推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 熊貓 於 2010-1-18 13:25 發表

師兄, 上次問過醫生, 你該係中左皰1型, 所以返發機會低, 我就唔同, 係2型, 幸好就算返發都唔係好嚴重, 不過都唔知幾時先唔返  我同你都差唔多大, 行埋同生小朋友的確係有啲擔心, 不過最好都係問下醫生了 ...
我相信係1型,

但JJ炎就好煩, 好難斷尾, 最近發燒又出番, 好擔心好似上一次大半年都不好.
後來沒空回香港看, 反而在大陸看, 而家好似又冇事

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-1-19 14:18 發表

多謝!!!
等我睇完後有報告再報上黎
講開, 我老婆最近手背有2粒疣(其實都有出了一排), 需耍看醫生???

引用:
原帖由 95555052 於 2010-1-20 18:40 發表

講開, 我老婆最近手背有2粒疣(其實都有出了一排), 需耍看醫生???
955,手的疣不同生殖器官那種,不用擔心。

引用:
原帖由 raptor12 於 2010-1-20 07:45 發表
Welcome to our Forum.  Your question addresses a topic of importance and of considerable concern to clients who visit this site.  HPV, as you no doubt know, is very widespread with over 85% of adults  ...
之前曾經在外國的網頁讀過有關資料,以前的理論是 hpv 病毒永遠存在體內,但新的研究發現,如過了半年不復發,再長久一點,身體的病毒會低至用最精密先進儀器都不能檢測到,只要沒有接觸新的同類病毒,是極少會復發。

引用:
原帖由 garamon 於 2010-1-20 19:17 發表
之前曾經在外國的網頁讀過有關資料,以前的理論是 hpv 病毒永遠存在體內,但新的研究發現,如過了半年不復發,再長久一點,身體的病毒會低至用最精密先進儀器都不能檢測到,只要沒有接觸新的同類病毒,是極少會復發。 ...

真係?

引用:
原帖由 95555052 於 2010-1-20 18:40 發表

其實係不係快d整走佢好d?

引用:
原帖由 09251234 於 2010-1-20 17:58 發表
講真...心理壓力真係幾大-.-"

唉...點算..

如果睇專科想問下各位bro邊個好介紹...??

又好..又唔係太貴果d...   thx
不係太貴+不拖証果個前面有資料, 自己搵.
你越快醫, 就越快好.
你不醫等到野埋其他地方就好難好.
你自已諗啦.
good luck

其實你上去睇醫生, 可以叫佢開埋3m(加錢)比你茶.
佢會教你用.
而且佢開又不怕好似去藥房買會比人"其視"

你最好預返$5000~$10000長期作戰(以不拖証個d來計).

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 garamon 於 2010-1-20 19:17 發表
之前曾經在外國的網頁讀過有關資料,以前的理論是 hpv 病毒永遠存在體內,但新的研究發現,如過了半年不復發,再長久一點,身體的病毒會低至用最精密先進儀器都不能檢測到,只要沒有接觸新的同類病毒,是極少會復發。 ...
Garamon 兄, 咁皰疹會唔會同一情況 ?

引用:
原帖由 95555052 於 2010-1-20 18:36 發表

我相信係1型,

但JJ炎就好煩, 好難斷尾, 最近發燒又出番, 好擔心好似上一次大半年都不好.
後來沒空回香港看, 反而在大陸看, 而家好似又冇事
我中2型仲煩

你可以睇返之前啲post咁有位何醫生(男)既咪幾好囉

而我自己係搵左個姓何既女醫生, 但係真係貴貴地
我o固邊乜野都唔做only見個醫生講到明係起碼HKD600<--仲係一定係俾CASH

大家好..我新黎架...8個月前跟同學仔返大陸玩....玩完先識驚....成日形住自己點都會中返2隻病....驚左大半年...每日都好後悔....日日都諗點樣死好.....我同自己講如果過左8個月無生野無唔舒服就無事...就重頭黎過...以後好好珍惜生命....結果呢個月岩岩第8個月....我又係到驚會唔會中左花仔佢未發自己又唔知......我到底要驚到幾時....我好想唔去諗呢樣野...但係自己又控制唔到....我要點樣先可以確定自己中左or無事....我仲要驚到幾時....網上睇話好多花仔中左可以年幾都唔發....呢半年真係好黑暗....我諗好多師兄都明....想搵個人傾下又驚比人歧視比人笑....自己攬哂上身+亂咁諗壓力真係大到爆....再唔上黎講下野我真係遲早有日會死....而家每晚訓3粒鐘就自然醒之後訓唔返....但我又可以怪邊個?...咪又係自己衰...............唉

引用:
原帖由 armstrongami 於 2010-1-23 01:24 發表
大家好..我新黎架...8個月前跟同學仔返大陸玩....玩完先識驚....成日形住自己點都會中返2隻病....驚左大半年...每日都好後悔....日日都諗點樣死好.....我同自己講如果過左8個月無生野無唔舒服就無事...就重頭黎過... ...
有時有些野無謂多想,已人憂天!
人系活在今天和未來!
那麼久都無勿野米當無勿野!
想求個明白,
有錢米去醫院診所body check
無錢米去些免費醫療機構 check check囉!
求個安心!
下次做野,記得系做之前想,吾系做完先想!不過又有幾多個人有那麼理性先得啊!

相關搜索目錄: Body check

出左報告,今次細胞正常,但係個hpv 出左黎,,我有好多高危既hpv,, (但冇低危),, up得出既高危都有,,死唔死

而家要keep住check得密d loo

所以各男士,可能你地去玩時都有左high risk既hpv,,傳左俾另一半又唔知,,,到佢地出現左問題先會去查自己有冇hpv no.

唔怪之得d人話,,唔好濫交,,要保持單一性伴侶,,我真係深切明白呢個道理。

引用:
原帖由 armstrongami 於 2010-1-23 01:24 發表
大家好..我新黎架...8個月前跟同學仔返大陸玩....玩完先識驚....成日形住自己點都會中返2隻病....驚左大半年...每日都好後悔....日日都諗點樣死好.....我同自己講如果過左8個月無生野無唔舒服就無事...就重頭黎過... ...
去免費機構check下啦,順便睇下有冇得check埋其他既性病。唔係單單係花,aids的性病。

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-1-26 11:49 發表
出左報告,今次細胞正常,但係個hpv 出左黎,,我有好多高危既hpv,, (但冇低危),, up得出既高危都有,,死唔死

所以各男士,可能你地去玩時都有左high risk既hpv,,傳左俾另一半又唔知,,,到 ...
HPV和乙型肝炎都系有10%人有!所以中幾會基實好大!已經系好平常病!

有時男人係下體主宰大腦~~唉.........

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-1-26 11:49 發表

所以各男士,可能你地去玩時都有左high risk既hpv,,傳左俾另一半又唔知,,,到 ...
見你無事就好啦
過幾個月就到我啦 好驚呀!!

是千萬唔好去玩 害人害己
比小小$換開心 可能之後付出既緊多
3思

引用:

candy, 妳的意思是驗出有很多類型的hpv ?或是有很大數量 hpv?因為那些疫苗廣告說不會同一時間感染多類型的 hpv,不過如果妳細胞正常,只要定期檢查,問題應該不大,妳的醫生對妳怎樣說?

相關搜索目錄: 廣告

引用:

candy , 看過些資料,曾經有性行為的人,超過有 80% 的機會感染 hpv,因沒有症狀及檢查,所以不知道,而如身體免疫力好,會將病毒壓抑或清除,Dr Ho 都曾說, hpv 在外國更加普通,很多時都會不藥而癒,不要太擔心,最重要心情要開朗,會增強免疫力。

回復 10033# 的帖子

your report should be a good news to you.  your past report shown abnormal but this one shows your 細胞正常 means your immune system has killed the HPV or perhaps some HPV DNA still remain in your body but it is suppressed.   according to doctor, we can get several type of HPV at the some time.

回復 10039# 的帖子

http://www.cdc.gov/std/Hpv/common-clinicians/ClinicianBro-fp.pdf

visit this link which provided by us CDC with details on HPV and treatment.

引用:
原帖由 garamon 於 2010-1-26 18:12 發表
candy, 妳的意思是驗出有很多類型的hpv ?或是有很大數量 hpv?因為那些疫苗廣告說不會同一時間感染多類型的 hpv,不過如果妳細胞正常,只要定期檢查,問題應該不大,妳的醫生對妳怎樣說?
我有好多類型既hpv,, 16, 18, 31, 33, 52,,,59,,,, 有成十多隻,,真係,,, 全部都係high risk黎,,, low risk 就冇搵,,,,,

我之前打既防疫針都冇用,,,因為我本身都有,,所以打黎都冇用。

而家我就唯有keep住 6-8個月去check一次loo,,多謝大家既支持~~~

相關搜索目錄: 廣告

引用:
原帖由 garamon 於 2010-1-26 19:16 發表
candy , 看過些資料,曾經有性行為的人,超過有 80% 的機會感染 hpv,因沒有症狀及檢查,所以不知道,而如身體免疫力好,會將病毒壓抑或清除,Dr Ho 都曾說, hpv 在外國更加普通,很多時都會不藥而癒,不要太擔心, ...
其實我都有唸,可能係以前都有左hpv,,不過係我自己冇check所以唔知,而家去check先知係咩一回事。而家突然間一野check到咁多出黎先驚

即係想當日咁,,,一發現有STD真係擔心左幾耐,,驚左幾耐!!!

呢一世都會記住呢一個教訓!!!

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-1-27 09:35 發表

其實我都有唸,可能係以前都有左hpv,,不過係我自己冇check所以唔知,而家去check先知係咩一回事。而家突然間一野check到咁多出黎先驚

即係想當日咁,,,一發現有STD真係擔心左幾耐,,驚左幾耐!!!

呢一世都會記住 ...
candy , 如有時間,今晚 7:00 ( 27號)  亞洲電視,有一節目關於子宮頸的病,看後如方便可否將些資料寫出來?因想看,但未放工。

引用:
原帖由 garamon 於 2010-1-27 11:34 發表
candy , 如有時間,今晚 7:00 ( 27號)  亞洲電視,有一節目關於子宮頸的病,看後如方便可否將些資料寫出來?因想看,但未放工。
我都想睇,,不過我今晚有野做趕唔切返去睇,,,,

我唸網上應該有得重播,,我今朝見apply news都有講

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。