推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-28 16:56 發表

你放心啦,有我呢個苦命人包底,你好快好番 Xtim 師兄。話事話,其實 Dr Ho 都有 d cool cool 地,問一句答一句,感覺佢好似好趕咁,個人意見,唔知你地有冇咁儱P覺?可能佢都做到化 X 哂
其實我冇去過 dr. ho 到睇, 所以唔知佢點

頭先經過老廟, 突然醒起驗血報告有喇喎, 順便上去睇下(政府衛生科)
今日好多好多人, 等左好耐先到我, 入到去, 醫生話個報告正常
不過佢話冇咁快驗到, 等三個月到再去抽血驗喎,
不過我都諗緊出去驗會唔會好 d, 下個月覆診時問下個專科醫生先!!
唉, 等三個月, 即刻個心怯一怯!!

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-28 20:11 發表
衣家果4針麻醉藥過左3個鐘,D傷口開始痛,剛食完第2粒止痛藥。
eric 兄, 記住要保持清潔同乾爽
個傷口都會快好番d嫁

相關搜索目錄: 清潔

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-28 16:56 發表

你放心啦,有我呢個苦命人包底,你好快好番 Xtim 師兄。話事話,其實 Dr Ho 都有 d cool cool 地,問一句答一句,感覺佢好似好趕咁,個人意見,唔知你地有冇咁儱P覺?可能佢都做到化 X 哂
我都覺, 尤其是佢打黎, 好似好趕, 搞到我都唔好意思問太多,
不過佢都好有禮貌同客氣

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-28 08:24 發表
今日去左 Dr Ho 度,同佢講左太厚果舊唔甩,好灰。

去睇完,用 laser 燒, 圭頭打左4針,有兩針超痛,跟住, laser 燒左15分鐘,一D感覺都冇。四眼姑娘幫手,我都唔理咁多了。

問 Dr Ho , 佢話可用水洗傷口,要 ...
所以都話laser好煩要攪好多野, 不過好處就係一定電甩左, 不過當然同dr ho講既一樣有機會翻發, 好似我過時咁就係.

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-28 16:30 發表 等一陣返屋企睇下出血出成點,燒左一次之後,等D新用生番出薯A出疣就可再用冷凍,唉,問 Dr Ho 洗唔洗做 10 次 laser , 佢話唔洗,希望佢安慰我啦。我估我係 stanelysex 師兄黿粟Z人,各位師兄弟努力,我情況 ...
可能你仲病毒不久,所以D病毒仲發緊出黎,遲D應該無咁多。

引用:
原帖由 DEVIL886 於 2013-5-28 09:50 發表 2年幾無事,而家有粒疑似 灰到
疣好難認,未必係,有疑問應該去睇下Dr,問清楚,唔好擔心。

引用:
原帖由 stanleysex 於 2013-5-24 11:41 發表

neoguy5555兄咁你而家點情況呀? 應該一齊ok
Stanley, neo 師兄, 希望你地ok, 我都幾年, 啲皰幾個月就返嚟探我一次, 雖然都習慣有事就食藥, 不過都會有啲灰, 所以中花既師兄, 放心啦, 花比皰易醫, 因為花係皮膚表面

引用:
原帖由 熊貓 於 2013-5-29 00:15 發表 Stanley, neo 師兄, 希望你地ok, 我都幾年, 灝p幾個月就返螫揮琱@次, 雖然都習慣有事就食藥, 不過都會有囍, 所以中花既師兄, 放心啦, 花比皰易醫, 因為花係皮膚表面
熊貓師兄,

我都有睇唒你D post , 雖然我冇中,唔知你齔h苦。但我相信你一年會比一年好,越發越少。最終你身體會控制和消滅佢,加油師兄。我衣家中花而且最痛苦階段我都醫得比其他師兄辛苦好多好多

引用:
原帖由 byestar12345 於 2013-5-28 23:34 發表 可能你仲病毒不久,所以D病毒仲發緊出黎,遲D應該無咁多。
多謝 Byestar 師兄安慰,希望今次laser 完次可以再用冷凍處理埋D冇咁厚鴾漰嚏A希望自己一年內可控制倒,都唔知有冇呢一日?

引用:
原帖由 stanleysex 於 2013-5-28 23:09 發表 所以都話laser好煩要攪好多野, 不過好處就係一定電甩左, 不過當然同dr ho講既一樣有機會翻發, 好似我過時咁就係.
Stanelysex 大師兄,我呢一次只能用 laser , 燒左舊勁厚鴷。等3個星期後長出新皮膚,D新疣冇咁厚才可繼續用冷涷補飛。我真係好苦命,复發都冇得控制。

大師兄多D上褸社y我地班新人啊

引用:
原帖由 byestar12345 於 2013-5-28 23:34 發表 可能你仲病毒不久,所以D病毒仲發緊出黎,遲D應該無咁多。
師兄,

我中黈伬圊Y去年11月左右,12月初病發,藥水野開左 ,wartec ,  竹葉草脂,3m Aldara. 5月頭先算開始M到 Dr Ho ,所以...

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-29 08:41 發表 多謝 Byestar 師兄安慰,希望今次laser 完次可以再用冷凍處理埋D冇咁厚鴾漰嚏A希望自己一年內可控制倒,都唔知有冇呢一日?
一定有呢一日,記得沖完涼用風筒吹乾。

引用:
原帖由 熊貓 於 2013-5-28 16:15 發表

Stanley, neo 師兄, 希望你地ok, 我都幾年, 啲皰幾個月就返嚟探我一次, 雖然都習慣有事就食藥, 不過都會有啲灰, 所以中花既師兄, 放心啦, 花比皰易醫, 因為花係皮膚表面
熊貓兄我一定明白你感受, 所以有時候運氣是最重要, 你都知道你同期中皰既或後期d人全部都完全唔見哂, 唔洗講即係代表咩, 你同我一樣比較黑, 多d注意身體做運動不煙酒, 應該會好快見到明天的, 我5年幾都等到, 所以你都要加油!!

相關搜索目錄: 運動

引用:
原帖由 熊貓 於 2013-5-28 16:15 發表

另外你有無pm問之前d兄弟? 佢地而家點情況?

stanley 兄~~我好返左 近兩年半三年~~, 我都仲keep住上黎睇下大家ching點, 講真我個病發位真係有攭_, 所以如果有ching同我一樣係patpat中花我都好樂意同佢地講點做咖, 講真自問有痔瘡但又唔係基既都唔明點解會中到.......................

stanley兄, 努力, 離光明不遠矣~~
引用:
原帖由 stanleysex 於 2013-5-24 11:41 發表

neoguy5555兄咁你而家點情況呀? 應該一齊ok

引用:
原帖由 stanleysex 於 2013-5-29 12:43 發表 另外你有無pm問之前d兄弟? 佢地而家點情況?
Stanley兄好番啦,係咪?

今日去完dr 到、同意之前師兄講dr現在比半年前好像越來越趕、booking時間亦越來越長、但仍然有禮貌既、今次已經第四次、差不多兩個月一次、唉、希望今次係最後啦!問過dr佢話平均都要四五次復發先會斷尾、甘大約同之前師兄剛半年到一年先醫好大緻吻合!Stanley 師兄介吾介意你總共做了多少次冷涑/laser?

今次花花長得沒上次快、亦沒有上兩次痛、希望係尾聲啦!

另外吾係掃興、中花雖然煩、但比較好醫、炮的話就真係無斷尾、不過身體可以令復發周期長就是了、或者不再出聲不是好了、而係已經無野好講、沒有終點的戰鬥•••••和去玩的快樂比、真係吾值得去玩、出一野幾秒鐘、輸既:錢、健康、受苦、甚至係愛人和家庭、身體痛苦事小、心理打擊尤大,大家千萬不要好了傷口忘了痛!

引用:
原帖由 byestar12345 於 2013-5-28 23:44 發表 疣好難認,未必係,有疑問應該去睇下Dr,問清楚,唔好擔心。
去左買3m茶,我覺得9成係 ,都無再玩啦,真係灰,我知可能唔係,but唔係我都無損失,係既茶左咪希望好得番,因為好細粒,一粒,以前試過茶完無左, ps 720蚊盒

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 DEVIL886 於 2013-5-29 22:19 發表
        去左買3m茶,我覺得9成係 ,都無再玩啦,真係灰,我知可能唔係,but唔係我都無損失,係既茶左咪希望好得番,因為好細粒,一粒,以前試過茶完無左, ps 720蚊盒
最好唔好自行用藥  唔系手尾更長

相關搜索目錄:

繼續報告2:
食左5日cravit都無好轉
依家重好似尿道炎添
後日再睇Dr ho
引用:
原帖由 gogogoo2003 於 2013-5-25 16:34 發表
繼續報告..
二個月前發生左一次不潔有戴套性行為,, 龜頭開始出現紅點,唔痕唔痛

睇Dr ho話我係龜頭炎,
同時採左龜頭表面樣本做種菌
給了藥(itraconazole, ciprofloxacih, deslorin, decocort cream),
我用了藥 ...

引用:
原帖由 DEVIL886 於 2013-5-29 22:19 發表         去左買3m茶,我覺得9成係 ,都無再玩啦,真係灰,我知可能唔係,but唔係我都無損失,係既茶左咪希望好得番,因為好細粒,一粒,以前試過茶完無左, ps 720蚊盒
如果唔係就唔好用,萬一以後真的再感染有抗薬性就麻煩。

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 stanleysex 於 2013-5-29 12:43 發表

另外你有無pm問之前d兄弟? 佢地而家點情況?
Stanley兄, 之前有聯絡過, 我都講左, 皰比花難斷尾,  但係就算唔食藥都會自已好, 所以好多中皰既師兄都慣左, 再無上嚟, 因為真係唔知幾時先斷倒, 至於時間越長體內病毒越少, 我唔知皰係咪都係一樣, 定係我比較黑

引用:
原帖由 byestar12345 於 2013-5-29 23:04 發表 如果唔係就唔好用,萬一以後真的再感染有抗薬性就麻煩。
又好似你岩,都係見一見dr ho

引用:
原帖由 DEVIL886 於 2013-5-30 08:12 發表 又好似你岩,都係見一見dr ho
我就係自己用3M搞到野開左,自己諗諗啦師兄,睇醫生好D

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。