推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 garamon 於 2009-2-5 09:45 發表
Black Sarena , 你近況好嗎?
無乜野呀~
過年前上過15/F.

打算3月中至4月先再上去.

回復 6801# 的帖子

好呀,近來忙嗎?希望大家都快些康復,現在我每晚沖涼後,都用風筒吹乾下體水分,儘量保持乾爽。

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-2-4 14:01 發表
不過講得岩, 4年了都重係咁, 我都係收筆了, 希望各位兄弟早日康復, 以後有咩可以pm我, 我唔會再post了. 再見
唔好啦, 你係其中一個令我有勇氣同太太講.

我明白你的, 自己會傷害一個愛的人, 寧願死好過.

我問15F介紹了一個女的婦科, 同太太check及問人工受孕, 希望可以和你交流, 也想知道你和你太太的情況, 希望再看到你

引用:
原帖由 bad-man 於 2009-2-5 10:16 發表
我都真係開始有d厭世既感覺, 唔知場仗幾時先打完...
Take care yourself

我果到(龜頭)又紅又痕, 尿道口發紅, 仲腫起左突左出黎 ...      女朋友之前陰道發炎(念珠菌), 我諗傳左比我 ....

依家睇左馮醫生幾次, 佢話唔係性病, 食左兩個月藥都好似無咩進展 ... 點算? 唔知係咪龜頭炎?

引用:
原帖由 garamon 於 2009-2-5 19:55 發表
好呀,近來忙嗎?希望大家都快些康復,現在我每晚沖涼後,都用風筒吹乾下體水分,儘量保持乾爽。
幾忙呀. 你呢?
無計, 今年要努力搵錢.
上年不單在澳門賭輸左好多...
仲換來了椰仔...
睇醫生又兩三萬...
咁就不見左十萬...  
今年不可以再咁...

要安安份份啦...

有冇師兄現在停用3m....我無用好耐了....成日唔記得同醫生開...

還有一個問題成日唔記得問....初中呢個病既時候都係咁上網搵資料...

有關沐浴露唔可以用有香味個d....唔知係咪呢???是否淨係用水洗ok????  還是有咩牌子介紹= =

發炎就一定架拉.......

引用:
原帖由 ccwork 於 2009-2-5 22:58 發表
我果到(龜頭)又紅又痕, 尿道口發紅, 仲腫起左突左出黎 ...      女朋友之前陰道發炎(念珠菌), 我諗傳左比我 ....

依家睇左馮醫生幾次, 佢話唔係性病, 食左兩個月藥都好似無咩進展 ... 點算? 唔知係咪龜頭炎?
發炎就一定架拉.......我尿口都有小小紅.,睇15樓醫生話有小小發炎.,開左的抗生素七日藥療程.,不可和胃藥和奶類一齊吃.,否則會無效.,抗生素要不可停.,否則有抗藥性.,...........你兩個月食既係乜野藥?????????

搵左的料比你參考

引用:
原帖由 ccwork 於 2009-2-5 22:58 發表

龟头炎是常见的疾病。龟头炎又分为包皮炎和龟头炎,由于常常同时出现故称为阴茎包皮龟头炎。这种炎症可以是感染性的和非感染性的,临床上以感染性的包皮龟头炎较多见。感染性的常由于不洁性交,感染了白色念珠菌、滴虫、衣原体、支原体、淋病双球菌或其他细菌引起;非感染因素多是由于包皮过长,清洁不够,包皮和龟头之间的不洁之物,即包皮垢,便会堆积起来,刺激局部的包皮和粘膜发生炎症。
临床上常见的包皮龟头炎有如下几种,其症状:
(1) 急性浅表性包皮龟头炎初起时局部潮红,阴茎的皮肤发红、肿胀,自觉龟头有灼热和瘙痒的感觉。翻开包皮,可见包皮内面及龟头充血糜烂,有渗液,甚至于出血。继发感染后可见小溃疡,有恶臭的乳白色脓性分泌物。如与内裤磨擦即感疼痛,患者常常活动不便。可伴有腹股沟淋巴结的肿大和压痛。
(2)环状溃烂性包皮龟头炎 在龟头和包皮上,可见红斑,逐渐扩大,呈环状,可形成浅表性溃疡面。
(3)白色念珠菌性包皮龟头炎 包皮和龟头可见红斑,表面光滑,并有小疱疹,红斑的边缘较清楚,急性发作时有糜烂、渗液。
(4)滴虫性包皮龟头炎 龟头起丘疹和红斑,逐渐扩大,边缘清楚,红斑上可见针头大小的小水疱,最后形成糜烂面。

西医治疗的基本原则是消炎杀菌。一般是内外并治。对于急性浅表性包皮龟头炎和环状溃烂性包皮龟头炎的治疗首选红霉素和四环素,一般每服0.5g,每日4次。滴虫性包皮龟头炎的治疗首选灭滴灵,每服0.2g,每日3次,连用10天。对于白色念珠菌引起的包皮龟头炎的治疗常用曲古霉素或伊曲康唑治疗。曲古霉素 10∼20万单位,每日2次,伊曲康唑每服100mg,每日2次,连服7天。

多謝各位兄弟和版主, 我都知道有好多時有開心唔開心既時候, 同埋有小小真係已經咁多年了, 只有我一個所以有d放棄既feel, 唔開任何人事既. 不過見到咁到兄弟支持同一起奮鬥, 我會繼續同你地努力, 我看一下情況應該下星期會去dr ho檢查一下.

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2009-2-5 15:07 發表

幾忙呀. 你呢?
無計, 今年要努力搵錢.
上年不單在澳門賭輸左好多...
仲換來了椰仔...
睇醫生又兩三萬...
咁就不見左十萬...  
今年不可以再咁...
要安安份份啦...  
係呀牛年我地個個都要努力!! 小賭好啦, 我去咁多次澳門都未羸過既..........

引用:
原帖由 95555052 於 2009-2-5 13:59 發表

唔好啦, 你係其中一個令我有勇氣同太太講.

我明白你的, 自己會傷害一個愛的人, 寧願死好過.

我問15F介紹了一個女的婦科, 同太太check及問人工受孕, 希望可以和你交流, 也想知道你和你太太的情況, 希望再看 ...
好的啊, 但之前dr ho四眼姑娘有比卡片我係15/f既男婦科我, 但係我見男一定好監介, 所以無, 但係我係15/f counter囉左張body check既tariff, 裡面有個叫柏士什麼測試, dr ho就話係check有無疣, 即係婦科全部檢查, total:3300我應該3月會叫我太太去.

另外你睇完後記得話比我知和大家交換意見, 你都知道double check係好d, 陪你太太睇完後記得第一時間post或pm我.

再一次多謝版主比一個平台各兄弟交流!! 令到好多兄弟可以重新, 放心各位brother我會繼續努力等我好消息

引用:
原帖由 bad-man 於 2009-2-5 02:16 發表
我都真係開始有d厭世既感覺, 唔知場仗幾時先打完...
bad-man兄你就算幾差都有我包底, 唔洗放棄, 你睇翻我就知, 煙但係一定唔可以食, 一定關事的, 記住頭半年翻發機會大唔關事的, 點都會不停的出.

*** 另外真係之前如果一早搵dr ho用冷凍或laser就唔洗攪咁耐, 如果有邊個兄弟係重用緊藥水快d轉啦, 依個係我既忠告而已, 效果真係唔得, 如果一早冷凍或laser我相信我已經同之前同期既兄弟一起快快樂樂了.

回復 6806# 的帖子

Black sarena,我每天也很忙碌,因我是做創作工作的,所以就算不在公司,腦亦不斷要想創意給我的同事。

引用:
原帖由 叻仔 於 2009-2-6 00:32 發表
發炎就一定架拉.......我尿口都有小小紅.,睇15樓醫生話有小小發炎.,開左的抗生素七日藥療程.,不可和胃藥和奶類一齊吃.,否則會無效.,抗生素要不可停.,否則有抗藥性.,...........你兩個月食既係乜野藥?????????
你都有 ...  你係咪睇呢到成日提成的 Dr Ho?

我上網 check 過都係 d 醫治念珠菌的藥, 但我自己擔心會唔會係其它菌

回復 6812# 的帖子

STANLEY , 高興你回來,太太做婦科檢查,除了抹片,還要做 HPV DNA 測試,我太太的婦科醫生建議,因為就算沒有生疣,都不是沒有 HPV 病毒感染,我太太就是這樣例子檢出感染了高危 HPV 16,之後醫生建議每半年婦科檢查一次。

引用:
原帖由 garamon 於 2009-2-6 03:02 發表
STANLEY , 高興你回來,太太做婦科檢查,除了抹片,還要做 HPV DNA 測試,我太太的婦科醫生建議,因為就算沒有生疣,都不是沒有 HPV 病毒感染,我太太就是這樣例子檢出感染了高危 HPV 16,之後醫生建議每半年婦科檢查 ...
你太太的婦科醫生好似好好啊, 咁詳細, 我下星期去都問dr ho先, 請問依個醫生係邊度? 另外你總共收費幾錢? 另外即係你太太係咪無疣? 但係都染左hpv16, 咁樣醫生有無講對生bb有無影響? 係咪要好似你咁講要人工受孕? 多謝你既意見.

引用:
原帖由 ccwork 於 2009-2-6 11:00 發表

你都有 ...  你係咪睇呢到成日提成的 Dr Ho?

我上網 check 過都係 d 醫治念珠菌的藥, 但我自己擔心會唔會係其它菌
其實先要同各位講聲多謝.
本來我普通醫生, 但睇左幾次都唔掂, 搞到自己心情好差 ..... 無意中係網上搵到舊版"第一次中招", 因為咁而知道原來皮膚科全名係 "皮膚及性病科" ... 後尾睇左一 d 網友留言就揀左馮醫生去睇, 己經兩個月 ...

我聽日會去睇何醫生, 因為我覺得睇馮醫生好似無咩進展 ... 其實馮醫生佢 ok, 但我覺得佢好似因為我呢個症唔嚴重, 就放軟左手腳, 每次都話食完藥才睇下點 ...  佢係專科醫生, 我信佢, 但始終唔放心 ....

聽日會去睇何醫生, 睇下有無多 d 診斷可以做到 ....

睇多個比較下都好架

引用:
原帖由 ccwork 於 2009-2-6 22:17 發表

其實先要同各位講聲多謝.
本來我普通醫生, 但睇左幾次都唔掂, 搞到自己心情好差 ..... 無意中係網上搵到舊版"第一次中招", 因為咁而知道原來皮膚科全名係 "皮膚及性病科" ... 後尾睇左一 d 網友留言就揀左馮醫生 ...
睇多個比較下都好架.,但龜頭炎呢家野我相信無咁快好,唔急得...........祝你早的康復

STANLEY 加油丫~

又係時候上黎分享下~

我由9月頭發現到而家睇左dr ho 11次~總共用左$6xxx ~可能我成日都擔心返發~所以一發現有咩唔托就去睇~好好彩最近o個3次都冇事~ 而家岩岩好過左3個月冇事~我都係尿道口位最難攪 ~ 返發過兩次 ~ 其餘地方都冇返發過 !! 有樣野要提提大家~ 尿咀位打開o的肉好嫩~~而dr ho 有時肉眼睇唔清楚會用藥水試~我有兩次比佢用藥水試尿咀位~雖然發現唔係黎既~但係試完之後一定要柯尿沖沖佢或都沖涼~如果唔係會拿到少少損~~ STANLEY 兄講好岩 , 真係好睇運氣~ 我就係整損左尿道口,野埋尿道口~如果唔係尿道口都唔會生~ 不過都係返發左兩次到而家3個都冇事~~希望真係好返~ 所以各位尿咀位生既兄弟唔駛擔心~唔係好難攪者~!! 加油!!

引用:
原帖由 叻仔 於 2009-2-6 23:18 發表
睇多個比較下都好架.,但龜頭炎呢家野我相信無咁快好,唔急得...........祝你早的康復
謝謝你

我擔心的唔係龜頭炎, 而係尿道口又紅又腫, 耐唔耐又好似尿急急咁, 感覺有少少液體流出黎 ..... 我驚唔知咩病黎

依家返工都無心機, 成日都痕痕地拿拿地, 次次去小便見到條 JJ 咁都無晒心情 ...

我尿道口都紅腫左

引用:
原帖由 ccwork 於 2009-2-7 00:28 發表

謝謝你

我擔心的唔係龜頭炎, 而係尿道口又紅又腫, 耐唔耐又好似尿急急咁, 感覺有少少液體流出黎 ..... 我驚唔知咩病黎

依家返工都無心機, 成日都痕痕地拿拿地, 次次去小便見到條 JJ 咁都無晒心情 ...
我尿道口都紅腫左.,尿道口發炎.,仲有(大便)開大時.,有液體滲出.,平時那那地又急尿又癢.,....我係打飛機打損架.....

回復 6817# 的帖子

所有檢查千多元,醫生說生bb沒有問題,只是最好剖腹生產。就算現在有hpv ,醫生也說不用怕,身體免疫力強就不會有問題,病毒會睡了。

引用:
原帖由 叻仔 於 2009-2-7 00:57 發表
我尿道口都紅腫左.,尿道口發炎.,仲有(大便)開大時.,有液體滲出.,平時那那地又急尿又癢.,....我係打飛機打損架.....
今日睇左何醫生 ..... 佢幫我檢查, 知道我睇左兩個幾月醫生都未好返, 就話情況有 d 怪.  佢話有食藥就應該幾星期就可以醫好念珠菌, 於是我比左馮醫生 d 藥佢睇 ... 我同佢講話之前有搽藥, 但越搽越差, 跟住就剩係食藥, 佢估計我對藥物敏感, 又話如果隻藥膏係正確就只會越搽越好, 慢慢就唔紅唔痕.

我又係問一時時急尿, 會唔會係尿道炎, 佢就話唔會, 如果有尿道炎就會痛同液體滲出 ....

佢開左藥比我, 咁我上網 check 下 (我一向有咁既習慣, 睇下醫生比咩藥, 隻藥咩功效, 同埋睇下邊間藥廠出)   .... 有專 for 念珠菌的, 抗敏感同抗生素(網上睇原來 for 皮膚同尿道炎), 仲有藥膏同洗 JJ 藥水. 7 日藥/14日 藥膏 total $620    之前馮醫生開既都有專 for 念珠菌的, 抗生素 (四環素), 抗敏感同胃藥 (吃抗生素好像不能跟胃藥一起吃的   ) . total 5 日藥 $500

藥物名唔打出黎 ... 不過睇網上的文章, 應該何醫生開的藥比較有效 (The less toxic and more effective 何醫生開的藥 have largely replaced 馮醫生的藥 for internal use).

至於有人提過話有姑娘係到 ... 其實果到似私家院咁, 個個醫生一間房, 有個護士跟, 分開有藥房(應該有藥劑師執藥) .... 何醫生幫我檢查時, 係拉白布圍住, 姑娘唔會睇到 ... 不過攞藥果陣, 個姑娘 (廿歲頭) 好似好厭惡咁, 語氣痳痳, 好似仲尷尬過我

你都係去睇下何醫生

引用:
原帖由 garamon 於 2009-2-7 02:51 發表
所有檢查千多元,醫生說生bb沒有問題,只是最好剖腹生產。就算現在有hpv ,醫生也說不用怕,身體免疫力強就不會有問題,病毒會睡了。
唔逐哂啊, 另外睇我pm既短訊息. thanks!!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。