推介:| 懷孕輻射 | 頭暈輻射 | 失眠輻射 | 頭疼輻射 | 腦腫瘤輻射 | 記憶障礙輻射 | 耳損傷輻射 | 抑鬱輻射 | Celine Bags | 嬰兒用品 | Loewe Bag |

發新話題

第一次中招(新版開始)

今日 Laser 手術後兩天,圭頭大面積仍有少少血水,每小時用紙巾擦乾,早晚上一次消炎藥膏。

傷口仍有點痛,昨天睡覺痛下醒下。 Dr Ho 話可能要痛兩三天,晚上9點上床,早上6點起床。

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-30 08:18 發表 我就係自己用3M搞到野開左,自己諗諗啦師兄,睇醫生好D
nook左要星期一睇

今日傷口仍痛,食左止痛藥。衣家早睡早起。一般晚上8點半上床,早上6點起床,各位師兄,大師兄 Stanley 晚安了。

衣家買左戒煙療香口珠 nicotinell , 由每日1包減到1日4支,希望戒左煙啦。

引用:
原帖由 neoguy5555 於 2013-5-29 06:16 發表
stanley 兄~~我好返左 近兩年半三年~~, 我都仲keep住上黎睇下大家ching點, 講真我個病發位真係有攭_, 所以如果有ching同我一樣係patpat中花我都好樂意同佢地講點做咖, 講真自問有痔瘡但又唔係基既都唔明點解會中到. ...
係液體攪到有機會pat有花, 之前有好多兄弟都有你既case, 我開頭重問個d ching係咪基, 全部都唔係, 後來佢地同我都有問dr ho, 係可能病毒液體整到去, 其實真係唔奇, 好似我咁有時搽藥膏如果搽多左有機會流到去等, 不過dr ho真係好問完佢都順道會幫你檢查肛門有無, 其他dr彩你都傻既, 你問到咪做囉.

引用:
原帖由 byestar12345 於 2013-5-29 06:48 發表
Stanley兄好番啦,係咪?
經過5年多既唔係人既日子終於好翻哂啦, 好翻個時係自己都估唔到架, 因為見到過過brother通常1年半就好翻失哂蹤, 而自己不停出既完全無停既, 所以到5年時我都有d好似放棄咁, 但最後好在都好翻, 但係記住係5年幾, 係人地既3-4倍左右時間, 而且係年唔係日, 所以依種感覺無人明, 暫時我都係係度第一位長時間

引用:
原帖由 Joke2012 於 2013-5-29 13:23 發表
今日去完dr 到、同意之前師兄講dr現在比半年前好像越來越趕、booking時間亦越來越長、但仍然有禮貌既、今次已經第四次、差不多兩個月一次、唉、希望今次係最後啦!問過dr佢話平均都要四五次復發先會斷尾、甘大約同之 ...
我特別例子, 醫咁多年, 通常一星期去1,2次左右, 後期1星期一次, 後期即係醫到第4年, 但個年都每星期左右就出一次, 所以我都數唔到有幾次了

重有laser我都試過, 一樣翻發, 所以係運氣問題唔關用咩醫.............正常冷凍係最方便最便同有效d

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-30 12:05 發表
衣家買左戒煙療香口珠 nicotinell , 由每日1包減到1日4支,希望戒左煙啦。
一次過介左佢啦, 我試過好翻成1個多月, 一食一支就出事, 所以你話呢.......最記得過時既feeling, 點知再唔信邪, 冷凍完過多幾個星期又試, 又出事, 煙一定唔可以食

引用:
原帖由 DEVIL886 於 2013-5-30 08:12 發表 又好似你岩,都係見一見dr ho
有好消息記得通知大家。

大家好!我都盡量戒緊煙!比起之前已經食小左好多好多!第2次覆診個時

Dr ho已經叫我煙小食,酒小飲,同埋早d訓!加強免疫力咁就快d好番!

但有時真係一諗起個病就好煩!跟住就會好自然又食!唉!

引用:
原帖由 GOG2013 於 2013-5-31 00:34 發表 大家好!我都盡量戒緊煙!比起之前已經食小左好多好多!第2次覆診個時Dr ho已經叫我煙小食,酒小飲,同埋早d訓!加強免疫力咁就快d好番!但有時真係一諗起個病就好煩!跟住就會好自然又食!唉!
我都係咁,試下我買個隻香口珠, work 謘C起碼衣家只係食幾支。我又係諗起個病就煩想食

引用:
原帖由 stanleysex 於 2013-5-30 21:08 發表 一次過介左佢啦, 我試過好翻成1個多月, 一食一支就出事, 所以你話呢.......最記得過時既feeling, 點知再唔信邪, 冷凍完過多幾個星期又試, 又出事, 煙一定唔可以食
收到大師兄,今日起床D焦黑皮有D甩左

回復 17078# 的帖子

我就算好返都會上黎同各ching吹水, 依個地方真係一個好好分享既地方~~~

各ching 努力, 就算花好\好, 總有一日會好返既...........

引用:
原帖由 neoguy5555 於 2013-5-31 10:00 發表 我就算好返都會上黎同各ching吹水, 依個地方真係一個好好分享既地方~~~各ching 努力, 就算花好\好, 總有一日會好返既...........
多謝師兄,多D上來幫我地打氣啊

焦黑皮甩左,D肉好血紅,茶左D消炎藥

相關搜索目錄:

我之前都食煙, 依家完全戒晒, 俾小小我既方法俾你睇下有無用

1)戒夜浦同飲酒既習慣<--因為一出去飲野去唱k就一飲酒就會食煙

2) 試下早上一起身第一支煙既時間拉長, 即係由本來行出去返工個一郂就要食, 拖到公司樓下先食, 因為起身第一支煙拖得長成功既機會會大<--根據之前睇報紙返黎所得

3) 每個人都有食煙既習慣, 即係要係某一個指定既鐘數食, 例如, 十一點三, 十二點半之類, 當你去到個時想食既時候就做其他野去分心, 一過左個個時間就唔會食咖啦

我無用香口膠, 戒煙貼都成功, ching 努力呀..........戒煙唔係想像中既困難
引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-30 20:05 發表

相關搜索目錄: 報紙

今日睇完dr hui, 佢話就琴睇睇唔到有任何擬似性病既徵狀,但小弟去驗多次梅同hiv

Dr hui 都唔錯,佢同我傾左差唔多半個鐘

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-31 07:28 發表

我都係咁,試下我買個隻香口珠, work 謘C起碼衣家只係食幾支。我又係諗起個病就煩想食
一諗起個病  就食  你意志力唔夠強   你一諗起個病就要更加堅持~~!!!!!! 你有無去運動??? 我覺得做完運動個人會開心D  身體好似好D甘.........   去跑步啦  半小時 ..... 跑步  返屋企訓教......

相關搜索目錄: 運動

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-31 10:03 發表 焦黑皮甩左,D肉好血紅,茶左D消炎藥
Ching我都係,兩個月見左dr ho4次,而家仲有黑焦,但見到仲有花未清哂。我都很無奈。食左十年煙都介左,都吾知幾時好翻,我想有個健康身體

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 paulmok 於 2013-5-31 13:41 發表 Ching我都係,兩個月見左dr ho4次,而家仲有黑焦,但見到仲有花未清哂。我都很無奈。食左十年煙都介左,都吾知幾時好翻,我想有個健康身體
Paul 師兄,我仲慘,1個月4次 ,3次冷凍1次 laser , 花未清哂有少少位又想出。你又係 laser ? 我都唔知幾時好番,唉

引用:
原帖由 paulmok 於 2013-5-31 13:41 發表 Ching我都係,兩個月見左dr ho4次,而家仲有黑焦,但見到仲有花未清哂。我都很無奈。食左十年煙都介左,都吾知幾時好翻,我想有個健康身體
其實我都唔會問 Dr Ho 我自己幾時好,佢都答唔倒我地

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-31 13:57 發表 Paul 師兄,我仲慘,1個月4次 ,3次冷凍1次 laser , 花未清哂有少少位又想出。你又係 laser ? 我都唔知幾時好番,唉
衣家等3星期埋口,你好過我啦。

引用:
黑焦由冷凍造成?師兄介唔介意講下你有幾多花?位置?大小?

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。