推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-4-13 10:16 發表

我都有生白點架 熱氣嗎
我d感冒好反啦 有心
中醫個到我停左無睇啦 我頂唔順日日要飲中藥, 好苦呵
我今個月要反去覆診CHECK花
我發現陰唇上面好似生左d肉, 又唔SURE係咪呵, 好擔心呀, DR講花係"high"既, 我都 ...
我而家都睇緊中醫啊,佢又有開d藥俾我浸,佢話之前有人睇都係有高危HPV,佢話佢浸左1X包藥,就冇左D高危既HPV,,我都唔知WORK唔WORK但都會KEEP住睇LOO,
咁你今個月早D去覆診,順便俾佢CHECK下下面有冇事得唔得呢,,
呢樣野真係好煩,,,不過唯有睇開D,,,唔係可以點,,, 我而家都仲有成日發炎問題,但係都慣,有咩咪去睇醫生,,,
開心又一日唔開心又一日,,, 放開D應該會易過D!!!朋友,,加油啊!!!

係bar 識到個女仔玩...kiss 同oral

then 我想入佢時. 我摸有係妹妹硬野...我一望...粒粒突突...好似上面o的c hing 講 係花...
姐刻唔攪la ...

我想問咁oral 同kiss 中招大唔大...

引用:
原帖由 95555052 於 2010-4-14 02:00 發表

你下次覆診, 叫醫生教你, 花其實在皮膚的表面, 如果在皮下應該不是
我係係表面一堆肉凸起, 好驚好擔心又生過
DR講細粒可搽藥水"啦"死佢但就要搽耐D, 唔知痛唔痛

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-4-14 06:53 發表

我而家都睇緊中醫啊,佢又有開d藥俾我浸,佢話之前有人睇都係有高危HPV,佢話佢浸左1X包藥,就冇左D高危既HPV,,我都唔知WORK唔WORK但都會KEEP住睇LOO,
咁你今個月早D去覆診,順便俾佢CHECK下下面有冇事得唔得呢,,
呢 ...
係咪真架 高危都浸到無!!
本來想上個WEEK去睇 但又唔方便, 咪推到今個WEEK先去睇
琴日我自己睇來, 我估多數都係花, 重偷偷地CRY左出來, 唉!
我又要為男人去受苦啦

我6月反去CHECK 抹片, 而加都不知幾擔心, 唔知有無嚴重到, 因為睇唔到嗎!!
你都係要一齊加油, 我緊強左好多 哭都小了啦

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-4-15 17:33 發表

我係係表面一堆肉凸起, 好驚好擔心又生過
DR講細粒可搽藥水"啦"死佢但就要搽耐D, 唔知痛唔痛
LEN88

如果係真係花我覺得快D用"電/冷"整死佢先,唔好用咩藥水啦,,,越開左就煩!  
抹片個到唔好太擔心啦,,而家我地都知自己身體有左呢D HPV,咁自己密D CHECK一有問題就睇下要唔要做手術,,係唯一呢個方法。當然啦,,,要有足夠既休息同運動,提高自己既免疫力。  ANYWAY你今個WEEK睇左,睇下醫生點講先啦,有時可能係自己嚇自己呢。
我睇個中醫佢話有個女人好多HIGH RISK,,佢話浸完之後,冇左D HPV WOR 我唸佢浸左幾個月啦
佢仲話一般感染左HPV,, 半年到,,會做抹片時CHECK到有WOR,, 即唔會係身體幾年,,而家先發出黎咁話,,,

相關搜索目錄: 運動

引用:
原帖由 badrommace 於 2010-4-15 16:15 發表
係bar 識到個女仔玩...kiss 同oral

then 我想入佢時. 我摸有係妹妹硬野...我一望...粒粒突突...好似上面o的c hing 講 係花...
姐刻唔攪la ...

我想問咁oral 同kiss 中招大唔大...
如果你用手摸完佢後又冇掂到自己下面應該好細機會既,,, 至於ORAL我唔敢講~~~   因為ORAL都叫係性交既一種WOR~ 睇下其他CHING點答你啦

~~ORAL我覺得機會唔大,但係係有可能既~~
但係你摸到既時候咁你隻手有無摸返你條jj先~~依個反而係重點喎~~

其實...係攪之前大咁都咁hot...咩都除晒, 除左under , 咁hug 下, kiss 下, touch 下大家...

佢之後除左我under同我oral, 個時都覺冇野
我一摸到佢妹妹....有粒硬野...即刻叫停..係光之前一睇...覺唔對路...即洗手...
我之後唔敢講話佢係花....未叫佢lick 下我lin 頭, 我用第2 隻手打出黎~
then , 一陣我都沖涼同走人laa

我有用到佢俾既towl 黎mak 身

我個時仲on 9都以為要 我小dee dee 同妹妹 點到大家先大...
但睇返之前ching 既post, 有c hing 環保吹都lai 野... 而家先黎好驚... 唉...

引用:
原帖由 badrommace 於 2010-4-16 11:03 發表
其實...係攪之前大咁都咁hot...咩都除晒, 除左under , 咁hug 下, kiss 下, touch 下大家...

佢之後除左我under同我oral, 個時都覺冇野
我一摸到佢妹妹....有粒硬野...即刻叫停..係光之前一睇...覺唔對路...即洗手 ...
咁你之前又有touch個d~~ 唔知wor,, 其實花有套都防唔到,好多時,,皮膚與皮膚接觸到都可以傳染,,你話咩毛巾呢d機會低d,但我睇d網都講要大家分開使用毛巾loo

anyway,,而家咁估都冇用,,,你自己keep住觀察幾個月啦~~~ 男士黎講你冇病徵好難去check hpv dna test~

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-4-16 11:39 發表

咁你之前又有touch個d~~ 唔知wor,, 其實花有套都防唔到,好多時,,皮膚與皮膚接觸到都可以傳染,,你話咩毛巾呢d機會低d,但我睇d網都講要大家分開使用毛巾loo

anyway,,而家咁估都冇用,,,你自己keep住觀察幾個月啦 ...
睇番candy 姐係o個post. 你係同人玩而有hpv...

你玩時..同人oral 同viginal sex時有冇用dom?

引用:
原帖由 badrommace 於 2010-4-16 12:16 發表

睇番candy 姐係o個post. 你係同人玩而有hpv...

你玩時..同人oral 同viginal sex時有冇用dom?
without dom

但我中左發左出黎既係淋病,,, 而hpv 係我做柏氏時話我感染左hpv 影響到子宮細胞有問題,,, 我found out到既hpv 全部都係 high risk,,,,   low risk 既 6,11個d 無。 但anyway我見我同我另一半都冇出到花暫時,,, (而家發生左件事1年零1個月)

both oral and viginal are without dom??

你同佢做時...係未都唔aware 到佢有冇粒粒係佢dee dee 到~?

As a man, being an Hpv carrier is no harm to himself? hpv carrier 都會infect 其他人~?
咁男人carrier 過左2 係未都會冇咁大chance infect到人?

引用:
原帖由 badrommace 於 2010-4-16 12:34 發表
both oral and viginal are without dom??

你同佢做時...係未都唔aware 到佢有冇粒粒係佢dee dee 到~?

As a man, being an Hpv carrier is no harm to himself? hpv carrier 都會infect 其他人~?
咁男人carr ...
我同個條友唔係第1次出黎去玩,,  試過做同口交都冇dom,,
完全見唔到佢條jj有粒粒law,,一齊正常,, 如果見到有,我都會好似你咁做都唔敢做即走啦講真,,,

醫生講有花之後,,如果2年到冇再出,都可以叫係好返,,, 返發個機會會好低loo (我之前好驚睇過2個專科,,,問既)  dr.ho 話 如果5個月都仲未出,其實好大機會唔會出loo,,

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-4-16 12:50 發表

我同個條友唔係第1次出黎去玩,,  試過做同口交都冇dom,,
完全見唔到佢條jj有粒粒law,,一齊正常,, 如果見到有,我都會好似你咁做都唔敢做即走啦講真,,,

醫生講有花之後,,如果2年到冇再出,都可以叫係好返,,, 返 ...
咁你老公係carrier, 根本就冇發過出黎... 定係你 老公冇infect 到 ?
in case a carrier, e.g. 你老公同其他人攪..姐係都唔會infect 到人~~ ( jsut 假設, 唔好mind)

引用:
原帖由 badrommace 於 2010-4-16 13:41 發表

咁你老公係carrier, 根本就冇發過出黎... 定係你 老公冇infect 到 ?
in case a carrier, e.g. 你老公同其他人攪..姐係都唔會infect 到人~~ ( jsut 假設, 唔好mind)
我見有d網站講 90%既花都係由 hpv 6,11引起,, 而 hpv 16,18 high risk主要係誘發子宮cancer,,  但我問過我睇既其中1個 專科,佢話hpv 16,18都可以引起 花, 佢話花其實係由好多既 hpv no. 做成,,,   但我自己見網站既info.就話 hpv 6, 11係 90% 引起花,,,

我都唔識答你講真,,, 我只可以話暫時黎講我同,我老公都冇見到有花,, 但,,關唔關係到花係 6,11呢d低危no 所構成呢??

如果係帶菌既人,,可能傳染到俾人架一樣,,
之前醫生都講左,感染左 hpv 既情況,,,(唔係隻隻hpv都會生花),,,

1) 你冇感染到 hpv
2) 你感染左hpv,仲生左出黎
3) 你感染左hpv,但冇生到出黎,但都可以傳染到人

佢係咁答我loo當時.. 朋友,如果你而家有gf/老婆, 我唸你暫時唔好同你另一半有任何親密接觸住啦,,,留意下先啦

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-4-16 13:55 發表

我見有d網站講 90%既花都係由 hpv 6,11引起,, 而 hpv 16,18 high risk主要係誘發子宮cancer,,  但我問過我睇既其中1個 專科,佢話hpv 16,18都可以引起 花, 佢話花其實係由好多既 hpv no. 做成,,,   但我自己見網站 ...
2) 你感染左hpv,仲生左出黎==> control 到2 年都唔會傳染到人

3) 你感染左hpv,但冇生到出黎,但都可以傳染到人 ==> 係未都係control 2年唔會傳染到人?

唉.....hpv 咁惡架...我都幾sure 個女係花...cos 真係之前咁耐都未見o個人o個度有硬野..仲大大粒, rough 既....

中左hpv...發唔發出黎,,,都好似害左未來既另一半咁...唉...

引用:
原帖由 badrommace 於 2010-4-16 14:03 發表

2) 你感染左hpv,仲生左出黎==> control 到2 年都唔會傳染到人

3) 你感染左hpv,但冇生到出黎,但都可以傳染到人 ==> 係未都係control 2年唔會傳染到人?

唉.....hpv 咁惡架...我都幾sure 個女係花...cos 真係 ...
有d人話hpv 會清除,有d就話唔會,,, 基本上 hpv 就暫時係醫學上都未能有學去殺到,,,  都係一個研究既階段

醫生應該係臨床經驗話俾我地知, d 花如果冇再生 1.5年-2年到,, 就叫係好返,,, 反發既機會率會好低,,,  我都問過醫生,,好似都冇一定answer, 即如果我有高危hpv 我另一半又有,,咁我地咪一定要用套,,唔會又會繼續持續感染?  中醫就叫我要用套,, 西醫就話冇生花就唔駛,,,,,

其實個個女仔又會有花,,俾你摸到之後,佢都冇反應既? 仲繼續同你玩? 佢唔會唔知自己有舊野係下面? 定係唸住報復傳俾人??  
你望過佢,,其實係咪椰菜花咁既形狀架?

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-4-16 14:14 發表

有d人話hpv 會清除,有d就話唔會,,, 基本上 hpv 就暫時係醫學上都未能有學去殺到,,,  都係一個研究既階段

醫生應該係臨床經驗話俾我地知, d 花如果冇再生 1.5年-2年到,, 就叫係好返,,, 反發既機會率會好低,, ...
姐係話...carrier 1,2 都唔發既 都會小o的機會infect 人...

我見佢好似冇咩反應..佢都呆呆地..
我見到既係好似係 中華牌鉛筆上面個 rubber 咁既size, 實既..見到佢rough 既表面...

我都有keep sms 佢...叫佢睇下dr..
佢話星期2 先睇社會衛生科wor...知既話我知...

引用:
原帖由 badrommace 於 2010-4-16 14:28 發表

姐係話...carrier 1,2 都唔發既 都會小o的機會infect 人...

我見佢好似冇咩反應..佢都呆呆地..
我見到既係好似係 中華牌鉛筆上面個 rubber 咁既size, 實既..見到佢rough 既表面...

我都有keep sms 佢... ...
呢個size都唔係細wor~ 突出黎架~ 咁可能係都唔奇,, 而家呢d性病好似都好普遍 <如果係有出去玩既個堆人> ,, 有d STD 會冇病徵, D人中左都唔知自己中左,,仲去玩,,野開俾人,, 所以真係,,難講

不過你呢個朋友仔,仲可以等到星期二先去睇政府,,我唸佢自己知自己事,,唔係第一次?  一係就唔知個嚴重性,,覺得係普通野姐~

唉,,都係個句啦,, 唔好濫交,, KEEP住單一性伴侶,, 就唔會發生咁多事啦~~~  傳統D既保守性觀念好!!!

我就係咁先覺奇,,,妹妹唔會有o的咁既架ma...仲要硬身....
死la~~咁大粒..傳染力未好勁.....

岩岩上網睇info 話用手touch 到都要 to clean thoroughly with hot sopay water....

男人想check 又冇得check.... 仲慘過hiv...

咁多hpv,  當我唔中la...男人可唔可打針???

引用:
原帖由 badrommace 於 2010-4-16 14:56 發表
我就係咁先覺奇,,,妹妹唔會有o的咁既架ma...仲要硬身....
死la~~咁大粒..傳染力未好勁.....

岩岩上網睇info 話用手touch 到都要 to clean thoroughly with hot sopay water....

男人想check 又冇得check....  ...
男人唔知得唔得woo,, 等ching 答你啦,,

thx for answerign me lots of questions, sister

Dr Ho 曾經說, 皮膚要互相很大磨擦才會感染對方的 hpv,我認因為 hpv 的症狀不明確,臨床的狀況千變萬化,所以連醫學界也有很多答案不肯定。

引用:
原帖由 garamon 於 2010-4-16 16:13 發表
Dr Ho 曾經說, 皮膚要互相很大磨擦才會感染對方的 hpv,我認因為 hpv 的症狀不明確,臨床的狀況千變萬化,所以連醫學界也有很多答案不肯定。
我serarch old post 話有c hing only 環保吹 都出事... lai 左野

你話入個女仔時有皮膚要互相很大磨擦, 我明~
我用手摸到 同俾佢oral 都唔知叫唔叫皮膚要互相很大磨lu....

引用:
原帖由 badrommace 於 2010-4-16 16:24 發表

我serarch old post 話有c hing only 環保吹 都出事... lai 左野

你話入個女仔時有皮膚要互相很大磨擦, 我明~
我用手摸到 同俾佢oral 都唔知叫唔叫皮膚要互相很大磨lu....
用手摸到後,有冇自己摸返自己下面? oral都係性交一種,都有可能,, 口水都可以帶有病菌

不過你有冇自己去睇醫生問過醫生既意見呢?

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。