推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 killer_law 於 2010-1-13 23:06 發表
佢都唔知
因為前列腺好好好好難會好,可以話唔會好
所以.....我可能咁就一世
我都食左斷斷續續咁食抗生素

開頭以為好番... 冇lala 又痛...仲去到大脾既淋巴個位痛...dr. ho 話淋菌入左淋巴到...
左邊既淋巴結大晒..食左3weeks 抗生素...以為又冇事la..
呢幾日淋巴又小小痛....o個尿道口去完 小便就紅紅地...

有冇人係我咁既case ...姐係尿道口去完 小便就紅紅地...但一陣就冇??

Candy , 知妳婦科檢查時發現有些細胞變化,想請問妳自己會不會覺得身體有不舒服的感覺?我太太2月初會婦科檢查第 3 次,希望沒有問題,而我已停了出疣 7個月,所以想考慮生小朋友。其實太太的婦科醫生一直說,就算有疣時生孩子都沒有問題,但我會遲點再問問 Dr Ho。
引用:
原帖由 candycandy 於 2010-1-13 09:54 發表

前個星期係醫生到拎左D分泌去CHECK,,係D 念珠菌+細菌,又要塞藥又要食藥 而家~
做女人都幾麻煩~

引用:
原帖由 garamon 於 2010-1-14 11:58 發表
Candy , 知妳婦科檢查時發現有些細胞變化,想請問妳自己會不會覺得身體有不舒服的感覺?我太太2月初會婦科檢查第 3 次,希望沒有問題,而我已停了出疣 7個月,所以想考慮生小朋友。其實太太的婦科醫生一直說,就算有 ...
我啊,成日下面發炎loo,冇另外既唔舒服既,,, 不過係係柏氏到,,,出現問題loo,有hpv影響到細胞有變異

生小朋友我唸等你冇生疣 1年半先開始行埋會安全d,, ,,, so far冇再發既,, 一定唔會影響生育既能力既~

祝你快d同太太生返個肥肥白白既bb啦~~~kaka~

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-1-13 16:51 發表

你有冇去check埋其他既性病? 咁你真係要同你先生好好溝通下,點解佢會咁,,衰左都仲唔面對!

我上次個report係有異常未係去到CIN 1 , 所以要隔3-6個月做多次柏氏,,我會下星期初去做,,,, IF 係再有問題咪入廠照 同 ...
可能怕DR問佢難為情無面子
我估你不是HPV高危, 如果係一定要做陰道境檢查
女仔生花 通常係陰唇周圍

想問一下
成日見你地講 前列腺炎, 淋巴有事 係咩來 請教一下

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-1-14 12:30 發表

我啊,成日下面發炎loo,冇另外既唔舒服既,,, 不過係係柏氏到,,,出現問題loo,有hpv影響到細胞有變異

生小朋友我唸等你冇生疣 1年半先開始行埋會安全d,, ,,, so far冇再發既,, 一定唔會影響生育既能力既~

祝 ...
原來生過疣,
要格一年半先好行埋呀  
原仔咁先會安全

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-1-14 12:30 發表

祝 ...
醫生說隔1年至年半沒有再出疣才生孩子,是因為疣的潛伏期長,如過了這段時間再不復發,應該是沒有了病毒在器官上,( 對只是一方有感染而言,這才安全 ,怕感染對方) 婦科醫生說沒問題,因為是用剖腹方法生產,所以不會感染病毒。而我的例子是,我和太太兩方面都有共同病毒,所以理論上只要不出疣,任何時候都可生孩子。

candy , 只要定期婦科檢查,是沒有問題的,早發現問題都可百分百處理好,這是醫生說的。

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-1-14 12:32 發表

可能怕DR問佢難為情無面子
我估你不是HPV高危, 如果係一定要做陰道境檢查
女仔生花 通常係陰唇周圍
我冇生花,,但大多數會影響到子宮細胞既hpv 都係高危,,, 所以我大機會,, 原先醫生話去check hpv,, 用意係if我中既hpv唔係高危個d,, 就去打返子宮頸疫苗針,但我已經打左2支,,, 所以醫生話我只要打埋剩下個支就係,, 所以唔駛再check hpv都得

我要做多次柏氏,先知係咪繼續唔正常,,if係就要入去做陰道境檢查。下個星期頭去check,,應該星期尾會知道,,,

咁你而家d 花,,, kill晒未?

引用:
原帖由 garamon 於 2010-1-14 13:07 發表
candy , 只要定期婦科檢查,是沒有問題的,早發現問題都可百分百處理好,這是醫生說的。
無錯,,及早發現問題,, 先可以控制到,,,同早d解決!!!

引用:
原帖由 garamon 於 2010-1-14 13:02 發表

醫生說隔1年至年半沒有再出疣才生孩子,是因為疣的潛伏期長,如過了這段時間再不復發,應該是沒有了病毒在器官上,( 對只是一方有感染而言,這才安全 ,怕感染對方) 婦科醫生說沒問題,因為是用剖腹方法生產,所 ...
唔好意思想了解下
你太太有無HPV , 有無病變?
如果生BB 行埋 怕唔怕會有交x感染?

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-1-14 13:55 發表

我冇生花,,但大多數會影響到子宮細胞既hpv 都係高危,,, 所以我大機會,, 原先醫生話去check hpv,, 用意係if我中既hpv唔係高危個d,, 就去打返子宮頸疫苗針,但我已經打左2支,,, 所以醫生話我只要打埋剩下個支就係,, ...
我"角"哂 4-5個月後反去比dr睇有無反發
其實我都唔係好清楚d花係咩樣 日日都會check下有無生出來
唉 真係好想cry

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-1-14 15:02 發表

唔好意思想了解下
你再細讀我所寫的,就知情況,我太太和我都有相同的 hpv ,是我不知情下感染了她。

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-1-14 15:02 發表

唔好意思想了解下
1) 如果單方面有  hpv ,要停了1年至年半就不怕。台灣綱頁資料說是半年不再出就算好了。
2) 如兩個都互相感染了對方相同的 hpv ,就沒有所謂,除非再接觸第三者的病毒,否則只要當時沒有出疣,就隨時生孩子及行房都沒問題。

引用:
原帖由 garamon 於 2010-1-14 15:16 發表
你再細讀我所寫的,就知情況,我太太和我都有相同的 hpv ,是我不知情下感染了她。
唔好意思 我係新手
請問係邊到可click到你所寫既post

引用:
原帖由 garamon 於 2010-1-14 15:23 發表

1) 如果單方面有  hpv ,要停了1年至年半就不怕。台灣綱頁資料說是半年不再出就算好了。
2) 如兩個都互相感染了對方相同的 hpv ,就沒有所謂,除非再接觸第三者的病毒,否則只要當時沒有出疣,就隨時生孩子及行房 ...
我地既case同你差唔多,  估我都係3個月發花出來+子宮病變, 但老公就無任何病徵,
驗哂主要既性病都無事.
我都好怕d hpv高色好毒 幾個月咋 就搞到我子宮病變
同老公行埋 真係好似搵命pok咁 怕怕

引用:
原帖由 garamon 於 2010-1-14 15:23 發表

2) 如兩個都互相感染了對方相同的 hpv ,就沒有所謂,除非再接觸第三者的病毒,否則只要當時沒有出疣,就隨時生孩子及行房 ...
不過都有幾個難題:
太過短時間
一怕互相感染(因為有時花都幾癮藏)
二怕短時間,老婆要保持身體強壯,對抗本身病毒不再反發,如果又大肚,大肚都幾用精力!

我就覺得吾急於一時,等下先生BB對女人好些!安全些!

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-1-14 15:05 發表

我"角"哂 4-5個月後反去比dr睇有無反發
其實我都唔係好清楚d花係咩樣 日日都會check下有無生出來
唉 真係好想cry
我都好明,,日日就去望,,有冇事發生,, 都真係幾驚,,幾痛苦!!! 你仲要係俾人傳染,,,

知錯知錯!!!  

唔好喊啦你~ 都唔關你事, 又唔係你想既,,真係冇得避!!!

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-1-14 16:03 發表

我地既case同你差唔多,  估我都係3個月發花出來+子宮病變, 但老公就無任何病徵,
驗哂主要既性病都無事.
唔好怪我多事,其實可能你老公俾你既係一d會生花既低危hpv,,,, 個d 影響到子宮既 hpv可能係之前你既bf / 你老公之前去玩 / 你老公之前既gf 傳俾佢,, 呢樣野真係冇得去計時間架(醫生講我知既)。  有時要行埋咪帶套loo,,, 起碼 1年半載冇再出花先,, 不過if 係病發,, 真係打死都唔好做。

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-1-14 16:22 發表

唔好怪我多事,其實可能你老公俾你既係一d會生花既低危hpv,,,, 個d 影響到子宮既 hpv可能係之前你既bf / 你老公之前去玩 / 你老公之前既gf 傳俾佢,, 呢樣野真係冇得去計時間架(醫生講我知既)。  有時要行埋咪帶套 ...
中鬼左,都米鬼猜想邊個比你找第一兇手,最緊要清自己野先和伴侶!
其實好像無人話男人同時祇得一種hpv系身上?
無生花的hpv種都系米應該都可以有,但又無醫生話點傳染比人?真難明

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-1-14 16:03 發表

驗哂主要既性病都無事.
咸染了低危 hpv ,三數個月病發出疣是有可能,但子宮病變好像不是感染病毒 3個月就會出現,會不會是妳很早已感染了hpv 病毒而不知呢?我和我太太的情況是,當時不知自己感染了hpv出疣,沒有用套和她行了一次房就感染了她,之後由2008年9月至現在都沒有性行為。她婦科檢查了2次,雖然有高危 hpv ,但沒有任何異狀。下月初曾檢查第 3次。

引用:
原帖由 garamon 於 2010-1-14 16:29 發表
咸染了低危 hpv ,三數個月病發出疣是有可能,但子宮病變好像不是感染病毒 3個月就會出現,會不會是妳很早已感染了hpv 病毒而不知呢?我和我太太的情況是,當時不知自己感染了hpv出疣,沒有用套和她行了一次房就感染 ...
3個月 只係我自己估咋
DR話我感染左2隻HPV 一隻低危另我生花, 另一隻高危另我有病變

老公話唔記得邊個月去玩 只係打機 (佢答我5月至9月是但一個月呵) 一次就比佢中左野埋我....唉

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-1-14 17:15 發表

3個月 只係我自己估咋
DR話我感染左2隻HPV 一隻低危另我生花, 另一隻高危另我有病變

老公話唔記得邊個月去玩 只係打機 (佢答我5月至9月是但一個月呵) 一次就比佢中左野埋我....唉
無謂再深究係幾時,時間唔係一個問題,,,,最緊要自己身體病毒清理到,,,,  

咁你幾時要再去check 子宮柏氏啊? 係咪都係同我一樣係最初步有問題既子宮細胞有異常? 未去到CIN 1, 2?

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-1-14 13:55 發表

我冇生花,,但大多數會影響到子宮細胞既hpv 都係高危,,, 所以我大機會,, 原先醫生話去check hpv,, 用意係if我中既hpv唔係高危個d,, 就去打返子宮頸疫苗針,但我已經打左2支,,, 所以醫生話我只要打埋剩下個支就係,, ...
candy,其實我都有點煩惱,因為太太只檢查有高危 hpv,低危 hpv 沒有出疣便知有沒有感染,所以都不知好不好叫她打針,如只染了高危,打了針還可防低危。但她的婦科及 Dr ho 都說現在打針也沒有用。

引用:
原帖由 garamon 於 2010-1-14 13:02 發表

醫生說隔1年至年半沒有再出疣才生孩子,是因為疣的潛伏期長,如過了這段時間再不復發,應該是沒有了病毒在器官上,( 對只是一方有感染而言,這才安全 ,怕感染對方) 婦科醫生說沒問題,因為是用剖腹方法生產,所 ...
Garamon 兄, 我之前無唸著要細路, 所以無咩所謂, 不過自從上年9月中中左皰後, 莫講話想生, 行埋都唔敢, 怕傳染比我老婆, 依家都差唔多4個月, 原發位就無事, 不過唔知點解個袋袋位都有輕微返發, 都係發現有小結焦情況先知返發, 唔係日日自已檢查真係有可能察覺唔到, 到時以為一直無返發就慘  我都有心理準備要長期戰爭, 不過都發覺自已最近免疫力唔夠, 有齯漭祧圻角曈ㄛ鶿鶡a   可能最近工作壓力大

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。