推介:| Web Hosting | Cloud Server | Server Hosting | Server Colocation | Responsive Web design | Bob嫂Ur pnt瘦身三寶 | Email Hosting Service | English course |

發新話題

第一次中招(新版開始)

Bro Panda

I took the medicine for 5 months and then stop. It came back one month later then I took the drug again for 7 days. After slightly more than a month, it came back again but  this time I only applied "cream" on it for couple of days and it is cured.

Yes, it happened around the same region.

At first I was also scare to death, but after learning I contracted HSV1, I feel relief. After all it is not deadly.

引用:
原帖由 sohoeast 於 2009-12-15 13:25 發表
Bro Panda

I took the medicine for 5 months and then stop. It came back one month later then I took the drug again for 7 days. After slightly more than a month, it came back again but  this time I o ...
師兄, 唔該晒, 你同另1個師兄都係食左5個月藥就停, 我無理解錯既話, 唔計第一次, 你係果5個月返發左兩次, 係咪?  想問你無再返發有幾耐?  我煩緊係我第一次係JJ旁邊既毛髮位, 3個月無係果到再發, 只係袋袋位有輕微龜烈潰瘍結焦, 個政府醫生話都算係返發, 雖然唔同位置   第一次出私家醫生有比藥我食, 之後無再食, 袋袋位政府比左支藥膏我搽, 依家無咩

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-12-15 00:51 發表

我都係等緊愛同梅既報告, 個心都有蠷嶀, 我中皰已經一世h:" />
希望大家都冇事喇

我早兩日又發現左兩粒疑似, 响舊位附近, 尋日上左15F check, 好采佢話係毛囊, 但我唔放心, 所以叫佢凍左佢...今次400蚊, 最平係呢次...

我有左花花年幾 由好細粒變到好大粒 我果陣冇理佢 又自己變返細 好多都自己冇左

但係仲有幾粒一直係度,呢排仲有變大 於是我終於去做左激光

我呢幾日睇, 見到仲有2粒好細好細既黑色突起物 唔知係咪花呢 仲有以前有D花既位變左黑班

有冇CHING有咁既經驗?

我去睇果個E生好似都幾HEA下 睇左呢度好多個POST, 講果個DR.HO好似好好咁,

有冇人可以比下佢D資料我? 我都想再去CHECK下

唔該晒各位CHING!!!

引用:
原帖由 decartes 於 2009-12-16 18:04 發表
我有左花花年幾 由好細粒變到好大粒 我果陣冇理佢 又自己變返細 好多都自己冇左

我呢幾日睇, 見到仲有2粒好細好細既黑色突起物 唔知係咪花呢 仲有以 ...
冇理佢 又自己變返細 好多都自己冇左??
自動消失應該有這樣機會都好微! 生了出來,祇有生長點會無端端自動消失,除你切去! 或吾系花
慢慢變化就有可能!

引用:
原帖由 bad-man 於 2009-12-16 12:33 發表
我早兩日又發現左兩粒疑似, 响舊位附近, 尋日上左15F check, 好采佢話係毛囊, 但我唔放心, 所以叫佢凍左佢...今次400蚊, 最平係呢次...
醫病,真系錢好鬼重要!好鬼貴!祝早日康復!

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-12-14 22:39 發表

師兄, 最準確方法係水泡直接抽液體培植化驗, 我係政府同私家都有做, 同樣係2型.  我唔係好明, 師兄你中左皰之後, 有無返發過呢 ?  定係你連續食左 5 個月藥就無再發 ?  我好煩, 醫生話返發可以係唔同位置
我在中了2個月才出皰, 之後沒有正式皰的出, 但其間有JJ炎又食藥, 所以我也不清楚.

Internet上是有說連食幾個月藥可使皰不出, 但醫生一般不建議, 用自己扺抗力較好

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-12-15 00:51 發表

我都係等緊愛同梅既報告, 個心都有蠷嶀, 我中皰已經一世h:" />
CHING 你出左報告未啊?

我呢排個心理唔平衡,好驚之前90多天去CHECK唔準,, 我今日又死去叫E生幫我CHECK多1次, 仲有淋,
我都又係到等緊REPORT, 我既NF話我WOR, 我其實應該係要去睇心理醫生, 但我好驚之前CHECK唔到今次CHECK到,,唉,,救命,, 離最後一次去玩,, 而家都9個月啦,  好多時唸下又驚下,,

其實醫生話 夠3個月去CHECK HIV, 都差唔多係100% 準,唔駛再去CHECK WOR
淋病就小便DNA TEST,, 準確到就 96% 到啦,,
佢話我同我先生都一齊CHECK左淋 CLEAR左,所以覺得我唔駛再CHECK

但我唸你地都知啦,有事起上黎個人真係好能無用,好滕,, 我而家都驚緊過2日REPORT有事,,, 唉,,   

求個天保佑下我地,快D 冇事好返,,, 重新做人啦~

引用:
原帖由 decartes 於 2009-12-16 18:04 發表

我呢幾日睇, 見到仲有2粒好細好細既黑色突起物 唔知係咪花呢 仲有以 ...
我覺得你話會變細冇咩可能,, 冇左就緊加冇可能囉

你會唔會唔係花呢

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-12-17 14:39 發表

我呢排個心理唔平衡,好驚之前90多天去CHECK唔準,, 我今日又死去叫E生幫我CHECK多1次, 仲有淋,
我都又係到等緊REPORT, 我既NF話我WOR, 我其實應該係要去睇心理醫生, 但我好驚之前CHECK ...
里D米叫做or 完屎無野做的心態囉!屎忽痕!

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-12-17 14:39 發表

我都又係到等緊REPORT, 我既NF話我WOR, 我其實應該係要去睇心理醫生, 但我好驚之前CHECK ...
Candy 妹, 政府叫我3個星期去睇報告, 我3號驗, 可能聽日或星期一去聽報告, 我再驗果時只有2個半月, 個醫生話都可以驗到, 有就有無就無, 所以妹妹妳唔好自已嚇自已, 因為妳上次報告都無事, 淋又好左, 唔似我地中花中皰, 成世都帶菌, 反而我真係有躠摮茬孎i  希望無其他啦

引用:
原帖由 95555052 於 2009-12-17 10:52 發表

我在中了2個月才出皰, 之後沒有正式皰的出, 但其間有JJ炎又食藥, 所以我也不清楚.

Internet上是有說連食幾個月藥可使皰不出, 但醫生一般不建議, 用自己扺抗力較好
唔該師兄, 政府醫生都係咁講最好靠自已免疫力, 不過有時見到自已下面皮膚有異樣真係好down

引用:
原帖由 man002 於 2009-12-16 23:57 發表

醫病,真系錢好鬼重要!好鬼貴!祝早日康復!
Man兄, 最近我工作壓力越來越大, 都怕影響免疫力, 成日擔心又返發, 唉  你最近股市店唔店, 幫補下睇醫生

引用:
原帖由 man002 於 2009-12-17 15:16 發表

里D米叫做or 完屎無野做的心態囉!屎忽痕!
係個心理好驚,, 驚會唔會test唔到,,其實醫生都話唔駛check,, 係我自己想check多次,,
左怕右怕,真係,清兵咁之前,而家就驚到pk,,,

怕怕囉真係~
report應該聽日先有,,

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-12-18 00:15 發表

Candy 妹, 政府叫我3個星期去睇報告, 我3號驗, 可能聽日或星期一去聽報告, 我再驗果時只有2個半月, 個醫生話都可以驗到, 有就有無就無, 所以妹妹妳唔好自已嚇自已, 因為妳上次報告都無事, 淋又好左, 唔似我地中花 ...
希望今次都冇事啦我,咁我就唔會再去check架啦,,,

熊兄,,,  其實你個a report都唔會有事啦,政府個d如果你係check到有事,,,,佢已經會一早call你返去睇架啦,我識人以前去睇時都係咁講,,,,

至於你話疱呢d,, 真係煩d, 好似我疱疹一型係咀咁,, 身體一差佢就會發出黎, 都冇得預防既好似,, 不過身體夠休息,個人開心d係真係會有幫助!!!

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-12-18 00:15 發表

Candy 妹, 政府叫我3個星期去睇報告, 我3號驗, 可能聽日或星期一去聽報告, 我再驗果時只有2個半月, 個醫生話都可以驗到, 有就有無就無, 所以妹妹妳唔好自已嚇自已, 因為妳上次報告都無事, 淋又好左, 唔似我地中花 ...
有包疹, 介食辣同一定要夠睡.

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-12-18 09:34 發表

希望今次都冇事啦我,咁我就唔會再去check架啦,,,

熊兄,,,  其實你個a report都唔會有事啦,政府個d如果你係check到有事,,,,佢已經會一早call你返去睇架啦,我識人以前去睇時都係咁講,,,,

至於你話\ ...
Candy 妹, 我今日下晏趁老板出左去開會, 跑左去睇報告, thanks god, 都無中愛同梅, 仲有機會重新做人  我都問左醫生, 下面中左1型或2型原來都有唔同, 1型返發比較少, 而2型返發比較多, 不過話時間越耐返發既次數越少, 唯有慢慢處理佢啦, 急都無用, 至少唔駛死先啦 妳朋友中左咩? 咁大獲

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2009-12-18 22:15 發表

有包疹, 介食辣同一定要夠睡.
多謝師兄提示, 我會留意, 打算開始睇中醫 師兄你最近情況點?

其實有冇人知道加衛苗鰣輕銕Y咪淨係註冊鱄琱k仔打? 男仔係咪唔可以打?
我問過Dr. Ho, 佢話男仔打得, 但我gf問過佢個女醫生, 佢話香港冇註冊, 美國就得...

P.S. Dr. Ho會由23/12 - 28/12放假...

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-12-19 01:14 發表

Candy 妹, 我今日下晏趁老板出左去開會, 跑左去睇報告, thanks god, 都無中愛同梅, 仲有機會重新做人  我都問左醫生, 下面中左1型或2型原來都有唔同, 1型返發比較少, 而2型返發比較多, 不過話時間越 ...
恭喜晒你,, 我都係個再check一次report冇事,,, 9個月了,,, a 呢d真係可以完全放低,,,,, 接住就要去面對返一d 受hpv影響既女人問題

我朋友唔係中左大獲野,係佢話個d 護士講if 係政府check到有a or report有事既,唔駛等14日,都會call左你返去叫你聽報告

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-12-21 00:26 發表

恭喜晒你,, 我都係個再check一次report冇事,,, 9個月了,,, a 呢d真係可以完全放低,,,,, 接住就要去面對返一d 受hpv影響既女人問題

我朋友唔係中左大獲野,係佢話個d 護士講if 係政府check到有a or report有事既 ...
Candy 妹, 妳唔駛再擔心啦, 第一次驗左無就無, 知自已無中大獲野心情開心很多, 雖然仲有皰, 最多慢慢搞, 放下大壓力都趁減價買左禮物比我老婆  大家努力啊

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-12-21 00:53 發表

Candy 妹, 妳唔駛再擔心啦, 第一次驗左無就無, 知自已無中大獲野心情開心很多, 雖然仲有皰, 最多慢慢搞, 放下大壓力都趁減價買左禮物比我老婆  大家努力啊
還要襯大減價才買禮物給老婆?

引用:
原帖由 garamon 於 2009-12-21 18:27 發表
還要襯大減價才買禮物給老婆?
緊係要啦, 之前已去日本出晒血, 唔減價真係買唔起 邊叫我地都係中意瓥戊ㄕn貴....不過今日又見到個袋袋好似返發, 白白地, 唉  都唔知點算好

龜頭炎

而家龜頭炎看了兩次家庭醫生話唔係行病,已經兩個星期,還未好,=師兄有冇意見,換個個皮膚科及性病科 或要溫秘屪科先阿對啊!

有冇師兄有經驗分想!!  換醫生有冇好介紹阿!!   大家希望在明天 , 祝大家冬至快樂!!   其實得病都係人生一端小插曲好咼就會過去! 要有信心, 我有上帝,  如有好醫生請介紹!!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。