推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

依家咁就過左兩星期了, 見唔到有野生出黎, 自己日日都睇住,
不過唔知係咪過份擔心, 差唔多去親廁所都望一望, 沖涼又係
不過我都有個心理準備佢會再出過,
依家個傷口埋晒口, 冇事了, 醫生叫下個月覆診, 幫我檢查下.
唉, 不過依兩日 d fd 叫我去按摩, 點知去左機場按, 唉, 自己忍唔住
不過黎緊都多d休息, 希望唔好再生出黎啦

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-25 20:14 發表

Michael 師兄,

說實話,你算幸運了,我睇番呢度好多師兄治療過程都差不多每兩個星期一次,都醫成3至9個月,有D仲醫成年以上都有,所以你好好彩,兩三個月都好快過的,努力啊,我就真係有排煩了。
放鬆d啦 eric 兄, 一定會醫好的!!加油!!

引用:
原帖由 xtim 於 2013-5-26 15:07 發表 放鬆d啦 eric 兄, 一定會醫好的!!加油!!
多謝你 xtim 師兄,我會俾耐性的。

引用:
原帖由 stanleysex 於 2011-7-16 23:12 發表 本來想放棄人生的, 個個好翻我永遠都唔好咁, 真係不停不停咁係5年裡面翻發, 而個個一年或年半後由驚到又話點死點點點, 又話唔做cd com, 繼續post等, 點知6年後所有舊兄弟既一個都見哂, 新舊版加埋80幾萬既成千上 ...
Stanely 大師兄,

雖然我只係在呢度認識你,現實生活中素未謀面,但你這幾年間不停地安慰和鼓勵左好多好新人,我真的是好高興在呢度認識你。祝你BB快高長大,健康快樂,全家幸福。

Eric 敬上

請教各位師兄, 有冇試過細佬脫一的細細塊的表皮 (有小小似頭皮). 知吾知會係乜事......

多謝各位....

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-25 20:06 發表

盡可能早D唌A你應該會好快好的,中HlV嚝鷛|好微,我相信你冇事的,交給神吧
唔知點解 果次祈禱完 跟住CHECK 就好平安  好有信心...我都相信無事  另外 冷凍第2次都好平安  15號到依家 我完全都可以忘記...我可以專心我自己既事....返教會 都系同D 教友 食下飯 吹下水...完全唔記得了  搞到有時都忘記祈禱.....

不過我只系知  我地祈禱並唔系要求神點樣點樣  神唔系工具...佢唔會直接幫我地...佢會安排最好既比我地....另外我地祈禱系要求平安個心  唔系求醫好個病  只可以保守健康....  放心....神會知你日後條路系點..... 你個心系點 佢會系知....   另外你依家仲系灰 當然  因為你未甩哂  你甩哂之後 個人會好好多...當然  KEEP住健康呢樣唔可以掉以輕心.... 當你甩哂果時 你可以重新振作....因為我之前都系  加上你D花一直系你果度 仲未完全甩過.... 我甩哂之後 都覺得好似無事甘   另外  唔知系唔系令我平安  我形住 唔會復發甘.....   有時放開哂所有野仲好.......  只要你堅信 神會睇住你  你個心要信佢  唔好埋怨  佢就會知  當然我唔系傳道人 可能講野唔太岩  呢個系我睇法  如果有咩唔明 想講  再約PETER ....  我深信  大家都會有好既一日  只系時間問題....手尾長 就系甘解....其實依家我除左沖涼會睇下果度  一般 都唔得閒理.....上堂  又性  我都唔得閒去理佢了    加油  比心機   我覺得你成日諗佢唔得   你要放開個心   專心做其他野  依家你只系 要  睇多幾次醫生 清哂 佢先 而已//////////  你成日諗  同  睇   對病情無幫助  反而  令你 專心唔到其他野  雙失....其實你做好自己事先....因為你根本控制唔到佢....不如做好自己野....等時間夠 再睇DR.HO  呢個就系你要做既野  直到清哂所有粒粒為止.... 再進入觀察期......

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-26 09:48 發表 Bye star 師兄,多謝你給我黻吨O,我會俾耐性的。你說你只有一粒疣,有多大粒呢?例如:直徑?mm
我想大概2mmx2mm左右。

引用:
原帖由 michael翔 於 2013-5-26 23:56 發表 唔知點解 果次祈禱完 跟住CHECK 就好平安  好有信心...我都相信無事  另外 冷凍第2次都好平安  15號到依家 我完全都可以忘記...我可以專心我自己既事....返教會 都系同D 教友 食下飯 吹下水...完全唔記得了  搞 ...
多謝你 Michael , 我真係好擔心

Michael 師兄,Eric 師兄,
事件後我都有祈禱,希望神可以原諒我,給予我平安同健康, 我自知離棄左神, 使到我最近稍為安心一點。希望十個星期後證實乜事都無, 我都希望有機會可以返教會

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-25 18:09 發表 星期一做完冷凍,今日D傷口仍有D痛,唉
上次厚果舊甩剩3成又長大又厚,上星期一去完DR Ho 度做完第3次冷凍,甩左少少。唉,太厚了又大面積,D細粒旁邊又出。明天又3點半,第4次了。好煩好煩。厚果舊好想 Dr Ho 用 laser 甩左佢。

一個月4次,真係好貴。唔去又唔得。我可以點呢?!

引用:
原帖由 kav9 於 2013-5-27 12:49 發表 Michael 師兄,Eric 師兄,事件後我都有祈禱,希望神可以原諒我,給予我平安同健康, 我自知離棄左神, 使到我最近稍為安心一點。希望十個星期後證實乜事都無, 我都希望有機會可以返教會
kav 師兄,你知錯神會明白和俾機會你的。

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-27 18:03 發表 上次厚果舊甩剩3成又長大又厚,上星期一去完DR Ho 度做完第3次冷凍,甩左少少。唉,太厚了又大面積,D細粒旁邊又出。明天又3點半,第4次了。好煩好煩。厚果舊好想 Dr Ho 用 laser 甩左佢。一個月4次,真係好貴 ...
唔好灰心,D病毒會越來越少。

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-27 18:03 發表 上次厚果舊甩剩3成又長大又厚,上星期一去完DR Ho 度做完第3次冷凍,甩左少少。唉,太厚了又大面積,D細粒旁邊又出。明天又3點半,第4次了。好煩好煩。厚果舊好想 Dr Ho 用 laser 甩左佢。一個月4次,真係好貴 ...
師兄你開壞個頭係會辛苦d,但都一定會好翻、我只覺得1• 花只係小事好彩吾係勁野、還可以收手2•從前去玩,現在去還都好正路、將來不再錯就是了

引用:
Eric兄,你果D係焦定係疣呀?

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-27 18:03 發表

上次厚果舊甩剩3成又長大又厚,上星期一去完DR Ho 度做完第3次冷凍,甩左少少。唉,太厚了又大面積,D細粒旁邊又出。明天又3點半,第4次了。好煩好煩。厚果舊好想 Dr Ho 用 laser 甩左佢。

一個月4次,真係好貴 ...
放鬆d啦, eric 兄, 你一定會好番的, 依d野唔急得,
雖然係貴, 但都冇辦法
我前排都好似你咁, 成日諗, 搞到埜o唔好, 成日失眠, 好煩
成日都睇住佢有冇生出黎, 唉, 不過琴日開始都盡量放鬆d ,
我都預左佢會生, 係睇幾時既者, 依段時間咪多d休息,

我依家唔知算唔算好番, 由我d珍珠疣刮走左到依家已經兩星期了, 暫時仲未有,
不過醫生話要觀查四個月, 下個月覆診, 希望順順利利啦
唉,,,不過有時一諗, 就會走去廁所望一望, 都幾煩下
頭先見到粒好似珍珠疣既物體咁, 嚇鬼死, 原來唔係, 不過自己再睇清楚好幾次先放心!!
唯有順其自然啦, 自己諗得多都唔係咁好,
所以大家都唔好成日諗佢, 放鬆心情, 醫好佢最實際

仲有, 各位師兄, 依排天氣好熱, 大家最好保持下面清潔同乾爽呀!!

相關搜索目錄: 清潔

引用:
原帖由 byestar12345 於 2013-5-27 19:15 發表 唔好灰心,D病毒會越來越少。
師兄,你意思係每清一次之後會越來越少?

引用:
原帖由 byestar12345 於 2013-5-27 23:20 發表 Eric兄,你果D係焦定係疣呀?
凍完D位脹左白白的突起,唔知焦定疣,星期三甩左DD時軟軟地一塊皮

2年幾無事,而家有粒疑似 灰到

Dr Ho

28.6.2013 to 7.7.2013 外地開會,8.7.2013 應診

請大家注意

今日去左 Dr Ho 度,同佢講左太厚果舊唔甩,好灰。

去睇完,用 laser 燒, 圭頭打左4針,有兩針超痛,跟住, laser 燒左15分鐘,一D感覺都冇。四眼姑娘幫手,我都唔理咁多了。

問 Dr Ho , 佢話可用水洗傷口,要等3星期D皮膚才康復, laser 旁邊極有可能复發,laser 會直接燒入皮膚。

因為圭頭果舊疣太厚,用冷凍到唔倒底。Dr Ho 話 laser 後,再出用冷凍補飛,今次一大包消炎藥,止痛藥,消炎藥膏,抗生素。

3個鐘頭後會痛,衣家食左止痛藥。

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-28 16:24 發表 今日去左 Dr Ho 度,同佢講左太厚果舊唔甩,好灰。去睇完,用 laser 燒, 圭頭打左4針,有兩針超痛,跟住, laser 燒左15分鐘,一D感覺都冇。四眼姑娘幫手,我都唔理咁多了。問 Dr Ho , 佢話可用水洗傷口,要 ...
等一陣返屋企睇下出血出成點,燒左一次之後,等D新用生番出薯A出疣就可再用冷凍,唉,問 Dr Ho 洗唔洗做 10 次 laser , 佢話唔洗,希望佢安慰我啦。

我估我係 stanelysex 師兄黿粟Z人,各位師兄弟努力,我情況比你地嚴重,你地會好快好番謘A各位師兄弟加油呀

剛剛睇左下面,燒到黑曬。圊e用 Dr Ho 俾屪臚繻~傷口和用藥膏,唉

引用:
原帖由 xtim 於 2013-5-28 00:56 發表 我依家唔知算唔算好番, 由我d珍珠疣刮走左到依家已經兩星期了, 暫時仲未有, 不過醫生話要觀查四個月, 下個月覆診, 希望順順利利啦唉,,,不過有時一諗, 就會走去廁所望一望, 都幾煩下頭先見到粒好似珍珠疣既物體 ...
你放心啦,有我呢個苦命人包底,你好快好番 Xtim 師兄。話事話,其實 Dr Ho 都有 d cool cool 地,問一句答一句,感覺佢好似好趕咁,個人意見,唔知你地有冇咁儱P覺?可能佢都做到化 X 哂

衣家果4針麻醉藥過左3個鐘,D傷口開始痛,剛食完第2粒止痛藥。

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。