推介:| Web Hosting | Cloud Server | Server Hosting | Server Colocation | Responsive Web design | Bob嫂Ur pnt瘦身三寶 | Email Hosting Service | English course |

發新話題

第一次中招(新版開始)

當去完做冷凍..... 好鬼灰...問個dr我d花出得好衰.. 看來要治癒要2-3年...幸好我出係.low risk type

回復 10163# 的帖子

可提高免疫力的方法,給大家參考。
http://e-learning.housingauthori ... /02/02.1/02.1.2.htm

各位朋友,先祝大家虎年身體健康
最近好忙,冇咩時間會報
上個星期去第3次15/F
DR HO話已經搵唔到,叫做清晒,佢話比我D藥育可以唔查
我依幾個月keep住以前的生活,係冇出去玩
仲有就係食雲芝
報告完畢

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-2-25 13:29 發表

LEN88

我自己每隔幾日都會自己望下下面陰唇個2,3粒仔野有冇變大/突出/變樣,,,佢都係好似微微較起,但唔似花既形,,,,(真係唔自己check住都唔安樂,心理壓力真係幾大,,,好驚,,,,後悔,,不安,,,,,,自責,,真係呢d心 ...
放開d啦Sandy, 你之前都聽過dr ho講啦, 而我之前既dr tam都覺得疣唔係咩野咁, 同佢地兩個醫生都講通常大約3個月後無就無架, 而dr tam係好串既醫生, 因為佢曾經係世衛香港代表, 我諗都信得過掛, 只係佢比較串, 有時好人, 有時串, 好反覆, 同無咁細心, 只用藥水, 如果唔掂先去電, 所以容易翻發我就轉左好好人既dr ho姐, 只要你定期body check應該無事既, 如果要發出黎通常一早發左出黎.

相關搜索目錄: Body check

引用:
原帖由 garamon 於 2010-2-25 02:15 發表
Candy , 放鬆點吧,我就太太最近抹片檢查沒有問題,但感染hpv 仍未轉陰性,但醫生對她說就算現在懷孕生BB 都可以。感染病毒不一定有問題,但一定要生活正常,最好不煙不酒。
garamon兄咁你有無打算幾時生bb?

引用:
原帖由 stanleysex 於 2010-3-1 15:37 發表

放開d啦Sandy, 你之前都聽過dr ho講啦, 而我之前既dr tam都覺得疣唔係咩野咁, 同佢地兩個醫生都講通常大約3個月後無就無架, 而dr tam係好串既醫生, 因為佢曾經係世衛香港代表, 我諗都信得過掛, 只係佢比較串, 有 ...
乜個個dr.tam都係咁講,,, 5個月都唔出好大機會會冇?
其實我係check到有hpv16,18,再俾個醫生講講就驚,我連尋晚訓教發夢都夢生花,,
ching,,, 我都好白,,, 有事個心真係會好down好憂心,,, 唉,,, 真係希望會有藥係可以醫好呢d病有得斷尾啦

引用:
原帖由 stanleysex 於 2010-3-1 15:38 發表

生bb我都想,不過陰道成日發炎,, 1個月1次,,唉,,, 唔知係咪有過淋病,影響到身體,搞到而家咁,, 之前都冇咁既~ 發開有條路

回復 10178# 的帖子

candy
你陰道發炎..最好要禁房事.
最常規的做法,先搞清楚係唔咪交叉感染.即係made sure你老公無嘢先.
其次,你要問吓醫生,係唔咪連珠菌引起既.
再其次就係...中西醫合治..西藥治標..中醫治本.
因為如果你陰道炎..可能原因好多
有時過份沖洗..都會因起酸鹼度變咗..都會引起架.
平時.去街巿..買啲新鮮車前草+薏米..煲水飲..

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-3-1 08:45 發表

生bb我都想,不過陰道成日發炎,, 1個月1次,,唉,,, 唔知係咪有過淋病,影響到身體,搞到而家咁,, 之前都冇咁既~ 發開有條路
我之前下面都有發炎, 依d真係要增強自己低抗力, 同要保持衛生d囉.

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-3-1 08:44 發表

乜個個dr.tam都係咁講,,, 5個月都唔出好大機會會冇?
其實我係check到有hpv16,18,再俾個醫生講講就驚,我連尋晚訓教發夢都夢生花,,
ching,,, 我都好白,,, 有事個心真係會好down好憂心,,, 唉,,, 真係希望會有藥 ...
係呀佢話通常3-4個月無就無, 當然啦係基本例子啦, dr tam都50幾啦, 睇証多個乜, 佢係依個專科, 不過佢講d野同用d藥都同dr ho差唔多全部一樣.

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-2-26 17:12 發表

garamon
你太太好堅強
我就唔得 重係好唔開心
我醫生都講1-2年內會自動清除hpv & cin i
你太太係咪次次做抹片都有check埋hpv dna?
你太太hpv dna有異常 有無做陰道境手術?

我上次係check抹片有異常 醫生 ...
只有抹片不正常才需做陰道鏡檢查,做 hpv dna 測試是看有沒有感染hpv ,如果沒有感染就可打預防疫苗,但如感染了 hpv ,就算後來轉回陰性,打疫苗也沒有用。

引用:
原帖由 stanleysex 於 2010-3-1 15:38 發表

希望到 6月滿 1年沒有問題就開始。

引用:
原帖由 bigdog33 於 2010-3-2 01:05 發表
candy
你陰道發炎..最好要禁房事.
最常規的做法,先搞清楚係唔咪交叉感染.即係made sure你老公無嘢先.
其次,你要問吓醫生,係唔咪連珠菌引起既.
再其次就係...中西醫合治..西藥治標..中醫治本.
因 ...
我問左幾個醫生都話男性係冇藥食,,唔關佢地事wor 發炎既話
我地而家1個月最多做1次,,, 有時0次添,,,
我唸係我身體太差啦,差到呢d菌成日發出黎,,, 又多問題,,, 有時心情不安又會有影響,,,
我呢個月尾會去睇中醫,,調理下,,,行埋會用返套,,,

有時自己唔開心上黎講下,有人回應下會開心d loo
多謝大家既互相支持!

引用:
原帖由 garamon 於 2010-3-2 10:01 發表
yeah~一路都冇晒事,,斷尾
就最好啦!!!

我呢個月中夠1年!

港去年新增愛滋病396宗
(明報)2010年3月2日 星期二 12:45

本港去年新增396宗愛滋病感染個案,較08年的435宗減少39宗。
去年向衛生署呈報的愛滋病感染個案有396宗,當中透過異性性接觸感染的有108人,透過同性或雙性性接觸感染的則有162人。不過總數較08年的435宗減少,目前累積4000多宗感染個案。
另外,本港至今有千多宗愛滋病病發個案,去年第四季就有20宗病發,一半是透過異性性接觸感染。

引用:
原帖由 garamon 於 2010-3-2 02:01 發表
恭喜定你先啦, 另外我覺得你太太照打預防針好過唔打啦, 當買個保險囉

相關搜索目錄: 保險

回復 10184# 的帖子

candy.
你要注意..如果無緣無故陰道炎.看是否有糖尿.
再...就是..留意平時的白帶..西醫如果種菌..種不出菌.
那肯定是陰虛帶下類..虛勞症...
或以前..緃慾大多..傷咗腎元.
宜家咪發出嚟..
所以..要小心求証..同埋..男人也有一定關係..
我記得老婆之前又係有連珠菌..佢睇完醫生..攞咗啲藥膏返嚟.
我都有龟頭脫皮..所以搽咗一陣日子.
宜家..就無見佢話連珠菌啦..
同埋佢睇中醫..清熱袪濕..睇咗成半年.
總於好番..宜家無見佢成日話..白帶多又臭啦.

引用:
原帖由 bigdog33 於 2010-3-3 00:12 發表
candy.
你要注意..如果無緣無故陰道炎.看是否有糖尿.
再...就是..留意平時的白帶..西醫如果種菌..種不出菌.
那肯定是陰虛帶下類..虛勞症...
或以前..緃慾大多..傷咗腎元.
宜家咪發出嚟..
所 ...
曾經有醫生都咁講過,話糖尿都有可能架,不過我之前做body check時都check左係冇事
我覺得有過淋病之後就好多呢個問題,,,唔知係咪有關係,因為身體俾之前既菌搞到差左,而家又有咁多high risk既hpv

我之前都種過菌,針對地醫生俾藥我食,不過好快又返轉頭搵我,,,,
中晒我有book啊,,過2個星期會去睇架啦,,,到時要keep住調理,希望好d啦會

請問各男士你地有花後有冇試過去check下 hpv dna???

引用:
原帖由 stanleysex 於 2010-3-2 23:30 發表

恭喜定你先啦, 另外我覺得你太太照打預防針好過唔打啦, 當買個保險囉
我太太的婦科醫生及 Dr Ho 都說沒有需要,因為已沒有作用。

相關搜索目錄: 保險

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-3-3 09:56 發表

曾經有醫生都咁講過,話糖尿都有可能架,不過我之前做body check時都check左係冇事
我覺得有過淋病之後就好多呢個問題,,,唔知係咪有關係,因為身體俾之前既菌搞到差左,而家又有咁多high risk既hpv

我之前都種過 ...
以往看過台灣的網頁說,男士都可 check hpv dna ,但好像要取樣的地方很多,有可能會檢查少了一些位置。如有人看  Dr Ho,可否問問他?

引用:
原帖由 garamon 於 2010-3-3 10:29 發表
我太太的婦科醫生及 Dr Ho 都說沒有需要,因為已沒有作用。
但我問過幾個醫生
佢話就算你中一隻 16咁,,, 個d針都可以幫你去防 6,11,18,,, 係對本身中左個隻起唔到作用咁解姐

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-3-3 11:42 發表

但我問過幾個醫生
佢話就算你中一隻 16咁,,, 個d針都可以幫你去防 6,11,18,,, 係對本身中左個隻起唔到作用咁解姐
妳說得對,我之前已這樣想。理論上所有hpv 引起的病大部分是這4種 hpv,但hpv 有很多類型,所以Dr Ho 及太太的婦科醫生 認為打也作用不大。( 我原本也叫太太打針,但她信醫生的講法)

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-3-3 11:42 發表

但我問過幾個醫生
我想信醫生認為,如發現感染 hpv ,不可能只有一種,而疫苗只預防 4 種 hpv,但引起病的 hpv 不只是該 4 種。

引用:
原帖由 garamon 於 2010-3-3 13:44 發表
我想信醫生認為,如發現感染 hpv ,不可能只有一種,而疫苗只預防 4 種 hpv,但引起病的 hpv 不只是該 4 種。
Garamon
咁你太太睇個個婦科係睇女個個? 定係去睇dr.ho?  其實係咪女性去返搵女專科睇會好d?

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-3-3 16:03 發表

Garamon
咁你太太睇個個婦科係睇女個個? 定係去睇dr.ho?  其實係咪女性去返搵女專科睇會好d?
除了之前找Dr Ho 檢查3 次 ,其餘以住及現在都看我曾給妳資料的那位女婦科醫生。

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。