推介:| 懷孕輻射 | 頭暈輻射 | 失眠輻射 | 頭疼輻射 | 腦腫瘤輻射 | 記憶障礙輻射 | 耳損傷輻射 | 抑鬱輻射 | Celine Bags | 嬰兒用品 | Loewe Bag |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-1-15 15:25 發表

我個醫生就講,,IF 你既係 HPV 16,, 咁都打得過,,因為佢可以預防到其他高危既HPV,,好似HPV 18 / 52

我打個隻係2合1,,, 慧研康(唔記得個名,,唔係阿SA個隻4IN1,,係另一隻)

我冇CHECK到 HPV,, 反正就打左2合1先 ...
candy, 如妳沒有做 hpv dna 測試?沒有異狀,根本可能沒有感染 hpv。

引用:
原帖由 man002 於 2010-1-13 09:52 發表

同一濟藥方吃一個月?
藥方是解毒?還是補身調理身體?
食一個月,有勿感覺改變?
2日睇一次, 每次2日藥. 主要是解毒.
食中藥, JJ炎好得快點, 不過keep 住有出. 其實一個月後我都一至二星期睇一次, 因JJ炎好p了
皰就沒有出, 上一次是一年三個月前, 而現己停了十個月皰疹藥了

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-1-13 09:59 發表

冇啊,,心理病,,,, 我都話遲下可能要睇埋心理病 (我老公成日都咁講)

咩都驚一餐,,但係自從去完玩真係覺得自己成個身好多毒,,,唉,,,

加上子宮有事都有排煩
我都係, 雖然過了一年多, 我重會好留意下便, 成日都"形"住

引用:
原帖由 95555052 於 2010-1-18 11:14 發表

我都係, 雖然過了一年多, 我重會好留意下便, 成日都"形"住
955 , 你的情況應該穩定了吧。之前你曾說想生孩子,現在怎樣呀?

引用:
原帖由 garamon 於 2010-1-14 15:23 發表

1) 如果單方面有  hpv ,要停了1年至年半就不怕。台灣綱頁資料說是半年不再出就算好了。
2) 如兩個都互相感染了對方相同的 hpv ,就沒有所謂,除非再接觸第三者的病毒,否則只要當時沒有出疣,就隨時生孩子及行房 ...
我上次中皰是一年五個月前, 驚會中埋疣. 沒行埋好耐

依家和老婆行埋,  應該OK??

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2010-1-16 22:41 發表
做人真係好辛苦...
有病己經生不如死...
仲要有感情+家庭問題...
工作又不開心...

我真的曾經有諗過...不如...
C Hing, 保重, 我也剛剛被抄(過不了新年), 很痛苦

引用:
原帖由 garamon 於 2010-1-18 11:25 發表
955 , 你的情況應該穩定了吧。之前你曾說想生孩子,現在怎樣呀?
去年試過2次人工授精, 不成功

去年八月停了JJ炎, 但十二月發燒, 又出番. 後來睇醫生, 現在又好了

我想在3月跟老婆行埋要BB, 但現在失業, 都唔知................

引用:
原帖由 95555052 於 2010-1-18 11:44 發表

去年試過2次人工授精, 不成功

去年八月停了JJ炎, 但十二月發燒, 又出番. 後來睇醫生, 現在又好了

我想在3月跟老婆行埋要BB, 但現在失業, 都唔知................
955 , 不要太擔心,現在的經濟比之前好,你應該很快便找回工作,你做的行業方不方便透露是甚麼?有沒有供樓付擔?

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-1-17 22:20 發表

老實我自己都係做錯左,,都冇資格去講你老公既不是,,,因為真係發覺自己錯得好緊要。唉,時間冇得返轉頭,,都唔明仲乜自己咁自私,咁唔理人感受,,每次唸起個心都會那住那住。

你老公唔知錯既,,真係會令你好難去面對 ...
知錯能改 而你先生又接受反你已好好 起馬唔洗去煩感情既事
可以專心去醫好個病先嗎
你成日發炎 DR有無叫你食多D乳酸菌, 小食SWEET野, 著DRESS唔好著咁多褲?
有幫助架

引用:
原帖由 garamon 於 2010-1-18 12:39 發表
955 , 不要太擔心,現在的經濟比之前好,你應該很快便找回工作,你做的行業方不方便透露是甚麼?有沒有供樓付擔?
如果系製造業做出口野就比較麻煩,就算今年上半年都應該無勿景!舊年尾段都系少量急單!
舊年好多人都出半工資頂住!今年就............

引用:
原帖由 95555052 於 2010-1-18 11:26 發表

我上次中皰是一年五個月前, 驚會中埋疣. 沒行埋好耐

依家和老婆行埋,  應該OK??
師兄, 上次問過醫生, 你該係中左皰1型, 所以返發機會低, 我就唔同, 係2型, 幸好就算返發都唔係好嚴重, 不過都唔知幾時先唔返  我同你都差唔多大, 行埋同生小朋友的確係有啲擔心, 不過最好都係問下醫生了解下

引用:
原帖由 熊貓 於 2010-1-18 13:25 發表

師兄, 上次問過醫生, 你該係中左皰1型, 所以返發機會低, 我就唔同, 係2型, 幸好就算返發都唔係好嚴重, 不過都唔知幾時先唔返  我同你都差唔多大, 行埋同生小朋友的確係有啲擔心, 不過最好都係問下醫生了 ...
熊貓,請問你病發時有甚麼症狀,感覺?

引用:
原帖由 garamon 於 2010-1-18 10:46 發表
candy, 如妳沒有做 hpv dna 測試?沒有異狀,根本可能沒有感染 hpv。
我冇做hpv DNA test, 但我係柏氏到個報告話我子宮頸細胞異變係受到hpv 既影響/感染。<所以我係帶有HPV了>

至於DR.話CHECK HPV係睇下自己身上個隻HPV,,,係咪而家市面個2隻疫苗防個幾隻HPV,,如果已有打左針既,佢話CHECK黎都冇意思,,IF 你個幾隻HPV 既NO都唔係疫苗個D, 先建議D人打 (咁我已於上年年尾發生左事後去打,, 咁而家CHECK唔CHECK都冇用)。

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-1-18 12:59 發表

可以專心去醫好個病先嗎
你成日發炎 DR有無叫你食多D乳酸菌, 小食SWEET野, 著DRESS唔好著咁多褲?
有幫助架
都係,,,煩少左感情野,主要係要顧自己身體同埋呢排搞緊搬屋

有啊,,DR.有叫,不過我仲未開始,,,, 實行,, 你講既DR.都有講過晒架,,勁勁!!! LEN 88  THX~

相關搜索目錄: 搬屋

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-1-18 12:59 發表

可以專心去醫好個病先嗎
有幫助架
咁你黎緊幾時又要去做柏氏啊?

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-1-18 14:25 發表

都係,,,煩少左感情野,主要係要顧自己身體同埋呢排搞緊搬屋

有啊,,DR.有叫,不過我仲未開始,,,, 實行,, 你講既DR.都有講過晒架,,勁勁!!! LEN 88  THX~
希望幫下人, 唔幫多都幫小嗎

相關搜索目錄: 搬屋

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-1-18 14:29 發表

咁你黎緊幾時又要去做柏氏啊?
4-6個月後 再反去check柏氏+花.........好驚
如果柏氏又check到有問題 我係咪又要做多次陰道境, 你知唔知?
如係就慘啦 做完好唔舒服又貴
你dr收得貴唔貴?

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-1-18 16:09 發表

4-6個月後 再反去check柏氏+花.........好驚
如果柏氏又check到有問題 我係咪又要做多次陰道境, 你知唔知?
如係就慘啦 做完好唔舒服又貴
你dr收得貴唔貴?
我都未做第2次既柏氏,過2日會去,所以我都唔知收得貴唔貴,,,但我問過人做leep 好似 15k, 我有買保險既,可以claim

如果你再有問題我唸要睇你係去到咩情況,, if 係 CIN1, 唔駛做都得,, 佢有機會會自己變返正常

相關搜索目錄: 保險

引用:
原帖由 95555052 於 2010-1-18 11:33 發表

C Hing, 保重, 我也剛剛被抄(過不了新年), 很痛苦
佢老味個狗餅拖緊我糧(但過年前一定出哂),
返到去做野仲俄9我.
我都想抄佢.
不過都係為左個一皮野捱多十零日啦...
我過年前清哂d數食埋收爐飯我就炒佢老味.
我新年後已搵定路.

早知個時溝佢個女, 不出糧就吊佢個女補數.

引用:
原帖由 garamon 於 2010-1-18 13:53 發表
熊貓,請問你病發時有甚麼症狀,感覺?
我第一次發果時, 係有兩三撻水泡係旁邊毛髮位, 4個月都無事, 不過2個幾月發現個袋袋位有虃儥, 似皮膚龜裂咁, 跟著結焦又無野, 你知袋袋既皮膚唔同構造, 真係好難分別係異樣定正常, 都係見到有無故損左結焦先留意倒

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2010-1-18 19:23 發表

佢老味個狗餅拖緊我糧(但過年前一定出哂),
返到去做野仲俄9我.
我都想抄佢.
不過都係為左個一皮野捱多十零日啦...
我過年前清哂d數食埋收爐飯我就炒佢老味.
我新年後已搵定路.:lo ...
老友,不要嘮氣,身體要緊。

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-1-18 16:38 發表

我都未做第2次既柏氏,過2日會去,所以我都唔知收得貴唔貴,,,但我問過人做leep 好似 15k, 我有買保險既,可以claim

如果你再有問題我唸要睇你係去到咩情況,, if 係 CIN1, 唔駛做都得,, 佢有機會會自己變返正常
應該沒有問題,放心。

相關搜索目錄: 保險

引用:
原帖由 garamon 於 2010-1-19 10:54 發表
應該沒有問題,放心。
多謝!!!
等我睇完後有報告再報上黎

唉...小第前幾日去check完發現生左花花..
宜家都唔知點好...

我去左 衛生科診所 都茶藥水...但唔跳點解茶完反到屋企好似仲好多粒粒=.="..

想問下一般要幾耐先會好反??....點先會無晒粒粒??
用冷卻...係咪好痛嫁...?

有咩方法減小d粒粒係咁生...???

仲有想問下   疣定寧  呢隻藥有無用嫁..?
偪作用大唔大??同埋要用幾耐先會好..??
係邊到可以貫到..??
因為小第上網睇好似都幾貴下...
ps..廣告果d請唔好post比我...我睇過好多次..

thx大家.....唉

相關搜索目錄: 廣告

09251234:不如去試下睇専科醫生啦~~
幾k野點都要跌咖啦,點都好過你去試咁多唔同既野咪仲驚~~~

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。