推介:| 調解員課程 | Makeup Course | Hypnosis course | English course | NLP training | cissp cisa cism | 營養學課程 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 Lawrence_12_9 於 2010-2-19 16:01 發表
今日見o的點又唔係咁覺眼...岩岩去tiolet 時, 又冇之前見時咁明顯
我好唔好觀察一排先睇dr.ho?

係中左既~花花會大得幾快ga??

dr.ho 有時間, 但時間唔岩我, 睇唔到
驚都無用.無人幫到你.
最好馬上睇醫生.唔係就自己安心
如果係就馬上清除.野開就手尾長.

[quote]原帖由 BLACK_SARENA 於 2010-2-17 00:41 發表

Dr.話d衫褲傳染機會好細.
我個時沖量前都有用熱水+少少漂白水浸下底褲.
其實我知我亞媽知我有洗底褲,
我估佢知我有事, 但佢無問. [/quote

我就一直底褲分開洗.用滴露浸.
洗面同抹身毛巾分開用.
抹下面就用抹手紙.盡量避免交义感染.
做咗好過唔做.有懐疑疑似就睇醫生.
希望就在明天~~~~

引用:
原帖由 Lawrence_12_9 於 2010-2-19 16:01 發表
今日見o的點又唔係咁覺眼...岩岩去tiolet 時, 又冇之前見時咁明顯
我好唔好觀察一排先睇dr.ho?

係中左既~花花會大得幾快ga??

dr.ho 有時間, 但時間唔岩我, 睇唔到
個人認為:當辛苦勞累,或有其他病,對抗力弱時就會大得好快!可以兩星期大得好明顯!

要不要觀察下,我覺得系要比下時間自己觀察下,自我分析一下,等時間比佢確認有長大成形,好多時都吾系真花!因人總是猜疑多!
(當然在你初發時,發得特別厲害就不同講法!因可以在生長期,有些還未出來!發緊出來!

講真一次五佰,一懷疑小小,你看你有幾多個五佰?
當然如果你心裡老是想念,老是猜疑,心理壓力大,睡又睡不著,當然五佰是值得去確認和平息疑惑的,總不想日後變成心理病!

個人觀感,男人有花可當著皮膚病一種來看,祇是壓力上說不能殺清病毒令人增加壓力和怕傳染另一半使她受罪!

引用:
原帖由 Lawrence_12_9 於 2010-2-17 15:24 發表

線体係會生一粒咁定 一次出好多~??
線体佈滿整個JJ, 時大時細, 你都係睇一次, 等醫生教你點認

引用:
原帖由 熊貓 於 2010-2-17 23:36 發表

尋日又係袋袋返發, 真係幾密下, 反而原發病位(JJ旁毛髮位)一直無異樣, 可能我第一次唔察覺個袋袋都有事, 我聽講皰2型頭果年比較返發密, 雖然算輕微, 但都好煩 h:" />h:" />  中招到依家都5個月啦, 因為唔想靠食藥, ...
2星期發一次? 一次發幾耐??

你結婚未? 想出火無可厚非, 但你依家有返發, 邪骨唔好諗住, 5姑娘先啦

相關搜索目錄: 結婚

引用:
原帖由 stanleysex 於 2010-2-18 01:17 發表

希望啦, 但係你都記得之前個個都點.........哎...................
我都望你唔好返黎!!!

想看性病

Hello,各位師兄,請問旺角惠豐中心 15/f 的Dr. K.K. HO叫什麼名字呢?謝謝!

引用:
原帖由 95555052 於 2010-2-21 02:01 發表

2星期發一次? 一次發幾耐??

你結婚未? 想出火無可厚非, 但你依家有返發, 邪骨唔好諗住, 5姑娘先啦
師兄, 真係差唔多2星期一次, 每次當發現到正常3, 4日, 無咩大既病徵, 通常都係沖涼果陣"拿一拿", 情況同損左情況一樣, 輕微, 之後見袋袋有囍a方深色左, 少少結焦, 跟著過2, 3日無事   我有老婆, 自從上年9年月出事, 都唔敢同老婆咩, 因為我JJ該無事, 出事係毛髮位同袋袋, 戴袋都無用  連朋友叫去起下機都怕, 唸起機師隻手店完袋袋又店JJ起, 真係有壓力, 點算好 ?

相關搜索目錄: 結婚

恭喜發財
祝各位身體健康

candycandy 你最近點呀

引用:
原帖由 Hellohihello 於 2010-2-21 19:39 發表
Hello,各位師兄,請問旺角惠豐中心 15/f 的Dr. K.K. HO叫什麼名字呢?謝謝!
朋友,你都知地址,去現場看看或者打電話問問便知,何需花時間問完又問?這些時間夠你去看完 Dr Ho。

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-2-23 13:35 發表
恭喜發財
祝各位身體健康

candycandy 你最近點呀
HI,, LEN88

最近都係咁啦,,係有時心理作用LOO,,
你呢? 得閒可PM我傾計~~~

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-2-24 14:04 發表

HI,, LEN88

最近都係咁啦,,係有時心理作用LOO,,
你呢? 得閒可PM我傾計~~~
Candy , 放鬆點吧,我就太太最近抹片檢查沒有問題,但感染hpv 仍未轉陰性,但醫生對她說就算現在懷孕生BB 都可以。感染病毒不一定有問題,但一定要生活正常,最好不煙不酒。

引用:
原帖由 garamon 於 2010-2-25 10:15 發表
Candy , 放鬆點吧,我就太太最近抹片檢查沒有問題,但感染hpv 仍未轉陰性,但醫生對她說就算現在懷孕生BB 都可以。感染病毒不一定有問題,但一定要生活正常,最好不煙不酒。
garamon
醫生有無講hpv幾耐先會無哂
我4月要去做抹片,希望無問題, 我唔想再做手術

candy
我都有心理作用晚晚都check下先安落, 好驚又發, 我唔想再受苦

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-2-25 15:59 發表

garamon

candy
我都有心理作用晚晚都check下先安落, 好驚又發, 我唔想再受苦
LEN88

我自己每隔幾日都會自己望下下面陰唇個2,3粒仔野有冇變大/突出/變樣,,,佢都係好似微微較起,但唔似花既形,,,,(真係唔自己check住都唔安樂,心理壓力真係幾大,,,好驚,,,,後悔,,不安,,,,,,自責,,真係呢d心情無時無刻都會跟住我既心情),,,,,,,,,,,之前有3個醫生睇都話唔係loo,,,,但係,,,,

我今日去左打第3針HPV疫苗針,我同醫生講我check到有好多高危既hpv no.包括hpv 16, 18, 佢話呢2隻係最毒
之後我又同佢講low risk hpv我冇搵到有 (我一路以為花係由low risk既hpv引起先會生,仲唸住冇low risk就唔會生花)

但醫生同講左以下我而家都好唔開心

醫生話其實warts係由好多既 hpv no去引起既,,,即係個d花入面係有高危/低危既細菌引伸佢生出黎,咁我問,唔係話3-10個月冇出就唔會有既咩? 佢話醫學上而家對hpv黎講冇一定答案,佢話3-10個月唔出都唔代表係唔會出,總之有得hpv就要去check住佢(即定期既檢查同去做柏氏,因為hpv對女性會多d影響-子宮細胞既病變同子宮癌cancer,男性就花only),,,,佢話有時hpv都會自己可以身體clear到佢,,不過冇一定,,(又再一次冇一定,no answer)

佢話反正一係就d hpv 留係個身體/子宮到,但冇影響,,,,,,,,,,一係就生花,,,,一係就影響女性既子宮細胞!

個時我睇dr.ho 就話花過左3-10個月,,冇就冇,,, (個時我觀察左5,6個月到,佢話冇都好大機會冇花),, 而家又另一個說法,,,,
佢都同我講,有左hpv 16,18打呢個疫苗係冇用,但我個婦科就建議我打, 幾個醫生講既都唔同,,

我自己係網到都搵過資料話係咁:  (但16,18係最毒,,都會引起醫生今日咁同我講)

什麼是人類乳突病毒 HPV
人類乳突病毒(Human papilloma virus,HPV)是一種分子較小(直徑55nm)的DNA病毒,生物學上屬Papovavirus科。目前已知的人類乳突病毒有一百多種基因型,其中有三十餘種會感染人類生殖器官的皮膚及黏膜,造成各種疾病。例如我們在臨床上常見的性病“尖狀溼疣,俗稱“菜花“,就是HPV的6,11基因型感染所致。http://www.wangob.com/my_html/hpv.html

太多既可能性,,平安心啦盡量自己,,,,

總之而家自己keep住觀察,, 我陰唇到有2粒細粒既野,,不過之前醫生又話唔係花,唔駛理佢,,而家聽完呢個皮膚科醫生講,又開始係到懷疑,,,,

下次有人再去睇dr.ho可唔可以幫我問下佢,,究竟有高危hpv但成年都冇生花出黎,, 仲大唔大機會生花啊???

唉,, 幾時先可以走出呢個唔開心既日子呢!!!???

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-2-25 21:29 發表

LEN88

我自己每隔幾日都會自己望下下面陰唇個2,3粒仔野有冇變大/突出/變樣,,,佢都係好似微微較起,但唔似花既形,,,,(真係唔自己check住都唔安樂,心理壓力真係幾大,,,好驚,,,,後悔,,不安,,,,,,自責,,真係呢d心 ...
Candy妹, 我同好多師兄都係到面對緊同樣既心理壓力, 我都係日日都有自已check著, 先知我個袋袋都成日返發皰, 雖然算輕微, 但都無辦法, 希望時間長齯j家都會好番晒

回復 10158# 的帖子

candy,    醫學界對HPV所知還有限.   因high risk hp v 會引至-子宮癌, 所以集中研究HPV疫苗針. 醫生診冶主要是經驗及醫德.
hp v 16,18 are high risk 唔會生花 但 會引至-子宮細胞病變同子宮癌.  low risk 會生花 only.   low risk HPV virus 會生在皮膚表層所以人體免疫系統需時才發現及消減.    no worry too much and if 3個醫生睇都話唔係.   好多時, 有人是不斷感染不同HPV 而不是復發.  如男女雙方都沒有其他性伴侶再感染 genital wart 機會是不大.

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-2-25 15:59 發表

garamon
我太太發現感染 hpv 1年半,已檢查 3 次, 醫生說可以再用 dna 測試是否轉為陰性,但結果未變,據以往我曾看過香港大學婦科教授的文章說,無論感染高危或低危 hpv ,身體會在 2年左右將病毒清除,但清除的定義則沒有說明,但我太太不害怕,她的婦科醫生不覺 hpv 是很嚴重的問題,因為早期有任何發現都可容易處理。

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-2-25 21:29 發表

LEN88

我自己每隔幾日都會自己望下下面陰唇個2,3粒仔野有冇變大/突出/變樣,,,佢都係好似微微較起,但唔似花既形,,,,(真係唔自己check住都唔安樂,心理壓力真係幾大,,,好驚,,,,後悔,,不安,,,,,,自責,,真係呢d心 ...
Candy , 其實妳已每數月婦科檢查 1 次,不用太擔心,其實 Dr Ho 以往曾給我說過,過了8 或 10 個月沒有出疣的情況,應該不會出。

引用:
原帖由 raptor12 於 2010-2-26 06:13 發表
candy,    醫學界對HPV所知還有限.   因high risk hp v 會引至-子宮癌, 所以集中研究HPV疫苗針. 醫生診冶主要是經驗及醫德.
hp v 16,18 are high risk 唔會生花 但 會引至-子宮細胞病變同子宮癌.  low risk 會生花  ...
多謝你地俾咁多支持我!!!

不過係有時個個醫生既說法都不一,會令人成日好不安!

我都明既,,而家唯有就係自己得閒就check住佢,, 加上我每半年都要做一次柏氏,,順便睇下入面有冇野loo

不過我都成日有發炎問題,,真係要提高下自己既免疫力先得,,大家有冇咩好辦法???

引用:
原帖由 garamon 於 2010-2-26 10:08 發表
我太太發現感染 hpv 1年半,已檢查 3 次, 醫生說可以再用 dna 測試是否轉為陰性,但結果未變,據以往我曾看過香港大學婦科教授的文章說,無論感染高危或低危 hpv ,身體會在 2年左右將病毒清除,但清除的定義則沒有 ...
你太太幾耐去會check埋 hpv dna??? 我可能過多3,年先做,,, 俾d時間自己

有時係一樣未搞好,, 又多一樣,, 最怕係咁,,,, 其實個時dr.ho都講5個月都唔出好大機會都冇唔駛擔心咁話,,我都希望係真啦,,,

因為自己有淋病都傳左俾先生,,if 再多一樣又影響到佢,都唔知點算~~~ 我都想好似你太太咁落觀,不過有時係性格問題~

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-2-26 15:20 發表

多謝你地俾咁多支持我!!!

不過係有時個個醫生既說法都不一,會令人成日好不安!

我都明既,,而家唯有就係自己得閒就check住佢,, 加上我每半年都要做一次柏氏,,順便睇下入面有冇野loo

不過我都成日有發炎問 ...
candy
你有試下食多d YOKA, 飲益力多, 唔好著褲改著dress, 改著棉質既底底
好有效

醫生有無講 唔係花咁你個幾粒係咩?有無藥膏比你搽下

引用:
原帖由 garamon 於 2010-2-26 10:08 發表
我太太發現感染 hpv 1年半,已檢查 3 次, 醫生說可以再用 dna 測試是否轉為陰性,但結果未變,據以往我曾看過香港大學婦科教授的文章說,無論感染高危或低危 hpv ,身體會在 2年左右將病毒清除,但清除的定義則沒有 ...
garamon
你太太好堅強
我就唔得 重係好唔開心
我醫生都講1-2年內會自動清除hpv & cin i
你太太係咪次次做抹片都有check埋hpv dna?
你太太hpv dna有異常 有無做陰道境手術?

我上次係check抹片有異常 醫生再叫我check hpv dna 出來high risk 就要做陰道境
我都唔知下次要唔要check埋hpv dna 如果又異常係咪又要做多次陰道境手術?
真係好擔心 又要做手術

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-2-26 16:46 發表

candy
你有試下食多d YOKA, 飲益力多, 唔好著褲改著dress, 改著棉質既底底
好有效

醫生有無講 唔係花咁你個幾粒係咩?有無藥膏比你搽下
幾個醫生都話唔駛理佢,冇野,,冇藥冇成架,佢地覺得呢d係正常,,唔係花唔係咩野loo

我之前有飲益力多個d,不過前排見到個報告話好多糖份,又唔敢飲啦,,,, 少左著d厚既緊身褲loo,,我都盡量力

咁你下次係咪會去check埋係咩野既hpv dna? 咁你之前有冇check過啊?

其實有病無病得閒無事買兩,三斤土伏苓煲,當水飲,好有好處!
合適所有人飲!四季都可以煲!

土伏苓功用 參考文獻

【應用】

1 . 用於梅毒 土茯苓古今常用之治療梅毒,可單用,或配以生薏仁、金銀花、防風、木通等同用;若正氣虛者,可加用黃耆、生甘草等。現常用土茯苓配以金銀花、甘草、忍冬藤、蒲公英同煎湯,治療現症梅毒、隱性梅毒、晚期麻痺痴呆、筋骨拘孿、小兒先天性梅毒性口腔炎等 (5) 。

2 . 用於淋濁,痢疾 治淋濁,配木通、蒲公英、萹蓄等同用;治菌痢,可配車前草、穿心蓮等同用 (5) 。

3 . 用於瘰疬癭瘤,瘡毒癰腫,濕疹,皮炎,尋常疣,銀屑病。治瘰疬癭瘤,可配黃藥子、白毛藤同用;治瘡瘍腫毒,可配金銀花、連翹等同用;治溼疹、牛皮癬等皮膚病,可配苦蔘、蒼术等同用,研末後用醋調敷 (5) 。

4 .土茯苓中的蛋白可以抑制愛滋病毒的反轉錄酶(6)。

5 .在大白鼠的實驗中,可以降低糖尿病模式的大白鼠發生低血糖的機率(7)。

【性味歸經】甘、淡、平。歸肝、胃經 (1,2,4) 。

【功效應用】解毒除濕,通利關節。楊梅毒瘡,肢體拘攣,淋濁帶下,濕熱瘡毒 (4) 。

【用法用量】煎服, 15 -60 g (4) 。

引用:
原帖由 man002 於 2010-2-26 22:57 發表
其實有病無病得閒無事買兩,三斤土伏苓煲,當水飲,好有好處!
合適所有人飲!四季都可以煲!

土伏苓功用 參考文獻

【應用】

1 . 用於梅毒 土茯苓古今常用之治療梅毒,可單用,或配以生薏仁、金銀花、 ...
man兄:

有無方堤供?
不識煲

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。