推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 熊貓 於 2012-10-30 22:55 發表

我都有戴, 點知原來附近位都會中招, 實在太無知, 總之黑啦!  你中招之後有無搞過?
我講緊中招後.......

引用:
原帖由 stanleysex 於 2012-10-30 17:14 發表

其實唔洗灰心, 疣同皰都一樣難攪, 只係要睇埋運氣而已, 你係度都咁耐唔計同我同期有d中皰既, 同你同期既好多都唔見哂人啦, 代表咩好清楚? 咩都唔記得哂重翻黎咩, 係好翻哂有時都好似我咁努力工作同家庭咩都唔記 ...
因為花難醫吧~~~醫緊過程應該較長, 所以呢度較多中花師兄係度討論互勉
中皰暫時冇得根治~~發病唔洗多過一星期已醫好, 快醫好所以好多中皰師兄都好少上來(包括我), 因為易復發但快痊癒, 因此好多都不再上來

不過2者心理壓力都一樣咁大, 我都仲係生活係呢個病的陰影下

引用:
原帖由 monster00888 於 2012-10-31 22:04 發表

因為花難醫吧~~~醫緊過程應該較長, 所以呢度較多中花師兄係度討論互勉
中皰暫時冇得根治~~發病唔洗多過一星期已醫好, 快醫好所以好多中皰師兄都好少上來(包括我), 因為易復發但快痊癒, 因此好多都不再上來

不 ...
CHING你知唔知你係點中招?

咁多位師兄, 我想問下驗小便種菌 同 驗林病衣原係兩樣野????? 因為我6月3號到而家已經好多個月,
忽然間有D黑色甩皮, 但係DR.HO又話唔係疣,,,, 見到都煩, 之後其實係事發後到而家已經試過3次尿道炎,
第1次 係一隻喉嚨菌, 第2次係大腸桿 , 第3次係一隻腸度桿,. 而家就係完左第3次食左兩個星期抗生素,
好番DD~ 但就忽然甩皮加尿咀一路都係濕濕地,,,,, 唉,,,,,,,,,,再加埋最洗又有好多野要用$$~

stanley兄同其他有花既師兄, 你地係事發後其耐發現D花, 我之前DNA驗到有6型, 雖然依加仲未有花, 但我日日都驚緊

引用:
原帖由 godblessme 於 2012-11-1 06:19 發表
stanley兄同其他有花既師兄, 你地係事發後其耐發現D花, 我之前DNA驗到有6型, 雖然依加仲未有花, 但我日日都驚緊
你點樣驗到?

Dr方度驗hpv DNA test

紫亞兄不如試下轉醫生

引用:
原帖由 godblessme 於 2012-11-1 06:19 發表
你估計你係玩咗乜中HPV?
我宜家都好驚中,
本來想驗,但驗咗,又做唔到D乜。
只會心掛掛。

我都唔知.我有帶套做冇帶套吹, 不過好多醫生都話HPV 好普遍,有D人就算有都唔會出花, 同埋免疫力會慢慢根除佢

引用:
原帖由 godblessme 於 2012-11-1 11:12 發表
我都唔知.我有帶套做冇帶套吹, 不過好多醫生都話HPV 好普遍,有D人就算有都唔會出花, 同埋免疫力會慢慢根除佢
我兩個月前係環保吹。
好驚中花。
假如開花,我唔知點同女友交待

pain兄咁你之後有冇同女友做?

引用:
原帖由 godblessme 於 2012-11-1 11:44 發表
pain兄咁你之後有冇同女友做?
有一次,用套。

由上一次141環保吹到今日剛兩個月,
我諗要驚到十二月尾都無事先放低件事。

引用:
原帖由 monster00888 於 2012-10-31 22:04 發表

不 ...
事實都係咁樣, 我之前都問過啲中皰師兄, 佢地同我一樣, 都已經習慣, 返發就食藥, 連醫生都無咩好做, 所以啲師兄都無咩上嚟再提, 花唔同, 花係皮膚表面, 無皰係神經咁難搞, 不過花一定要搵醫生冷凍, 自已唔會好, 同皰好唔同

引用:
原帖由 pain25 於 2012-11-1 12:02 發表
有一次,用套。

由上一次141環保吹到今日剛兩個月,
我諗要驚到十二月尾都無事先放低件事。
我同你衰同一樣野, UPTODATE 5個幾月, 梅愛都唔驚,
但係尿道炎至今輪住中唔同菌(完全冇去玩, 都唔知冰度黎~)
早兩日見到有黑點甩皮, 即去睇張XX, 睇完冇事,
同埋我想問大家林病衣原同小便種菌係兩樣野?

應該係2樣野黎, 衣林都有分驗抗體同DNA, DNA先準, 種菌應該係驗到衣林同其他尿道炎菌

引用:
原帖由 godblessme 於 2012-11-4 06:20 發表
應該係2樣野黎, 衣林都有分驗抗體同DNA, DNA先準, 種菌應該係驗到衣林同其他尿道炎菌
有冇師兄同我一樣? 因為dr.ho 同我講林病同衣原係 以前未有DNA TEST 個個都係種菌種出黎~
但唔知係唔係真, 有冇師兄同我有同一個問題?

好正常, 淋病鏈球菌同沙眼衣原體都係菌點會種唔到, 只不過佢2隻係性傳播途徑非常明顯, 所以性病檢查先專登用DNA驗呢2隻菌, 種菌一定種到, 冇理由DR HO 都唔信走黎問我地

係喇,
有無CHING環保吹完先驚?
係因為不嬲玩開都有用套,只有今次吹先無用套所以驚?
定係發生轠事先驚?

我係前者加後者,環保吹完幾日後,有晚訓覺時覺得條JJ好痛,好似比火燒。
但睇政府又話我無事(唔計梅,愛,花),有CHECK非淋果D(伸條野入JJ裡面CHECK果種)
醫生話可能係因為我洗JJ時沖驒狳R涼液入去尿道(MARK開尿道洗),比沖涼液刺激到尿道所以痛。
亦開定D抗生素比我試。

就算今時今日,有時會有D痛呀,”拿”呀的感覺。
唔知係咪因為沖涼液問題定係我個人敏感驉A
如果前一晚用沖涼液洗完JJ(正常咁洗),第二日都會覺得有D似比火燒。

不過未發生今次環保吹前,都有用過這隻沖涼液,但唔覺有事。

[quote]原帖由 godblessme 於 2012-10-31 22:19 發表
stanley兄同其他有花既師兄, 你地係事發後其耐發現D花, 我之前DNA驗到有6型, 雖然依加仲未有花, 但我日日都驚緊 [/quot

正常未必會發出黎既, 睇個人體質, 唔係一有hpv就會發出黎, 而係會係體內, 所以無話幾時會一定發出黎, 重有正常如果要發既好小會等到人地話既8個月, 大約1, 2 星期出既機會好高

引用:
原帖由 熊貓 於 2012-11-1 07:59 發表

事實都係咁樣, 我之前都問過啲中皰師兄, 佢地同我一樣, 都已經習慣, 返發就食藥, 連醫生都無咩好做, 所以啲師兄都無咩上嚟再提, 花唔同, 花係皮膚表面, 無皰係神經咁難搞, 不過花一定要搵醫生 ...
熊貓吧唔洗灰心, 因為當年我研究疣同皰都睇過好多書, 電視同收音機, 皰一樣有好多都會好得翻既, 而家醫學有好多方法, 或去大陸試下都得, 而且有d重可以照有bb.

引用:
原帖由 stanleysex 於 2012-11-5 22:12 發表 [quote]原帖由 godblessme 於 2012-10-31 22:19 發表 stanley兄同其他有花既師兄, 你地係事發後其耐發現D花, 我之前DNA驗到有6型, 雖然依加仲未有花, 但我日日都 ...
我今日已經有十個星期希望無事
唔想害到女朋友

今日又去戃賑F府
主要都係比佢check下有無花,同埋驗下有無尿道炎果d。
暫時都未見都有花的跡象,而驗尿道,醫生話用顯微鏡見唔到有菌。
但會拎去化驗,等三星期報告。
而對上的梅毒,AIDS,都無事 。

等候醫生期間,有護士講解椰菜花,
我亦問羇問題,
大概係咁啦,

政府數據係每年有大約3000人有性病(無講係邊年),
這個數目只計政府醫院。
椰菜花佔大約15% ,即大約450人
而中HPV果D人,大約得1-2%的人先會出花。
可以話果1-2%的人等於450人。男性無得驗有無中HPV,只有女性先有得驗。

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。