推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-10-23 12:05 發表

嗯, 我上一次就係係 JJ 上面接近根部毛髮既地方, 見到啲白色一粒粒凸物體, 即係飛跑去政府睇, 佢話無事, 係毛囊大, 不過今次係發現係 JJ 右面毛髮邊既位置, 為免錯誤, 等陣又跑去政府望望, 未中招從來都 ...
其實吾洗過份擔心,緊張!
因為病,在點樣心理下都系到,吾會變,
平常心臉對!發現就問問醫生!

我自己都呆呆地,都系等時間慢慢醫!
因為內科內藏病更痛苦,
現在我地行得走得,食得行得!已經好好!
我系樂觀性格果類人!

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-10-23 09:07 發表

黑點黑印? 有冇可能啊係椰菜花,,,應該唔係啊嗎,if幾年前都有你應該生得好多啊嗎???? 個醫生可信嗎? 專科?
剛才用數碼相機拍照再放大看,原來黑印面積裡都好多粒粒凸起,心理都down些少!
是否要冷凍幾次先會謝脫落不再凸起!凍後粒粒粒會點樣?
下次都系拍照記錄凍前/後,康服期長展照片先!

相關搜索目錄: 數碼相機

引用:
原帖由 man002 於 2009-10-23 12:34 發表

剛才用數碼相機拍照再放大看,原來黑印面積裡都好多粒粒凸起,心理都down些少!
Man兄, 你有女朋友, 老婆/仔女嗎 ?

引用:
原帖由 man002 於 2009-10-23 00:18 發表

第一次睇醫生,即場檢尿道分泌物初部結果中淋仔,比一粒藥食,
點知問醫生其他野,黑點系什麼來,佢用放大鏡睇完話椰仔,就立即做冷凍!
凍兩野,就走得!
檢HIV & 梅毒和尿道分泌物!

叫下星期再來覆診! ...
ching, 俾個advice 你~ 政府真係唔好信~!!!!!

我都係同你一樣係gov clinic 睇淋仔, 同你一樣既treatmetn
下星期再來覆診,  你前2hr 都唔好去tioelt , 因為佢會用stick 插入你尿道take sample 去睇你仲有冇野~
我就係唔知~~ 9.30am 去睇, 一起身去左tiolet,
take 唔到sample 未話我冇事, 好番~

但其實o的野未清晒~入左去,
1 week 之後, 睪丸同小腹痛...........endup 都係要睇dr. ho
仲食梗藥, dr ho 都話可能係 附睪炎or慢前~~ 食梗第2個course, 話仲有野既~要再食~之後做sperm check...唉

仲有~中淋仔 同中非淋 既risk 係1 : 4 ~
姐係話你唔知會唔會中埋非淋, 但gov 係唔會同你check 衣原體 , 你好番之後2 weeks 去做小便dna testing

引用:
原帖由 Lawrence_12_9 於 2009-10-23 13:49 發表

ching, 俾個advice 你~ 政府真係唔好信~!!!!!

我都係同你一樣係gov clinic 睇淋仔, 同你一樣既treatmetn
下星期再來覆診,  你前2hr 都唔好去tioelt , 因為佢會用stick 插入你尿道take sample 去睇你仲有冇野 ...
其實中淋應該係最易醫既std, 我問過2個專科都話淋呢樣係最易搞掂,, so far我自己睇左2次療程就醫好左

回想返當時真係,,, 好痛苦,,好難過,,, 醫完呢樣又怕aids同梅, 每日都睇下面幾次,,, (而家就幾日睇一次)

遲下又要去面對hpv high risk,,,,,,,,,

有時唔唸就好地地,, 唸起就.......

引用:
原帖由 man002 於 2009-10-23 12:34 發表

你係咪做左冷凍啊咁???

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-10-23 14:13 發表

你係咪做左冷凍啊咁???
第一次睇,發現已經過隔離房做冷凍,G 2野無勿感覺!

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-10-23 12:05 發表

嗯, 我上一次就係係 JJ 上面接近根部毛髮既地方, 見到啲白色一粒粒凸物體, 即係飛跑去政府睇, 佢話無事, 係毛囊大, 不過今次係發現係 JJ 右面毛髮邊既位置, 為免錯誤, 等陣又跑去政府望望, 未中招從來都 ...
頭先2點走左去政府睇, 都係果個四眼醫生, 今次感覺比人串, 我show左比佢睇J 右面毛髮邊既白左既位置, 佢反問我 : 你覺得有咩問題.  我指比佢白白地既肉唔知係咩, 佢話都無野, 我就係無知先中招, 先搵醫生睇, 因為有些人返發皰疹係唔會太明顥, 我怕自已無知睇錯先次次唔多妥就去睇下.  我話上個月抽血都無叫我3個月後再抽血驗, 咁佢話12月再去驗下, 我問醫生疣HPV驗血睇唔睇到, 佢話根本就無呢種Test......心唸係真唔係真吖.....請各位講下, 謝 !

引用:
原帖由 Lawrence_12_9 於 2009-10-23 13:49 發表

下星期再來覆診,  你前2hr 都唔好去tioelt , 因為佢會用stick 插入你尿道take sample 去睇你仲有冇野 ...
明白!多謝!

以前幾個月前有朋友護士看我手和月位,話我應該有前烈線問題!

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-10-23 13:14 發表

Man兄, 你有女朋友, 老婆/仔女嗎 ?
散拖就有!
不過看緊骨科很久無行房!

引用:
原帖由 man002 於 2009-10-23 15:08 發表

散拖就有!
不過看緊骨科很久無行房!
身邊有另一半仲大壓力............

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-10-23 15:05 發表

頭先2點走左去政府睇, 都係果個四眼醫生, 今次感覺比人串, 我show左比佢睇J 右面毛髮邊既白左既位置, 佢反問我 : 你覺得有咩問題.  我指比佢白白地既肉唔知係咩, 佢話都無野, 我就係無知先中招, 先搵醫生睇, 因 ...
d 政府DR.真係好9串架都唔知俾咁高人工佢地仲乜,都唔係拎個心出黎幫人,你而家殺人放火咩,,大佬,,,,, 如果係唔歡迎睇呢D STD就不如唔好接呢D疹睇啦,,都真係,,,,,XYZZZ@@@

CHING我唸你都係俾D錢去睇返個私家專科啦,無謂係到晒自己時間同搵自己黎搏,,起碼一次過問晒你想知既野,,,,,人都安心D,,呢D錢真係唔鏗得LOO

回復 9235# 的帖子

本來想3個月後即12月check埋HPV, 點知頭先問個政府醫生佢話無呢種Test

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-10-23 15:05 發表

頭先2點走左去政府睇, 都係果個四眼醫生, 今次感覺比人串, 我show左比佢睇J 右面毛髮邊既白左既位置, 佢反問我 : 你覺得有咩問題.  我指比佢白白地既肉唔知係咩, 佢話都無野, 我就係無知先中招, 先搵醫生睇, 因 ...
我見粉嶺果間無勿野!可能第一次所以感覺吾到囉不算熱心,不算細心!

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-10-23 15:24 發表

d 政府DR.真係好9串架都唔知俾咁高人工佢地仲乜,都唔係拎個心出黎幫人,你而家殺人放火咩,,大佬,,,,, 如果係唔歡迎睇呢D STD就不如唔好接呢D疹睇啦,,都真係,,,,,XYZZZ@@@

CHING我唸你都係俾D錢去睇返 ...
Candy, 其實我唸過一返發就試下15/F, 就算好彩暫時無事, 我到12月都想去佢到做過全檢, 不過唔知幾多錢?  我都明白政府係唔會同私傢咁仔細和耐性, 一個打工, 一個自已做老板.

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-10-23 15:24 發表

CHING我唸你都係俾D錢去睇返 ...
係wor!!! 當日係wanchai 睇社衝科 , 個4眼醫生勁鬼串~問多樣野俾佢話..chi sin...一o的醫德都冇~~
中左招, 你講多一句clear o的既野~~已經幫我心理上好多la∼

下下當o的patient 唔係人咁...chi sin!!

引用:
原帖由 Lawrence_12_9 於 2009-10-23 15:43 發表

係wor!!! 當日係wanchai 睇社衝科 , 個4眼醫生勁鬼串~問多樣野俾佢話..chi sin...一o的醫德都冇~~
中左招, 你講多一句clear o的既野~~已經幫我心理上好多la∼

下下當o的patient 唔係人咁...chi sin!!
Lawrence兄, 原來你都睇過佢, 頭先我想問多佢兩句, 佢個咀臉真係當我係白痴, 我自問學歷都算OK, 但對於呢方面, 我真係無知先會問佢, 唔係無知都唔會中招啦, 真係 X+Y 佢.

引用:
原帖由 man002 於 2009-10-23 15:06 發表

明白!多謝!

以前幾個月前有朋友護士看我手和月位,話我應該有前烈線問題!
師兄, 你都係去私家睇真啲!

引用:
原帖由 garamon 於 2008-12-18 20:11 發表
是,她還說叫我不要太緊張,放鬆心情才可對病情有幫助,我太太是一個明理的人。
呢位師兄, 見到此post既話可唔可以講下你既近況 !

回復 9262# 的帖子

我久不久也有講近況,上一頁我也有出 post 。

今天下午第一次去左15/F,幸好DR話出左個d唔係花 .但用左3m2個星期,D濕疹復發哂.好鬼死很 ...

引用:
原帖由 LEE624 於 2009-10-23 22:51 發表
今天下午第一次去左15/F,幸好DR話出左個d唔係花 .但用左3m2個星期,D濕疹復發哂.好鬼死很 ...
濕疹都系中醫,我都有好多年,十幾年!轉季這時期最易發作!不過這兩年我都無出!
之前看10次中醫!
最好系發時,食西藥然後看中醫療理,平時煲湯飲!

你去旺角買土服苓煲,飲個幾月!
另強個肝腎,多做流汗運動!

相關搜索目錄: 運動

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-10-23 17:28 發表

師兄, 你都係去私家睇真啲!
我都系打算星期二覆診政府然後睇佢地點處理,然後再去私家專科睇,窮無法子!

引用:
原帖由 garamon 於 2009-10-23 20:45 發表
我久不久也有講近況,上一頁我也有出 post 。
師兄, 唔好意思, 太多頁, 我都花左時間睇左好多頁, 見到你既背景同我差唔多, 我快40, 無小朋友, 你身體點 ? 係咪無咩啦.  我上個月中招, 既擔心自已, 又怕唔知以後同太太會點.....

引用:
原帖由 man002 於 2009-10-23 23:30 發表

我都系打算星期二覆診政府然後睇佢地點處理,然後再去私家專科睇,窮無法子!
我本來都覺得唔洗錢無所謂, 所以有唔妥就即去政府睇下, 不過今日比條四眼醫生既咀臉令我好唔開心, anyway, 有無返發都好, 我都打算12月試試去15樓做多次full check.

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。