推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 95555052 於 2010-3-28 03:17 發表

請問DR HO 復活節幾時休息?
我唔知係唔係飲得酒多(新工壓力大), 冠周下面紅紅地, 又未紅到發炎, 但怕係皰返發, 要睇睇

重諗住今個月努力做人.........................
師兄, 醫生1/4 至 8/4 放假, 9/4 應診

引用:
原帖由 newbie88 於 2010-3-28 22:53 發表

都幾得人驚呢
不過証明左,心境對個病都好有影響
我個身現左D好似皮下出血咁既紅點,關唔關事ga?

引用:
原帖由 gurabu 於 2010-3-28 18:55 發表

請問第二朝係咪一定要洗左佢...??朝早未必得閒沖涼...
最好沖涼洗左佢

引用:
原帖由 devil_7 於 2010-3-28 12:23 發表
對唔住...我都有爬文,
但係我睇完唔係太肯定係咪你地講緊既dr.ho係咪我搵到個個...
依家日日都好唔開心,好擔心....所以先想快D問到...sorry...

咁我想另外問下check 自己有冇性病,係咪間間都一樣?
定係會有邊間 ...
應該間間都一樣.
可能價錢差少少.
佢地send去化驗所比人驗.
我以前驗, 個醫生直接寫紙比我上化驗所驗添.

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2010-3-29 00:32 發表

應該間間都一樣.
可能價錢差少少.
咁大約要幾錢至幾錢?

引用:
原帖由 devil_7 於 2010-3-29 00:55 發表

咁大約要幾錢至幾錢?
我幾年前上化驗所驗係"全餐",
約$2000(可能比人搵左笨).

你想驗咩同醫生講,
有d每驗一樣計一樣.

隻隻不同, 太約平均兩三佰驗一樣.

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2010-3-29 00:27 發表

最好沖涼洗左佢
盡量啦...琴晚岩岩用第一次

支左好似粒米咁大既cream出黎已經夠茶超大範圍...

我反而擔心會唔會茶得太薄...

同埋第二朝好似唔覺有咩紅/痕...正唔正常呢

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 schizophrenic 於 2010-3-28 17:08 發表
各位師兄 我係新黎架。。。

呢排我發現JJ側邊有D黑色一粒粒既野 我覺得應該係花花。。。

諗住聽朝一早去政府衛生診所睇。。。證實係咪先。。。

你地覺得呢。。。

我好迷失.....
我地個個有事都係咁既心情,,,不停自責,成日唸自己會點點點,,,,, 事隔1年啦我都仲係放不開,,, 仲係好擔心,,,好驚,,,,,

朋友,,有咩快d今日去睇醫生,,,, 俾專科睇一睇先得,,

如果touchwood真係花,,我覺得你去轉睇私家"皮膚及性病科"會好過你係政府睇,,,好易搞到拖症!

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2010-3-29 01:07 發表

你想驗咩同醫生講,
有d每驗一樣計一樣.

全餐2k咪平loo我驗2樣都差唔多1k,,, 之後再驗埋其他我唸要成3K LOO

要TEST "淋、非淋、乙型肝炎、AIDS、梅仔、疱疹"

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-3-29 09:53 發表

全餐2k咪平loo我驗2樣都差唔多1k,,, 之後再驗埋其他我唸要成3K LOO

要TEST "淋、非淋、乙型肝炎、AIDS、梅仔、疱疹"
呢 d就係全部?
我諗住上dr. ho度驗...唔知要幾錢呢...

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2010-3-29 01:07 發表

你想驗咩同醫生講,
有d每驗一樣計一樣.
你係邊度驗?同全餐有D咩?
今日打去問,$2000真係算平..

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2010-3-28 17:07 發表

你想驗咩同醫生講,
有d每驗一樣計一樣.
@2000, the price should be OK if include all. Aid is expensive   I did twice in differnet lab and different Dr  ( Dr Ho and Dr Chan ) different time about one year interval.

引用:
原帖由 hahadad 於 2010-3-29 19:09 發表

@2000, the price should be OK if include all. Aid is expensive   I did twice in differnet lab and different Dr  ( Dr Ho and Dr Chan ) different time about one year interval.
aids要幾錢?我諗住3個月後去驗...
同埋駛唔駛去多幾間驗?定係一間就ok?

引用:
原帖由 devil_7 於 2010-3-29 19:08 發表

你係邊度驗?同全餐有D咩?
今日打去問,$2000真係算平..
係旺角, 係潮流特區行去油麻地站個條路.
無留底, 不記得邊間.
其實上惘搜尋都大把.
全餐都係個d啦.

我上網搜尋左:

優惠價

$888

$1688

體格檢查
量度身高、體重及體重指標

量度血壓

量度脈膊速率

問卷
健康及病歷問卷調查

傳染病(性病)檢查

梅毒血清試驗

愛滋病毒一及二抗體

愛滋病毒抗原

衣原體抗原

淋病雙球菌塗片檢查

庖疹病毒二型抗體

人類乳頭狀瘤病毒測試

尿道拭子細菌培養及
                                藥物敏感測試

血細胞檢查 (貧血、血癌)

全血計數

糖尿病測試

空腹血糖

尿糖

痛風症檢查

尿酸

腎功能檢查

尿素

肌酸酐

尿蛋白

肝功能檢查

穀草轉氨酵素

穀丙轉氨酵素

尿液檢查

尿液生化檢查

尿內紅血球、白血球

尿內細菌及念珠菌

尿內結晶體

醫生會診

檢查後醫生臨床解說報告
                                (只限指定時段)

備註:進行計劃四或五前無需禁食

前列腺癌檢查

優惠價

前列腺癌抗原

癌症指標測試
甲種胎兒蛋白 (肝癌)

癌性胚胎抗原 (結腸癌)

癌抗原19.9 (胰臟癌)

鼻咽癌檢查
艾泊斯坦氏病毒抗體

傳染病檢查
梅毒血清試驗
                                (Syphilis)

愛滋病毒一及二抗體
                                (HIV/AIDS)

衣原體抗原
                                (Chlamydia)

淋病雙球菌塗片檢查
                                (Gonorrhoea)

庖疹病毒二型抗體
                                (Herpes)

人類乳頭狀瘤病毒測試
                                (HPV 俗稱椰菜花)

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2010-3-29 19:40 發表

係旺角, 係潮流特區行去油麻地站個條路.
無留底, 不記得邊間.
其實上惘搜尋都大把.
全餐都係個d啦.
但係準唔準同好唔好?
我見過上網有D $1200就驗5樣野...

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2010-3-29 19:52 發表
前列腺癌檢查                              優惠價                                                                                       前列腺癌抗原                              250                     ...
我都搵到好多,但係唔知信唔信得過...
而且驚會唔會唔專業......

引用:
原帖由 devil_7 於 2010-3-29 20:43 發表

但係準唔準同好唔好?
我見過上網有D $1200就驗5樣野...
不知點為之"準唔準"...

引用:
原帖由 devil_7 於 2010-3-29 20:45 發表

我都搵到好多,但係唔知信唔信得過...
而且驚會唔會唔專業......
化驗應該間間差不多, 係睇下收得平定貴.

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2010-3-29 21:43 發表

化驗應該間間差不多, 係睇下收得平定貴.
咁請問一下我係醫生度驗定係去化驗所驗好D?

今日上左去搵Dr. Ho

佢真係好好人 我狂問佢有關既問題佢都好有耐性咁答我

我生係陰莖側 即刻做左冷凍 佢話好易醫番好 復發機會相對少D 同埋因為我唔煙唔酒 所以應該3﹣6個月就會好番

話唔駛3M住 番發先再用 (希望唔好)

聽佢講完我個心都定D

引用:
原帖由 devil_7 於 2010-3-29 22:11 發表

咁請問一下我係醫生度驗定係去化驗所驗好D?
真係講到無氣...
我之前回post都講左.

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2010-3-29 00:32 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=10349412&ptid=431][/url]

應該間間都一樣.
可能價錢差少少.

你在診所度比醫生拿完血/分秘,  佢都係send去化驗所比人驗.
當中可能診所抽左水, 所以應該會貴d.

如果你直接去化驗所驗, 你要拿份報告自己去搵醫生解釋比你知.

你係驚, 一早好似我個陣時咁.
自已見性病科就沖左上去比條pk醫生"湯",
我睇完嚇9我, 叫我即日去驗全餐.
個時沙士又不夠工開, 個時$2000化驗+$700診金對我都好重皮.
但因為驚, 都要立即去睇.

仲洗係度問黎問去點好點不好...

你無錢, 要諗過計過邊度平,
我建議你去政府度睇. 好似不洗錢.
不過你d病歷會通哂天.

引用:
原帖由 schizophrenic 於 2010-3-29 23:00 發表
今日上左去搵Dr. Ho

佢真係好好人 我狂問佢有關既問題佢都好有耐性咁答我

我生係陰莖側 即刻做左冷凍 佢話好易醫番好 復發機會相對少D 同埋因為我唔煙唔酒 所以應該3﹣6個月就會好番

話唔駛3M住 番發先再用 ...
唔煙唔酒仲要夠睡

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2010-3-29 23:26 發表

真係講到無氣...
我之前回post都講左.

你在診所度比醫生拿完血/分秘,  佢都係send去化驗所比人驗.
當中可能診所抽左水, 所以應該會貴d.

如果你直接去化驗所驗, 你要拿份報告自己去搵醫生解釋比 ...
唔好意思....
我係乜都驚一親既人...
因為依家都好驚會唔會有事,所以先至不停咁問,係想自己知清楚D同安心D...
真係唔好意思

而且我最怕係會唔會環境唔好,搞到冇事變有事...

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。