推介:| 懷孕輻射 | 頭暈輻射 | 失眠輻射 | 頭疼輻射 | 腦腫瘤輻射 | 記憶障礙輻射 | 耳損傷輻射 | 抑鬱輻射 | Celine Bags | 嬰兒用品 | Loewe Bag |

發新話題

第一次中招(新版開始)

各位大佬

上星期同SP搞完, 有套做冇套BJ, 第2日個袋見"行"......係咪中左

綜合報道)(星島日報報道)人類乳頭瘤病毒HPV肆虐,最年輕的感染個案只有九歲,該男童更未有性經驗。有調查顯示,近三百名求診的本港男性中,有約六成被驗出帶有HPV病毒,當中有三成七人無任何病徵,若發病可引致俗稱「椰菜花」的濕疣,嚴重可致癌。有醫生指出,男女感染HPV病毒的風險一樣高,即使無性經驗,或者只有一位固定的性伴侶也有機會感染,建議男女也應接種HPV疫苗預防或治療。
  一名母親於數月前求診時發現在肛門位置感染HPV病毒,她的九歲兒子雖無性經驗,但在陰莖處同樣被驗出HPV病毒,醫生懷疑男童母親為兒子洗澡時傳開病毒。該男童現已接種了疫苗,暫時未有出現病徵。
  接觸病毒傳到性器官
  二十三歲的張先生半年前開始有性經驗,他稱只有一位性伴侶,而每次進行性行為均使用安全套。其後他發現包皮上長出小肉粒,經檢查後確診有三種HPV病毒,並患有濕疣。他的女朋友亦確診患有初期子宮頸細胞異變。年約四十歲的陳先生被驗出於肛門及直腸有HPV病毒。由於陳先生沒有肛交,醫生推斷他從其他途徑感染病毒,並於接受前列腺按摩治療前列腺發炎時,將病毒傳至直腸。
  香港情性健康中心於一○年至一一年期間,調查了二百九十三名於近三個月內曾發生性行為的本地華裔及非華裔求診男性。結果發現,有近六成男性被驗出有HPV病毒,當中逾一半人更加超過一種HPV病毒,最多者更有十種;帶病毒者中有三成七人無出現任何病徵,與同期接受檢查而無出現任何病徵的帶病毒女性有三成四相若,反映男女感染風險同樣高。
  建議為子女接種疫苗
  中心醫務總監兼性健康科醫生方陽表示,只有單一性伴侶,甚至無性行為亦有機會循其他途徑感染HPV病毒,尤其是欠角質保護的皮膚,透過摩擦性的接觸最容易受感染。在人流多的地方接觸附有病毒的手掣和扶手後,如廁時可能將病毒帶到性器官,即使洗手亦不可清除病毒。
  方陽表示,HPV發病率約有半成至一成。部分帶病毒者會自然康復,而部分帶病毒者因毫無病徵而忽略治療。若持續感染而未有適當治療,長期感染者嚴重可致癌。澳洲自○九年起,先後為兩性接種預防及免疫HPV疫苗,男性感染HPV病毒的比率於兩年下跌七成。方陽建議家長帶未有性經驗的九歲以上子女接種HPV疫苗。

引用:
原帖由 肥仔生 於 2012-6-4 08:57 發表
師兄其實你真係真係好驚中HiV可以去驗p24你可以睇返我d post的網址都有自己睇下~
你用左幾錢驗?
我見到400睇+400驗
同埋幾時結果?

引用:
原帖由 wing3087 於 2012-6-1 22:14 發表 小弟2月幾去左政府到睇 尿道炎同中左花:' 我依家定期去政府到睇 尿道炎好左(  因為我有5粒左右 細細粒 我想問下如果私家要幾錢左右  因為我搵錢唔多
建議師兄快D去私家搞掂佢 唔係野開咗就煩上加煩!

引用:
原帖由 himan12321 於 2012-6-2 20:37 發表 可唔可以pm我DR HO 係邊一個  睇完頭10頁都唔知邊個唔該
睇完頭十頁無Dr Ho 資料,咪睇落去囉,所有文章都係大家嘅血淚史,實有得著!

引用:
原帖由 紫亞 於 2012-6-3 20:56 發表 我而家知驚了, 熊貓師兄, 如果我冇病晶就3個月CHECK 晒所有野算,  係呢, 林同非林係唔係兩星期可以驗到?
阿紫你見過鬼仲唔怕黑?

Ching 們好,想問有冇ching可以pm dr.ho contact俾我?  我會陰到生左兩、三粒o野(白色粒狀),唔知會唔會係疣。不過我用消毒藥水洗完會細粒o左....其實男人有冇得驗hpv?係o米做hpv dna test?

唔知仲要凍幾多次先好返 唉.....

我都中了!

點算好!
求各位師兄救命!
唔該晒!

引用:
原帖由 807 於 2012-6-1 10:47 發表
熊貓兄,政府只說是皰疹,係種菌結果,問多句都唔想答,之後叫個護士講解下,都只係公式化,呢到爬文重多漬料!有D地方唔系好明
1,我閉有無預防藥,醫生話要返發先要食,甘食acyclovir 200mg不是可以預防嗎?
2, ...
基本係無發時係傳染唔到既機會高, 但係重有一樣叫液體傳染, 所以好難講.

凍左都有7次 希望10次之內搞掂

又是我.之前在p.493 #14777留過言,我2月頭曾經在SSP 1樓1 無套口爆, 擔心中花擔花到而家

呢幾個月上過DR. HO 5次, 次次一有D疑似就立即上15/F.
到而家自己都日日CHECK,心理壓力好大

對上一次DR.ho 話我呢個CASE中花機會好細, 一來只係環保吹, 二來都過左3個半月(當時上去見dr.ho的時間) 但我依然好緊張. 原本已經放鬆左D,好衰唔衰今日YAHOO頭版又整D HPV的新聞, 搞到我又驚番, 所以睇到阿紫又忍唔住上去玩, 之後又要驚, 我奉勸大家真係小心D, 忍下,始終一時的快感換來擔憂, 唔值得

我想問問, 而家我已經4個月, 慶幸冇出花, 係咪機會已經唔高?
這個POST入面, 我見到有幾位CHING都係2個月左右已經出花, 有例外嗎?

引用:
原帖由 peter_safe 於 2012-6-5 00:03 發表
又是我.之前在p.493 #14777留過言,我2月頭曾經在SSP 1樓1 無套口爆, 擔心中花擔花到而家

呢幾個月上過DR. HO 5次, 次次一有D疑似就立即上15/F.
到而家自己都日日CHECK,心理壓力好大

對上一次DR.ho 話我呢個C ...
一言難盡,,,, 不過事情已經發生, 我已作最壞打算, 不過C兄, 我同你個CASE 差唔多,
只係我上次有經驗, DR HO 都話BJ好難有AIDS, 我就作最壞打算, 除左AIDS
其實病都只係錢同時間解決得到既問題就唔係問題, 我而家冇理條JJ了, 其實生粒野
唔係話生就生, 我之前就好似你咁, 其實兩個星期先望一望佢都OK的,,,,
真係覺得有問題咪當比家用DR.HO=0=  
不過上到黎有你地同我傾下計係舒服好多, 暫時見到有白色野, 尿道炎就中左LU,
希望唔好有其他, THX 各位師兄~

引用:
原帖由 紫亞 於 2012-6-5 07:52 發表

一言難盡,,,, 不過事情已經發生, 我已作最壞打算, 不過C兄, 我同你個CASE 差唔多,
只係我上次有經驗, DR HO 都話BJ好難有AIDS, 我就作最壞打算, 除左AIDS
其實病都只係錢同時間解決得到既問題就唔係問題, 我而 ...
太多Post唔記得邊個打邊個
想問你上一次係BJ中花嗎?

死啦..e家愈諗愈淆底..愈諗愈驚....
尋晚諗諗下..
當時 因為做緊戈時軟左 抽左出黎 自己打飛機(有套)...驚個套會爛.所以就除左先..再用濕紙巾抹過條野..再打..(問題係隻手冇洗過,好驚隻手張之前掂到安全套上d陰道分泌物high到)..之後再上新套做...完事...
唉...

已經約左聽日做第4代 TEST
E家心情恍如世界末日...

引用:
原帖由 peter_safe 於 2012-6-5 09:17 發表

太多Post唔記得邊個打邊個
想問你上一次係BJ中花嗎?
我上一次真係驚到好似咩咁架, 上一次係叫雞
無套中出=0= 諗番轉頭都唔知自己點解可以咁
夠贍, 今次只係無套BJ, 睇番網上D POST ,
唔帶套既BJ 口爆 都唔算高危, 相比我上一次,
已經好好多了, 不過驚其他野就真, 聽日BOOK左DR
HO 驗小便, 請問咁多位C兄香港冰度可以比$$兩個星期
驗AIDS 果D? PM我PLS~ 我想知,

引用:
原帖由 紫亞 於 2012-6-5 19:45 發表

我上一次真係驚到好似咩咁架, 上一次係叫雞
無套中出=0= 諗番轉頭都唔知自己點解可以咁
夠贍, 今次只係無套BJ, 睇番網上D POST ,
唔帶套既BJ 口爆 都唔算高危, 相比我上一次,
已經好好多了, 不過驚其他野就 ...
補充, 上一次結果都只係尿道炎, 沒有其他了,
萬幸,,,,,,,, 今次可能冇咁好彩, 不過BJ既話,
醫生都話生係口既性病唔多,,,,, 反而AIDS 就好
安全下~

回復 15213# 的帖子

約左幾點如果係朝早驗下午5點知結果!
之前有師兄問大約多少錢,唔見醫生只驗A大約400,見埋醫生再加400。但都係袋定多D上去先啦!

引用:
原帖由 肥仔生 於 2012-6-5 20:38 發表
約左幾點如果係朝早驗下午5點知結果!
之前有師兄問大約多少錢,唔見醫生只驗A大約400,見埋醫生再加400。但都係袋定多D上去先啦!
10點.... 唉.... e家心情好灰..好似聽日去行刑甘...
係咪間野打比你話你知結果 定自己上去拎?

引用:
原帖由 hangworry 於 2012-6-5 20:51 發表

10點.... 唉.... e家心情好灰..好似聽日去行刑甘...
係咪間野打比你話你知結果 定自己上去拎?
我請唔到假丫> < 我都想去,,,,,,,,, 間野番工時間同我番工時間一樣,
唉,,,,,,,,,,,,,,,

紫亞, 環保口爆又唔駛太驚A我之前都好似你咁驚, 分別在二個月及三個半月去CHOICE同關懷愛滋CHECK
幸好是-VE
所以你都唔駛太擔心, 口交中A的機會好微

我知道口交中花的機會也不大, 而且我2月頭去過的141, 我仲見佢賣緊廣告,
我會安慰自己, 如果佢個口有事, 應該唔可以做落去

但當然, 終日提心吊擔就實有
而家我都好怕去廁所, 因為忍唔住左CHECK右CHECK......
4個月了, 我都唔知要擔心到幾時, 唉...

相關搜索目錄: 廣告

引用:
原帖由 peter_safe 於 2012-6-5 22:03 發表
紫亞, 環保口爆又唔駛太驚A我之前都好似你咁驚, 分別在二個月及三個半月去CHOICE同關懷愛滋CHECK
幸好是-VE

我知道口交中花的機會也不大, 而且我2月頭去過的141, 我仲見 ...
放心啦, 上一次我驚花, 驚夠8個月就唔驚, 個個比$$ DR HO睇睇佢的~
哈哈~
不過我人生驚力過兩次咁樣, 我當自己死過兩次架啦~

引用:
原帖由 peter_safe 於 2012-6-5 22:03 發表
幸好是-VE

我知道口交中花的機會也不大, 而且我2月頭去過的141, 我仲見 ...
BRO 你又剩係口交中招?????

回復 15217# 的帖子

打比你講结果的,或者电郵比你都得。我就2樣都有。果次我同你一樣到最後米無事放鬆D啦

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。