推介:| Web Hosting | Cloud Server | Server Hosting | Server Colocation | Responsive Web design | Bob嫂Ur pnt瘦身三寶 | Email Hosting Service | English course |

發新話題

第一次中招(新版開始)

bystar兄, 你BB個2粒野醫生點講, 未聽過HPV會咁樣傳染, 應該冇野

回復 16587# 的帖子

花係唔會令人嘔同頭痛, 沒可能係梅, 梅自從有抗生素出現, 差唔多係世界中絕種, 係香港係冇可能中, 得一粒就更加唔係

引用:
原帖由 godblessme 於 2013-4-7 03:55 發表 花係唔會令人嘔同頭痛, 沒可能係梅, 梅自從有抗生素出現, 差唔多係世界中絕種, 係香港係冇可能中, 得一粒就更加唔係
錯!單係政府在2012,梅1013人、花1883,、炮658。全部共12000人。原來甘多人睇正苦、還有私人呢?真的不要再搏了!

引用:
原帖由 godblessme 於 2013-4-7 03:55 發表 花係唔會令人嘔同頭痛, 沒可能係梅, 梅自從有抗生素出現, 差唔多係世界中絕種, 係香港係冇可能中, 得一粒就更加唔係
多謝師兄開解。近幾日擔心好多諗左好多,梅好花好,中左就要積極面對,而家心情好返好多。
Byestar,天無絕人之路,最近我都好唔開心,但近幾日開始諗通左d,每件事都有好同壞既一面,我中左花表面好似係件唔好既事,但佢教訓左我令我的的確確咁成長,我相信bb會吉人天相,亦相信呢件事會教一種新既覺悟比你,只係差在你未發掘到。bb仔一定會健健康康咁成長既

花疱一定唔止呢個數, 係美國據統計50歲既人生裡面有90%人都感染過HPV, 只不過係大部份人有HPV 都唔會出花 even係type 6 同 11, 睇個人體質同DNA, 你可以話出花既ching 係唔好彩既一群, 疱一樣, 外國大把後生仔有HSV2, 有人有HSV2但係一生人裡面都唔會爆發, 有人經常爆發但慢慢康復, 所以你會見到好多師兄慢慢好番, 唔係因為佢根治, 係佢身體日子長已經完全壓抑HSV2爆發, 等同正常人, 梅我見到你話1013人我都O左, 成千人都算多, 都你要知道梅係惡疾, 唔醫係會死, 連政府醫院都唔去就等死, 但有盤尼西林, 梅係慢慢滅絕, 希望你明我講咩

引用:
原帖由 godblessme 於 2013-4-7 16:17 發表 花\一定唔止呢個數, 係美國據統計50歲既人生裡面有90%人都感染過HPV, 只不過係大部份人有HPV 都唔會出花 even係type 6 同 11, 睇個人體質同DNA, 你可以話出花既ching 係唔好彩既一群, \一樣, 外國大把 ...
師兄我說那個是正苦流水賬、你説那個是累計。
小的看過報告一生中大約有1-2% 人會出花(all warts) 如之前有師兄所講花之不過係皮膚病。其他病反更嚴重、另剛剛看到如對方有花中招率達三份二。原來甘易中!

師兄所講是事實醫藥進步,梅有得醫、不過正苦報告問題係梅頭段常被忽視、d人去正苦醫時多數己是後期、之前傳左幾多人呢?梅可拖達十年。君不見肺雂S回來了,所以唯一方法還是不玩了。玩了就要有中招準備。但誰又在事前會預中招?

引用:
原帖由 Joke2012 於 2013-4-7 21:19 發表
師兄我說那個是正苦流水賬、你説那個是累計。
小的看過報告一生中大約有1-2% 人會出花(all warts) 如之前有師兄所講花之不過係皮膚病。其他病反更嚴重、另剛剛看到如對方有花中招率達三份二。原來甘易中!
...
師兄所講

花中招率達三份二, 應該係冇套既情況下做吧....

引用:
原帖由 bullcow 於 2013-4-7 22:17 發表 師兄所講花中招率達三份二, 應該係冇套既情況下做吧....
No! 話Skin to skin contact, condom do little.
因為係皮膚病、所以套仔有好過無、但作用不大

引用:
原帖由 bullcow 於 2013-4-4 19:27 發表 我係網上見到有個叫树突状细胞疫苗治疗尖锐湿疣, 吾知香港有冇.....http://www.dchpv.com/
你都唔好信,美國都沒有怎可能中國有。

引用:
原帖由 Joke2012 於 2013-4-7 23:24 發表 No! 話Skin to skin contact, condom do little.因為係皮膚病、所以套仔有好過無、但作用不大
三分二?!咁冇帶套咪中硬。

引用:
原帖由 Superdown 於 2013-4-7 11:15 發表 多謝師兄開解。近幾日擔心好多諗左好多,梅好花好,中左就要積極面對,而家心情好返好多。Byestar,天無絕人之路,最近我都好唔開心,但近幾日開始諗通左d,每件事都有好同壞既一面,我中左花表面好似係件唔好既 ...
心理質數真係好緊要,不過講就易,我自己都做唔到
我都好唔開心

HPV係好易中, Skin to Skin 同埋套只係包住你條野, 冇包個D位都可能有花, 但絕對唔恐怖, 咁多師兄驚都係心理壓力驚野到女友老婆, 不竟HPV可導致子宮脛cancer (極少機會下), 唔出去玩當然最好, 但有時識左新女友, 而佢有幾個前度PARTNER, 你都難保佢唔係HPV帶菌, 自己都係, 冇出花唔代表冇, 大把CASE係單方面出花對方冇, 同埋HPV唔一定性交先感染, 有時公共地方唔乾淨, 你隻手亂摸野摸到HPV之後又摸下面都有可能染到, 只能說出花既CHING係唔太好彩既一群, 但一定會慢慢好, 有心就叫女友打HPV疫苗

引用:
原帖由 godblessme 於 2013-4-8 05:20 發表
HPV係好易中, Skin to Skin 同埋套只係包住你條野, 冇包個D位都可能有花, 但絕對唔恐怖, 咁多師兄驚都係心理壓力驚野到女友老婆, 不竟HPV可導致子宮脛cancer (極少機會下), 唔出去玩當然最好, 但有時識左新女友, 而佢 ...
想問如果男人冇出花, 有冇方法可以驗到有有hpv 病毒?

回復 16610# 的帖子

Dr Ho or Dr Fong 到做HPV DNA, 佢會係你下面磨走少少皮膚化驗, 前提係驗到冇唔一定係冇因為HPV係局部, 化驗個D組織冇唔代表你成條野OR其他部份冇, 不過都好大機會冇

引用:
原帖由 godblessme 於 2013-4-8 13:17 發表
Dr Ho or Dr Fong 到做HPV DNA, 佢會係你下面磨走少少皮膚化驗, 前提係驗到冇唔一定係冇因為HPV係局部, 化驗個D組織冇唔代表你成條野OR其他部份冇, 不過都好大機會冇
我睇到遍咁既野, 佢話大多數人自身免疫會在兩年內清除掉HPV....
http://rodrigo.pixnet.net/blog/post/25654860-(%E4%BA%8C)%E4%B8%80%E6%97%A5%E8%8F%9C%E8%8A%B1%EF%BC%9D%E7%B5%82%E7%94%9F%E8%8F%9C%E8%8A%B1%EF%BC%81%EF%BC%9F

回復 16612# 的帖子

岩, 其實分2派, 因為花唔似疱, 佢只會係感染皮膚DNA到, 皮膚係會身陳代謝脫落重新加埋自身免疫, 所以有一派醫生認為2年內HPV會係身體清除(根除), 另一派就覺得HPV就算2年後唔出花依然會係某皮膚DNA停留住, 唔能夠話100%清除, 不過點都好, 2年內唔出花, 好大機會係之後成世都唔會再出, 因為身陳代謝病毒脫落+抗體已經適應長期壓抑病毒, 呢個時候你就係變番正常人, 做愛唔帶套都唔會怕傳比女人

引用:
原帖由 godblessme 於 2013-4-8 15:28 發表
岩, 其實分2派, 因為花唔似\, 佢只會係感染皮膚DNA到, 皮膚係會身陳代謝脫落重新加埋自身免疫, 所以有一派醫生認為2年內HPV會係身體清除(根除), 另一派就覺得HPV就算2年後唔出花依然會係某皮膚DNA停留住, 唔能 ...
Thanks ching 既資訊, 咁係吾係如果做完之後兩星期都冇症狀, 中

\既機會就好微? Thanks

引用:
原帖由 bullcow 於 2013-4-8 16:24 發表

Thanks ching 既資訊, 咁係吾係如果做完之後兩星期都冇症狀, 中\既機會就好微? Thanks
皰中招正常2週內會病發

真係有d野諗唔明,究竟花係點傳播?
如果只係皮膚接觸就傳到,咁我用手指摸d花,手指應該都感染左,再摸其他地方,應該全身都中,但手指摸佢又唔會生花,有冇師兄解釋下

回復 16616# 的帖子

手腳都會出花, 不過個D係其他Type 既HPV, 例如 Type 1, 唔同Type既HPV針對唔同既皮膚組織, 下面出花9成都係type 6 and type 11 因為佢地兩隻type係針對下面比較薄既皮膚, 所以你隻手D皮膚係唔會感染到. 如果你隻手接觸到患者下面既HPV, 再係好短時間內磨擦自己下面皮膚(如打飛機) 咁就有機會感染, 當然下面出出入入(磨擦)係主要成因, 所以有時你都會聽到話2手毛巾唔乾淨都會中招, 因為HPV可以生存係外界多個小時都active (唔死)

唉....上個月16同22號都搵過條女打飛機....
其間有摸過佢下體   又KISS過頸
當晚已經即刻感冒
跟住口部潰瘍 而家仲喉嚨痛...喉嚨好似有啲水泡仔..條舌又多紅點.....
諗緊幾時去搵DR.HO好..........學生哥又無咩錢驗哂所有野....
真係好似世界未日咁....

請問  大家 如果係包皮生左椰仔  係咪好易覆發  因為次次做完冷凍都好易生番出泥     其他位又無咩事  己經好番

引用:
原帖由 wingwing0125 於 2013-4-9 20:25 發表 請問  大家 如果係包皮生左椰仔  係咪好易覆發  因為次次做完冷凍都好易生番出泥     其他位又無咩事  己經好番
小弟都係包皮位、第一次兩個月後再出、第二次就三個月後;都係去完飲酒聞完二手煙先死。還一次比一次嚴重所以煙酒不佔應該就無事了。大家努力!

引用:
原帖由 Superdown 於 2013-4-9 02:44 發表 真係有d野諗唔明,究竟花係點傳播?如果只係皮膚接觸就傳到,咁我用手指摸d花,手指應該都感染左,再摸其他地方,應該全身都中,但手指摸佢又唔會生花,有冇師兄解釋下
第一吾同type 感染吾同地方、弟弟的不會生在手。第二攪野吹野其實會做成很多看不見的小傷口、有傷口才會感染、不然小弟弟不是一感染就立即生滿。所以努力皮膚病一定會好的!

引用:
原帖由 114330 於 2013-4-9 19:37 發表 唉....上個月16同22號都搵過條女打飛機....其間有摸過佢下體   又KISS過頸當晚已經即刻感冒跟住口部潰瘍 而家仲喉嚨痛...喉嚨好似有齯籅w仔..條舌又多紅點.....諗緊幾時去搵DR.HO好..........學生哥又 ...
中機會可以話係零。

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。