埋今次,, 以後冇事,,唔好灰心

我都好明白,,, 成日怕佢沒完沒了咁,,, 我會為所以既朋友們祈福的!!! 戰友們快d ...
Candy姐, 真係好多謝你鼓勵...
可能係近排真係太攰太大壓力, 我諗住試下開始食龜岭膏, 睇下會唔會有用...

回復 8850# 的帖子

Badman , 飲酒食煙是大忌,會減低自己身體的免疫力,食龜靈膏沒有幫助,我也曾試過,最重要心情放鬆及睡多些才有用。

引用:
原帖由 garamon 於 2009-11-26 11:53 發表
Badman , 飲酒食煙是大忌,會減低自己身體的免疫力,食龜靈膏沒有幫助,我也曾試過,最重要心情放鬆及睡多些才有用。
唉...但有時真係避唔到, 我已經比以前食少左好多...
但我真係成日訓得唔好

吾知系吾系病了特別易累,
所以一到十一,十二點就累,就走去睡覺到七,八點鐘。
以前都睇下西甲,歐冠,現在都睇錄播就算!吾捱夜!

其實睡不著飲某些湯水好睡好多!蓮子百合花參肉竹湯!或者安神湯水!
另外現在我都由不是常吃早餐變成每朝一杯美國雅培金裝加營素和餅乾。

引用:
Garamon 兄, 食普通頭痛藥唔會有咩掛?

回復 9688# 的帖子

就是普通在街買的頭痛藥,因為有水楊酸,可能我對這物質有敏感,我吃後第 2 天,以前有疣的地方就會紅,就會懷疑是復發。

我記得之前曾提及,我看過關於免疫系統的書,要加強自己的免疫力,睡眠是最有效的做法。

引用:
原帖由 man002 於 2009-11-26 13:15 發表
吾知系吾系病了特別易累,
所以一到十一,十二點就累,就走去睡覺到七,八點鐘。
以前都睇下西甲,歐冠,現在都睇錄播就算!吾捱夜!

其實睡不著飲某些湯水好睡好多!蓮子百合花參肉竹湯!或者安神湯水!
另外 ...
Man兄, 你日子有功, 睇嚟都可以寫個"湯水篇"  最近炒股炒成點吖

引用:
原帖由 garamon 於 2009-11-26 13:36 發表
我記得之前曾提及,我看過關於免疫系統的書,要加強自己的免疫力,睡眠是最有效的做法。
因為器官都有特定休息時間!2300-0300系最好休息!

引用:
原帖由 man002 於 2009-11-26 13:54 發表

因為器官都有特定休息時間!2300-0300系最好休息!
贊同! 我尋晚好難得咁10點幾就去左訓教~~~HEHE~~~  好多時盡可能我12點幾就會訓~

引用:
原帖由 garamon 於 2009-11-26 11:08 發表
停了5個月,仍觀察中,有時都會發現疑似,但再觀察多 2 天,又會變得正常,對是不是疣都有少少經驗, 太太下月再檢查。
GARAMON 兄

你太太之前咪話感染左HPV 16既,, 咁佢當時ONLY CHECK到有1種HPV?

佢係咪而家都係每半年KEEP住CHECK一次柏氏? 暫時柏氏報告都正常嗎,,

你應該都見我之前寫啦話我柏氏有異常,叫我3-6個月再CHECK 1次,,因為我受到HPV 感染

SO FAR我同我另一半都冇見有花,,,,,, 可能我同你太太個CASE 一樣吧,,, 俾D 建議我? 咁你同你太太有返SEX嗎? 我同我另一半都係 1個月1次,, 盡量都會用返個套

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。