推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 NEW_MAN 於 2009-2-6 16:16 發表
STANLEY 加油丫~

又係時候上黎分享下~

我由9月頭發現到而家睇左dr ho 11次~總共用左$6xxx ~可能我成日都擔心返發~所以一發現有咩唔托就去睇~好好彩最近o個3次都冇事~ 而家岩岩好過左3個月冇事~我都係尿道口位 ...
但係我都怕尿道口裡面重有, 好驚, 下星期問下dr ho睇下點

尿道口裡面有,有無病徵?

尿道口裡面有,有無明顯病徵?

引用:
原帖由 health222 於 2009-2-8 06:38 發表
尿道口裡面有,有無明顯病徵?
無的, 要生到出黎先知道, 所以就係煩, 用內規鏡dr ho話好容易整損變野開去重煩, 所以要好小心去check住

祝願各兄弟唔好中招係尿道口裡面啦。聽落去都恐佈

引用:
原帖由 CandyChung 於 2008-6-15 18:38 發表
各位好, 我係因為呢個topic而上黎的~

其實我一個月前發現左d 白色粒粒, 所以我去左睇婦產科, 估唔到係濕疣, 佢仲同我講仲乜唔帶眼識人...我真係好唔開心(我自問真係循規蹈矩), 個e生叫我同我既bf去油麻地睇, 佢 ...
呢個女朋友真係好好.
我覺得有左呢D 病身體傷害好少.
但對內心真係好大影響.
而呢D 係來自害怕其他人的奇異眼光

有關醫療保險 / 人壽
唔知大家有冇諗過以後買保險
都要填番呢D資料.
你地會點處理?
我自己發信去問過. 佢地就話應該冇問題,
但曾有過既病就唔會再保, 不過呢個都冇所謂, 因為不嬲呢D 病都唔保架.
有冇師兄弟試過買但係唔批?

相關搜索目錄: 保險

引用:
原帖由 ccwork 於 2009-2-8 00:49 發表

今日睇左何醫生 ..... 佢幫我檢查, 知道我睇左兩個幾月醫生都未好返, 就話情況有 d 怪.  佢話有食藥就應該幾星期就可以醫好念珠菌, 於是我比左馮醫生 d 藥佢睇 ... 我同佢講話之前有搽藥, 但越搽越差, 跟住就剩係食 ...
攞藥果陣個d姑娘有一兩個係有少少眼光...
有d姑娘睇到開3m都知咩事.
但我又不多理...
如果係一個長髮姑娘同4眼個個姑娘(藥房)就不會.

次次都有同我講byebye, 又無面色.
4眼個個係我中學師姐
好彩佢不識我.

引用:
原帖由 svsick 於 2009-2-8 18:06 發表
有關醫療保險 / 人壽
唔知大家有冇諗過以後買保險
都要填番呢D資料.
你地會點處理?
我自己發信去問過. 佢地就話應該冇問題,
但曾有過既病就唔會再保, 不過呢個都冇所謂, 因為不嬲呢D 病都唔保架.
有冇師兄弟試 ...
如果你做大公司, 公司包醫療保險.
都不知寫不寫好.
比d上司知你中過招.
對前途一定有d影響+可能比人唱.

其實政府早排咪話搞強迫醫療保險...
我都好驚...
佢一落實都不知點...

我不想比人知...

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2009-2-8 10:42 發表

攞藥果陣個d姑娘有一兩個係有少少眼光...
有d姑娘睇到開3m都知咩事.
但我又不多理...
如果係一個長髮姑娘同4眼個個姑娘(藥房)就不會.
次次都有同我講byebye, 又無面色.
4眼個個係我中學師 ...
BLACK SARENA 你重要用3M咩? 好翻重用?

另外其中有個姑娘幾正架, 我咁耐暫時無係15/F比人有眼光希望KEEP住

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2009-2-8 18:46 發表

如果你做大公司, 公司包醫療保險.
都不知寫不寫好.
比d上司知你中過招.
對前途一定有d影響+可能比人唱.

其實政府早排咪話搞強迫醫療保險...
我都好驚...
佢一落實都不知點...
我不想比人知...
公司的醫療保險都要寫的嗎?
我唔係好記得, 我以前做過一些有包門診服務.
記憶中好似冇乜野要寫,

其實可唔可以咁, 之後自己打電話去補番.?

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-2-6 03:36 發表

好的啊, 但之前dr ho四眼姑娘有比卡片我係15/f既男婦科我, 但係我見男一定好監介, 所以無, 但係我係15/f counter囉左張body check既tariff, 裡面有個叫柏士什麼測試, dr ho就話係check有無疣, 即係婦科全部檢查, ...
Welcome back!!

I will tell you after checking.

引用:
原帖由 叻仔 於 2009-2-7 00:57 發表
我尿道口都紅腫左.,尿道口發炎.,仲有(大便)開大時.,有液體滲出.,平時那那地又急尿又癢.,....我係打飛機打損架.....
你幾時有架?

之前無出?

我星期六有d唔妥
睇左dr ho
冇事
希望真係冇事

stanley兄、我睇過你之前post
唔好勞氣
我覺得一個人唔頂得咁多
試下尋求宗教
發生左咁多事都唔到你唔信命 (我都係)
牧師、社工就唔好搵
搵下神父喇
我對有出糧既宗教人士 / 助人者都有d保留

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-2-8 20:45 發表

BLACK SARENA 你重要用3M咩? 好翻重用?

另外其中有個姑娘幾正架, 我咁耐暫時無係15/F比人有眼光希望KEEP住
Stanley:
仲有用3m呀, 上兩個月上去15/F好似有疑似.
凍左. 現在兩個幾月啦.
過年前上去15/F, 一落廉佢就同我講.
"你應該無事啦wo, 都咁耐."

我第一個反應 , 我上個月先凍過...
不通上次不係(疑似), 佢穩陣d凍左先?

其實我上次都話15/F隔離醫生個姑娘幾正.
又後生(20歲左右), 又好波, 染左髮加化左裝絕對食得落.  
15/F個度有d姑娘都幾得架.

咁你近排又點呀?

引用:
原帖由 svsick 於 2009-2-8 21:07 發表

公司的醫療保險都要寫的嗎?
我唔係好記得, 我以前做過一些有包門診服務.
記憶中好似冇乜野要寫,

其實可唔可以咁, 之後自己打電話去補番.?
我意思係你寫左之後有record.
比公司人知道真係有影響.
lee度之前有個兄弟比同事知道左.
(佢去社衛搽藥水比人見到 )

之後比人唱到全公司都知.
局住轉工.
之後都比人追殺, 連新公司都知.
不知佢現在點, 好耐無上來.

引用:
原帖由 小肥t 於 2009-2-8 22:16 發表
我星期六有d唔妥
睇左dr ho
冇事
希望真係冇事
小肥兄:
咩不妥?
講不講得?

係呀.
好有良心既葉醫生有新聞.

http://paper.wenweipo.com/2009/02/08/HK0902080031.htm

Stanley 哥,聽聞你既心得係做冷凍,我諗我都會向你既方向行,因為我係政府度搽極藥水都唔好,果兩粒野仍然係度,都唔知咩問題? 如果好番既話呢,係唔係跟以前無患病一樣呢? 今個星期睇多次,如果都係照滴藥水既話,試下去 Dr Ho 度睇下,不過我未睇過,知道要 Tel Booking,不過好驚,唔敢打電話約。 唔知果度多唔多人既排証呢? 同埋駛唔駛同姑娘講睇邊度呢? 麻煩Stanley 哥同師兄,分享下。

睇左呢度D贴
真系好多谢咁多有心人將經驗贴出來
幫助左好多人
我上星期去左睇Dr.Ho了,确定了系椰花...
心情當然很不好
做左冷凍,都几多逹...
可能都要一段时間先好(几时好都唔知)
宜家心情还是不太好,不过是要正面面對的
最大問題系唔知点同女友講,同埋唔知有冇野到佢....好好好担心.
自己有事都算,累到其他人仲系自己的女人真系原諒唔到自己
希望呢度D兄弟大家都共勉積極面對早日康復.

回復 6825# 的帖子

婦科醫生是太太朋友介紹,已用了多年,我從來沒有提及人工受孕。我想會用正常受孕方法,因我和太太都有 hpv ,所以根本沒有關係,只是當然等我兩人痊癒才考慮,亦會詢問醫生,現在做就是禁慾及醫病。

引用:
原帖由 garamon 於 2009-2-9 09:59 發表
婦科醫生是太太朋友介紹,已用了多年,我從來沒有提及人工受孕。我想會用正常受孕方法,因我和太太都有 hpv ,所以根本沒有關係,只是當然等我兩人痊癒才考慮,亦會詢問醫生,現在做就是禁慾及醫病。
想請問如果好返系唔系可以正常分娩?
定系一定要开刀?

引用:
原帖由 health222 於 2009-2-9 01:47 發表
Stanley 哥,聽聞你既心得係做冷凍,我諗我都會向你既方向行,因為我係政府度搽極藥水都唔好,果兩粒野仍然係度,都唔知咩問題? 如果好番既話呢,係唔係跟以前無患病一樣呢? 今個星期睇多次,如果都係照滴藥水既話 ...
我覺得睇病唔駛理D姑娘的
我都系打电話去book
跟住想話同Dr.Ho 講两句
個姑娘問咩事(笑住咁問,都几衰)
我話私人問題
佢叫等等,不過Dr.Ho 唔得閑所以問唔到
佢唔會問你边度有事的
唔駛惊,正面D去面對同處理就OK啦.
不要成日营住有人睇唔起你...我就系咁谂咯.

回復 6848# 的帖子

這個最好問醫生,因醫生說,如生產時發有生疣,就用剖腹生產。這樣就不會將疣感染 BB,另外無論打電話預約,問 Dr 問題,交錢完全沒有其他師兄的遭遇,護士亦好好禮貌。

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。