推介:| 懷孕輻射 | 頭暈輻射 | 失眠輻射 | 頭疼輻射 | 腦腫瘤輻射 | 記憶障礙輻射 | 耳損傷輻射 | 抑鬱輻射 | Celine Bags | 嬰兒用品 | Loewe Bag |

發新話題

第一次中招(新版開始)

本人對社會衛生科全體員工的道歉聲明

大家身體好,

本人於 2008年5月12日13:05 網上發表留言時提及在本人搽藥
水時有人偷影我一事,仍未經證實。本人對此誤會深感抱歉,敬
請原諒,本人請求版主刪除所有本人在本討論區發放的留言,
對本人的留言對有關人仕造成之傷害及影響,本人深感內疚,敬請原諒。

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-4-17 09:14 發表

飲酒係大忌啊~~~ 切記戒得就戒啦~
唉! 真係返發.

早排真係好煩, 勁想食煙, 以為一日一兩灌啤酒無野, 點知.............

相關搜索目錄: 啤酒

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-4-19 12:42 發表

check了,醫生話唔係來, 又比左d相我睇花係點既樣, (原來有好多款, 有d好似"默"咁 )
但醫生都答唔出, 我個達野係咩來
叫我遲多幾個驗抹片時再睇下
重叫我唔好咁緊張同擔心
無野就好囉!!!

引用:
原帖由 熊貓 於 2010-4-16 23:54 發表

好快又差唔多食晒3個星期藥, 可惜都仲係要返發, 下星期又要去睇下醫生h:" />  上次問醫生佢都話一般唔會咁, 唉, 都唔知點解自已咁差   有無師兄有咁既情況
CHing, 我發現大脾同袋袋中間有傷口, 以前一年內有一兩次, 以為係底褲邊界到,

但看你post, 有些擔心, 可否多講一下你病徵!!!

我的是長型傷口, 見到紅肉, 會痕痛, 無血/泡, 在大脾 Lar

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-4-19 15:15 發表

太好啦,我都鄧你鬆一口氣,,既然佢話唔係就唔好亂唸咁多野,,,,,要信下醫生既專業意見~kaka~(不過我份人都係,,咩都驚一餐)

咁你下次係6月去做抹片啊? 我就應該8月頭loo
各位
係呀無事啦, 我都鬆一口氣了!!
前一晚我重係到哭

引用:
原帖由 neoguy5555 於 2010-4-19 14:22 發表
恭喜晒len~~~

我上次係紅底白色粒粒呢~~
原來有好多種類架

引用:
原帖由 95555052 於 2010-4-19 18:33 發表

唉! 真係返發.

早排真係好煩, 勁想食煙, 以為一日一兩灌啤酒無野, 點知.............
95555052兄真定假, 你好翻咁耐都翻發? 真係要戒戒戒啊

相關搜索目錄: 啤酒

請問有冇帥兄知董醫生搬左去邊?緊急!唔該!....

引用:
原帖由 95555052 於 2010-4-20 02:43 發表

CHing, 我發現大脾同袋袋中間有傷口, 以前一年內有一兩次, 以為係底褲邊界到,

但看你post, 有些擔心, 可否多講一下你病徵!!!

我的是長型傷口, 見到紅肉, 會痕痛, 無血/泡, 在大脾 Lar
我記得師兄你係中過皰一型, 我個袋差不多不停有異樣, 似皮膚龜裂, 無血/泡, 首先見到唔明顯一小一小撻既深色表面, 之後會有少少損左(似輕微擦損), 一般都係沖涼拿一拿先知損左, 之後有小小薄結焦, 跟著無野, 我尋日第三次去何醫生, 佢都覺得唔正常, 第二次加重左藥都仲返發, 懷疑可能係另一樣皮膚病, 依家試下果種病既藥, 睇下情況點, 唉, 因為9月中第一次係毛髮位出泡係証實皰2型, 之後隔左個幾月先發覺個袋有事, 一直都唔好, 所以都係唸著皰返發, 真係唔知究竟咩野病 h:" />

CANDY
琴日我去睇多個醫生, 佢話我達野有可疑, 可能係花, 話正常既應該好平滑, 唔會"hihi"地有肉生出來.
重轉介我去偉生科到睇
重以為無事, 而加好驚呀

去唔去好呀

len88:唔使太驚呢(雖然我中左時都好驚), 如果可以既話就去睇私家專科醫生, 因為唔會dum 症嘛~~
一睇到有唔掂佢就會幫你攪掂晒啦(到時咪雨過天青囉)

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-4-22 11:29 發表
CANDY
琴日我去睇多個醫生, 佢話我達野有可疑, 可能係花, 話正常既應該好平滑, 唔會"hihi"地有肉生出來.
重轉介我去偉生科到睇
重以為無事, 而加好驚呀

去唔去好呀
LEN88
我想問你之前睇個個話唔係花個醫生係咪皮膚及性病科醫生?  咁你自己尋日睇多1個係普通科醫生定係都係皮膚及性病科既專科醫生先?
其實切D出黎拎去化驗就應該會知係咪花。但一定會好痛!    咁佢轉介你,你有冇拎封信去BOOK黎睇???
我覺得如果你尋日去睇個唔係專科,不如你去睇多個專科囉
我自己個時下面有一,二粒仔野而家都仲有,但俾2個專科,1個普通,1個婦科睇都話唔係,我先冇理到,先信佢地。所以我想知你睇個D係咪普通既家庭醫生?  如果你覺得懷疑,可以去睇DR.HO啦,佢睇咁多呢D,,基本上一睇就睇得出係/唔係LOO
有咩可以PM我架!!!
***另外,你尋日個醫生都話有懷疑姐,都唔一定係,定D先!!唔好自己嚇自己!!!(不過我都知好難唔驚,,我自己都係咁醫生都話我再係咁會神經衰弱)所以一定要睇專科,專科係用佢地臨床經驗去睇症! 

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-4-22 17:16 發表

LEN88
我想問你之前睇個個話唔係花個醫生係咪皮膚及性病科醫生?  咁你自己尋日睇多1個係普通科醫生定係都係皮膚及性病科既專科醫生先?
其實切D出黎拎去化驗就應該會知係咪花。但一定會好痛!    咁佢轉介你,你 ...
之前話我唔係個位, 就係一路跟開我個位婦科醫生來,
睇多次個位都係政府既婦科醫生,
而加點算好呀

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-4-23 11:31 發表

之前話我唔係個位, 就係一路跟開我個位婦科醫生來,
睇多次個位都係政府既婦科醫生,
而加點算好呀
DR HO係男人來, 唔太好意思

我睇o固個係女專科醫生你要嗎?

引用:
原帖由 neoguy5555 於 2010-4-23 12:44 發表
我睇o固個係女專科醫生你要嗎?
馬煩係PM比我. 唔該哂

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-4-23 13:21 發表

馬煩係PM比我. 唔該哂
LEN88  已覆你PM,請CHECK

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-4-23 11:35 發表

DR HO係男人來, 唔太好意思
我其實自己睇2個專科都係"男"黎。我會當佢係醫生,唔會分佢係男/女,醫得好就得~

len88: 已pm左你, 你去check下吧~~

引用:
原帖由 neoguy5555 於 2010-4-23 14:05 發表
len88: 已pm左你, 你去check下吧~~
thanks ching

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-4-23 13:57 發表

我其實自己睇2個專科都係"男"黎。我會當佢係醫生,唔會分佢係男/女,醫得好就得~
我好保手嗎

咁我係男仔咁都去左一個女醫生到睇<--因為係我家庭醫生轉介既

講真我去o固陣真係有啲驚咖~~但係當睇完後會覺得成個人鬆晒<--因為真係好有醫德~~(佢既缺點係貴囉)我每次都要成千落樓~~

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-4-23 16:15 發表

我好保手嗎
咩都係假,最緊要好得返,冇事,係咪,,我地所有人都會支持你,,,,希望你冇事,,一齊平平安安!!! 衷心的!!!

引用:
原帖由 stanleysex 於 2010-4-20 16:07 發表

95555052兄真定假, 你好翻咁耐都翻發? 真係要戒戒戒啊
唉! 係呀! 以後都唔敢飲.

今次快左, 一星期左右就出完.

引用:
原帖由 熊貓 於 2010-4-21 13:15 發表

我記得師兄你係中過皰一型, 我個袋差不多不停有異樣, 似皮膚龜裂, 無血/泡, 首先見到唔明顯一小一小撻既深色表面, 之後會有少少損左(似輕微擦損), 一般都係沖涼拿一拿先知損左, 之後有小小薄結焦, 跟著無野, 我尋 ...
我睇DR HO, 佢話唔係, 傷口係裂開, 我都放心.

你有什麼情況也發表一下

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。