推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 onemanclan 於 2009-9-2 18:44 發表
我未向我女人講。
可驚唔知會點。
我係米照講好呢?

PM 我dr.ho please.
我作為女人,,,都唔太清楚女人既唸法,,,因為,都要睇你個女人本身係乜野性格

如果你唔想同佢講你係去玩,,我覺得你可以講去俾人按摩時,,,人地幫你打飛機,,你又有巢過條女下面,,唔知係咪咁手上的體液接觸到所以中左,,,(當然唔好講有做到啦),,,你要表現出你係冇講大話,,, 加上只係唸住手淫冇事,,唔知點解咁都會有野,,***醫生話皮膚接觸都會傳到***,,,,,, 你要表現出100%知錯、承諾唔會再去,,按摩都唔會再去,,,, 真心知錯,,冇左佢唔得,, 其實女人大部份都係心軟既,,,

唔同你女人講就一定唔得啦,,,一來你病發緊唔可以行埋,,,佢實知,,,(帶套都protect唔到的),,加上都怕你之前有野到佢,,,,,

一早唔講個心都係好不安的,,,,我都試過,,,,,  c hing,,希望你個d花快d殺到啦!!!

引用:
原帖由 ScaryBoy 於 2009-9-2 20:28 發表

Candy姐過獎了, 當我第一日發現時都好驚. 好彩我找到e度. 去睇埋dr.ho. 唔洗走咁多"淵""旺"路. 對個病了解多左. 再念點面對. 之後個人自己冇咁驚. 最緊要去睇醫生. 有咩問題就要問醫生. 唔好估估下.
到今時今日我都未能放低自己有過淋病,,,離最後個次玩係 5個多月,,,(第1次去玩就7個多月),, 一路睇緊有冇花,,, 個心覺得自己好dirty,,,唉,,
我都唔知我自己有冇事,加上都未能釋懷到,, 所以睇到你話,,, 當自己冇事正常人咁,, 都覺得你好"括"達,,, 所以我先話要向你多多學習!

放心>>>Candy ...5個多月D花都冇病發;冇事嫁 發發出來!!!!!

感謝大家

感謝大家大家好~我是第一次入來分向我自己的經歷呢.我之前有出去玩過,都有帶套,但這個星期六~~自慰的時候發覺條野有D損~~拿拿地~望望見到在頭的位置有兩達紅印,好似有D 吳對路~~星期日去看自己的家庭醫生~~他看了說是疱疹!唉~~即刻成個人傻左~~好似成個世界得我去面對啊~~吳知點同屋企講~~雖然我都30幾又有女友~~但自己有事個陣~~之前以為自己好堅強~但都謝哂~~那兩天才發 覺其實自己擁有的已很多~~很後悔~~在這兩天想了自己一世人要做的事情~~好灰~~誤打誤撞下發現這個討論區~~看見很多朋友的鼓勵說話~~心裡舒服了很多~~在這裡很多謝大家~~~另到我清醒了很多~~又在這裡發現DR~~HO這個醫生~ 我星期三再看一次~~因為在這裡他有很高的評價~~而且又是專科~~我看了他說不是疱疹只是損了~~~他也看得很仔細~~~成個人也鬆哂~~但在個段時間多謝大家的鼓勵~~已后有時間我也會上來一下~~看看有沒有需要鼓勵的朋友~~仗是需要大家一起打的呢~~最後我應誠自己~~~以后也不出去玩了~~真的感謝大家~~~ 希望大家早日康服~~

引用:
原帖由 yoyayo 於 2009-9-2 23:09 發表

首先多謝ching...都睇得醫生,當然知道病向淺中醫,事緣係工作實在太忙啦呢幾日...基本上係一定請唔到假(之前都已經係請假睇...邊請得咁多)..唯有等到weekend...
所以先想大家分享下jie...而且都俾d唔知自己係唔 ...
師兄工作太忙冇計啦. 不過記住也要多d休息. 身體要緊.

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-9-3 00:05 發表

到今時今日我都未能放低自己有過淋病,,,離最後個次玩係 5個多月,,,(第1次去玩就7個多月),, 一路睇緊有冇花,,, 個心覺得自己好dirty,,,唉,,
我都唔知我自己有冇事,加上都未能釋懷到,, 所以睇到你話,,, 當自己冇 ...
我唔係太識安慰人. 不過之前都有師兄講過. 事情發生左再諗返轉頭只會令自己唔開心.
心情都會影響病情的. 中過淋病又如過. 好返後你唔講都冇人知啦. 所以我將注意力集中係點可以令自己快d好.
而且難得你有個咁支持你既老公. 過去既由佢過去. 只要你去過醫生度check過晒冇問題就信醫生好了.

引用:
原帖由 WAIMAN8868 於 2009-9-3 21:27 發表
感謝大家大家好~我是第一次入來分向我自己的經歷呢.我之前有出去玩過,都有帶套,但這個星期六~~自慰的時候發覺條野有D損~~拿拿地~望望見到在頭的位置有兩達紅印,好似有D 吳對路~~星期日去看自己的家庭醫生~~他看了說是 ...
先恭喜師兄冇事先. 只係虛驚一場.
我都係有左花, 驚完一輪, 先學會真惜自己既一切.

引用:
原帖由 WAIMAN8868 於 2009-9-3 21:27 發表
感謝大家大家好~我是第一次入來分向我自己的經歷呢.我之前有出去玩過,都有帶套,但這個星期六~~自慰的時候發覺條野有D損~~拿拿地~望望見到在頭的位置有兩達紅印,好似有D 吳對路~~星期日去看自己的家庭醫生~~他看了說是 ...
我尋日都去左睇dr.ho,,想dr.ho幫我望下下面個2,3粒仔野係乜(我都話之前睇左另一個專科睇過話唔係), 入到去我講左我之前有咩事,而家怕有花,佢就劃左個花既圖俾我睇同解釋有時會係一d 線體既野,,, 之後叫左我入去訓低,,,檢查左下面陰道出面咁,,,,佢話搵醋酸test下,,,then, 有result叫我望,我就話唔係呢到,,係第2個位,,佢就一望,,冇再test就直接話呢d唔係花,有時可能係 粉刺啊,,dirty啊起,,唔駛理佢wor,, 花唔係咁的,,又再俾d圖 同解釋我聽,,,, 之後我話疱疹我冇check過,佢話大多數人都會發出黎,,,呢個係冇得e,,, 但我想check都可以幫我check埋有冇抗體咁 (我問佢日後想生小朋友問題)。

總括黎講,dr.ho 都ok細心,,同好有耐性去解釋你聽,,, 佢收費都唔係貴,, 400 cons. + 380 lab test
仲有,,,,去到見到你地所講既四眼姑娘,,, 感覺佢好好人,, 面帶笑容,,,同我係之前睇開個個姑娘一樣咁好人, 但見唔到你地所講出面D 令女LOR~~~

p.s: DRHO係 10月1-10月11會不在HK,, 10月12日先照常開診。

引用:
原帖由 ScaryBoy 於 2009-9-3 21:54 發表

我唔係太識安慰人. 不過之前都有師兄講過. 事情發生左再諗返轉頭只會令自己唔開心.
心情都會影響病情的. 中過淋病又如過. 好返後你唔講都冇人知啦. 所以我將注意力集中係點可以令自己快d好.
而且難得你有個咁 ...
SCARY BOY~~~ 多謝你~~~ THANKS!!! (不過我呢幾個月都會繼續留意,,始終有潛伏都好難講)  我都祝你快D 打死晒D花,,,, 早日放低呢個包袱!!!

看完敢多post,驚都係無用﹐以家等 2 星期mei了先算。
日日敢多豬流感﹐死人咪造驚。

等我今次分享下係新加坡睇醫生經歷.
我之前龜頭損左既地方好左9成. 今朝一早去見醫生. 之前係損口抽左d組織去驗疱疹, 結果係冇事. 之後醫生話做得freeze. 去另一個房由男護幫噴. 去之前仲抽多次組織驗多次話冇其他野. 之後叫我每星期返去噴冰. 直到10月頭先再覆診. 冇藥食. 用返之前塗損口支藥膏去塗(e樣就唔知有冇聽錯). 支藥膏都寫住係抗生素.
每星期都噴冰唔知係好事定壞事呢? 平時醫生開比人塗噴冰地方既藥膏係有咩用架?

請問有冇師兄d花冇出2年之後又返發?

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-9-1 00:16 發表

所以都話唔止講體質重有運氣超重要, NEW MAN兄恭喜哂你啊!! 咁想問下你尿道口既位好難檢查到咁入, 咁你而家重有無成日睇住?

我都冷凍左8-9次都係咁上年12月開始到而家, 可想而知!! 不過DR HO話之前有個重勁成 ...
stanleysex 兄~~加油丫!!
好彩我生係尿道口 , 一整開就見到 , 唔算好入~所以好容易睇 , 我差唔多日日沖涼前都會睇睇有冇異樣 !
希望大家快d冇事 ~

沒事的!及早看醫生,不要畏疾忌醫!

做左co2 laser個傷口仲有少少痛

人生要這樣過
真係............

引用:
原帖由 NEW_MAN 於 2009-9-4 18:26 發表

stanleysex 兄~~加油丫!!
好彩我生係尿道口 , 一整開就見到 , 唔算好入~所以好容易睇 , 我差唔多日日沖涼前都會睇睇有冇異樣 !
希望大家快d冇事 ~
我生係超入所以......................................都唔知幾時好, 唔通真係半個十年.....................................5年係咁就係好難受

引用:
原帖由 ScaryBoy 於 2009-9-4 15:19 發表
請問有冇師兄d花冇出2年之後又返發?
我同期4年內既暫時未見有, 通常一年後無就無, 以我睇佢地4年幾既經驗

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-9-4 01:42 發表

我尋日都去左睇dr.ho,,想dr.ho幫我望下下面個2,3粒仔野係乜(我都話之前睇左另一個專科睇過話唔係), 入到去我講左我之前有咩事,而家怕有花,佢就劃左個花既圖俾我睇同解釋有時會係一d 線體既野,,, 之後叫左我入去訓 ...
囉藥金毛既咪幾正, 另外你問左DR HO D咩生仔既野, 可否分享下比大家知, 以DR HO之前同我講就算真係有疣翻發但照有左BB, BB的影響只會係比較容易生唇蒼, 健康應該就唔會有影響, 咁你睇其他醫生問過咩?

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-9-6 00:50 發表

囉藥金毛既咪幾正, 另外你問左DR HO D咩生仔既野, 可否分享下比大家知, 以DR HO之前同我講就算真係有疣翻發但照有左BB, BB的影響只會係比較容易生唇蒼, 健康應該就唔會有影響, 咁你睇其他醫生問過咩?
乜只會係比較容易生唇蒼咁少事?
我成日以為個BB一出世會生到一身椰仔添

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-9-6 00:50 發表

係丫,係丫...我都好想知. 好返之後唔用套仲會唔會傳染比另一半? 對生育有咩影響?

引用:

冇啊其實我係問淋病問題,不過花我以前問過,總之你病發時生花就千奇唔可以做愛,帶套做都唔好,, 但花,疱有時都要剖腹生loo,,因為會有機會感染到bb!

我自己都問過醫生(唔係何醫生)
佢話由冇花起開始計三個月左右,都冇花既
咁個傳染性就好低
可以唔用套做。

引用:
原帖由 killer_law 於 2009-9-6 12:32 發表
我自己都問過醫生(唔係何醫生)
佢話由冇花起開始計三個月左右,都冇花既
咁個傳染性就好低
可以唔用套做。
謝謝killer law, 對我黎講這個係一個十分好o既消息.
我下星期回港時我都會再問下dr. ho. 有關生花對生仔o既影響.

引用:
原帖由 ScaryBoy 於 2009-9-6 22:20 發表

謝謝killer law, 對我黎講這個係一個十分好o既消息.
我下星期回港時我都會再問下dr. ho. 有關生花對生仔o既影響.
唔駛咁客氣~~
不過,想生bb前
都係問下醫生比較好。萬一個bb有咩事(touchwood)
我地個心都唔安落

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-9-6 00:42 發表

我生係超入所以......................................都唔知幾時好, 唔通真係半個十年.....................................5年係咁就係好難受
我check左發現唔到有花,不過都問過,醫生一般都advice開刀生小朋友,對小朋友一定有保障...
anyway,如果真係(touchwood)生得好入...點先可以check到呀...(無啦啦又冇理由去醫生度check架...)..我意思係如果完左事幾耐之後冇...一般就冇架??

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。