推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 wing1915 於 2013-3-7 19:16 發表 我已經約左Dr.HO下星期檢查
如果約左Dr. 就唔好q咁多啦。

回復 16519# 的帖子

已見dr.ho
比佢睇一睇已即話係疣,但唔係濕疣,係珍珠疣,
話年青人廿幾歲會好大幾會有,唔會傳染
同我做左冷凍,都幾痛下

回復 16524# 的帖子

咁就好

回復 16523# 的帖子

我想知道事發到要見Dr.Ho有十六日距離既話
可以先要求驗D乜會準確D?

今日我發覺條JJ底有3-4顆1mm粒狀物,跟JJ皮膚顏色一樣
記得幾年前就係度,冇變大,又冇增生更多粒狀物
用指甲挖佢唔會痛+唔會損+唔會掉落

依家好驚果幾粒野係椰仔...|||

"記得幾年前就係度,冇變大,又冇增生更多粒狀物
用指甲挖佢唔會痛+唔會損+唔會掉落"

就咁睇就唔係椰仔放心, 不過你之前話紅腫有黑點個個, 我建議你影低佢到時問下DR HO
16日痾尿冇痛冇汾泌物, 應該就冇衣林, 驚既話可以問下DR HO 驗下衣原體, A同梅你有套就0風險, 驚既話就3個月後驗抗體, 真係驚到頂唔住既就28日後驗第4代ab+p24 ag or 驗PCR, 你全程帶套其實係非常安全, 係驚唔好彩感染D皮膚病姐, 聽你既症狀 疱同椰仔 都應該冇, 疱你有依加都十幾日有就一早出左, 椰仔你既症狀完全唔似

回復 16527# 的帖子

多謝CHing解答
依家個心都定D

有趣有趣

做完冷凍都2日了,比佢冷凍過既位而家都仲係發紫...D疣仲未脫...
而家都仲痛痛地....特別係每朝早....
真係男人最痛

回復 16530# 的帖子

其實係DR HO 話做冷凍定你自己話想做, 珍珠疣好似都有分幾種, 你個D應該係增生冇傳染性, 有D年青人冇性生活都會生, 係我就未必會冷凍在佢, 除非好礙眼

引用:
原帖由 godblessme 於 2013-3-8 18:49 發表 "記得幾年前就係度,冇變大,又冇增生更多粒狀物用指甲挖佢唔會痛+唔會損+唔會掉落"就咁睇就唔係椰仔放心, 不過你之前話紅腫有黑點個個, 我建議你影低佢到時問下DR HO16日痾尿冇痛冇汾泌物, 應該就冇衣林, 驚 ...
請問師兄疣體可以用指甲挖得甩的嗎?

各位兄弟康復情況怎樣?
花最麻煩就是醫學上沒有100%證明沒有病毒,雖然時間越久不復發應該就不會,但我都唔知何時才淡忘它。

請問師兄, 如果玩完3個月冇出花, 係未中既機會都比較細??
雖知潛伏期有8個月, 但真係好想知道師兄你地中花既話玩完幾耐出黎??
謝謝

引用:
原帖由 byestar12345 於 2013-3-12 17:55 發表 各位兄弟康復情況怎樣?花最麻煩就是醫學上沒有100%證明沒有病毒,雖然時間越久不復發應該就不會,但我都唔知何時才淡忘它。
我相信終有一日師兄會淡忘的,
我想問下師兄你初頭以為係斑,你有冇試過用手指挖過或搣過佢?
有冇可能搣得甩或挖得甩?
有疣係咪只係多層皮咁?

引用:
原帖由 siukong 於 2013-3-15 10:37 發表 我相信終有一日師兄會淡忘的,我想問下師兄你初頭以為係斑,你有冇試過用手指挖過或搣過佢?有冇可能搣得甩或挖得甩?有疣係咪只係多層皮咁?
好像有層皮,無試過挖甩。

各位師兄大家好,我都係睇左呢個forum先識搵何e生,想問問大家你地睇症有無claim保險?公司果隻,我見何e生佢寫親都係皮膚病,無特別標明性病,你地有無claim架?

相關搜索目錄: 保險

引用:
原帖由 siukong 於 2013-3-15 10:37 發表 我相信終有一日師兄會淡忘的,我想問下師兄你初頭以為係斑,你有冇試過用手指挖過或搣過佢?有冇可能搣得甩或挖得甩?有疣係咪只係多層皮咁?
如果你 check過HPV DNA 應該冇野。

近來好像無乜人分享。

係,希望係好事,冇人中招啦😄

我過兩星期又要到DR HO那裡覆診 ! 希望無復發啦 !

近來有一樣野煩惱緊, 因為黎緊年尾會結婚, 愛人話不如做個婚前檢查,.........唉......雖然好返左兩年半, 但係到依家都仲有好大既陰影.....................我生既疣係patpat到, jj無事既, 到底會唔會俾人發覺~~~又或者有咩程序呢....................

好煩好煩好煩~~~~~

相關搜索目錄: 結婚

引用:
原帖由 neoguy5555 於 2013-3-25 12:04 發表 近來有一樣野煩惱緊, 因為黎緊年尾會結婚, 愛人話不如做個婚前檢查,.........唉......雖然好返左兩年半, 但係到依家都仲有好大既陰影.....................我生既疣係patpat到, jj無事既, 到底會唔會俾人發覺~~~又或 ...
婚前檢查應該無check依D

相關搜索目錄: 結婚

回復 16542# 的帖子

婚前檢查一定唔會CHECK 疣 基本上CHECK HPV 只係女人做子宮頸抹片檢查先會CHECK 男人係冇必要check, 婚前檢查多數係驗下你有冇絕症危機你唔知, 同埋驗下精睇下生育能力, HPV呢D小事跟本不值一提.

噢~~~真的嗎...............係既話我就放心鳥~~

我開頭仲諗住自己去第二間到驗左一次先, 跟手再去家計會到驗, 因為佢寫話會驗條jj同蛋蛋~~

唉…半年前d花復發過,估唔到而家半年又疑似復發!呢一次都幾肯定係,而家打算同新相識既女友分手,免得害到人!心情灰哂!覺得真係無哂希望!

引用:
原帖由 dary_1981 於 2013-3-26 17:14 發表
唉…半年前d花復發過,估唔到而家半年又疑似復發!呢一次都幾肯定係,而家打算同新相識既女友分手,免得害到人!心情灰哂!覺得真係無哂希望!
你係原位出or新位出?

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。