推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

第一次中招(新版開始)

我範圍大所以我就更擔心啦..
其實去婦科睇okay?

引用:
原帖由 joycesuper 於 2010-7-8 07:40 發表
但事實真是這樣,,,,我以前沒有的,,,,我真的是兩年前的事來,,我時時都有看JJ,但花一開就很覺的,,,自己不會不知,,還會很快大起來,我自已都不想有這事發生.,,,太苦了
我明白你既感受, 只係想講一講情況, SORRY我咁婉轉係想講會唔會有機會係你而家既伴侶傳比你你唔知, 你唔信我講既野你可以上網SEARCH資料和問醫生, 因為疣一唔發就唔會發, 好小好小可能會幾個月後或一年後先出. 從舊版到新版80萬5年既POST同D走哂既CHING經驗所以先同你分享下, 因為我係度睇左5年都未見過有咁既CASE, 我之前又唔敢咁白問你姐, 請見諒.

引用:
原帖由 wenip 於 2010-7-9 09:56 發表
neoquy5555:好唔開心呀我
仲要忐忑多兩日先睇到醫生
其實開頭醫大概幾耐要返去覆診呀?
下次搵第二個醫生睇左先囉, 因為一兩日依個病已經差好遠

引用:
原帖由 wenip 於 2010-7-9 22:04 發表
我範圍大所以我就更擔心啦..
其實去婦科睇okay?
請問你係女嗎?

個人覺得,你如果係女士,,應該去搵女醫生既"皮膚及性病"專科醫生睇會方便D

我自己覺得姐!

你上醫生網SEARCH一個地點時間係自己方便既去睇啦!

引用:
原帖由 joycesuper 於 2010-7-8 11:41 發表
想問一問CHECK HPV DNA TEST是怎做的,在女性人體那地方抽血呢.還有準確度有幾高呢..
其實醫生搵支好似棉花既棒係女性既陰道啊個D地方掃之後會有D 分泌啊DNA咁痴左去個棒到, 再SEND去俾LAB做TEST的。

如果你女友想做可以叫佢係做柏氏時做埋呢個HPV DNA TEST都OK, 不過準備性未必係100%的。

好多時醫生就會話如果唔係影響到佢子宮有問題/有花生出來都唔會建議佢地做,, CHECK出係咩HPV NO,不過係睇下係咪高危既HPV, 要密點去做柏氏怕佢會變成子宮CANCER姐。

先多謝大家給我的意見,我已帶過女友去看過婦科醫生check過說她沒事,柏氏也做了,只有衣原病菌,其它就沒有,現在只有HPV DNA TEST 未做,因不是處處都有的做,,,在這個地方我才知有這樣的HPV DNA TEST 所以才想問一問大家,,已我自己就在政府和私家也有看,但為何要到兩年之後,,才有,我都不太知點解,,但現在說什麼都沒用,,只有面對,先要好好處理女友的事,我想有什麼方法和我未知的方法,都去做好準備,希望大家能給我意見,我很愛我的女友,但現在拖了她落水,,,很內疚,真的希望大家給我多點意見和體驗給我,,,可能要大家要求太多了,,,多謝大家,,,祝大家身體健康

引用:
原帖由 joycesuper 於 2010-7-10 12:32 發表
先多謝大家給我的意見,我已帶過女友去看過婦科醫生check過說她沒事,柏氏也做了,只有衣原病菌,其它就沒有,現在只有HPV DNA TEST 未做,因不是處處都有的做,,,在這個地方我才知有這樣的HPV DNA TEST 所以才想問一問大家 ...
衣原體即係非淋,佢有即係你有,,非淋好似聽d ching講男士都幾長手尾,,, 你地要快d睇好去,因為會影響到女性第時生育架如果d菌左左上去

HPV DNA TEST你去私家既"皮膚及性病科"一定有得做,,, 加上我之前睇個個普通家庭醫生佢都可以做,,佢地不過係拎左D SAMPLE SEND去個LAB到做.

記住要以後好好對你GF!!!

回復 11003# 的帖子

我會好好對我的女友,現在真的對我們一大考驗.我最擔心是她有事,妳可不可以給我妳睇開的醫生資料,因我的私家醫生不看女性的,妳可不可幫我嗎..

引用:
原帖由 joycesuper 於 2010-7-11 12:15 發表
我會好好對我的女友,現在真的對我們一大考驗.我最擔心是她有事,妳可不可以給我妳睇開的醫生資料,因我的私家醫生不看女性的,妳可不可幫我嗎..
我睇皮膚及性病科都係男姓,其實你自己上醫生網到搵啦,岩時間,岩地點都好緊要,呢到既ching講起既dr.ho我都睇過,2次,, 你可以由第1頁睇起,有佢資料的,我當初都係咁搵到佢既資料,而我自己睇開個個就係搵近自己同就腳,,因為呢d病,,成日都要覆診,去太遠都唔岩自己

引用:
原帖由 man002 於 2010-6-28 07:24 發表

現在飛機餐,有分,港式,日式,美式,法式,玩法好復雜,手推,腳推,大比推,波推,妹妹推!
Are u kiding, I really do not know.  I think it is more safe for handjob, Virus is too terrible

I have not make big outside for almost 8 years since I got it . The moment I knew , I almost want to kill myself . It is a hard time since then.  But It did not come back all the time and not even once for the last 3 years. But I still not yet recovered mentally. I have seen Dr. Chan and also the well known Dr. Ho. Dr chan told me that even I have my condom on I will still got it becasue it does not cover the buttom part especially when the action is wild.  So, brothers and sisters, no matter how careful and cautious, you may still get the virus. You can only completely imune from it by 2 ways,  don't do it and may God be with you.

引用:
原帖由 hahadad 於 2010-7-11 22:06 發表
I have not make big outside for almost 8 years since I got it . The moment I knew , I almost want to kill myself . It is a hard time since then.  But It did not come back all the time and not even onc ...
Yes, hahadad C Hing, I wholly agree with you.  The only way to prevent the infection of HPV (Warts) is not make big with sauna girls.  Condom cannot prevent the infection of HPV and also Syphilis.

I got it from open  big with too many sauna girls in Dongong. I deserved it but my warts has disappeared completely for nearly a month.  I hope it never returns again.

引用:
原帖由 hahadad 於 2010-7-11 19:29 發表

Are u kiding, I really do not know.  I think it is more safe for handjob, Virus is too terrible
Yes, I agree.  No one has ever got sexually transmitted diseases from handjobs, even handjob with saliva and vaginal fluid.  

Blowjob without condom can transmit 淋病 and 尿道炎. It is also dangerous to receive blowjob in a sauna.

hi~~好耐都冇上黎..唔知重有冇師兄記得我.

各位C HING,我的花已一個月無出了,,,,JJ表面看來和以前差唔多,只係有個位有少少白色,要好仔細先見到.
過程如下:
由今年2月開始發現去到6月,試過4個治療方法
開始睇政府,滴藥水,....發現無用,...之後去DR HO度冷凍幾次...點知越凍就越多,
無幾耐就去到一粒1CM大的花....返睇DR HO,就直情做LASER,好返一星期,又再生過,
再做多次LASER...都好返9成,....一星期後,又見到有少少花,立即用3M搞...搽左4個星期到現在1個月,,一直都無出過了...其實最重要就係有事立即醫,保持身心健康,唔食煙,唔飲酒,早D訓,就可以對個病會好D架啦...希望大家都快D好返啦..

回復 11005# 的帖子

請幫幫我,,是不是在 20 樓那個

引用:
原帖由 strange 於 2010-7-11 23:25 發表

Yes, I agree.  No one has ever got sexually transmitted diseases from handjobs, even handjob with saliva and vaginal fluid.  

Blowjob without condom can transmit 淋病 and 尿道炎. It is also dan ...
師兄, 口水都有傳染性, 不過屬於低, 囡囡體液都可以傳播病毒, 假如你下面有超細微既傷口都可以入侵,病毒可以透過套以外3角位傳播, 皰疹係其中一樣

引用:
原帖由 KK2534 於 2010-7-12 00:31 發表
hi~~好耐都冇上黎..唔知重有冇師兄記得我.
KK

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2010-7-12 15:21 發表

KK
耐咪代表又一個好翻哂囉 good!!

引用:
原帖由 joycesuper 於 2010-7-10 12:32 發表
先多謝大家給我的意見,我已帶過女友去看過婦科醫生check過說她沒事,柏氏也做了,只有衣原病菌,其它就沒有,現在只有HPV DNA TEST 未做,因不是處處都有的做,,,在這個地方我才知有這樣的HPV DNA TEST 所以才想問一問大家 ...
C-Hing 算我多口,20/F 不是,你可到樓下看directory便知,聽說這裡不能說出名字,但我到過15/F,只看過一次,
他很有耐性聽你說你的病情

如要看女醫生,可到香港醫生網或叫她的婦科醫生介紹

你的情况很離奇,你有花而沒有依原體,但你女友有依原體,她是怎驗出來的,晨尿10ML DNA 或抹片呢????
放心,依原體是很弱的菌,不難治的,時間較長,聽說女生尿道短,所以比男性多花少少時間

回復 11016# 的帖子

kksick 多謝你 大家都幫了我很多啦,,,真的感激

引用:
原帖由 joycesuper 於 2010-7-13 13:49 發表
kksick 多謝你 大家都幫了我很多啦,,,真的感激
你有冇感染到衣原體啊?

如果你冇,即係你GF有問題?

我都可能有,但要等報告,我的女友沒錯,是我的錯

引用:
原帖由 joycesuper 於 2010-7-13 17:46 發表
我都可能有,但要等報告,我的女友沒錯,是我的錯
C-Hing 不好意思,我想問一下你的依原體有甚麽症狀呢,還是一點也沒有,按理是有尿道炎的啊,
還有你是怎驗的呢, 是DNA 晨尿10ml, 還是抹片種菌呢, 為甚麽問呢,照你的情形,有了10幾個月
還不知道,各位C-Hing如要去威,真的要三思,還有不單按規矩驗梅毒,愛滋,疱疹,還有非淋等等

引用:
原帖由 kksick 於 2010-7-14 09:48 發表

C-Hing 不好意思,我想問一下你的依原體有甚麽症狀呢,還是一點也沒有,按理是有尿道炎的啊,
還有你是怎驗的呢, 是DNA 晨尿10ml, 還是抹片種菌呢, 為甚麽問呢,照你的情形,有了10幾個月
還不知道,各位 ...
朋友
有淋病/衣原, 都唔一定會有病徵, 有部份人係冇的,所以先話有時有事你都唔知,搞到d菌走左上去,,,搞到不育第時,,

當時我睇專科係用小便去check dna 睇下有冇淋及非淋, 醫生話呢個係暫時黎講最準確既做法.

去政府睇佢地一般會問你有冇痛啊,留d唔正常既分沙,, 之後就去搵棉花掃下你個私處再去鏡睇, 呢個準確%我就唔太知,我都係聽一d去過政府睇e生既人講既,,但我唔太信政府既野

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。