推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 man002 於 2009-11-24 09:47 發表

睇完你D圖其實都同我類似,都系初初黑色凸起祇得一粒,吾會生成群,但我會幾年內慢慢長大!會變成一達1mm大吾系變成圓珠型狀。
不過你吾系三達野,系好多粒粒分散才真,你覺得無凸起?你用光旁邊照射,圖片都見 ...
man002 你誤會左佢啦,,bigdog 呢張相係係網上面搵,唔係佢本人個袋袋,你睇下張相個右下角有個logo架

請冷靜d~~~

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-11-24 10:00 發表

man002 你誤會左佢啦,,bigdog 呢張相係係網上面搵,唔係佢本人個袋袋,你睇下張相個右下角有個logo架

請冷靜d~~~
嘻嘻,無細心留意,因為炒股睇個市,又答問題!
佢不如拍照上來,JJ好普通,桑拿洗澡都成個場幾十條,條條FIN!

引用:
原帖由 man002 於 2009-11-24 10:13 發表

嘻嘻,無細心留意,因為炒股睇個市,又答問題!
佢不如拍照上來,JJ好普通,桑拿洗澡都成個場幾十條,條條FIN!
我唸冇乜人會鐘意自己影自己jj上黎同人分享啊嗎,,可能你比較特別d,,,

佢拎得出黎俾你睇,不如俾醫生睇好過,, 你答左佢未必係專業,,係咪?!

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-11-24 10:23 發表

我唸冇乜人會鐘意自己影自己jj上黎同人分享啊嗎,,可能你比較特別d,,,

佢拎得出黎俾你睇,不如俾醫生睇好過,, 你答左佢未必係專業,,係咪?!

你錯啦,當病了懷疑,病者JJ無勿大件事,你睇返舊POST 好多JJ相

病者成鬼日疑神疑鬼:成日上去PAY FEE 幾舊聽兩句,你估錢多!又要請假!

其實我毛囊發炎黑色凸起一大舊,我都有問醫生,佢話發炎就算!我都無理到,
繼續殺花

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-11-24 09:58 發表

可能個d 一達達黑左既野係普通既皮膚病,,, 好似我咁,,, 咩真菌,,有時可能下面沖完涼未夠乾你又走去著條under cool 住佢,, 焗到痕, 可能係念珠菌, 又可能係夏天熱時焗到發炎,,,,   

你應該相信下d醫生,, 放過你自己啦,,,, 好似我下面有2,3粒仔突突地都好驚架之前,,,,係都要俾多千幾蚊去搵醫生睇,,,, 不過俾左2個性病科醫生,包括dr.ho同我1個女既家庭醫生睇佢地都話,,呢d冇野既,,,
你就錢多,應該買兩條貴野名牌厘屎花邊內衣衭著好過啦!起碼吸引老公都得益!

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-11-23 23:57 發表

That's my concern!  怕自已返發唔知, 怕無症傳染, 我上次問醫生, 醫生話無症狀先做, 跟著話安全鱓都係戴套做, 我話我係毛髮地方發病, 戴都cover唔倒, 佢都無野好講 我中招証實左皰2型之後, 我早夜都會自我檢查 ...
不過醫生話如果你生係個到, 好少會走去第二到嫁喎...但係我生係JJ到...未仲煩

引用:
原帖由 vin55 於 2009-11-24 11:14 發表

不過醫生話如果你生係個到, 好少會走去第二到嫁喎...但係我生係JJ到...未仲煩
我分別問過政府, 2個家庭醫生, 我話會唔會返發係第二到, 佢地咁講;

1) 政府醫生 : 發都會係三角褲範圍 (方死講錯.....)
2) 第一個私家醫生 : 皮膚都會傳染, 手沾到病患都有可能傳到身體其他部份 (比佢嚇Q死.......)
3) 第二個私家醫生 : 手同下體皮膚構造唔同, 經手傳到其他地方機會低, 不過當發病時水泡穿左, 液體都有高傳染性, 如附近地方有傷口的話, 有機會令到其他地方發病 (呢個肥仔醫生中肯啲)

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-11-24 09:58 發表

其實你都過左咁耐啦,又俾左咁多個醫生睇包括dr.ho咁有經驗既性病科醫生,,ching 你係咪個心理病問題?  好多時自己驚就會咁,,不停係咁覺得自己係有野有事,,講真啊if你真係有花啊咁, 你太太都應該有左啦,,又點會到而 ...
Candy 妹, 我太太好耐之前都有真菌, 好小事, 食藥搞店, 不過都係唔好著窄既褲, 內褲都唔好, 我都打算買啲鬆身既內褲著

我尋日又發現到一粒疑似, 睇黎聽日又要上15F了...希望唔係花仔啦...

回復 9654# 的帖子

都停了幾個月,多數都不是,可能是腺體。Dr Ho 曾說,如停了3個月,有 80% 以上不會再復發,放心!

garamon

你醫好花?

引用:
原帖由 garamon 於 2009-11-24 15:25 發表
都停了幾個月,多數都不是,可能是腺體。Dr Ho 曾說,如停了3個月,有 80% 以上不會再復發,放心!
師兄, 你最近點吖?

引用:
原帖由 garamon 於 2009-11-24 15:25 發表
希望如你所言啦...
雖然話有左呢個病咁耐, 應該已經習慣左, 但早幾日發現到時, 心情不期然又down起黎, 尋晚仲搞到訓唔著...

引用:
原帖由 bad-man 於 2009-11-24 16:35 發表

希望如你所言啦...
雖然話有左呢個病咁耐, 應該已經習慣左, 但早幾日發現到時, 心情不期然又down起黎, 尋晚仲搞到訓唔著...
師兄, 相信每個師兄都會有咁反應, 莫講話懷疑個案, 唸起都有時會............不過我會儘量克服

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-11-24 17:21 發表

師兄, 相信每個師兄都會有咁反應, 莫講話懷疑個案, 唸起都有時會............不過我會儘量克服
知易行難......

回復 9656# 的帖子

停了5個月,仍觀察中,有時都會發現疑似,但再觀察多 2 天,又會變得正常,對是不是疣都有少少經驗。

引用:
原帖由 bigdog33 於 2009-11-24 00:45 發表

=======
C HING
嗰3達淺啡既嘢..其中兩達係正毛囊位..有條毛生係正中既
另一達即生係平時啲白色毛孔位.
用手.按住嚟睇.只係好似一片碎咗小麥片..鼻尿一片甘既SIZE.無明顯突起& ...
狗哥:
你幅圖個d黑色粒粒我都有.
我都係生係袋度, 超過十粒.
我上次都同你講過, 個d係"血管"
係醫生講既.
吾係咩皮膚病.
吾好成日疑神疑鬼.

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-11-24 13:18 發表

我分別問過政府, 2個家庭醫生, 我話會唔會返發係第二到, 佢地咁講;

1) 政府醫生 : 發都會係三角褲範圍 (方死講錯.....)
2) 第一個私家醫生 : 皮膚都會傳染, 手沾到病患都有可能傳到身體其他部份 (比佢嚇Q死. ...
感都好驚姐....如果你感講.....即係點都有可能

引用:
原帖由 vin55 於 2009-11-24 18:52 發表

感都好驚姐....如果你感講.....即係點都有可能
所以我先擔心, 生仔先唔好講, 就算戴套我都驚傳比老婆, 至少師兄你係上年中皰後, 都有同另一半做而佢無被感染, 可能你生係JJ到, 戴套可以減少傳染能力, 你下次可以問下Dr. Ho

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-11-24 22:06 發表

所以我先擔心, 生仔先唔好講, 就算戴套我都驚傳比老婆, 至少師兄你係上年中皰後, 都有同另一半做而佢無被感染, 可能你生係JJ到, 戴套可以減少傳染能力, 你下次可以問下Dr. Ho
呢個心理障礙真係好難跨過,,,我完全明白,,,,,,唉    有時後悔都冇用,,早知今日何必當初

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-11-24 22:06 發表

我都可以會問下既.....我而家搽藥膏.....D皰已經冇曬.....之前有兩個位有花, 其中一個位已經冇左....而家仲有一個位置搽極藥膏都唔甩.....十二月可能又要睇多次.....

引用:
原帖由 vin55 於 2009-11-25 09:39 發表

我都可以會問下既.....我而家搽藥膏.....D皰已經冇曬.....之前有兩個位有花, 其中一個位已經冇左....而家仲有一個位置搽極藥膏都唔甩.....十二月可能又要睇多次.....
ching 醫生有冇同你個D花做 冷凍/電灼?

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-11-25 09:54 發表

ching 醫生有冇同你個D花做 冷凍/電灼?
就係做左冷凍喇, 個到都唔甩....都唔知個到係唔係花....但係佢話係花, 我睇又唔係好似

回復 9658# 的帖子

Badman 看了 Dr Ho 的結果如何?

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。