推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

第一次中招(新版開始)

星期一做完冷凍,今日D傷口仍有D痛,唉

引用:
原帖由 kav9 於 2013-5-25 13:52 發表 Dr. Ho頭先打左黎, RNA都係neg, 感恩至於小便既報告就仲未出
冇事鵅A放鬆D啦。我仲慘過你啦

引用:
原帖由 michael翔 於 2013-5-25 00:01 發表 有無打果隻4合1  ?會防復發啵 你都唔算好大 身體應該好好的...見你情況我都擔心....希望一次就好.....
Michael 兄

你情況如何呀?好D嗎?

引用:
原帖由 gogogoo2003 於 2013-5-25 16:34 發表 繼續報告..二個月前發生左一次不潔有戴套性行為,, 龜頭開始出現紅點,唔痕唔痛睇Dr ho話我係龜頭炎,同時採左龜頭表面樣本做種菌給了藥(itraconazole, ciprofloxacih, deslorin, decocort cream),我用了藥 ...
J頭炎,我以前都有,慢慢醫才好番,會好的。信 Dr Ho , 俾D耐性啦兄弟

比起我中花,你算易搞了。

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-25 18:11 發表

冇事鵅A放鬆D啦。我仲慘過你啦
多謝Eric師兄鼓勵, 也祝你早日康復.

另外Dr. Ho下午都覆埋我話林, 非林同衣都係neg
我想問呢三樣係咪無空窗期, 而家驗到無就無架啦
謝謝!!

師兄們,

其實,煙酒當然唔好,我食少左一半煙。大陸都有個 hpvsos 嚘禲A大陸都好多人分享中花經驗,不過大陸就話酒影響多DD。不過兩樣都唔好,我唔好酒的。有D師兄話再上大陸唱K唔要囡吸左二手煙會复發,有可能的,但係上大陸舟車勞頓,玩得夜又埜o夜又趕返來香港身體太累對免疫力都有D影響的。

我之前份工都係每星期上大陸兩日一夜,朝早6點起身8點深圳廠車集合,夜晚11點之後才能唌A第二朝又7點起身,太累。D花發到9彩。

衣家停左份工休養左一個月在家,晚上9點唌A早上7點起床。放鬆自己,一個星期去 Dr Ho 度一次,因我D花太厚難搞好多。但D花生得慢好多。

所以,工作壓力,勞累程度對病情有影響的。我衣家每日兩個橙,早D唌C介煙酒更好。

我衣家煩緊點都清唔甩果舊厚疣,其他位冷凍左生得好慢。好想 Dr Ho 同我做 laser 搞果舊厚花,好X煩好X down

各位師兄,

小弟想請教一下做 laser 黈v兄,我有舊厚疣約 1cm x 1.5 cm 襮頭度,做左兩三次冷凍都唔係全部甩,我唔係唔信 Dr Ho 支冷凍槍鴽瑋N,只係我舊疣太厚,想問佢可唔可以用 laser 燒左佢,我唔介意有疤痕但想做過 laser 黈v兄發表下係唔係一定有疤痕?做完後半年後果個位置會點?做完 laser 之後果幾日係唔係勁出血同發炎?

小弟跪謝做過 laser 黈v兄師姊發表一下,萬分感激

引用:
原帖由 kav9 於 2013-5-25 18:32 發表 多謝Eric師兄鼓勵, 也祝你早日康復.另外Dr. Ho下午都覆埋我話林, 非林同衣都係neg我想問呢三樣係咪無空窗期, 而家驗到無就無架啦謝謝!!
Kav9 師兄,快D去還神和對身邊鴾茪茤峇k友好D啊

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-25 18:13 發表

Michael 兄

你情況如何呀?好D嗎?
我甩哂啦  未埋口   未有復發.....未見有  ............      
等緊HIV報告 LAST一次......   
每星期有 運動  GYM   ..... 不過都系夜訓.....  不過復發聽講 系 2-3個月後事  所以都留意住
暫時 都無咩野....只系沖涼果陣會留意  其他時間 都專心其他野

相關搜索目錄: Gym 運動

點都好、花都只係皮膚病、吾死得人、努力去醫、畢竟最後都只有靠自己抵抗力、最重要係吾好俾個病影響生活

引用:
原帖由 michael翔 於 2013-5-25 19:35 發表 我甩哂啦  未埋口   未有復發.....未見有  ............      等緊HIV報告 LAST一次......   每星期有 運動  GYM   ..... 不過都系夜訓.....  不過復發聽講 系 2-3個月後事  所以都留意住暫時 都無咩野... ...
盡可能早D唌A你應該會好快好的,中HlV嚝鷛|好微,我相信你冇事的,交給神吧

引用:
原帖由 Joke2012 於 2013-5-25 20:04 發表 點都好、花都只係皮膚病、吾死得人、努力去醫、畢竟最後都只有靠自己抵抗力、最重要係吾好俾個病影響生活
同意師兄意見,大家一起加油

引用:
原帖由 michael翔 於 2013-5-25 19:35 發表 我甩哂啦  未埋口   未有復發.....未見有  ............      等緊HIV報告 LAST一次......   每星期有 運動  GYM   ..... 不過都系夜訓.....  不過復發聽講 系 2-3個月後事  所以都留意住暫時 都無咩野... ...
Michael 師兄,

說實話,你算幸運了,我睇番呢度好多師兄治療過程都差不多每兩個星期一次,都醫成3至9個月,有D仲醫成年以上都有,所以你好好彩,兩三個月都好快過的,努力啊,我就真係有排煩了。

引用:
原帖由 Joke2012 於 2013-5-25 20:04 發表 點都好、花都只係皮膚病、吾死得人、努力去醫、畢竟最後都只有靠自己抵抗力、最重要係吾好俾個病影響生活
Joke2012 師兄,多謝你的鼓勵,你說的我同意而且全是事實,花只係皮膚病唔死得人,希望唔好俾個病影響生活,但係知易行難,有呢個病心理上影響好大,成個人好灰,做人冇哂目標,我希望控制下來後當我好番7成以上,我鴾葀z包袱會放下來,重新振作,回歸正常人工作和生活,但我現在真係未做到呢一步啊

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-25 06:59 發表 恭喜師兄,做呢個 test 要幾錢?
七百元,test 下皮膚有冇hpv 病毒。

引用:
原帖由 yyhill2013 於 2013-5-25 16:16 發表
去驗左先 八星期可以作為謔 三臚諵妨嶆A驗
依家精神壓力好大,book左下星期睇dr方,希望無事啦請問dr方定ho邊個較好呢??thx

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-25 20:22 發表 Joke2012 師兄,多謝你的鼓勵,你說的我同意而且全是事實,花只係皮膚病唔死得人,希望唔好俾個病影響生活,但係知易行難,有呢個病心理上影響好大,成個人好灰,做人冇哂目標,我希望控制下來後當我好番7成以上, ...
Eric 兄,你依個階段我都試過,我只可以講要俾D時間,有冇宗教信仰?
如果經驗許可,一有疑似就去睇Dr,會減少好多壓力,可以的話做下善事,心理都好D。

引用:
原帖由 winggundam 於 2013-5-25 20:57 發表 依家精神壓力好大,book左下星期睇dr方,希望無事啦請問dr方定ho邊個較好呢??thx
如果你係驗狪鉽笈r都一樣,你依個時間應該約D朋友玩下,唔好q咁多。

最近多左好多師兄,先祝各位師兄都健健康康

經過呢一次教訓,真係領悟左好多野

多謝師兄鼓勵, 你果時醫左幾耐? 大概情形係點呢?
中花中咩都好,大家互相支持,我明你感受...加油,早日康復
引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-25 18:16 發表

J頭炎,我以前都有,慢慢醫才好番,會好的。信 Dr Ho , 俾D耐性啦兄弟

比起我中花,你算易搞了。

眼底生左粒瘡,白色既,2mm左右 應該唔會上眼呀

引用:
原帖由 gogogoo2003 於 2013-5-26 00:10 發表 多謝師兄鼓勵, 你果時醫左幾耐? 大概情形係點呢?中花中咩都好,大家互相支持,我明你感受...加油,早日康復
醫左兩三個月

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-26 09:44 發表 醫左兩三個月
清爽D,唔好打飛機,快D好

引用:
原帖由 byestar12345 於 2013-5-25 23:20 發表 Eric 兄,你依個階段我都試過,我只可以講要俾D時間,有冇宗教信仰?如果經驗許可,一有疑似就去睇Dr,會減少好多壓力,可以的話做下善事,心理都好D。
Bye star 師兄,

多謝你給我黻吨O,我會俾耐性的。你說你只有一粒疣,有多大粒呢?例如:直徑?mm

引用:
原帖由 gogogoo2003 於 2013-5-26 00:10 發表 多謝師兄鼓勵, 你果時醫左幾耐? 大概情形係點呢?中花中咩都好,大家互相支持,我明你感受...加油,早日康復
Gogogoo2003 師兄,

圭頭炎盡量少D ML , 磨擦好易又損過又發炎,我之前醫好左7至8成又 ML 或打飛機終於又損過,切記。

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。