推介:| 調解員課程 | Makeup Course | Hypnosis course | English course | NLP training | cissp cisa cism | 營養學課程 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

熊貓兄, 半年好短ja
我只不過中左軟疣ja, 一般尼講唔睇醫生半年至一年就好
我成日睇醫生都搞到兩年la
所以我而家醫生都唔睇
我相信我d粒粒生左係某d睇唔到既地方
所以一路都未清得晒...哎
都冇晒感覺了

引用:
原帖由 man002 於 2010-4-7 11:14 發表

你同我同期,我都系九月尾發現疣,十月冷凍後兩次就無再出,一月覆診檢查都無,三月尾有兩粒,分吾到系發炎或是勿,硬硬地又有時脫皮細粒了,我都吾知系米囉,都又要上去覆診去查下先!

半年時間真系好快過!
你比我好得多,  我的疣是不斷的生出來. 前後已經六個月, 要不斷的定期做冷凍.

引用:
原帖由 熊貓 於 2010-4-7 13:18 發表

師兄, 我同你都差不多同期, 我9月中中皰, 情況同你都差唔多, 成日返發, 食著藥都唔見點好h:" />
祝早日康復.

引用:
原帖由 strange 於 2010-4-7 20:50 發表

祝早日康復.
無計, 大家唯有繼續抗病  總好過其它大獲, 最多都係禁慾

引用:
原帖由 andus 於 2010-4-7 20:18 發表
熊貓兄, 半年好短ja
我只不過中左軟疣ja, 一般尼講唔睇醫生半年至一年就好
我成日睇醫生都搞到兩年la
所以我而家醫生都唔睇
我相信我d粒粒生左係某d睇唔到既地方
所以一路都未清得晒...哎
都冇晒感覺了
師兄咁你呢兩年有無搞 ?

因為軟疣對健康冇咩影響
而我都冇再出去玩
我一路都有同女友做, 只不過成日要check住自己
一有懷疑病灶就唔做la
尼兩年, 成日都係三個月左右又會見到軟疣出現
醫生話有得佢, 會自己好...咁唯有一日望一日,
咁就兩年.有時都覺得心灰意冷

引用:
原帖由 andus 於 2010-4-8 02:39 發表
因為軟疣對健康冇咩影響
而我都冇再出去玩
我一路都有同女友做, 只不過成日要check住自己
一有懷疑病灶就唔做la
尼兩年, 成日都係三個月左右又會見到軟疣出現
醫生話有得佢, 會自己好...咁唯有一日望一日,
咁 ...
真的會自己好?我以前年幾發現過有粒,祇覺得會增大,好少見自動會脫落!自己好

你條女有會中到?你無傳染到佢?

不過這病對女人影響大好多!

引用:
原帖由 man002 於 2010-4-4 09:17 發表

所謂為女死為女亡也…嘻嘻…ca   ooH野!

今你有無完了事,射完先扎醒,還是縮陽
乜都冇, 只係扎醒, 不過第二晚又發夢, 看到JJ有粒粒, 救命, 原來有連續夢

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2010-4-4 03:33 發表

你發夢去唱淫K...
係呀!

最近好大壓力, 新工和老細不夾, 已辭了.
手指公有一粒疑似疣, 驚野JJ
JJ早輪發炎, DR HO話不是返發只係JJ炎, 但做人大計又要stop一排

所以整到亂發夢

引用:
原帖由 devil_7 於 2010-4-4 11:39 發表

我之前就可能係...
依家就一日4-5次左右(因為要洗走D藥膏再查)
但係成日都覺得好似有D野唔同左咁...好擔心...
正常, 你搵其他野做, 不要成日想住

引用:
原帖由 strange 於 2010-4-6 23:05 發表
自從去年十月證實中招疣後, 要定期去DR HO 處做冷凍, 約一至兩星期做冷凍一次, 舊的菜花剛甩, 新的菜花又在JJ龜頭附近 生起. 好彩經化驗, 證實是HPV TYPE A 8,11 等低危病毒.

如是者已經前後半年, 令我痛苦不堪言 ...
CHing 耍戒煙呀!

引用:
原帖由 man002 於 2010-4-8 11:27 發表

真的會自己好?我以前年幾發現過有粒,祇覺得會增大,好少見自動會脫落!自己好

師兄, 軟疣係一種自限性皮膚病, 亦即係珍珠疣, 好多小朋友都會生...係會大,不過佢好快會自己消失
消失完另一到又會生幾粒, 跟住又唔見左第到又生幾粒, 不停會係皮膚上覆制, 小朋友長大會自己好,
不過我當然係係d唔好既地方惹番尼la
好多有尼個病既人幾個月就好番la...我就好似軟疣界既stanley兄咁, 搞左咁耐

我唔係成日係到留言, 事關一向好少兄弟中尼隻, 不過我成日都有上尼睇下
我就好明白stanley兄既感受

我之前問過醫生~佢話如果係性器三角位(男既由jj去到patpat住)上生疣既話就會係花黎嗱喎~~<--莫非我俾個醫生呃左?

引用:
原帖由 95555052 於 2010-4-8 12:10 發表

係呀!

最近好大壓力, 新工和老細不夾, 已辭了.
手指公有一粒疑似疣, 驚野JJ
JJ早輪發炎, DR HO話不是返發只係JJ炎, 但做人大計又要stop一排

所以整到亂發夢
我耐唔耐都會發呢d惡夢,,訓醒真係流晒汗,,, 幾日個心都會唔舒服~

生小朋友我都想,但我睇中醫佢都叫我話我有高危hpv,叫我要用套,唔係會好易不停重覆感染,影響到個子宮

但so far 真係而家1個月先做1次,,, 仲要用套,, 真係我唸我呢世都唔駛生小朋友lu

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-4-8 14:38 發表

我耐唔耐都會發呢d惡夢,,訓醒真係流晒汗,,, 幾日個心都會唔舒服~

生小朋友我都想,但我睇中醫佢都叫我話我有高危hpv,叫我要用套,唔係會好易不停重覆感染,影響到個子宮

但so far 真係而家1個月先做1次,,, 仲 ...
Candy, 請問妳的中醫是說現階段要用套或是以後都要這樣?因 Dr Ho 說如有一年停了出疣,就可以生BB ,而我太太的婦科醫生也說沒有問題。所謂重覆感染不是妳做多一次就多了機會有問題,而是妳一早感染了,妳自己體內不斷會有變化,如抵抗力好些,就可壓抑病毒,這是我問Dr Ho 而知的。

引用:
原帖由 garamon 於 2010-4-8 20:11 發表
Candy, 請問妳的中醫是說現階段要用套或是以後都要這樣?因 Dr Ho 說如有一年停了出疣,就可以生BB ,而我太太的婦科醫生也說沒有問題。所謂重覆感染不是妳做多一次就多了機會有問題,而是妳一早感染了,妳自己體內 ...
我自己問婦科佢都會話可以生BB, 但我同我先生都冇生到花出黎應該,,因為檢查過冇發現,我唸可能好似D網咁講,生花有成90%係關係到低危既HPV 6,11,,,  而我既全部都係高危會引發CANCER既 HPV。 所以西醫同我講,我要生BB係冇問題,就算子宮有病變都一樣可以生,佢話有左BB不過係令到你要治療既時間推後左咁解姐。

我地行埋要帶套就係中醫講,不過我先生唔鐘意用套,,,,, 中醫係怕如果唔用套做,,, 成日又同我先生感染返HPV,,會刺激到,,,令到佢好易引發病變。

不過我覺得好靠自己個身體抵抗力,我個中醫都開左幾包藥俾我,俾我隔日煲左去,,要黎浸下面,,,, 希望有D幫助啦。

轉貼:

真定假架

[台灣]吸入椰菜花煙霧 醫生肺染性病浸溫泉都可染性病,好危險!

吸入椰菜花煙霧 醫生肺染性病

性病不一定透過性接觸或泡溫泉才會傳染,
台灣一位倒楣醫生在幫患「椰菜花」的病人電療時,因為吸入電燒產生的煙霧,
支氣管和肺部竟因此長滿性病。

TVBS報道,尖銳濕疣俗稱「椰菜花」,其病毒八、九成是透過黏膜組織接觸傳染,
但這名醫生卻倒楣得很,他用電療幫病人醫治時,一邊燒一邊吸進煙霧廢氣,一個月之後,
竟然感染到呼吸道的黏膜組織,這情況是相當罕見的。

台北宏恩醫院婦產科主任陳俊霖解釋:
「電療的時候會產生煙,因為醫院未有抽煙的裝置,醫生去碰到、
吸入這些煙霧後,氣管、支氣管便會長出『椰菜花』。」

最後這名患病醫生要開刀手術,才治好長在肺部的病毒。
陳俊霖又稱:
「『椰菜花』就是人類乳頭瘤病毒,是高度傳染的,
如果今天是女生患病的話,她得到子宮頸癌的機率比正常人多出三到五倍。」

尖銳濕疣是很難根除,只有高溫電療才能徹底根除,治不好甚至會引發子宮頸癌。
由於桑拿浴室、溫泉的水溫都不足以殺死這些病毒,醫生提醒一定要注意個人?壎矷C

記者:王薇 羅樹明    報導
(修改:2004/11/29 下午 07:34:34)

泡湯、洗三溫暖感染菜花已經不是新聞,有一位倒楣的醫生幫病患電燒治療菜花,竟然因為吸進電燒產生的煙霧,支氣管和肺部因此長滿菜花。

只能說做醫生真的很倒楣,用電燒幫病人治療菜花,一邊燒一邊吸進煙霧廢氣,一個月之後,他的呼吸道、支氣管甚至肺部,都長滿菜花。洪恩醫院婦產科主任醫師陳俊霖:「電燒的時候因為會產生煙,產生煙的時候,因為他沒有吸煙的裝置,醫生去碰到、吸入病毒產生的煙霧之後,一個月以後產生,氣管、支氣管有些菜花。」

菜花病毒八、九成是透過黏膜組織接觸傳染,這位醫生因為吸到電燒煙霧,感染到呼吸道的黏膜組織,真的相當罕見,最後得開刀,才治好長在肺部的菜花。洪恩醫院婦產科主任醫師陳俊霖:「它就是人類乳凸病毒,它是高度傳染的,如果說今天女生得到的話,她得到子宮頸癌的機率比正常人多了3到5倍。」

菜花病毒很難根除,只有高溫電燒才能徹底根除,治不好甚至會引發子宮頸癌。三溫暖、溫泉的水溫都不足以殺死菜花病毒,醫師提醒民眾,泡湯享受一定要注意個人衛生,增強抵抗力,也是杜絕感染的好方法。

http://www.tvbs.com.tw/NEWS/NEWS_LIST.asp?no=nancy20041129184551

上個星期間5去覆診 上次冷凍既都好得7788 今次去係俾DR。HO睇下我既進展同埋因為發現一D我覺得新出既花花。。所以去睇下去到 DR。HO話好得唔錯 應該冇番發 而我以為係花花既都唔係 除左有兩粒DR。HO都覺得唔係 不過唔係100﹪肯定所以都係做左冷凍 佢叫我最快都一個月先番去覆診 到時仲可能最後一次去睇 DR。HO話唔駛搽3M因為冇番發 報告完畢 希望各位兄弟都可以快D好番 健健康康!P.S. Please cut your smoking or/and drinking habits if you do have them!

睇完black sarena兄既文章覺得好驚喎!~~~

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-3-26 15:40 發表

唔知啊個醫生剩得話唔覺得佢係花loo,, 叫我唔好成日咁神經衰弱,,,,

原來你都會架???

係啊我聽日都去睇中醫~~~ 去調理下, 可能呢排太忙又唔夠訓,,,,, 個人又成日亂唸野,,,,

LEN88多謝你啊~~~  你有冇睇 ...
我都有生白點架 熱氣嗎
我d感冒好反啦 有心
中醫個到我停左無睇啦 我頂唔順日日要飲中藥, 好苦呵
我今個月要反去覆診CHECK花
我發現陰唇上面好似生左d肉, 又唔SURE係咪呵, 好擔心呀, DR講花係"high"既, 我都唔色分呀

引用:
原帖由 Roby123 於 2010-3-26 19:59 發表

兩年左右,  但好難確係咪100%冇晒事
咁就死啦
2年內行埋, 個女既咪又中超囉

引用:
原帖由 man002 於 2010-4-8 11:27 發表

係呀, 係呀
我就係人板

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-4-8 14:38 發表

但so far 真係而家1個月先做1次,,, 仲 ...
唉! 最近太煩了!

新工無左, 又耍搵工.
JJ發炎, 又唔敢行埋, 老婆係咁鬧
同時JJ炎唔斷尾, 都唔知點算??

我相信我最近好多惡夢, 不過醒了記不了.

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2010-4-10 23:19 發表
真定假架

[台灣]吸入椰菜花煙霧 醫生肺染性病浸溫泉都可染性病,好危險!

吸入椰菜花煙霧 醫生肺染性病

性病不一定透過性接觸或泡 ...
咁恐佈, 做冷凍呢? 要不要提醒DR HO???

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-4-13 10:16 發表

我都有生白點架 熱氣嗎
我d感冒好反啦 有心
中醫個到我停左無睇啦 我頂唔順日日要飲中藥, 好苦呵
我今個月要反去覆診CHECK花
我發現陰唇上面好似生左d肉, 又唔SURE係咪呵, 好擔心呀, DR講花係"high"既, 我都 ...
你下次覆診, 叫醫生教你, 花其實在皮膚的表面, 如果在皮下應該不是

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。