推介:| Web Hosting | Cloud Server | Server Hosting | Server Colocation | Responsive Web design | Bob嫂Ur pnt瘦身三寶 | Email Hosting Service | English course |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-10-17 04:59 發表

Candycandy, 我中招後已直接講左比我太太知, 因為係我上個月中中招既, 我太太查過無被感染, 問題係對於暫時好返, 表面無症狀時, 話就話傳染性比較低, 但又唔係100%唔會傳到比伴侶, 因為我第一次出水泡係JJ右邊 ...
係, 其實一年多d就已經ok, 一般都唔會翻發, 除左再去玩, 好簡單都係前兩頁我講個句, 你搵到同我同期同後期一年前係依度post既人我話你好野, 即係佢地好翻到咩都唔記得哂啦, 係就會繼續出post好似d新兄弟同我5年超級黑仔王係度, 所以放心啦可能你重快過我唔係度post, 想問下熊貓兄你打唔打算生細路呀你

各位師兄師姐....請問驗皰疹係點驗架???  同埋洗唔洗等三個月空窗期架???  THANKS

回復 9143# 的帖子

你睇左我貼條link未呀, 睇完我覺得你應該有番希望wor, 起碼唔係一口咬定尼個病冇得好
好似你講咁, 好多兄弟都好番la, 相信佢地既病毒都係自發被身體疫系統清除
其實我覺得香港醫生同醫療制度都好冰冷(15樓除外), 係香港真係千祈唔好病

回復 9147# 的帖子

kevin12345 你中左哪個病

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-10-18 01:55 發表

係, 其實一年多d就已經ok, 一般都唔會翻發, 除左再去玩, 好簡單都係前兩頁我講個句, 你搵到同我同期同後期一年前係依度post既人我話你好野, 即係佢地好翻到咩都唔記得哂啦, 係就會繼續出post好似d新兄弟同我5年超 ...
Stanley兄, 你意思係指其他師兄keep到成年唔發既話, 皰疹/花花好可能已被自已免疫系統殺光? 有無醫生講過? 我原本係無唸過生小朋友, 不過依家中招我更加無打算, 咩都假, 首要想好番晒回復正常生活.....Stanley兄, 大家都要堅持

回復 9145# 的帖子

KK, 正常中皰疹第4, 5 日就會發病, 不過好似會有無症帶菌者, 有懷疑就快去驗下血啦

引用:
原帖由 andus 於 2009-10-18 11:21 發表
你睇左我貼條link未呀, 睇完我覺得你應該有番希望wor, 起碼唔係一口咬定尼個病冇得好
好似你講咁, 好多兄弟都好番la, 相信佢地既病毒都係自發被身體疫系統清除
其實我覺得香港醫生同醫療制度都好冰冷(15樓除外), 係 ...
我想問15樓醫生有無講過花/皰疹等病毒會自發被身體疫系統清除呢?

引用:
原帖由 kevin12345 於 2009-10-18 16:00 發表

我都係好少去玩...好唔好彩中左招.早D睇到這個討論區可能改寫了結果.好後悔去玩有了性病.身心受損.希望未中招既朋友能夠睇到這討論區及早回頭是岸.
我好同意, 不過既成事實, 只怪唔好彩, 我中招已馬上同我幾個成日出去玩既朋友講, 叫佢地自已唸清楚仲博唔博.

引用:
原帖由 kevin12345 於 2009-10-18 21:51 發表

我中左\疹...9月中中左..睇左幾個醫生都話係其他病過左十幾日開始jj爛心諗死La分分鍾連jj都要切.後來無意中睇到這討論區有個c兄介紹左個醫生給我.現在巳經表面好得7788但心知有庖疹係一世.....好後悔去玩
Kevin, 我都係9月中中左皰疹, 你搞完第幾日先發? 你係JJ生水泡, 係咪無用套? 我發病時唔行唔痛, 突然發覺有水泡, 醫生比左藥, 幾日就謝左, 你情況點, 醫生有咩提議, 你有老婆仔女嗎 ?   我都後悔死啦......

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-10-18 14:32 發表

Stanley兄, 你意思係指其他師兄keep到成年唔發既話, 皰疹/花花好可能已被自已免疫系統殺光? 有無醫生講過? 我原本係無唸過生小朋友, 不過依家中招我更加無打算, 咩都假, 首要想好番晒回復正常生活.....Stanley兄 ...
我睇過兩個醫生, 一個去世衛既, 不過上左岸就態度..........., 所以醫到我咁, 第二個係dr ho, 唔洗講佢點, 兩個都講一年後無就無, 而去世衛既即頭講通常3個月無發既, 好翻既機會已經好高, 唔會再發除左去玩, 而你睇之前應該係頭十幾頁有幾位ching都中左皰疹, 而且再加依原體, 又話要生又話要死, 轉頭2年後咪人影都唔見係度, 個個都話keep post, 超過幾百人好翻後咪人影都無個, 咁耐得翻我一個, 咁你話1年後好翻有無事, 記都唔記得啦重話咩, 就算幾多野中哂既而家都連post條毛都無, 所以放心啦, 總會好, 我都應該係尾了, 希望過多幾個月都見唔到我啦.

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-10-18 14:42 發表

我想問15樓醫生有無講過花/皰疹等病毒會自發被身體疫系統清除呢?
正常唔會既, 等同感冒, 其實本身人體係好多細菌係裡面既, 只係發唔發咁, 有d當然都會清除, 而有d係唔會發出黎咁, 所以點解有d女仔有hpv都一樣係唔發出黎, 係舊板post有好多兄弟已經問過醫生同post網出黎了, 所以唔洗咁介懷

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-10-19 01:47 發表

正常唔會既, 等同感冒, 其實本身人體係好多細菌係裡面既, 只係發唔發咁, 有d當然都會清除, 而有d係唔會發出黎咁, 所以點解有d女仔有hpv都一樣係唔發出黎, 係舊板post有好多兄弟已經問過醫生同post網出黎了, 所以 ...
唔發出黎係咪即係係高危既hpv啊? 我都有hpv,,, (我有即係我老公都有,,touchwood 我冇見到我同我老公有發出黎),所以我都問醫生我冇發出黎其實係咪代表我身體入面有既係屬於high risk既hpv,佢都話我咁推斷都岩。

咁ching唔知你講既女仔有HPV一樣唔發出黎係點解啊?

引用:
原帖由 t1878200 於 2009-10-19 15:23 發表
請問各位 ching 可否 pm 我 Dr. Ho 的地址 & 電話呢?
萬分感激
你去第1頁到開始睇啦好快見到名,你自己再上網search就會搵到
呢到版規唔可以咁俾dr.資料人架,,,

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-10-19 01:45 發表

我睇過兩個醫生, 一個去世衛既, 不過上左岸就態度..........., 所以醫到我咁, 第二個係dr ho, 唔洗講佢點, 兩個都講一年後無就無, 而去世衛既即頭講通常3個月無發既, 好翻既機會已經好高, 唔會再發除左去玩, 而你 ...
Stanley兄, 聽到你咁講, 我先有點安慰, 不過我係之前既post睇到, 有位中左皰疹既師兄話開頭差唔多2星期就發一次, 如是者過了年半, 依家情況好好多, 你話兩個醫生都話1年唔發, 就該唔再發, 係咩意思, 係咪話自已抗體已經識得消除本身殘餘既皰疹病毒? 除非自已再亂嚟感染新病毒.  我最怕斷斷續續返發就唔知點好, 唉.... 師兄你中左咩咁多年都唔好, 係咪忍唔坐又搞搞震?

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-10-19 09:48 發表

唔發出黎係咪即係係高危既hpv啊? 我都有hpv,,, (我有即係我老公都有,,touchwood 我冇見到我同我老公有發出黎),所以我都問醫生我冇發出黎其實係咪代表我身體入面有既係屬於high risk既hpv,佢都話我咁推斷都岩。 ...
Candy, 我新手所以唔係太知妳中左咩, 不過想問妳同妳老公點處理夫妻間既事.

唉 ~! 又番黎同大家作戰,我好左差不多九個月。 可能我用 3M 多得濟,那損左其它地方搞到其它地方有花花。用3m 既朋友真係要小心D! 加油努力 ~!
我想問下師兄可否講下 D皰疹,同皰疹二型有D咩病徵。 因為我自己有時打飛機時會 luc 皮,尤其坐係冷氣機底下,唔知係唔係所謂既皰疹,同皰疹二型既水泡? 水泡時生好多粒? 生係皮定龜頭度呢?

有無師兄係 D 陰毛位置會有痕既情況,我唔知點解有時好鬼成痕!是有性病病徵嗎?

引用:
原帖由 kevin12345 於 2009-10-19 18:17 發表

應該一星期左右到.jj冇水泡但有紅色一點點.過多幾日開始爛.爛到成個9頭.跟住留血.心諗死La好彩有人介紹醫生給我現在好得7788.政府要月尾先有報告睇.如果等政府救我可能己經切左jjLa,醫生話我唔使驚係庖疹一型. ...
Kevin兄, 我中既係二型, 我一發就見到水泡, 唔行唔痛, 開頭以為自已係普通發炎, 點知係中招, 醫生點同你講, 有無叫你點處理, 話會唔會返發?

引用:
原帖由 health222 於 2009-10-19 21:32 發表
唉 ~! 又番黎同大家作戰,我好左差不多九個月。 可能我用 3M 多得濟,那損左其它地方搞到其它地方有花花。用3m 既朋友真係要小心D! 加油努力 ~!
我想問下師兄可否講下 D皰疹,同皰疹二型有D咩病徵。 因為我自己有 ...
師兄, 知你好左九個月又返發, 對我都有打擊, 以我上月中皰疹後上網睇左好多有關資料, 一般皰疹都會出水泡, 通常潛伏時間短, 我就4, 5 日就病發, 不過有懷疑最好馬上去睇醫生檢檢血.  男人下面部位有時"行行地" 本來都好正常, 不過自從中招後, 一有唔妥就疑神疑鬼, 真係心力交碎......

引用:
原帖由 health222 於 2009-10-19 21:32 發表
我想問下師兄可否講下 D皰疹,同皰疹二型有D咩病徵。 因為我自己有 ...
你最近有冇去玩啊!?
冇既既話,應該唔會係疱疹
因為疱疹潛伏期比較短,你中左花之後,都過左咁耐,要出既都出左
但苦果係有出去玩過既........咁就好難講

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。