推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

第一次中招(新版開始)

回復 15896# 的帖子

依加你呢個地部, 就算你驗到有, 都係冇可能得知邊個傳比邊個, 花多D時間心理上安慰你女友同佢克服個病LA, 男人有HPV唔緊要最多都係出花, 女人就有機會會有子宮頸癌, 不過機會好低, 另一個好消息都係會出花既HPV通常都係低危, 係唔會導致子宮頸癌

回復 15897# 的帖子

唔該晒你,如果係咁我唔去做hpv dna檢查了,專注陪女朋友醫病先。
聽完你咁講,我諗我宜家消極d諗只可以做既係唯有等我自己都出埋一份。其實我自己都好大壓力,又要安慰女朋友,我同佢講呢d只係病毒,唔會死人,我唔想增加佢既壓力。
我想問,我女朋友宜家咁樣打hpv疫苗係唔係已經冇用?另外,假如我有病毒但係冇出花,將來好返晒再同佢做係唔係都會令佢返發?
我自問唔係一個健康既人,食煙飲酒夜訓樣樣做齊,但係一直都冇事,有冇可能?

回復 15899# 的帖子

唔好比壓力佢, 女人壓力同抵抗力差係有好大關係, 比D時間佢同自己
依加打疫苗係有用, 加衛苗 Gardasil (阿sa賣廣告個隻) 係可以抵抗 HPV 6, 11, 16, 18 4 種常見HPV, 基本上出得花既有90%都係6同11做成, 16同18就係高危HPV會導致子宮頸癌, 假設你女友依加有第6型, 佢打Gardasil 之後身體會對 11, 16, 18型產生大量抗體, 日後就對11,16,18免疫, 因為皮膚DNA已經感染左第6型, 所以疫苗對已被第6型感染既皮膚DNA冇用,  不過你女友假設好番後6個月至2年都冇番快, 姐係6型已被清除, 佢而後就會連第6型都免疫.
有可能, 人人基因同抵抗力唔同, 比D正面消息你, 係美國有80%既人一生都感染過HPV, 只有10%既人有病徵, 60%有病徵既人會6個月都2年好番

相關搜索目錄: 廣告

不過我記得醫生講過有花既時候唔好打疫苗住, 要等花唔再出OR好番先打, 原因我冇問

引用:
原帖由 dixon1987 於 2012-10-4 21:40 發表
唔該晒你,如果係咁我唔去做hpv dna檢查了,專注陪女朋友醫病先。
聽完你咁講,我諗我宜家消極d諗只可以做既係唯有等我自己都出埋一份。其實我自己都好大壓力,又要安慰女朋友,我同佢講呢d只係病毒,唔會死人,我唔 ...
你自己都完全檢查下好d, 而且真係唔好去141住了, 醫好你女朋友既病先, 最緊要大家健康, 如果唔係hpv病毒真的沒完沒了

回復 15902# 的帖子

其實我唔係經常去,我只係去過一兩次,亦都唔會再去啦。
星期一同佢去社會衛生科搽藥水,佢最怕係出完又出,因為佢成日開大會痾損。

回復 15903# 的帖子

好老實講, 好多性病都唔係大問題, 就算係HIV, 食藥之後同正常人冇分別, 心理上先係最痛苦, 會成日覺得自己唔乾淨同會傳比人, 個人一失落, 就自自然然對所有野都負面

我想問大家D野丫,,,, 我今日去左按摩~ 剩係HAND JOB,,,,,, 會唔會奶野???? 可能真係比狗咬過驚狗, 而家比人用手打飛機都驚, 會唔會有龜頭炎果D?

無事ge

無事ge 有能力就生 無就算啦唔好害到下一代

回復 15905# 的帖子

打飛機係唔會傳染性病, 除非佢摸自己下面有HPV再即刻磨擦你條野咁就有小小機會中HPV

引用:
原帖由 godblessme 於 2012-10-8 04:38 發表
打飛機係唔會傳染性病, 除非佢摸自己下面有HPV再即刻磨擦你條野咁就有小小機會中HPV
THX~ 可能奶過兩次野, 而家麥都驚, 不過條女仲要0,0,0 =0= 我諗都冇事既~
不過真係見過鬼怕黑~

引用:
原帖由 紫亞 於 2012-10-8 07:54 發表

THX~ 可能奶過兩次野, 而家麥都驚, 不過條女仲要0,0,0 =0= 我諗都冇事既~
不過真係見過鬼怕黑~
紫亞兄你依家咩情況?
我尿嘴好紅連尿道重係好痛

引用:
原帖由 sick123 於 2012-10-8 10:38 發表

紫亞兄你依家咩情況?
我尿嘴好紅連尿道重係好痛
同你一樣, 但尿咀好似成日尿急急~ 唉,,,, 我想問各位大大,
番大6推油打JJ會奶野嗎?  會唔會中尿道炎?

女朋友前日去完搽藥水,尋日話出花個d位有小小好似甩皮同流血,係唔係正常?而我尋日去驗,乜事都冇,連發炎都冇。

引用:
原帖由 dixon1987 於 2012-10-10 11:53 發表
女朋友前日去完搽藥水,尋日話出花個d位有小小好似甩皮同流血,係唔係正常?而我尋日去驗,乜事都冇,連發炎都冇。
千祈唔好用藥水了, 而家就係會變左更煩, 而且係我之前post講過好多次, 藥水搽得唔好或太多會弄巧反轉, 而且要馬上停否則會野開得重勁, 因為損左d菌會散得更快, 所以一定要停用住同等皮膚好翻, 而家咁既狀況應該最頭痛.
另外藥水係唔夠深入無咁好, 只用係小野, 同難用, 所以最好就係一定要冷凍, 方便同深入.

做左3年和尚, 開始有啲頂唔著, 請問中皰既弟兄, 無發果時有無做?

各位師兄, 我繼兩個星期前醫番好大腸桿菌之後, 今次驗到呢隻 K. pneumoniae ,

而兩次既中間只係去過大陸捽雀~ 今次又食兩個星期抗生素啦, 但就唔太驚~

因為今次呢隻近乎麥抗生素都殺到, 超少抗藥性, 另外醫生同我講,

因為尿道窄, 所以細菌容易積聚,,,,,即係我呢種人係著人地條褲都會奶野的!!?!?!

引用:
原帖由 紫亞 於 2012-10-15 08:02 發表
各位師兄, 我繼兩個星期前醫番好大腸桿菌之後, 今次驗到呢隻 K. pneumoniae ,

而兩次既中間只係去過大陸捽雀~ 今次又食兩個星期抗生素啦, 但就唔太驚~

因為今次呢隻近乎麥抗生素都殺到, 超少抗藥性, 另外醫生 ...
紫兄係咪重睇緊dr.ho?

引用:
原帖由 stanleysex 於 2012-10-12 19:06 發表

千祈唔好用藥水了, 而家就係會變左更煩, 而且係我之前post講過好多次, 藥水搽得唔好或太多會弄巧反轉, 而且要馬上停否則會野開得重勁, 因為損左d菌會散得更快, 所以一定要停用住同等皮膚好翻, 而家咁既狀況應該最 ...
千祈唔好用藥水
agree

社會衛生科真係冇用, 先唔講D醫生態度差, 歧視D性病病人, 我上次第一次去個女醫生連空窗期同潛伏期都分唔清, 我仲識得多過佢, 留上師兄話唔好用藥水, 好明顯衛生科又靠害, 衣林種菌結果要等3個星期, 真係有野我等你結果3個星期我下面都玩完, 雖然係免費, 但咁求其幫唔到人之如仲害左人

引用:
原帖由 godblessme 於 2012-10-16 04:07 發表
社會衛生科真係冇用, 先唔講D醫生態度差, 歧視D性病病人, 我上次第一次去個女醫生連空窗期同潛伏期都分唔清, 我仲識得多過佢, 留上師兄話唔好用藥水, 好明顯衛生科又靠害, 衣林種菌結果要等3個星期, 真係有野我等你結 ...

不洗錢又點, 醫不好就無用...
仲有睇完社會衛生科你d病歷通哂天...

引用:
原帖由 hkm08 於 2012-10-16 15:28 發表
生水泡2形有无得医,帮下手啦兄弟。
我都想有得醫.......可惜現實暫時無

引用:
原帖由 sick123 於 2012-10-15 12:45 發表

紫兄係咪重睇緊dr.ho?
轉左了~而家剩係睇尿道炎,
唔一定要睇DR.HO, 除非你驚自己有其他野~

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2012-10-16 16:40 發表

不洗錢又點, 醫不好就無用...
仲有睇完社會衛生科你d病歷通哂天...
咪係~ 錢解決到既問題就唔係問題, 再者, 有錢去玩冇錢睇醫生講唔通!!?!?!?

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。