推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

四大名捕討論區

um....不如我自己試下先啦,我記得少少既,有漏既請各位高手補充

唐門八十一絕技﹕
1.赤日藍月爪
2.陰陽轟雷手
3.純陽無極功
4.烽火烈拳
5.大路蠻拳
6.諸邪鐮刀
7.乾坤劍甲
8.唐屍三百手
9.紫焰七煞
10.玲瓏刀法
11.天威聖劍
12.混沌天衣
13.神火道
14.癲狂奇功
15.逆天霸腿
16.千幻劍法
17.無言一刀
18.三才陣法
19.九鼎功
20.涅盤劫指
21.飛刀絕技
22.絕情訣
23.淒凌指
24.雷磷霸腿

唐門四絕器同阿鼻道都唔計,就記得咁多,有d諗唔起個名

唐門八十一絕技﹕....
一掌禪算唔算係??
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

咁大限神功又算唔算係??
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

一掌彈唔算,唔知唐千張係邊學返黎
大限神功係元老王自創,都唔算~

唐門八十一絕技﹕
唐無相:易容術,鍛骨術,雷磷霸腿
唐失驚:失魂刀法
又算唔算係??

引用:
原帖由 小小力 於 2006-11-26 23:35 發表
唐門八十一絕技﹕
唐無相:易容術,鍛骨術,雷磷霸腿
唐失驚:失魂刀法
又算唔算係??
易容術/鍛骨術...應該係專業間諜有的技術吧...失魂刀法係習家莊的家傳刀法啊...雖然這代唐失驚用得最出色,但他係「搶學」吧...

引用:
原帖由 my709394 於 2006-11-26 11:43 PM 發表

易容術/鍛骨術...應該係專業間諜有的技術吧...失魂刀法係習家莊的家傳刀法啊...雖然這代唐失驚用得最出色,但他係「搶學」吧...
已加入雷磷霸腿
謝謝~

書尾專欄一再預告有人會「死」,先寫下我不想誰死:
1:四大名捕,不用多說,主角也,不想他們死,一死無戲做。
2:諸葛先生,主角也,也死不得。
3:殷乘風,因為逆水寒中他也有戲份,想看漫畫逆水寒,也想保留他的戲份。
4:唐不阿,有為才俊,故事可以發揮。

現在我估誰會犧性:
1:周白宇,該死而未死的!好兄弟藍元山*也死了,他不死怎樣去對得住元山呢?
2:妞妞,要追命創新招太難啦,又死心上人,創新招第一捷徑也,即使無新招都可以用返追逝!
3:唐不阿,雖然有前途,但死去令大家對佢難忘一點,帶點新悲情主義。不想他死卻又要死,編劇專長!
4:唐瀟雨,為桃花報仇而死,合理!

不知大家又會怎樣想?

*藍元出是我喜愛角死之一。
得之我幸,失之我命。

我估妞妞會死,因為書尾叫我地準備紙巾!!
另外周白宇都應該會死!!

引用:
原帖由 小小力 於 2006-11-30 01:26 AM 發表
我估妞妞會死,因為書尾叫我地準備紙巾!!
另外周白宇都應該會死!!
妞妞唔係比人吉到暈左咩????????????
佢離開左個戰場..冇咩理由會死ga喎~~~
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

好似講左好耐都未有人死喎!!

帶妞妞離開戰場既會係邊個呢?女人黎喎!!

引用:
原帖由 小小力 於 2006-12-7 12:12 AM 發表
好似講左好耐都未有人死喎!!
係,有少少拖既感覺。好聽D就係過場中。
得之我幸,失之我命。

拖到冇乜好講!!
唔知金劍銀劍會唔會死呢??
好難想像佢兩個會打贏喎!

四劍一齊就夠功力同博父打平手,而家得兩個.....已經個個咩咩承相應該勁過博父,睇下佢又點編到佢兩個唔死.....上次不阿唔死既劇情已經好不知所謂

引用:
原帖由 唐不阿奴 於 2006-12-9 15:47 發表
四劍一齊就夠功力同博父打平手,而家得兩個.....已經個個咩咩承相應該勁過博父,睇下佢又點編到佢兩個唔死.....上次不阿唔死既劇情已經好不知所謂
同博父打仲可以有件甲,今次承相(我想這人強唔過博父,畢竟博父係一線人物的手下,這承相只係二線人物的手下...但一物治一物.)確實有點麻煩...不過唐門係天下三大用毒名家之一,無情唔會冇預備吧...可能係扮中毒來令其輕敵來殺吧...

引用:
原帖由 唐不阿奴 於 2006-12-9 03:47 PM 發表
不阿未死既劇情如何不知所謂呢?願聞其詳。
得之我幸,失之我命。

引用:
原帖由 酒徒 於 2006-12-10 01:46 AM 發表

不阿未死既劇情如何不知所謂呢?願聞其詳。
我講,但有咩唔滿意,唔好係咁插我呀下。
其實我係好好好好好鐘意不阿呢個角色,前排編劇個條友話有人會死,睇到雙絳拉不阿跳崖個刻,我好有衝動唔再買呢本書(好似神兵入面,燕王第一次死個陣咁....)。
我當時諗,雖然佢絕情訣上到最高功力,見哂底,但佢一個咁好既角色,唐敗都唔死幾時到佢.....
點知玩下手第二期佢就唔駛死.....但個原因竟然係無情無愛既唐不阿,為左愛,講左一個有關愛情既大話!!!!而問題係,個一刻唐雙逢好似武功升左level咁,唔好唔記得,佢重傷ga wor....
我知,一段咁既劇情好能夠表現出不阿人物既人性,令到佢唔再係紙上公仔,但係劇情咁亂黎.....no way 啦!!!
而且佢唔死,唐妞一樣比人捉左....咁死唔死又有咩關係呢?

引用:
原帖由 唐不阿奴 於 2006-12-10 06:19 PM 發表

我講,但有咩唔滿意,唔好係咁插我呀下。
其實我係好好好好好鐘意不阿呢個角色,前排編劇個條友話有人會死,睇到雙絳拉不阿跳崖個刻,我好有衝動唔再買呢本書(好似神兵入面,燕王第一次死個陣咁....)。
我當 ...
哦!還來如此,這個我也理解你的不滿。跳涯又不死,真的可以說是太合理,老實說,我也有同感。我更不滿的是,可以發揮絕情訣到最盡,不阿又有情有義的為鳳尚宮去阻止真母女相殘,怪也!

不過,我想不阿應該就死。(我估)
得之我幸,失之我命。

唐門好似話玩完喎  咁四大係咪完呀....希望完啦 唔完真係悶q死.....

對不起 我錯!
請殺死我 殺死我內心的邪惡

引用:
原帖由 酒徒 於 2006-12-11 01:41 發表
不過,我想不阿應該就死。(我估)  
睇完今集頗肯定周白宇已經瘋狂了,已經係逢唐的都想殺...而唐相縫應該走唔甩...而唐不阿恐怕周白宇難逃一死了...

引用:
原帖由 ncnd 於 2006-12-11 21:39 發表
唐門好似話玩完喎  咁四大係咪完呀....希望完啦 唔完真係悶q死.....
唐十五後著未出,八倍界王拳未出,唐灑雨和幕後勢力未出,唐刃真正目的亦未出...六分半堂先出了一個內鬼,其他不要講雷損,座下十二堂主又一個都未出...

大把玩意都未出啊...

如果金劍或者銀劍是但死一個,我真係會覺得傷心喎!!
兄弟永別.....

我估周白宇同唐明皇會同歸於盡!!

引用:
原帖由 my709394 於 2006-12-13 12:21 AM 發表

唐十五後著未出,八倍界王拳未出,唐灑雨和幕後勢力未出,唐刃真正目的亦未出...六分半堂先出了一個內鬼,其他不要講雷損,座下十二堂主又一個都未出...

大把玩意都未出啊...
唐刃真正目的...
我相信會帶落下一個故事先再講喇...

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。