推介:| 懷孕輻射 | 頭暈輻射 | 失眠輻射 | 頭疼輻射 | 腦腫瘤輻射 | 記憶障礙輻射 | 耳損傷輻射 | 抑鬱輻射 | Celine Bags | 嬰兒用品 | Loewe Bag |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-9-13 11:35 發表

一樣,無好轉,諗緊係唔係前列腺炎
mark兄前列腺炎照超聲波一照就知

引用:
原帖由 worryme 於 2011-9-13 20:14 發表

有呀, 驗衣原, 支原, 解尿支原都無. 但係精到搵到有普通細菌...
証狀係會陰肛門慶痛, 由其是係小便大便之後... 好慶好唔自然咁...
幾個月了, 食中西藥都無用...
成日都好唔自然?
有無關節痛?或大腿內側?

引用:
原帖由 worryme 於 2011-9-13 21:56 發表

你有無菌
乜菌都驗唔到

引用:
原帖由 coffeeboy 於 2011-9-14 09:54 發表

mark兄前列腺炎照超聲波一照就知
自己擔心姐,心大心細,因為區醫生話無事,再驗都係其它醫生無醫德賺我錢咁...........

尋日嬲嬲地,去左游水,游完缸門位置好左,至於尿道口諗緊係咪前再日食錯野..........我成日飲汽水同茶的,同埋食雪糕

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 Love4U 於 2011-9-14 17:09 發表

成日都好唔自然?
有無關節痛?或大腿內側?
兩樣都無, 但肛門同裡面好似比火燒咁...

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-9-14 22:24 發表

自己擔心姐,心大心細,因為區醫生話無事,再驗都係其它醫生無醫德賺我錢咁...........

尋日嬲嬲地,去左游水,游完缸門位置好左,至於尿道口諗緊係咪前再日食錯野..........我成日飲汽水同茶的,同埋食雪糕
ching 介下口啦

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-9-14 22:24 發表

既然無菌, 我都諗住唔再睇醫住, 等佢自己好

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 coffeeboy 於 2011-9-14 09:53 發表

我都一樣4個月都未好, 最後一次驗醫生話d普通細菌清晒, 唔再開藥比我, 而家既病徵係精有啫哩狀粒粒, 射精有少少痛, 小便都有小小灼.

我而家每日食兩粒蜂皇膠, 發覺一早小便既白泡明顯少左好多
我之前都試過一排"精有啫哩狀粒粒, 射精有少少痛, 小便都有小小灼".....呢排d精又無咩事,呢幾日尿道差左,紅紅地,但缸門又好小此小。

電郵查詢 Dr Au ,回覆話如果我好擔心可以去睇Dr 郭文偉 (泌 尿 外 科),我當然都book 左下星期二帶晒d report 去睇一睇先,又當再聽多個意見。

整體黎講,我係未好返晒,但好似Dr Au 咁講,我呢排唔食藥生活如常,比起上兩個星期都好左小小。只係呢幾日尿道口又有分泌,所以找多個醫生check 下。

可能呢d就係後遺証,始終發過病要好耐先可以回復,無可能立刻變回未有事前排......唉

引用:
原帖由 worryme 於 2011-9-14 23:09 發表

ching 介下口啦
今日仲不停食乳酪.....哈......等睇埋Dr Kwok 再睇下點先

唉~尿道口仲係紅紅地,比較容易痴住條底褲,所以小便既時候要慢慢攞出黎
其實食完DOXY一個星期係咪真係可以殺晒非淋菌?

唉..我一定都睇呢個post..由第1頁睇到呢道..一直重覆..我就黎痴線..好驚..又唔知可以點算..好驚有A.......

引用:
原帖由 PATSY 於 2011-9-15 21:38 發表
唉~尿道口仲係紅紅地,比較容易痴住條底褲,所以小便既時候要慢慢攞出黎
CHING 你中左咩?

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-9-15 21:29 發表

今日仲不停食乳酪.....哈......等睇埋Dr Kwok 再睇下點先
睇泌尿科好, 同意呀, 加油呀ching... 記得叫佢驗埋精呀今次...

引用:
原帖由 worryme 於 2011-9-15 23:00 發表

CHING 你中左咩?
非淋菌性尿道炎

引用:
原帖由 strange 於 2011-9-11 10:47 發表

其實都吾駛咁驚, 去機場做手作仔, 跟本吾會中招.  我而家平均一星期去一次機場,否則D火好難消除.
有時做下波推都吾會再中招.
但去多幾次可能你就會身痕又想去搞架啦~ching你都係小心d好

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-9-15 21:27 發表

我之前都試過一排"精有啫哩狀粒粒, 射精有少少痛, 小便都有小小灼".....呢排d精又無咩事,呢幾日尿道差左,紅紅地,但缸門又好小此小。

電郵查詢 Dr Au ,回覆話如果我好擔心可以去睇Dr 郭文偉 (泌 尿  ...
郭文偉係好醫生, 之前係d forum見佢解答d人既問題都好pro同好有禮貌, 我都想睇佢, 不過應該okay貴

引用:
原帖由 PATSY 於 2011-9-16 00:06 發表

非淋菌性尿道炎
呢排都有幾個人中非淋, 唉……..呢個唔係大病, 但慢慢咁折磨你, 真係好仆街

咩招

什么招先?是环孕还是中艾滋!好大差别的哦!哈哈

引用:
原帖由 coffeeboy 於 2011-9-16 15:28 發表

呢排都有幾個人中非淋, 唉……..呢個唔係大病, 但慢慢咁折磨你, 真係好仆街
我今日去左社衛CHECK多次,佢話仍然有少量炎菌,之前已經食左一個week既doxycycline,可能清唔晒!
再開多次一個week比我,可是當時已經下午5時,藥房已關門了~
冇錯~呢個病同淋病好相似,但病徵冇咁明顯同嚴重,但好多時療程較長!
上面有位CHING話去機場,我建議唔好去了~一齊做返個比人話傻仔既電車好過
最近我真係變左好多,因為呢隻非淋對我黎講已經好可怕!
                                                                                        [url=space-uid-730257.html]TO markchan2323,[/url]                                                                                        [url=space-uid-731973.html]coffeeboy[/url]
一齊戰勝它吧!

引用:
原帖由 PATSY 於 2011-9-15 21:38 發表
Dr Au 話得。

我就答你唔到,因為我由食藥第4日開始的所有test都驗唔到有菌......

引用:
原帖由 worryme 於 2011-9-15 23:05 發表

睇泌尿科好, 同意呀, 加油呀ching... 記得叫佢驗埋精呀今次...
驗唔驗睇醫生決定啦,如果覺得無需要其實.......

講真,我都好真心咁問過Dr Au,其實我地驗唔驗佢地個醫法都係咁上下,只係驗左安心d......但好似我咁由頭到尾都驗唔到,驗唔驗又咪係一樣。

睇埋 Dr Que ,睇下係咪正常發炎後真係要幾個月先會好返,係就唯有乖乖地等........但真係好得好慢好慢

引用:
原帖由 coffeeboy 於 2011-9-16 15:26 發表

郭文偉係好醫生, 之前係d forum見佢解答d人既問題都好pro同好有禮貌, 我都想睇佢, 不過應該okay貴
$500-800 未計藥.........

算啦,都使左萬,當股票輸左算啦...........以後乖乖地賺返一世人返黎

引用:
原帖由 coffeeboy 於 2011-9-16 15:28 發表

睇多個醫生啦,多個意見!

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-9-17 02:02 發表

$500-800 未計藥.........

算啦,都使左萬,當股票輸左算啦...........以後乖乖地賺返一世人返黎
以後真係要乖乖地, mark兄你做左幾多次test呀, d人話要做兩次先準

兩次都驗唔到有野但又唔好咁羅......

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。