推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 mkfun2468 於 2009-12-22 05:47 發表
而家龜頭炎看了兩次家庭醫生話唔係行病,已經兩個星期,還未好,=師兄有冇意見,換個個皮膚科及性病科 或要溫秘屪科先阿對啊!

有冇師兄有經驗分想!!  換醫生有冇好介紹阿!!   大家希望在明天 , 祝大家冬至快樂!!   其 ...
祝大家冬至快樂  雖然有啲輕微返發, 都要開心啲過節

我都祝大家冬至、聖誕節快樂!!!

最緊要係人人都身體健康!!! 唔好既野快d走!!!

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-12-22 00:46 發表

緊係要啦, 之前已去日本出晒血, 唔減價真係買唔起 邊叫我地都係中意瓥戊ㄕn貴....不過今日又見到個袋袋好似返發, 白白地, 唉h:" />h:" />  都唔知點算好
早排,先施,永安,一田,崇光大減價,七折或更低,我都掃貨了!我都喜歡實用野多些!貴野用吾慣!兩野攪爛,肉痛!

哈哈,你去完美元反彈,日元跌!

回復 9815# 的帖子

candy
什麼是人類乳突病毒(HPV)?
人類乳突病毒(HPV)是一種男性與女性都可能感染的常見病毒。HPV的種類超過100種。某些類型的HPV會在手腳引發常見的疣。大部份的HPV不會引發任何病徵或症狀,不需治療就可自行消失。

約有30種HPV被稱為生殖器類型HPV(genital HPV),因為它們會感染生殖器部位。有些類型會導致子宮頸內襯層的細胞產生變化。若未加以治療,這些異常細胞有時會轉變為癌細胞。某些其他類型的HPV可引發生殖器疣與良性的(異常但非癌症的)子宮頸變化。許多類型的HPV都可引發異常的Pap子宮頸抹片檢查結果。

HPV有多普遍?
什麼人會感染HPV?
感染HPV的人都會罹患子宮頸癌或生殖器疣嗎?
感染HPV後若無出現病徵或症狀,如何知道已經感染?
如何減少生殖器類型HPV的感染風險?

←:「世界衛生組織」(WHO)估計,2001年時全球有6.3億人感染生殖器類型HPV。

HPV有多普遍?
HPV也許比您想的更加普遍。「世界衛生組織」(WHO)估計,2001年時全球約有6.3億人(9%–13%)感染HPV。
根據 94年國健局台灣地區人類乳禿病毒流行病學計畫(No=5836)顯示國內HPV盛行率約在15%。

什麼人會感染HPV?
有任何形式性活動的人,只要有生殖器的接觸就可能感染生殖器型HPV。即使沒有性交也可能感染這種病毒。因為許多帶有HPV的人都可能沒有出現任何病徵或症狀,所以他們可能在不知情的情況下傳播這種病毒。
HPV的傳染性極強,所以可能只接觸此病毒一次就受到感染。據估計,許多人在開始有活躍的性生活後2到3年內就感染HPV。根據WHO的統計,與受感染的性伴侶有性接觸的人有三分之二會在3個月內出現HPV感染。

感染HPV的人都會罹患子宮頸癌或生殖器疣嗎?
不會,對於大部份感染HPV的人,身體的防禦力就足以清除此病毒。不過,對另一些人,某些類型的HPV卻會引發生殖器疣或良性(異常但非癌症的)子宮頸變化。

未能清除某些類型HPV的婦女,其異常變化可能發生在子宮頸的內襯層。若未加以偵測或治療,這些異常細胞可導致前期癌與癌症。子宮頸癌的形成常常需要經過許多年,不過也有極少數的病例在一年內就發生。這就是為什麼早期偵測如此重要的原因。請與您的醫生討論Pap子宮頸抹片檢查相關事宜,此方法可偵測子宮頸的可疑細胞變化。

感染HPV後若無出現病徵或症狀,如何知道已經感染?
因為感染HPV通常不會出現任何病徵或症狀,所以您也許不會知道自己已經受到感染。大部份的婦女都是在Pap子宮頸抹片檢查結果異常之後才得知自己感染了HPV。Pap子宮頸抹片檢查是婦科檢查的項目之一,有助於子宮頸內襯層異常細胞的偵測。醫生會進行Pap子宮頸抹片檢查來發現這些異常的子宮頸細胞,並在它們有機會轉變為前期癌或癌症之前加以治療。許多與HPV有關的異常細胞與子宮頸前期癌,若能及早發現,都可以成功地加以治療。事實上,子宮頸癌是最能夠預防的癌症之一。這就是為什麼遵照醫師囑咐接受Pap子宮頸抹片檢查如此重要的原因。

也有另一種檢測方法(HPV DNA檢測法)可用於偵測某些可能引發子宮頸癌的HPV類型。此檢測法的結果可幫助醫生決定病人是否需要接受進一步的檢測或治療。

如何減少生殖器類型HPV的感染風險?
為了幫助預防生殖器型HPV的感染,請避免任何有生殖器接觸的性活動或減少性伴侶人數。使用保險套可能有助於降低HPV的感染風險。因為保險套無法覆蓋生殖器部位的所有區域,所以無法完全預防感染。

HPV是一種極常見的病毒,可引發子宮頸癌、子宮頸細胞異常、生殖器疣與其它後果。本網頁的其他章節還有更多這些病症的資訊,您也可以向您的醫生詢問更多的相關資訊。

請從本網頁的其他章節了解更多關於子宮頸癌、生殖器疣、子宮頸細胞異常與人類乳突病毒(HPV)的資訊。請與您的醫生討論來取得更多資訊。

相關搜索目錄: 保險

引用:
原帖由 man002 於 2009-12-22 11:36 發表

早排,先施,永安,一田,崇光大減價,七折或更低,我都掃貨了!我都喜歡實用野多些!貴野用吾慣!兩野攪爛,肉痛!

哈哈,你去完美元反彈,日元跌!
就係咁黑, 成日都摸頂

引用:
原帖由 bigdog33 於 2009-12-22 13:39 發表
candy
什麼是人類乳突病毒(HPV)?
人類乳突病毒(HPV)是一種男性與女性都可能感染的常見病毒。HPV的種類超過100種。某些類型的HPV會在手腳引發常見的疣。大部份的HPV不會引發任何病徵或症狀,不需治療就可自行消失。 ...
好詳細啊~唔該晒你啊~ bigdogg兄~~~kaka~

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-10-26 23:57 發表

呢位師兄, 我想問你最近點? 係咪仲Keep著返發呢?  醫生有無點講?  我知中招係事實, 但對未來我好擔心.  見此請回覆, 謝!
熊貓

我跟你年紀差唔多,你想知道d物,可以的話我會覆你,不過我好少上呢到,你可以留個msn比我,交流可以快好多

引用:
原帖由 suicide 於 2009-12-23 22:52 發表

熊貓

我跟你年紀差唔多,你想知道d物,可以的話我會覆你,不過我好少上呢到,你可以留個msn比我,交流可以快好多
已發比你

引用:
原帖由 suicide 於 2009-12-23 22:52 發表

suicide
想問一問,兩年半後,你現在重有無常覆發?
網上和醫生說多數頭一,兩年會常覆發!多數慢慢反發時間會變長!次數少了

引用:
原帖由 man002 於 2009-12-24 00:04 發表

suicide
想問一問,兩年半後,你現在重有無常覆發?
網上和醫生說多數頭一,兩年會常覆發!多數慢慢反發時間會變長!次數少了
最慘係返發位會唔同, 我原發地方3個幾月都無事, 返而個袋袋位成日有唔妥, 雖然都算輕微(似皮膚龜裂), 我已平常心對待, 不過都會有鷣own

祝咁多位聖誕快樂~~~

Merry X'mas

祝大家聖誕快樂, 快瓛玲, 過返正常性生活

我都想快樂, 不過又要去搵dr ho, 人生有幾個5年..........

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-12-28 15:15 發表
我都想快樂, 不過又要去搵dr ho, 人生有幾個5年..........
Stanley兄, 咩事吖?  我都好煩, 似乎個袋袋位成日都有返發現象, 雖然唔明顯(皰), 似皮膚乾燥損多啲

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-12-28 09:44 發表

Stanley兄, 咩事吖?  我都好煩, 似乎個袋袋位成日都有返發現象, 雖然唔明顯(皰), 似皮膚乾燥損多啲h:" />
咪又係應該又翻發, 次次都係咁, 以為好點知..............

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-12-28 22:56 發表

咪又係應該又翻發, 次次都係咁, 以為好點知..............
真係返發都無計, 我都唔知點解個袋袋成日輕微返發

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-12-28 15:15 發表
我明日都放假, 睇下上不上去先...

努力啦...

請問有冇ching 可以pm DR.HO電話地址俾我?萬分感激

引用:
原帖由 play11111 於 2009-12-29 01:56 發表
請問有冇ching 可以pm DR.HO電話地址俾我?萬分感激
can't....

你地好,我係新仔黎,今日去左政府睇話我係肛門付近(1CM位置)有耶菜花(大約十幾粒),
我覺得佢只係望下就叫左我去查藥水,因為我上其他網睇話要查水陽酸先可以碓定
護士話查完會好"哪",叫我4個鍾之後去洗左去,但我完全冇感覺,係唔係冇用?
我問佢隻藥叫咩名,佢又話我問黎做咩
同埋一個星期先去查一次,我睇左幾隻藥都係一個星期3次或者連續用3日
我有出去玩過幾次,但冇試過肛交,次次都有用套
我只想快D醫好,虛心受教
THX!!

政府講得話系應該都無勿大錯,不過就祇會講少吾會講多!
祇系醫療方法系米最快最理想!
有錢就去私家專科會快醫好些!有得選擇點醫!

不過點解無情情你比佢睇肛門?

睇左幾隻藥都係一個星期3次或者連續用3日===>果隻系3M出品?

man002兄
唔好意思,我講野一舊舊
係我發現肛門有D粒粒野,我先去睇醫生
藥就我係網上面睇到,有隻叫X定寧就係3M出
其實一般黎講,查政府D藥會幾快好番?(我指脫落)
其實可唔可以要求攞藥自己查?

引用:
原帖由 yeyesh 於 2009-12-31 01:51 發表
man002兄
唔好意思,我講野一舊舊
係我發現肛門有D粒粒野,我先去睇醫生
藥就我係網上面睇到,有隻叫X定寧就係3M出
其實一般黎講,查政府D藥會幾快好番?(我指脫落)
其實可唔可以要求攞藥自己查?
政府好像無得拿藥回去搽,要去醫院搽!好像搽好久,幾個月都吾奇!政府應該吾系3m
我自己第一次睇政府,佢同我冷凍一次,然後我就轉私家專科冷凍兩次,現6 WEEK都好像無再出現!
共用千幾元醫療費!

引用:
原帖由 man002 於 2009-12-31 10:10 發表

政府好像無得拿藥回去搽,要去醫院搽!好像搽好久,幾個月都吾奇!政府應該吾系3m
我自己第一次睇政府,佢同我冷凍一次,然後我就轉私家專科冷凍兩次,現6 WEEK都好像無再出現!
共用千幾元醫療費!
師兄你第一次出得多唔多?仲有睇邊個醫生?
做冷凍幾錢一次?

今日去左DR HO度做左一次冷凍,佢比左D藥膏我查,佢話可以照平時禁沖涼,請問各位師兄,果隻藥膏有咩用,係唔係查3個星期?佢上面只寫左1日1次

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。