推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 neoguy5555 於 2010-3-23 15:24 發表
我相信諗就一定會,疑神疑鬼都有係我身上發生, 但係我覺得既然醫生話唔係咁就當佢唔係先啦, 諗得多又唔代表會好返, 我只會覺得當一有咩事就去搵醫生就掂咖啦。因為自己係依家面既專家所以我地要信醫生。
同意~~~~一定要信任醫生,
如無信心,就轉睇第二個

引用:
原帖由 neoguy5555 於 2010-3-23 07:27 發表
stanleysex兄你依家仲有無翻發呢??
暫時未知, 因為我生係尿道位最入, 要下個月初左右再去check先confirm,自己好難睇到.

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2010-3-22 17:25 發表

甩哂,  不代表清哂.
所以你咪有復發既問題.
你用個隻野不切底.
快d去睇私家, 人地收你一千幾百凍一次.
不係白拿你.
BLACK_SARENA兄算啦, 我地叫人唔係代表話要浪費錢睇醫生, 係想人地好姐, 佢如果係驚都有睇翻唔好話多前幾頁我講既野, 只有祝佢好運啦.

引用:
原帖由 stanleysex 於 2010-3-24 11:43 發表

BLACK_SARENA兄算啦, 我地叫人唔係代表話要浪費錢睇醫生, 係想人地好姐, 佢如果係驚都有睇翻唔好話多前幾頁我講既野, 只有祝佢好運啦.
我知道最好更係去睇私家啦...
但係因為我仲讀緊書真係冇咩錢...
想睇下大家有冇D咩可以幫到我...

引用:
原帖由 gurabu 於 2010-3-25 00:30 發表

我知道最好更係去睇私家啦...
但係因為我仲讀緊書真係冇咩錢...
想睇下大家有冇D咩可以幫到我...
其實去醫生度整走佢/(冷涷/laser)係最好最切底.
之前15/F醫生講過好返之後茶3m.
係幫你刺激你身体對抗d疣, 防止返發.
我想3m同你用過隻野功效差不多.
之前都有戰友講過打算用3m整甩d疣係無用(不夠勁, 會返發).
你真係自己諗諗計...$方面...
我想你得廿歲, 你不拿拿聲搞掂.
如果仲成日返發, 我真係不知你點溝女...

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 stanleysex 於 2010-3-24 11:42 發表

暫時未知, 因為我生係尿道位最入, 要下個月初左右再去check先confirm,自己好難睇到.
good luck~

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2010-3-25 00:59 發表

其實去醫生度整走佢/(冷涷/laser)係最好最切底.
之前15/F醫生講過好返之後茶3m.
係幫你刺激你身体對抗d疣, 防止返發.
我想3m同你用過隻野功效差不多.
之前都有戰友講過打算用3m整甩d疣係無用(不夠勁, 會返 ...
其實就係個Ex傳比我...
我而家用緊果隻係Podophyllotoxin...係只係整甩
我就係聽講3M果隻Aldara可以增強免疫力
上網都見到好多人講呢個組合幾好...
其實3M你地買大約幾錢??係經Dr Ho買??

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 gurabu 於 2010-3-25 09:52 發表

其實就係個Ex傳比我...
我而家用緊果隻係Podophyllotoxin...係只係整甩
我就係聽講3M果隻Aldara可以增強免疫力
上網都見到好多人講呢個組合幾好...
其實3M你地買大約幾錢??係經Dr Ho買??

係上15/F睇, 佢開埋(比多d錢),
應該同街買差不多.
我諗$5xx~$600一盒(我未係街買過)
至少不會係街買比人"其視".
因為藥房玩野可以要求一定要醫生紙先肯賣.

剛去醫生做laser,我想問d疣好像黑色一點點...有d唔明.c-hing們回一回我可以嗎.?

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2010-3-25 13:06 發表

係上15/F睇, 佢開埋(比多d錢),
應該同街買差不多.
我諗$5xx~$600一盒(我未係街買過)
至少不會係街買比人"其視".
因為藥房玩野可以要求一定要醫生紙先肯賣.
唔該哂...但係一盒係有12包定24包??
其實有冇人試過一包用多過一次...haha

一盒係有12包.剛好用一個月..

candy
你無野嗎?
你生左咩出來呀?
我都好似你咁, 成日以神以鬼,擔心又生野
月頭我去竹睇多次醫生, 佢話我格了5個月, 應該唔會再花生出來啦
我聽完鬆哂, 當然我日日都會check下啦

各位ching
我問了dr ho既護士, 男人係有得check hpv dna test, 係在壞意既位抽野去驗
但又見到呢到d ching話男人hpv無本得驗, 即係點? 咁咪自己都唔知幾時會反好反哂囉?

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-3-25 14:48 發表
各位ching
我問了dr ho既護士, 男人係有得check hpv dna test, 係在壞意既位抽野去驗
但又見到呢到d ching話男人hpv無本得驗, 即係點? 咁咪自己都唔知幾時會反好反哂囉?
問題男人系懷疑果粒點系花先有得檢驗,等於要生出來/發病出來先有得檢,

但有時你帶病毒某hpv但又無生長來,你擦那個地方去檢測呢?

引用:
原帖由 gurabu 於 2010-3-25 13:47 發表

其實都係睇下專科醫生最好, 需唔需要做冷凍, 醫生會判斷, 我做過冷凍, 效果唔好, Dr. Ho 就叫我唔好做, 叫我繼續用Wartec.
而家一年多D, 復發情況已經越來越輕微, DR. Ho 話睇情況都係時間問題, Keep 住身體好D, 過幾個月應該會好 .

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-3-25 14:48 發表
candy
你無野嗎?
你生左咩出來呀?
月頭我去竹睇多次醫生, 佢話我格了5個月, 應該唔會再花生出來啦

各位ching
我問了dr ho既護 ...
生左粒野, 咪可以好清楚咁驗囉, 冇生o既係冇得100%確定.

體內既 HPV病毒係咪撤底清除, 以現今既醫學水平, 係無法確定架, 因為病毒有可能俾你既免疫系統控制住,得翻好少量, 少到驗唔到, 傳染同復發機會好微.

小弟..剛剛看了公司的醫生,自己懷疑是尿道炎, 但又發現器官上有粒小小的肉粒.醫生拿了小便去化驗.今日我DAYOFF.公司打比我話醫生要見我,,攪到自己好憂心, 大家經驗睇我係咩事,,(小便痛, 有時有白/黃色野流出),自己經常返大陸按摩,會否因為毛巾DIRTY而比人染到,令有個問題,你地講既冷凍治療 好想知道過程是點既,會唔會好痛[/url]

引用:
原帖由 gurabu 於 2010-3-25 13:47 發表

應該1盒有12小包.
我次次拿3小包.
我位置細, 我1小包夠茶1至1.5week(1week茶3晚)
醫生話茶3個月就夠.
茶少少薄薄地已ok, 太多會紅同損.
最好問醫生點用.

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 LEE624 於 2010-3-25 13:13 發表
剛去醫生做laser,我想問d疣好像黑色一點點...有d唔明.c-hing們回一回我可以嗎.?
sorry, 無做過laser.

引用:
原帖由 烈士 於 2010-3-25 17:14 發表
小弟..剛剛看了公司的醫生,自己懷疑是尿道炎, 但又發現器官上有粒小小的肉粒.醫生拿了小便去化驗.今日我DAYOFF.公司打比我話醫生要見我,,攪到自己好憂心, 大家經驗睇我係咩事,,(小便痛, 有時有白/黃色野流出),自己經 ...

尿道炎不洗冷凍治療...
小小的肉粒(椰菜花)就要冷凍治療.
你爬下文先啦.

醫生要見你, 你99%中左招...

琴日4點先拎小便去化驗,今日9點就打比我,,咁快知道?
因為琴日佢講驗下有冇細菌先開抗生素比我,
肉粒只有一粒,手尾會唔會好煩/

引用:
原帖由 烈士 於 2010-3-25 18:05 發表
琴日4點先拎小便去化驗,今日9點就打比我,,咁快知道?
因為琴日佢講驗下有冇細菌先開抗生素比我,
肉粒只有一粒,手尾會唔會好煩/
你上去咪知咩事...
肉粒手尾會好長同好煩.
你肯爬下文咪知.

引用:
原帖由 烈士 於 2010-3-25 17:14 發表
小弟..剛剛看了公司的醫生,自己懷疑是尿道炎, 但又發現器官上有粒小小的肉粒.醫生拿了小便去化驗.今日我DAYOFF.公司打比我話醫生要見我,,攪到自己好憂心, 大家經驗睇我係咩事,,(小便痛, 有時有白/黃色野流出),自己經 ...
毛巾污租感染性病機會近乎零,  陰虱機會就大D.

生粒粒搵皮膚科醫生睇下, 確定下係花定係珍珠疹.

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2010-3-25 17:44 發表

應該1盒有12小包.
我次次拿3小包.
我位置細, 我1小包夠茶1至1.5week(1week茶3晚)
醫生話茶3個月就夠.
茶少少薄薄地已ok, 太多會紅同損.
最好問醫生點用.

嗯...唔該哂
岩岩已經買左...真係好細包...
我諗我要茶哂龜頭下面既溝...
一包真係唔知用唔用到兩次...
唉~

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 gurabu 於 2010-3-26 00:29 發表

嗯...唔該哂
岩岩已經買左...真係好細包...
我諗我要茶哂龜頭下面既溝...
一包真係唔知用唔用到兩次...
唉~
你係邊度買?幾錢?
你小心d啦.
茶得多會拿損, 損左之後個d位好易野到.

相關搜索目錄:

引用:
candy
你無野嗎?
你生左咩出來呀?

各位ching
我問了dr ho既護 ...
冇啊,係牙齒前面,,下唇入面,有粒野突左出黎,係係d皮下面既,另外仲有散開幾粒好小好小咁,,,專科醫生都見到,,,,但佢話唔係花,,,, 佢尋日打俾我話我乙型抗體好好,,(即先前打個3針起到作用),, 我又再問佢,,佢話粒野唔駛理佢,,如果2個星期到都冇走到佢話唔鐘意先幫我整左佢wor,,,,但佢話會幾痛下,, 佢講到好似覺得冇需要去理佢,,,, 但如果我心理都係唔得,, 先去搵佢整走咁loo,,,   好似我問佢淋病係咪喉嚨都會有事,佢話係,我話咁要唔要拎口既分泌去CHECK,佢都話唔駛,,冇需要,,,, 醫生都覺得我精神衰弱咁LOO,, 我話係,,我真係好驚,,我係咁同醫生講,佢係到"令"下頭咁LOO,,,

我而家過左1年啦,,,,, 但心情都成日好擔心,,(因為自己有咁多high risk既HPV) 有時都想同自己講,,, 預左會好d,但心理真係好難受,好upset, 想喊想喊咁,,, 唔後悔就假,,,,

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。