推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 kevin12345 於 2009-10-19 18:05 發表

我同你心情一樣.....只怪自已去玩染到性病
你中既一型本來唔算性病, 不過生係下面就變左性病.....

thxthx~! 不過可否概要一下病徵。麻煩你? 是否有液體流出?

引用:
原帖由 health222 於 2009-10-19 22:42 發表
thxthx~! 不過可否概要一下病徵。麻煩你? 是否有液體流出?
師兄, 如果你無再出去玩, 該唔係中皰疹, 因為潛伏期好短, 上網睇過好多, 中招反應因本身抵抗力都有唔同症狀, 我第4, 5 日起身發覺毛髮地方出水泡, 有幾個, 我起果陣咩特別都無, 話出就出, 又唔行唔痛, 醫生比左藥, 4, 5 日就謝晒, 流野情況唔係好明顯, 跟著就結蕉.  我相信唔同地方會有唔同反應

Thx thx ~ 但請問水泡面積大唔大?

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-10-19 17:52 發表

Candy, 我新手所以唔係太知妳中左咩, 不過想問妳同妳老公點處理夫妻間既事.
你睇返我之前既post咪知loo (淋病,而家話有hpv,,應該係高危,因冇發花出黎暫時,,7,8個月,)

夫妻間既野點去處理真係好難講,, 睇另一半架咋,,我咪認錯loo,,, 真心,,,,,做好自己,,,,唔好再錯
機會係人地俾唔俾你真係冇得講,,,人人性格都唔同係咪,,,,,最緊要自己知自己衰咩(好似個男人咁講到, )

有時你話認錯,但有d人係一定唔會接受,,,, 睇彩數

有無戰友知15/F放完假未?

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-10-19 17:25 發表

Stanley兄, 聽到你咁講, 我先有點安慰, 不過我係之前既post睇到, 有位中左皰疹既師兄話開頭差唔多2星期就發一次, 如是者過了年半, 依家情況好好多, 你話兩個醫生都話1年唔發, 就該唔再發, 係咩意思, 係咪話自已 ...
其實應該除左A士, 所有中招都有得醫.
係睇運氣同自己身体.
一定可以醫好, 只係可能要耐d.
吾好放棄.

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2009-10-19 17:10 發表

其實應該除左A士, 所有中招都有得醫.
係睇運氣同自己身体.
一定可以醫好, 只係可能要耐d.
吾好放棄.
係囉, 我就係因為睇錯醫生, 細心同好人最重要我100%肯定, 你地比較幸運, 當年我同樓主不停搵黎搵去醫生, 佢都係睇左幾個後搵到dr ho, 我就死都唔轉, 因為怕比醫生串, 之前好多兄弟睇政府同其他都成日比人串, 所以一路唔轉而家後悔都無用, 已經事實, 唔關再出唔出黎玩既事了,  係之前跟本用藥水係無用, 而且野到入去尿道, 之前既醫生都無細心睇, 藥一定個個都係一樣, 只係搵個細心d同唔洗比人串, 起碼都有個安心

引用:
原帖由 health222 於 2009-10-19 23:33 發表
Thx thx ~ 但請問水泡面積大唔大?
面積一般般, 都係幾個細既水泡集中係JJ旁既毛髮地方.

回復 9165# 的帖子

朋友,你這幾個月內有沒有性接觸?

回復 9174# 的帖子

Dr Ho 已回診所,你只是去檢查嗎?

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-10-19 23:56 發表

你睇返我之前既post咪知loo (淋病,而家話有hpv,,應該係高危,因冇發花出黎暫時,,7,8個月,)

夫妻間既野點去處理真係好難講,, 睇另一半架咋,,我咪認錯loo,,, 真心,,,,,做好自己,,,,唔好再錯
機會係人地俾唔俾你 ...
Candy, 我明白, 今次真係一生既教訓, 我以後都唔會再敢亂嚟, 妳會唔會係上次出事中左hpv吖?  我依家希望好番唔會再返發, 能夠有重新做人既機會

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-10-20 10:08 發表

Candy, 我明白, 今次真係一生既教訓, 我以後都唔會再敢亂嚟, 妳會唔會係上次出事中左hpv吖?  我依家希望好番唔會再返發, 能夠有重新做人既機會
我唸冇咩人會唔明白,,除左唔怕死既姐,,,,  我估係啦係去玩過先會有HIGH RISK既HPV,,, BTW我都要黎緊1月再去做柏氏+做HPV DNA TEST,, IF 個柏氏REPORT唔OK就麻煩D~ 不過到時先算啦,,急都冇用,, 我都冇太去唸,,,呢D野LU,,,

不過又真係,,有D人去玩好耐都冇事,,,, 真係睇彩數,,,,  但我會覺得而家早早發生呢D野都好過遲D大大獲,,,,,, 回頭是岸~~    

我相信大家知錯都一定會有重新做人既機會,,放心啦~~~ 時間能證明俾我地睇

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-10-20 10:43 發表

我唸冇咩人會唔明白,,除左唔怕死既姐,,,,  我估係啦係去玩過先會有HIGH RISK既HPV,,, BTW我都要黎緊1月再去做柏氏+做HPV DNA TEST,, IF 個柏氏REPORT唔OK就麻煩D~ 不過到時先算啦,,急都冇用,, 我都冇太去唸,,, ...
我都打算12月中再去檢查多一次, 因為政府無CHECK HPV.  人唔中招真係唔多識死, 相比我班朋友, 我真算好少玩亦好小心玩, 點之係自已中招, 真係命數, 我之前對太太都唔係太好, 發生呢件事我完全覺悟, 想同各位中左招, 無中招既師兄講, 有女朋友, 太太既, 要好好珍惜, 真係唔好再亂來, 除非你打算一生單身寡佬.

其實政府醫系米好難醫好?私家醫藥好D?

請問...

引用:
原帖由 man002 於 2009-10-20 14:51 發表
其實政府醫系米好難醫好?私家醫藥好D?
我唔知你咩病la
我睇dr. ho既,  睇淋同非淋既藥 係一樣.... 都係cedax 同deoxycline

但個點係...gov 真係好hea... 同埋唔好有好既testing

我每日都是後悔的心情
希望後悔來得切

我想問...dr,ho 話我係非淋, 叫食deoxycline 100mg 食左一星期...

咁我而家o的痛冇左好多... 我想問normally 係未一week 會清到...?

引用:
原帖由 kevin12345 於 2009-10-20 22:14 發表
非常同意c兄你講既野....我同你一樣之前對太太唔係太好.中左招後就非常後悔.未來曰子要好好珍惜
Kevin兄, 我地算好啦, 太太無走到, 師兄你同我都係9月中中招, 不過你係一型, 我係二型, 你情況點, 呢段時間我真係成日疑神疑鬼, 因為我係JJ旁毛髮既地方發病既, 你都知男人JJ附近有好多毛髮, 毛孔又多, 袋袋皮膚又一節節, 有時真係唔知係咪返發出小水泡, 因為唔行唔痛, 我每日早晚都會好小心自我檢查下, 煩死.......

引用:
原帖由 killer_law 於 2009-10-20 22:30 發表
我每日都是後悔的心情
希望後悔來得切
Killer 兄, 你點 ?  我需然係新手, 不過我覺得此版真係好有意義, 中左招既人果種無耐, 對未來既恐慌, 後悔自已之前太無知, 係中左既人先知道, 我地都向著要好番, 唔再返發既共同目標努力, 希望各位師兄要互相支持, 真係要 keep post

(轉)20/10 都市日報~肛門癌 一半由椰菜花引起

肛門癌 一半由椰菜花引起

肛門出血,不少人會以為不是痔瘡,便是腸癌,但其實肛門出血亦有可能是肛門感染結核菌,或是肛門疣(俗稱椰菜花)、肛門癌,而有一半肛門癌的個案,都是由肛門疣變成,大部分患者都會因尷尬而延誤求醫。

香港港安醫院外科專科醫生楊國輝表示,很多因素引致肛門出血,最常見是痔瘡,但其實還有其他的原因,包括肛門疣,肛門疣是人類乳突狀瘤病毒(HPV)病毒感染肛門,多透過性接觸而傳染。
近年個案有上升趨勢,患者在肛門附近出現皮粒,數量可多可少,治療方法可用冷凍治療,或用毒素製成的藥水,讓肛門疣剝落,以及用手術切除。
而有一半肛門疣的患者會變為肛門癌。肛門癌是生在肛門的腫瘤,多與性接觸有關,而同性戀者患上肛門癌的風險高一般人17倍,由肛門疣變為肛門癌需要3至4年的時間,但一旦成為肛門癌,由一期進展為晚期,則可在短短數個月的時間。
患者怕尷尬 拖兩年才求醫
很多人以為肛門只會出現痔瘡,實情並非如此,加上怕尷尬的心理,不少人也諱疾忌醫,因而延誤求醫,部分患者更拖一至兩年才求醫。
一名50歲的男士肛門位置又痛又痕,兼有出血,以為患痔瘡,接受痔瘡切除手術,不久又復發,後來接受組織活檢,發現是惡性腫瘤,於是採用電療進行治療。
引致肛門出血亦可能是肛門結核菌,與肺結核病是同一細菌,但感染部位不同,患者的肛門會出現潰瘍,而且會長期不愈。

回復 9191# 的帖子

Thanks for posting.

引用:
原帖由 Lawrence_12_9 於 2009-10-20 14:35 發表
我想問...dr,ho 話我係非淋, 叫食deoxycline 100mg 食左一星期...

咁我而家o的痛冇左好多... 我想問normally 係未一week 會清到...?
係通常兩三日都差不多, 一星期應該無問題啦

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。