推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 terryt1122 於 2009-12-10 23:50 發表

唔該哂師兄   我搵到就去睇醫生架喇   依家個心勁唔舒服...唉...
都發生左啦, 個個有事時都係會好down,個心又好驚又唔舒服,仲會左唸又唸添

有咩就去睇醫生! 唔好唸咁多啦!

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-12-11 15:14 發表

都發生左啦, 個個有事時都係會好down,個心又好驚又唔舒服,仲會左唸又唸添

有咩就去睇醫生! 唔好唸咁多啦!
我約左聽日1點去睇DR.HO喇  不過希望冇事喇   但愈諗愈覺得自己有事...早知唔去政府到睇..唉...
我想問下呢去DR.HO果到檢查既話大概要幾錢架??

如第一次看,
引用:
原帖由 terryt1122 於 2009-12-11 17:25 發表

我約左聽日1點去睇DR.HO喇  不過希望冇事喇   但愈諗愈覺得自己有事...早知唔去政府到睇..唉...
我想問下呢去DR.HO果到檢查既話大概要幾錢架??
如第一次看,冷凍費連診金約千多元,可以簽咭。

引用:
原帖由 garamon 於 2009-12-11 18:27 發表
如第一次看,如第一次看,冷凍費連診金約千多元,可以簽咭。
唔該哂~咁我聽日帶卡去算

ching 我想問邊到詳細驗性病好?(唔要政府) 冇病徵只係想去驗知結果
大約幾$到 唔該晒

引用:
原帖由 KinKiKids00 於 2009-12-11 19:59 發表
ching 我想問邊到詳細驗性病好?(唔要政府) 冇病徵只係想去驗知結果
大約幾$到 唔該晒
我係觀塘見到有間化驗所驗哂所有野..佢要$1700

引用:
原帖由 sohoeast 於 2009-12-5 17:27 發表
Bro. Panda

I have been given the following to treat my HSV1 ;

"Acyclovir 400gm & Acyvir Cream 5%"

You can look it up for yourself.
師兄, 你一型生係邊?

引用:
原帖由 95555052 於 2009-12-6 11:18 發表

我情況有不同,
感染1周後出JJ炎, 報告無事, 15F看過也話無事, 但JJ炎無停過.
2個月後JJ頭出皰, 我在其他Lab 的報告才驗出, 但JJ炎依然無停過
15F 比我食醫皰藥足5個月, 但我keep住查膏多幾個月JJ炎才停

15 ...
師兄, 你係中2型定1型? 同埋你食足5個月先無再返發係咪? 除左係JJ頭出皰外, 有無返發係其他位置?

今日上左15樓睇DR.HO喇    佢話我冇花   但要等5日後睇報告先知有冇其他
點都好   依家個心定左好多

引用:
原帖由 terryt1122 於 2009-12-12 15:11 發表
今日上左15樓睇DR.HO喇    佢話我冇花   但要等5日後睇報告先知有冇其他
師兄, 至少過左一關, 醫生有無話妳一粒粒白色野係咩?

引用:
原帖由 terryt1122 於 2009-12-12 15:11 發表
醫生話果些粒粒系勿野?
幾舊水買個安心都賺凸!心安最重要!

Bor Panda

It was on my "shaft" but not on the "head".

I had a blood test done & it shows I have HSV1 positive but HSV2 negative

引用:
原帖由 sohoeast 於 2009-12-13 01:42 發表
Bor Panda

It was on my "shaft" but not on the "head".

I had a blood test done & it shows I have HSV1 positive but HSV2 negative
師兄該係口交時感染, 返發多唔多?

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-12-13 00:35 發表

師兄, 至少過左一關, 醫生有無話妳一粒粒白色野係咩?
DR.HO同我講果D係毛囊,唔使理佢  但我都驗埋HPV同淋病

引用:
原帖由 man002 於 2009-12-13 00:56 發表

醫生話果些粒粒系勿野?
幾舊水買個安心都賺凸!心安最重要!
依家真係安心好多...唉...以後打死都唔會再出去玩架喇

引用:
原帖由 terryt1122 於 2009-12-13 13:53 發表

DR.HO同我講果D係毛囊,唔使理佢  但我都驗埋HPV同淋病
唔係HPV, 係驗皰疹HSV嗎?

引用:
原帖由 terryt1122 於 2009-12-13 13:57 發表

依家真係安心好多...唉...以後打死都唔會再出去玩架喇
今次咁好彩無事就真係唔好再貪一時之快去玩啦, 我地中左招既就後悔莫及

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-12-7 17:13 發表

咁大約幾錢?
人工受精, 每次約HKD2000 - 3000

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-12-12 03:02 發表

師兄, 你係中2型定1型? 同埋你食足5個月先無再返發係咪? 除左係JJ頭出皰外, 有無返發係其他位置?
在15F驗p出, Dr HO 話係1型, 但另一Lab驗出2型, 所以我不清楚.

而我只係JJ炎, 沒有再出皰, 相信Dr Ho怕係返發, 照食葯.
其實停了葯, 我都重有JJ炎. 8月才完全沒有, 但這星期發燒, 又有JJ炎, p過不用藥/膏, 只沖水2-3日就會退炎, 我都唔明

引用:
原帖由 95555052 於 2009-12-14 02:24 發表

在15F驗p出, Dr HO 話係1型, 但另一Lab驗出2型, 所以我不清楚.

而我只係JJ炎, 沒有再出皰, 相信Dr Ho怕係返發, 照食葯.
其實停了葯, 我都重有JJ炎. 8月才完全沒有, 但這星期發燒, 又有JJ炎, p過不用藥/膏, ...
師兄, 最準確方法係水泡直接抽液體培植化驗, 我係政府同私家都有做, 同樣係2型.  我唔係好明, 師兄你中左皰之後, 有無返發過呢 ?  定係你連續食左 5 個月藥就無再發 ?  我好煩, 醫生話返發可以係唔同位置

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-12-14 00:18 發表

唔係HPV, 係驗皰疹HSV嗎?
唔記得左~~

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-12-14 00:48 發表

今次咁好彩無事就真係唔好再貪一時之快去玩啦, 我地中左招既就後悔莫及h:" />
唔夠膽喇~  依家個心都未定哂  要等星期四既報告先知    果時真係貪一時之快   唉...  嚇左我幾個禮拜

引用:
原帖由 terryt1122 於 2009-12-14 22:49 發表

唔夠膽喇~  依家個心都未定哂  要等星期四既報告先知    果時真係貪一時之快   唉...  嚇左我幾個禮拜
我都係等緊愛同梅既報告, 個心都有蠷嶀, 我中皰已經一世

引用:
原帖由 sohoeast 於 2009-12-13 01:42 發表
Bor Panda

師兄你返發次數多唔多, 同埋係咪唔同位置?

Dear all,

May I ask the tel no. and address of Dr Ho please?

Thanks

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。