推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-8-26 14:42 發表

唔係wor,,上次我去check 非淋及淋病 小便dna test 係500蚊check 一樣,,2樣加埋就1k既,,, 不如你下次再去睇dr.ho時問清楚d啦,,,

其實你有冇同到人有sex先定剩得打jj?? 如果剩得打jj會唔會dr.ho先冇幫你check呢 ...
睇價錢就應該無驗非淋, 剩係種菌.  同埋食左好耐抗生素, 對檢驗都有影響.

所以我想隔一個月, 期間無食藥, 睇下會唔會有病微, 再去睇 Dr Ho 再驗下.

引用:
原帖由 ccwork 於 2009-8-26 18:30 發表

睇價錢就應該無驗非淋, 剩係種菌.  同埋食左好耐抗生素, 對檢驗都有影響.

所以我想隔一個月, 期間無食藥, 睇下會唔會有病微, 再去睇 Dr Ho 再驗下.
我想問下師兄, 你check 完小便後, 會唔會有人打比你叫你去睇報告, 定還是自己打上去問呀???

引用:
原帖由 samsungnotebook 於 2009-8-26 18:49 發表

我想問下師兄, 你check 完小便後, 會唔會有人打比你叫你去睇報告, 定還是自己打上去問呀???
咱炊p便樣本之後, Dr Ho 有叫我隔幾日打去問, 睇下有 report 未.  我自己就無問, 因為都預左去睇多次.
後尾咫痐皏皏h驗, Dr Ho 有主動打俾我,  話我知個 result.  (我諗好少醫生會自己打俾病人.  醫生多數叫姑娘通知病人黎睇 report, 甚至唔理)

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-8-26 14:42 發表

唔係wor,,上次我去check 非淋及淋病 小便dna test 係500蚊check 一樣,,2樣加埋就1k既,,, 不如你下次再去睇dr.ho時問清楚d啦,,,

其實你有冇同到人有sex先定剩得打jj?? 如果剩得打jj會唔會dr.ho先冇幫你check呢 ...
睇來我都要驗一驗dna,睇下有冇其他菌
謝謝candycandy報價

引用:
原帖由 ccwork 於 2009-8-26 19:26 發表

咱炊p便樣本之後, Dr Ho 有叫我隔幾日打去問, 睇下有 report 未.  我自己就無問, 因為都預左去睇多次.
後尾咫痐皏皏h驗, Dr Ho 有主動打俾我,  話我知個 result.  (我諗好少醫生會自己打俾病人.  醫生多數叫姑娘 ...
因為我都check 左好耐, 3星期左右, 都未收到電話叫我去睇report~!
而我去其他診所驗又無事, 唉, 好担心呀~~~

引用:
原帖由 killer_law 於 2009-8-26 21:49 發表

睇來我都要驗一驗dna,睇下有冇其他菌
謝謝candycandy報價
********* 喂,,, 我唔係睇dr.ho架,, 我係睇另一個皮包及性病科醫生的!   我個醫生返report, 姑娘接線之後就俾醫生聽係電話同我講報告結果,,, 再上去拎返時又會再問佢野loo我

當其時我係          用小便check -> 淋病、衣原體              夠3個月就用血液check aids、梅毒、乙型肝炎

引用:
原帖由 ccwork 於 2009-8-26 13:53 發表

個小便報告都只係話無菌, 只係多紅血球.  何醫生話我果到腫左, 咁係正常,
應該無 dna 驗, 因為個驗小便只係 $200, 我記得呢到 ching 話 驗dna 係好貴, 千幾蚊.

我真係好驚, 我怕醫唔好, 咁就一世.
俾我千幾都驗啦
我去睇醫生,因為我之前有食抗生素,醫生話都驗唔出咩,一口就話係非淋,俾左幾日藥,但佢話要食兩個星期先好
咁我應該先返去睇,食兩個星期藥先,還是先停左,check左咩事先食呢~~

非淋駛唔駛同其他人分開衫洗呢...唔好連累人呀嘛

引用:
原帖由 yoyayo 於 2009-8-28 07:27 發表

俾我千幾都驗啦
我去睇醫生,因為我之前有食抗生素,醫生話都驗唔出咩,一口就話係非淋,俾左幾日藥,但佢話要食兩個星期先好
咁我應該先返去睇,食兩個星期藥先,還是先停左,check左咩事先食呢~~

非淋 ...
我個時乜都未check,e生都係幫我打左針同食左1個星期藥(呢個針同藥係針對淋病的),,2個星期先返去留小便check,, 因為醫生話費時晒錢check左有先再打針食藥之後先再check wor

衫就唔駛分開洗啦,因為細菌離左身體接觸到空氣好快死,加上你洗衫落個D洗衣液都會殺死到細菌。(我自己在網上睇的,都有問過醫生)

好後悔地啦~~~~~~~

今日會去睇何醫生~
唉~~
beyond有首歌,講中晒我而家既心情

"我已背上一生苦困後悔與唏噓 你眼裡卻此刻充滿淚 這個世界已不知不覺的空虛"

自己雖然冇事..但都有上開依度...驚剔自己5去玩....

其實有啲感慨 ..有時係141個網睇到啲人玩好多年..玩得又勁..但可以咁多年以來一啲事都冇

但有啲巴打玩一.二次..又做足安全..都中招....

所有野都係天注定...

報告一下今日睇何醫生。
基本上佢解釋我既病,治療方法,戒口等,我都係網上,forum知道
但佢真係檢查得較仔細,較細心,佢一路檢查一路解釋
真的不錯!!!
何醫生叫我等左其中一種四環素,轉用環丙沙皇,試下有冇效。
因為之前食左四環素都接近三星期,都冇咩起色。
希望有好轉!!!!!
更希望冇其他病!!!
更更希望各位兄弟好d好!!!

希望大家唔好灰心,一定會醫好的﹗

報告返鷑丑A無A仔同梅毒,個人即刻鬆曬﹗﹗

上星期五我去睇油麻地,見醫生,醫生問我點,我話粒花細鬫P結焦,

但係佢一睇就話依然好大粒,幫我轉鱁污譟g,

隻藥係好似典酒咁既色,有少少"娜"

之後星期六無咩唔同,到星期日成粒野硬驉A結曬焦,

到星期一成粒野甩驉A終於唔見鱁梐阞寣T﹗

到星期四再去搽藥,佢]話進展幾好,囓祧妊ㄥ}始生番靚仔

希望唔好復發呀,神呀,俾次機會我啦﹗﹗

仲有我想問下一齯鱆寣A醫好鱄矕_發既兄弟,

o個個位置會呈現曮妒牯A呢?會同未發病之前一樣定會有少少疤呢?

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-8-25 01:25 發表

其實我都我覺得我係一次過野到兩個病, 之係相隔幾個月一次過發...........................希望你唔係啦, 正常唔係粒粒紅點應該係發炎
帥兄...
你幾個月先出咩呀....
邊幾樣會咁架
/?

引用:
原帖由 killer_law 於 2009-8-29 20:45 發表
報告一下今日睇何醫生。
基本上佢解釋我既病,治療方法,戒口等,我都係網上,forum知道
但佢真係檢查得較仔細,較細心,佢一路檢查一路解釋
真的不錯!!!
何醫生叫我等左其中一種四環素,轉用環丙沙皇,試下有冇效。
因 ...
帥兄有兩樣野可唔可以交流下
1. 你好似係非淋喎...有咩要戒口呀?
2. 可唔可以分享下你話之前食左三個星期藥都唔好....有咩symbol...例如係唔消腫?? 仲覺得痛??尿黃??還是係其他呀?

引用:
原帖由 yoyayo 於 2009-8-30 22:09 發表

帥兄有兩樣野可唔可以交流下
1. 你好似係非淋喎...有咩要戒口呀?
2. 可唔可以分享下你話之前食左三個星期藥都唔好....有咩symbol...例如係唔消腫?? 仲覺得痛??尿黃??還是係其他呀?
1. 唔可以飲酒
2. 仲有痛,但又唔好痛。都有尿黃

引用:
原帖由 johnny002 於 2009-8-22 20:05 發表

NEW_MAN多謝你,聽到你咁講我都無咁灰啦..係呢你總共凍左幾次先無再出花??
6月中 中招

8月頭 發現第1粒,我以為係暗蒼之類,o支左去流左少少血就冇理
8月中 發現第2粒 , 睇落唔似又冇理到
8月尾 發現第1粒o既位置再生 , 而第2粒o既位置變大 , o個時先知奶野 ~ 同埋o個朝早唔小心擦損左尿道口(即係尿道口邊邊有少少斯列),o個晚訓覺x扯期唔小心擦損~

01/9 去左Dr Ho. (15/f) 到做冷凍 , 同埋比左抗生素治療食尿道口傷口

18/9 發現第3粒再去Dr Ho做冷凍 , 尿道口傷口仲未好返 , 轉左食第2隻抗生素~

30/9 發現第4粒再去Dr Ho做冷凍 (o個時尿道口傷口已經好返)

09/10 發現之前尿道口o個傷口生左粒.....頂....今次做冷凍超痛 , 做完去小便去好痛! 因為dr 要整開你尿道口 ,然後係裡面噴 ! 超痛 !

22/10 尿道口返發 , 跟住再凍左

07/11  尿道口再返發 , 跟住再凍左

所以最後係 07/11 , 到現在都暫時冇事~~

呢個係我o既歷程~~上年o既事了

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-8-23 01:20 發表

new man你加埋冷凍左幾多次, 我已經8-9次了, 真係好難攪既位
stanleysex 兄!!
尿道口 3次!!!
其他位 3次

引用:
原帖由 chiyau2008 於 2009-8-22 01:14 發表

過來人來說, 用電灼直接燒死d warts 最好, 冷凍好處是沒疤痕但容易損口, 電灼比冷凍會痛多少少(可先打麻醉), 不過做完之後就唔會有損口因為已經熟左 , 更不會像冷凍後要等結焦同痛果兩日.. d疣其實只在皮膚表層 ...
Chiyau 兄~記得我嗎?!
近排好麻?! ~~ 加油加油

回復 8659# 的帖子

多謝new_man師兄分享, 好詳細. 我都係尿道口第二次返發.
之前有半個龜頭損左, 而加都仲未好晒. 不過都好左好多. 但係好返d皮膚極樣衰. 唔知有冇野到d花.
今個星期五再去覆疹. 希望覆疹前個損好返啦. 好返就可以凍死粒花去.

引用:
原帖由 ScaryBoy 於 2009-8-31 23:04 發表
多謝new_man師兄分享, 好詳細. 我都係尿道口第二次返發.
之前有半個龜頭損左, 而加都仲未好晒. 不過都好左好多. 但係好返d皮膚極樣衰. 唔知有冇野到d花.
今個星期五再去覆疹. 希望覆疹前個損好返啦. 好返就可 ...
皮膚極樣衰都無計...
無得攪...

今日,發現右春袋近脾啦的位有一粒疑似返發..有6-7成似,又似粒暗蒼
這個位都有成大半年冇事...........

聽日,上15/f,,冷左佢...都冇野成3個幾月啦...惡夢幾時先完呀

同期d  c 兄,你地係未上哂岸,,,

你地d 情況如何,
garamon 兄 ,好耐都冇見佢上來

引用:
原帖由 NEW_MAN 於 2009-8-31 14:01 發表

stanleysex 兄!!
尿道口 3次!!!
其他位 3次
所以都話唔止講體質重有運氣超重要, NEW MAN兄恭喜哂你啊!! 咁想問下你尿道口既位好難檢查到咁入, 咁你而家重有無成日睇住?

我都冷凍左8-9次都係咁上年12月開始到而家, 可想而知!! 不過DR HO話之前有個重勁成年半先OK係尿道位

4年零2個月既疣日子唔知幾時先好似你咁

唉..........我未停過咁生............................天呀.......不如一槍打死我....

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。