推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

四大名捕討論區

引用:
原帖由 不平凡人 於 2006-10-18 01:50 AM 發表

我覺得係欠內功喎~~~~
欠內功就冇得速成喇喎!!
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

引用:
原帖由 百發百中 於 2006-10-18 01:43 AM 發表
暗器

應該係用真空氣流攻擊對方。

用好強的內力在空氣中製造真空地帶

所以用暗器果陣,不能用劍器。
而且因為分向多方位攻擊,殺傷力有限,對高手未能至命!!
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

其實大家覺唔覺得唐十五既造形好似蝙蝠俠!

引用:
原帖由 小小力 於 2006-10-18 09:22 PM 發表
其實大家覺唔覺得唐十五既造形好似蝙蝠俠!
特別是哪腰帶嗎?其實我覺得十五的腰帶跟古裝格格不入。

講開又講,決的造型好似龍珠Z中的人造人16號,特別係雙肩。
得之我幸,失之我命。

引用:
原帖由 小小力 於 2006-10-18 08:53 AM 發表

欠內功就冇得速成喇喎!!
可能說劍姬的獨特點穴手法可以增加功力,所以冷血被劍姬點多幾次,
功力就遞升幾次,所以他的解穴時間越來越短。
這樣就可以令到冷血速成內功啦,這比起其他說食了什麽靈丹妙藥來增加功力更有新意。

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2006-10-19 07:47 PM 發表

可能說劍姬的獨特點穴手法可以增加功力,所以冷血被劍姬點多幾次,
這樣就可以令到冷血速成內功啦,這比起其他說食了什?靈丹妙藥來增加功力更有新意。
幾有意創喎....
不過有D似博父既大長針咁.....

引用:
原帖由 酒徒 於 2006-10-19 02:08 PM 發表

特別是哪腰帶嗎?其實我覺得十五的腰帶跟古裝格格不入。

講開又講,決的造型好似龍珠Z中的人造人16號,特別係雙肩。
似悟空+人造人16號!

一鑊熟策略已經第三次喇!!
唐十五兩次(一次得,一次唔得),周白宇一次!

引用:
原帖由 小小力 於 2006-10-19 09:24 PM 發表
因爲:橋唔怕舊,最緊要受。
因爲:以彼之道,還施彼身。

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2006-10-19 11:47 AM 發表

這樣就可以令到冷血速成內功啦,這比起其他說食了什麽靈丹妙藥來增加功力更有新意。
可能係ga...以內功推動劍法...除左快(佢既劍都已經快無可快咁滯)..仲有威力都加大埋....同埋可能要佢唔用劍..就咁玩手指..可能又係想佢去到<手中無劍...心中有劍>..........到時剩用手指都好易咁去到人身後(快)...用有內力既<金手指>一野拮穿有護體既背脊
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

暗氣謎底:水氣結晶!
得之我幸,失之我命。

唐十五睇黎要輸喇!!

水氣結晶又點攻得破高手既護身氣勁??咁大粒冰蘇夢枕都睇唔到既??

引用:
原帖由 小小力 於 2006-10-24 23:45 發表
水氣結晶又點攻得破高手既護身氣勁??咁大粒冰蘇夢枕都睇唔到既??
上期根本係誤導!
話冇動手...結果其實要動...
又話'器不分正邪,係用的人正邪問題.'這無情一向的慨念將被唐十五撤底動搖,結果~功力夠深厚就掂...功力夠深厚就係邪?

唐十五做左冰河.......用小宇宙

引用:
原帖由 my709394 於 2006-10-24 11:55 PM 發表

上期根本係誤導!
話冇動手...結果其實要動...
又話'器不分正邪,係用的人正邪問題.'這無情一向的慨念將被唐十五撤底動搖,結果~功力夠深厚就掂...功力夠深厚就係邪?
係好大既誤導呀!!

引用:
原帖由 kariyui 於 2006-10-25 01:04 PM 發表
唐十五做左冰河.......用小宇宙
佢如果連無情都打唔贏就真係發咩狂都冇用喇!!!

引用:
原帖由 小小力 於 2006-10-25 05:00 PM 發表

佢如果連無情都打唔贏就真係發咩狂都冇用喇!!!
勝負未必係重點!而各人的得失才是重點。

蘇夢枕好快敗陣,但應該有下文;佢同大頭佛之間所立的約未有細表,也許在唐十五與無情之戰中有所戲份,令其可以戰敗卻贏得更多。

無情的月半灣擊中唐十五後令其發狂,內功解封,無情應該力有不及,或者會出口術,道出戰略上的優勢,克制唐十五。

唐十五發狂或者重傷無情!可惜撤退卻是上策,因為此戰失利,兵力大減,有作戰能力的人不多;另外總壇兵臨城下,危機四伏,要一統江湖甚至天下,保留實力最為重要。

唐冰冰跟女兒相認不論成功與否,跟十五反目而倒戈的機會也很大:第一,十五會怪罪冰冰失策,而且冰冰的秘密曝光,十五明言不信任她,令她心灰意冷;第二,冰冰對十五失望,也重新重視女兒的重要,為女棄一切。

另外大頭佛又如何呢?都係等書仔。

PS:月半灣好有型!!!
得之我幸,失之我命。

今期,唐門幾近全軍覆沒!! 唐十五既發狂只係棰死掙扎...
我係唐十五就走,唐門有錢,仲有機會再起!!

引用:
原帖由 小小力 於 2006-10-31 03:12 PM 發表
今期,唐門幾近全軍覆沒!! 唐十五既發狂只係棰死掙扎...
我係唐十五就走,唐門有錢,仲有機會再起!!
故事講到十五殺得性起,唔殺清敵人都唔罷手,雖然我都估十五要走,但真係唔知之後會點。
得之我幸,失之我命。

狄飛驚 + 雷損先可以令唐十五除下指套, 同蘇夢枕隻揪都有餘力 ( 蘇夢枕防水? ), 無情勁得過 蘇夢枕 or 狄飛驚 + 雷損 可以令唐十五除下指套???

蘇夢枕都講過暗器唔足以對高手有重大傷害, 點解唐十五重咁出暗器?? 內力多到用唔完??

引用:
原帖由 kariyui 於 2006-11-1 10:53 PM 發表
狄飛驚 + 雷損先可以令唐十五除下指套, 同蘇夢枕隻揪都有餘力 ( 蘇夢枕防水? ), 無情勁得過 蘇夢枕 or 狄飛驚 + 雷損 可以令唐十五除下指套???

蘇夢枕都講過暗器唔足以對高手有重大傷害, 點解唐十五重咁出暗器 ...
無情係應該勁過蘇夢枕喎!!

引用:
原帖由 酒徒 於 2006-11-1 08:42 PM 發表

故事講到十五殺得性起,唔殺清敵人都唔罷手,雖然我都估十五要走,但真係唔知之後會點。
唐十五一D皇者風範都冇!!

引用:
原帖由 小小力 於 2006-11-2 09:28 AM 發表

唐十五一D皇者風範都冇!!
agree!!!!!!!
得之我幸,失之我命。

引用:
原帖由 小小力 於 2006-11-2 09:23 AM 發表

無情係應該勁過蘇夢枕喎!!
But蘇夢枕好似留力wo!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。