推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 minghin 於 2009-12-2 11:34 發表
老友~~ 好耐無見啦.好番未?
未知呀, 應該快吧, 人生有幾個5年.......................

引用:
原帖由 95555052 於 2009-12-3 17:27 發表
報告一下!
皰已有一年無出(停藥也停了8個月), JJ炎也有4個月無發了,
但個人生活則好煩, 之前太太試了人工受精, Fail. 工作可能過不了新年.

各位C hing, 還好嗎?
95555052兄人工受精係點? 可唔可以解決一下, 點解你唔正常生育呢? 係咪醫生見議?

引用:
原帖由 95555052 於 2009-12-4 01:27 發表
報告一下!
皰已有一年無出(停藥也停了8個月), JJ炎也有4個月無發了,
但個人生活則好煩, 之前太太試了人工受精, Fail. 工作可能過不了新年.

見到你真好, 因為唔係好多人中皰, 我自從9月中係JJ旁毛髮地方出水泡確定中皰疹2, 到最近差唔多2個幾月發覺係袋袋似皮膚龜裂損左結焦情況, 尋日去政府睇個醫生話我都算係返發, 雖然發生係唔同地方同無咩水泡, 我想問下師兄你之前返發既情況, 多唔多, 同埋係咪每次都唔一樣地方, 因為我記得師兄你之前返發次數都算多, 第一次發病私家醫生有比3日藥我食之外, 我都無食咩藥, 因為政府唔建議食藥, 除非返發頻密又或者症狀比較嚴重, 今之政府話我返發都係比支藥膏我, 其實唔渣都差唔多無事.  師兄你都一年無再返發, 點解唔等年試下自然受精?  我都有太太, 絕對明白唔想有任何機會傳比太太, 我都為呢件事煩死

引用:
原帖由 95555052 於 2009-12-4 01:27 發表
報告一下!

955 ,恭喜你終於康服,你太太知你情況,所以用人工受孕?人工受孕不易成功,我有朋友都失敗,每次要用數萬元。

之前食四環數,成日開慳電燈睇野,可能吸些紫外光多,總覺得,皮膚和小弟弟都黑好多 所以檢查自己時黑蚊蚊,難觀察!

凍三次,隔三星期,幾日先觀察,細心檢查,發覺多黑色印,
不過細心分析下,蚊緊下摸下都系平,又吾像,都系睇多幾日下有無變有無凸出先!(發覺已經自己不自覺為了檢查條jj,已經當它吾系jj,左拉右扭好像弱代它添)
等下先有無變化先睇醫生! 因為祇因窮! 無謂浪費彈藥!

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-12-4 02:13 發表

未知呀, 應該快吧, 人生有幾個5年.......................
凡事向好個邊稔.係唔須要5年嘅.同期嘅師兄都好番晒.
你都可以嫁.放心啦.緊記唔好再玩.
唔好向後望.唔放棄就一定會好番.祝大家好運.

Bro. Panda

I have been given the following to treat my HSV1 ;

"Acyclovir 400gm & Acyvir Cream 5%"

You can look it up for yourself.

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-12-4 02:16 發表

95555052兄人工受精係點? 可唔可以解決一下, 點解你唔正常生育呢? 係咪醫生見議?
早前不停有JJ炎, 怕野到太太, 故試下人工受精, 醫生話經過洗精, 可洗去細箘.

現在JJ炎停, 15F話無問題, 但我會等多2個月, 等JJ炎無出半年才行埋

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-12-4 10:09 發表

見到你真好, 因為唔係好多人中皰, 我自從9月中係JJ旁毛髮地方出水泡確定中皰疹2, 到最近差唔多2個幾月發覺係袋袋似皮膚龜裂損左結焦情況, 尋日去政府睇個醫生話我都算係返發, 雖然發生係唔同地方同無咩水泡, 我想 ...
我情況有不同,
感染1周後出JJ炎, 報告無事, 15F看過也話無事, 但JJ炎無停過.
2個月後JJ頭出皰, 我在其他Lab 的報告才驗出, 但JJ炎依然無停過
15F 比我食醫皰藥足5個月, 但我keep住查膏多幾個月JJ炎才停

15F無解釋JJ炎的問題, 只係比藥我, 可能我感染後, 扺抗力差了(其實身體差了或老了, 也會有JJ炎).
當時黑百合兄介紹食蜂膠, 我又看中醫, 相信這些對我有幫助

皰在頭1-2年不穩定, 但它有自癒的性質, 西醫會以"有事就醫, 無事就等佢好", 中醫就當中毒.(初初要我食一個月藥)
你可試下運動, 食保健食品和中醫

相關搜索目錄: 運動

引用:
原帖由 garamon 於 2009-12-4 18:15 發表
955 ,恭喜你終於康服,你太太知你情況,所以用人工受孕?人工受孕不易成功,我有朋友都失敗,每次要用數萬元。
我是人工受精, 太太排卵時, 醫生放我的精入去, 每次3仟左右, 而人工受孕太貴了

但快無工作, 我現都知點算, 可能會就咁算了.

大家好,
我大概年半前患左耶菜花,
當時用左傳統刀割,
但最近復發了,
想請教一下應該用咩方法醫係最好,多謝賜教!

引用:
原帖由 goodgoodgood321 於 2009-12-6 18:59 發表
大家好,
我大概年半前患左耶菜花,
當時用左傳統刀割,
但最近復發了,
想請教一下應該用咩方法醫係最好,多謝賜教!
試下冷凍/laser

多謝您既解答

我見你地成日講Dr Ho, 佢係咪好好?

可否俾一俾佢既資料我?

Thank you.

引用:
原帖由 goodgoodgood321 於 2009-12-6 21:20 發表
多謝您既解答

我見你地成日講Dr Ho, 佢係咪好好?

可否俾一俾佢既資料我?

Thank you.

啊...
原來你想拿料...

因為我上次去一間睇,覺得d人態度好唔尊業,唔想再去。

引用:
原帖由 95555052 於 2009-12-6 03:24 發表

我是人工受精, 太太排卵時, 醫生放我的精入去, 每次3仟左右, 而人工受孕太貴了

但快無工作, 我現都知點算, 可能會就咁算了.
咁大約幾錢?

引用:
原帖由 goodgoodgood321 於 2009-12-6 14:48 發表
因為我上次去一間睇,覺得d人態度好唔尊業,唔想再去。
老友睇翻前面十頁左右啦

halo  大家好!!

我有野想問下大家架..我係11月尾就見到條陰莖中間果個位生左好多粒白色既點....之後好驚..去左油麻地專科..係果到我抽左血驗梅毒同A..
但果醫生就話我唔似生疣...咁我應該點呀依家??  係唔係要去睇其他醫生定點??

引用:
原帖由 terryt1122 於 2009-12-9 20:08 發表
halo  大家好!!

我有野想問下大家架..我係11月尾就見到條陰莖中間果個位生左好多粒白色既點....之後好驚..去左油麻地專科..係果到我抽左血驗梅毒同A..
但果醫生就話我唔似生疣...咁我應該點呀依家??  係唔係要去 ...
我覺得去搵多個私家"皮膚及性病科"醫生睇,因為你唔睇多個醫生confirm下你都係會心驚驚law

回復 9763# 的帖子

我都想去check多次呀   但搵唔到地方..之前去過一間,但佢話要驗既話要比成8000蚊-.-

引用:
原帖由 terryt1122 於 2009-12-9 23:25 發表
我都想去check多次呀   但搵唔到地方..之前去過一間,但佢話要驗既話要比成8000蚊-.-
現在都成十幾日那麼長時間,你粒野有勿野變化?

我龜頭炎 仲未好點算好呀

引用:
原帖由 man002 於 2009-12-9 23:43 發表

現在都成十幾日那麼長時間,你粒野有勿野變化?
冇咩變化呀  好似多左少少咋.....

仲有呢  可唔可以比DR.HO既地址我呀...我既E-mail:terryt1122@ymail.com
唔該哂~!!

引用:
原帖由 terryt1122 於 2009-12-10 16:19 發表

冇咩變化呀  好似多左少少咋.....

仲有呢  可唔可以比DR.HO既地址我呀...我既E-mail:terryt1122@ymail.com
唔該哂~!!
睇翻前面十頁左右啦!

多了就睇醫生比較好些!
政府上次十粒祇話幾粒系,然後幫我冷凍,我都去私家補飛冷凍其他粒,現在都冷凍三次,都成四個星期無發現什麼!

引用:
原帖由 man002 於 2009-12-10 22:06 發表

睇翻前面十頁左右啦!

多了就睇醫生比較好些!
政府上次十粒祇話幾粒系,然後幫我冷凍,我都去私家補飛冷凍其他粒,現在都冷凍三次,都成四個星期無發現什麼!
唔該哂師兄   我搵到就去睇醫生架喇   依家個心勁唔舒服...唉...

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。