推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 vin55 於 2009-11-18 00:02 發表

如果政府唔洗錢,我諗我都會去驗多次~  我上次中\,似係爆左既水泡.....我記得係痛嫁喎,痾尿都有痛∼∼ 今次我已經轉左另一個醫生睇,但係佢又話我中左花,因為當時佢即刻幫我搽藥水,佢話見到個傷口變左 ...
如果你仲有返發係JJ到, 有症狀即刻去抽樣本化驗, 咁先確認到.  另外, 如果真係花, 唔會咁易搽藥水就無左, 其他師兄可以比禶N見, 不過我個人認為搵多個醫生RE CONFIRM 好

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-11-18 00:08 發表

如果你仲有返發係JJ到, 即刻去抽樣子化驗, 咁先確認到.  如果真係花, 唔會咁易搽藥水就無左, 其他師兄可以比鱓意見, 不過我個人認為搵多個醫生RE CONFIRM 好鱓
不過我會搽埋今個星期睇下點先,我下星期好唔好都會去睇多次.....我覺得好奇怪,之前有幾粒肉粒,搽左D solution就冇左,但係附近又出返D粒,都唔知搞咩....所以我而家死人都搽左先,睇下咩事~~ 同埋我想知道,如果佢冇發返出黎,係唔係驗唔到嫁? 定係走去驗血就點都驗到出黎?

引用:
原帖由 man002 於 2009-11-17 13:50 發表

聽聞中兩樣野,真系比較麻煩!因為兩樣都系本身對抗病毒!

求証多個醫生都好!
dr ,這裡要版規系自己系版內找,無記錯系100頁左右!

不過我花都有幾年先發現添! 第一次睇醫生中三樣!
===========
不過我花都有幾年先發現添 ???
C HING。。你咪吓我。。花仔。幾年後先出嚟???
但係查過網頁。。都無呢種病例。
可否分享多啲。。
定係你長期有出去風流。。唔知邊次中咗招呀。。???

引用:
原帖由 bigdog33 於 2009-11-18 00:42 發表

===========
可否分享多啲。。
定係你長期有出去風流。。唔知邊次中 ...
我意思系早幾年出黑點好細粒好慢慢生長,幾年後先証實系花!吾系幾年後先出!
應該早幾年中花!不過突然雞冠頭花就上個月先出現!所以好易發現

引用:
原帖由 bigdog33 於 2009-11-18 00:42 發表

===========
可否分享多啲。。
係未其實有時發返出黎都唔知呢? 但係我平時又唔係好覺有發返出黎~~ 可能今次個位置係JJ, 所以好緊張啦

引用:
原帖由 vin55 於 2009-11-18 09:52 發表

係未其實有時發返出黎都唔知呢? 但係我平時又唔係好覺有發返出黎~~ 可能今次個位置係JJ, 所以好緊張啦
你係話花同皰都發係JJ到?  你成年無再玩, 想問下你上年八月中皰前幾多日中出過, 有無用安全套呢?  正常中皰4-5日就會出病徵, 花就潛伏期比較長

引用:
原帖由 vin55 於 2009-11-17 13:45 發表
我之前中過一次疱疹.....我個時可能自己出去玩中左招都唔知....其實已經係上年既事, 之後幾個月都出返, 後期去左睇醫生, 之後都係食藥同埋浸藥就好返~~ 其實我都知道冇可能會好得返....只要一發返出黎, 就要去 ...
老實講,,你個d係咪花黎架,我都未係睇咁多都冇見有人講係搽咩solution可以冇左d花,,,, 呢樣野真係覺得好驚訝同懷疑!!!

你有花(可能有)又有疱又有另一半,,, 你都係小心d,,醫好左隔一斷時間先同你女人行埋啦,,, 一人受苦好過二人受苦~~~

不過你話做到有血絲,,其實會唔會係你gf下面既血??? 但你有冇叫過你gf去做下陰道子宮頸檢查佢有冇生花係入面?? 我之己都有keep住去check,因為真係好擔心,,,,

引用:

===========
可否分享多啲。。
老實講我見到佢咁講我都嚇一嚇,,唔通我又要加長個監察時間,,,,,,,

bidgog33兄,,最近好嗎?

引用:
原帖由 0017564 於 2009-11-17 18:26 發表
如果我自己真係中左耶菜花 我叫我另一半去打hpv 疫苗 係唔係可以減低左佢中既機會 定係完全唔會傳染到
朋友,, 如果你係中左花,,, 而你之後又有同你另一半有過sex (有/冇套) ,, 好大機會佢都會受左你感染

hpv係要身體未有個幾隻hpv打先有用,當然啦,,, 佢個到 有個係 4合1 (加惠苗) - 岩26歲以下最好冇sex exp既人打,,,     2合1 (慧研康)  - over 26歲打都冇問題,,,有sex都可以,,作用真係唔敢講呢d都係好新既疫苗黎,,而我本人就打左呢隻岩岩,,,,,<唔知有冇記錯名>,,, 如果個女性有1隻hpv ,,, 即好似4合1咁,中左4入面既1隻,, 打左針都只會對3隻起到防範作用,,, 1隻中左就起唔到作用,,
*如果本身中左先打就不能起到晒全部作用, 我自己唔理,打左去先算,,,

係一般既家庭醫生你見佢有張貼呢d 疫苗資料都應該有得打,,大約1000-1500/針,,要打3針

引用:
原帖由 man002 於 2009-11-17 13:45 發表

今日終於暸解過你歷史了…
現在你另一半同以前對你的態度有無小小分別?
我都岩岩先睇返你背景,,中3樣? 咁你非淋都e好晒??

事情發生到而家都8個月有多啦,,, 另一半對自己態度,,, 俾我預期中好架啦,,,, 有時會拎返件事出黎話我咁loo,, 但冇俾佢叫我走都算係不幸中既大幸,,,, 感激佢肯俾機會我改,,,

你呢? 你另一半知道你d野嗎?

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-11-17 12:06 發表

Candy 妹, 最近無點見到妳留言, 幾好吧!
我冇留言,但係我日日都有黎睇你地留言啦,,,,睇睇下又會感觸下,,,, 自己搞到咁樣,,,,  我都係要等1月份去做多次柏氏睇下我d細胞點,,因為我有hpv,,到時會去做埋hpv test睇下搵唔搵到係邊d hpv no.,,,

希望大家一齊努力,,上天保佑啦!!!

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-11-18 14:47 發表

我冇留言,但係我日日都有黎睇你地留言啦,,,,睇睇下又會感觸下,,,, 自己搞到咁樣,,,,  我都係要等1月份去做多次柏氏睇下我d細胞點,,因為我有hpv,,到時會去做埋hpv test睇下搵唔搵到係邊d hpv no.,,,

希望大家 ...
Candy妹, 你同老公都係keep著做係咪?  至少你老公完全接受妳, 希望大家都會好快無晒事, 其實我對往後一直心理都有壓力, 洗手又多左, 連自已打都有壓力, 幸好仲對女人有反應h:" />h:" />仲未性無能

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-11-18 13:52 發表

你係話花同皰都發係JJ到?  你成年無再玩, 想問下你上年八月中皰前幾多日中出過, 有無用安全套呢?  正常中皰4-5日就會出病徵, 花就潛伏期比較長
我上年七月中左之後就冇再出過, 但係我之後同另一半做都有用套....之後突然八月中又出返黎....醫生話個身體差都有機會出返, 之後我又去睇醫生, 食左藥同浸埋藥之後又冇野....

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-11-18 14:35 發表

老實講,,你個d係咪花黎架,我都未係睇咁多都冇見有人講係搽咩solution可以冇左d花,,,, 呢樣野真係覺得好驚訝同懷疑!!!

你有花(可能有)又有疱又有另一半,,, 你都係小心d,,醫好左隔一斷時間先同你女人行 ...
我個時醫生同我感講, 我都好驚訝~ 點解自己冇出去玩, 都會中左....我都呆曬....

不過我搽埋依個星期藥先, 之後再去睇左次好D

引用:
原帖由 vin55 於 2009-11-18 17:58 發表

我上年七月中左之後就冇再出過, 但係我之後同另一半做都有用套....之後突然八月中又出返黎....醫生話個身體差都有機會出返, 之後我又去睇醫生, 食左藥同浸埋藥之後又冇野....
好似我之前所講, 我真懷疑你上年七月係咪真係中左皰, 驗血又話你無事, 單憑水泡唔可以斷症, 雖然皰疹一定會出水泡, 不過出水泡有可能係其他事, 想問你出水泡前最後一次玩相隔幾耐?  同埋我都懷疑你係咪真係中花, 第一, 你成年無出去再玩, 第二, 睇見咁多師兄都係要冷凍先無花花, 剩係搽藥就無左真係咁易?  我同意candy妹建議叫你另一半檢查下, 仲有你搵多個醫生確定, 咪比人誤疹

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-11-18 18:36 發表

好似我之前所講, 我真懷疑你上年七月係咪真係中左皰, 驗血又話你無事, 單憑水泡唔可以斷症, 雖然皰疹一定會出水泡, 不過出水泡有可能係其他事, 想問你出水泡前最後一次玩相隔幾耐?  同埋我都懷疑你係咪真係中花, ...
兄弟我都同意你應該另找高明check一次, 因為本人有相似經歷

我中過珍珠疣, 即係傳染性軟疣, 我第一次俾醫生睇佢話係wart, 我果時驚都唔知點算好. 但係我有好多粒粒, 而且粒粒都係好細好多, 好似小水痘咁既, 我覺得係好似wart 於是我去左睇左另外兩個醫生, 一個話我咩事都冇, 係行埋污糟, 另一個話我中左軟疣.
後尾我再睇dr ho, 佢都cofirm係軟疣, 兄弟你話粒粒會自已冇, 同埋用左wart solution會好快冇事, 我覺得你會唔會係中左軟疣??
不過你去睇下軟疣既相la?

引用:
原帖由 vin55 於 2009-11-18 18:01 發表

我個時醫生同我感講, 我都好驚訝~ 點解自己冇出去玩, 都會中左....我都呆曬....

不過我搽埋依個星期藥先, 之後再去睇左次好D
都幾難得你中左招都好似咁平常心,,,講真,,,真係會用D SOLUTION就咁快冇既話你好應該介紹下呢到D CHING去睇唔駛佢地去冷凍都搞佢唔掂,,  <如果你有既真係花的話>,, OTHERWISE我覺得你去睇多個專科醫生比較好

我自己都睇左2個性病科醫生,,1個婦科,,, 加1個家庭醫生,,仲有睇埋個耳鼻喉醫生CHECK埋內鏡,,,,

呢D野都係小心D好~  如果你真係花,, 你就一定要叫你女友去埋CHECK,, 因為呢D病對女性個影響係大好多,, 有時你話唔講佢知,但可能你唔講佢知會令到佢有得醫變好難醫/冇得醫,,, 你真係要想清楚,,,,,,,, 我當日未CHECK到有淋病,, 我都已經同我另一半"請罪",,,,叫佢同我一齊去CHECK,,點知講左冇2日就話報告返黎我有淋病,,, 好在我唔係自己醫完先去CHECK,,如果唔係當自己冇時,, 又變返交叉感染仲死,真係D 女性器宮都俾淋病搞到唔駛要,,,,

唔錯都錯左,,, 做人要為自己所做既野負上責任

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-11-18 18:36 發表

好似我之前所講, 我真懷疑你上年七月係咪真係中左皰, 驗血又話你無事, 單憑水泡唔可以斷症, 雖然皰疹一定會出水泡, 不過出水泡有可能係其他事, 想問你出水泡前最後一次玩相隔幾耐?  同埋我都懷疑你係咪真係中花, ...
但係我而家JJ個到已經冇曬皰, 所以而家check唔到....同埋我上網睇過, 好似係中二型先會生係JJ到....唔係嫁咩? 水泡前最後一次玩相隔幾耐....依一下我真係唔係太記得....我諗同另一半應該係一個星期多少少到啦~ 因為我同另一半多數係1.5星期會有一至兩次....我D wart solution 搽埋聽日, 之後休息四日....就算有冇好轉, 我都去睇一次dr ho

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-11-18 17:37 發表

Candy妹, 你同老公都係keep著做係咪?  至少你老公完全接受妳, 希望大家都會好快無晒事, 其實我對往後一直心理都有壓力, 洗手又多左, 連自已打都有壓力, 幸好仲對女人有反應h:" />h:" />
發生左呢D事後我都真係對性唔係有熱愛,,而家可能一個月做1次,,最多2次,,,,(以前我唸都係2次到做)

我都希望快D冇事啦,,,,

壓力一定有,,我日日都會拎塊鏡係到照下下面,睇下有冇生野,,,, 有時又會形住形住,,,

你對女人有反應? 我以前係好易濕,但係而家,, 可能怕左做愛呢樣野,, 好難先有水,,,,, 我老公仲話我係咪已變唔鐘意佢,所以變成咁,,, 講真,, 可能有暗影啦,,, 好憎做愛,,以前就係鐘意,先會死左去玩,,仲ON9到同人打真軍我都唔能明自己點解會咁那ON9,, 好多人都問我呢樣野,,可能我骨子女好隨便,,又好死蠢啦,,,,,,,,

而家,,,, 唉,,,, 真係對做愛提不起興趣,,,, 有時仲會唸,,,人人都有個小朋友,,, 但自己分分鐘仔都冇得生,,, 都會好唔開心好擔心,,,

係呢熊貓兄你有冇小朋友架?

引用:
原帖由 vin55 於 2009-11-19 09:41 發表

但係我而家JJ個到已經冇曬皰, 所以而家check唔到....同埋我上網睇過, 好似係中二型先會生係JJ到....唔係嫁咩? 水泡前最後一次玩相隔幾耐....依一下我真係唔係太記得....我諗同另一半應該係一個星期多少少到啦~ 因 ...
其實你唔係應該等而家有病徵快D去睇DR.HO會好D咩???  仲有DR.HO要預約,, 你早D打去BOOK定啦,,,

引用:
原帖由 andus 於 2009-11-19 00:14 發表

兄弟我都同意你應該另找高明check一次, 因為本人有相似經歷

我中過珍珠疣, 即係傳染性軟疣, 我第一次俾醫生睇佢話係wart, 我果時驚都唔知點算好. 但係我有好多粒粒, 而且粒粒都係好細好多, 好似小水痘咁既, ...
軟疣我未聽過? 有冇D相可以睇下.....因為我都想查清楚係咩事

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-11-19 09:39 發表

都幾難得你中左招都好似咁平常心,,,講真,,,真係會用D SOLUTION就咁快冇既話你好應該介紹下呢到D CHING去睇唔駛佢地去冷凍都搞佢唔掂,,  ,, OTHERWISE我覺得你去睇多個專科醫生比較好

我自己都睇左2個性病科醫 ...
我其實上年中左招個時, 我真係癲左一樣.....我既心情係差到冇可以再差.....有時真係想死左佢算!! 同埋個時好後悔自己出去玩, 雖然唔會打真軍, 但係中左招之後都好驚會搞到另一半都有......好彩地到而家佢都未有特別事發生....同埋我中左招之後, 我都有同另一半講, 佢反而叫我唔好禁擔心....佢話佢都有朋友中過, 唔係想像中禁大件事, 仲話有得醫....當時我聽到依D說話, 先覺得原來依個世界仲有人係關心我, 唔會好似其他人覺得中左招就係抵死.....之後我已經唔想再中返依D野, 真係會好驚嫁中返....感我就冇再出去玩, 而家八月再出返, 我已經心情冇個時禁差....但係啱啱十月又中其他野, 個下真係down到爆.....我唔會唔信我另一半, 我只會怪自己唔知係未之前中左都唔知.....我反而驚我野到另一半就真.....唉

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-11-19 09:50 發表

其實你唔係應該等而家有病徵快D去睇DR.HO會好D咩???  仲有DR.HO要預約,, 你早D打去BOOK定啦,,,
之前問過醫生, 佢話要搽一or兩次period.... 如果係感, 我星期六去睇下啦.....買個安心都好

引用:
原帖由 vin55 於 2009-11-19 10:00 發表

我其實上年中左招個時, 我真係癲左一樣.....我既心情係差到冇可以再差.....有時真係想死左佢算!! 同埋個時好後悔自己出去玩, 雖然唔會打真軍, 但係中左招之後都好驚會搞到另一半都有......好彩地到而家佢都未有特 ...
你睇個個醫生係咪專科 "性病及皮膚科" ?

軟疣你上YAHOO打咪SEARCH到LOO,!! 不過你唔係專業醫生,,, 俾醫生睇一睇啦,, 自己係到估估下都冇咩作用,,因為你而家有D 野係到,,你先要快D去俾醫生睇下係咩一回事, 我相信DR.HO咁多判診經驗應該知咩黎既,,,

咁都好在你有另一半支持,呢樣野我都明真係好緊要,,, 咁你都要提佢定期去做檢查啦,,,

死解決唔到咩既,,, 而家知錯,,咪對身邊既人好D,,,, 得閒多D幫下人,,, 叫係做返D善事啦~

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-11-19 10:09 發表

你睇個個醫生係咪專科 "性病及皮膚科" ?

軟疣你上YAHOO打咪SEARCH到LOO,!! 不過你唔係專業醫生,,, 俾醫生睇一睇啦,, 自己係到估估下都冇咩作用,,因為你而家有D 野係到,,你先要快D去俾醫生睇下係咩一回事, 我相 ...
我之前係睇"性病及皮膚科", 所以我先比較相信個醫生既說話....但係都唔代表佢地一定啱

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。