推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 fastfit 於 2011-8-23 20:25 發表
新人報到....真係好後悔好後悔搞到JJ 同陰囊,大脾內側都係花!幸好睇到舊板先知道有Dr Ho....但我面積太大,在Dr Ho 冷凍了幾次也沒什麼效果,一直用3M Aldara塗於處,斷斷續續用了2年半了,由於3M 是激發自身抗體來 ...
你個case 比我復雜好多.....祝早是康復

多謝!但想給大家知道,如懷疑有病,請快些看醫生檢查,仲要係找個好的皮膚科西醫,如Dr. Ho 及Dr. Au,還望大家盡量提供有關資料給來這個討論區的新人,真的對我們會很有幫助!

引用:
原帖由 fastfit 於 2011-8-23 20:25 發表
新人報到....真係好後悔好後悔搞到JJ 同陰囊,大脾內側都係花!幸好睇到舊板先知道有Dr Ho....但我面積太大,在Dr Ho 冷凍了幾次也沒什麼效果,一直用3M Aldara塗於處,斷斷續續用了2年半了,由於3M 是激發自身抗體來 ...
師兄,你好,點解會攪到咁大獲既???醫生點講?

引用:
原帖由 fastfit 於 2011-8-23 12:25 發表
Fastfit唔洗灰心, 你睇到舊板就知道我係度幾年啦, 之前同我同期同後期既ching都失哂蹤, 而且好多都係一年多就好翻哂, 我係破紀錄既5年, 所以你唔洗灰心, 有咩我包底, 2年半比起我好好多了, 正常應該快好, 不過用3m要小心, 因為整損左重煩會攪到野開, 所以最好只用冷凍後搽醫生比既N字頭藥膏就OK, 否則好似我咁以為搽好多等快好攪到損哂野到連尿道都有, 真係男人最痛咩都試過. 5年人生有幾個5年而且對於一個30幾既你話呢.................

多謝Stanlevsex 兄鼓勵,只恨從前不知道有這個討論區,遇上了庸醫。後來在網上找到3M ,但藥力發揮時真喺幾惡頂,因一直不知道自己有花(下體皮膚只有很少粒粒,像粗糙毛孔而已,到發現龜頭邊有花時,別的地方已長得很厚。
沒辦法,已用了一段時間,現在只好等傷口慢慢結焦,以後再做冷凍!
因為傷口未痊癒去做冷凍,真喺會好Q痛.....

引用:
原帖由 fastfit 於 2011-8-25 02:31 發表
多謝Stanlevsex 兄鼓勵,只恨從前不知道有這個討論區,遇上了庸醫。後來在網上找到3M ,但藥力發揮時真喺幾惡頂,因一直不知道自己有花(下體皮膚只有很少粒粒,像粗糙毛孔而已,到發現龜頭邊有花時,別的地方已 ...
放心la,只要一清晒就會好好多,依家最怕係有d位有,又唔知ja,想問下開頭係邊度有先,y 會發得咁勁??同埋沖涼抹身最好注意下,我自己開頭都好驚,依家無咩事,已可以照常生活,2-3個月去一次dr ho,check 一check,同埋我都無用3m

引用:
原帖由 stanleysex 於 2011-8-25 02:01 發表

Fastfit唔洗灰心, 你睇到舊板就知道我係度幾年啦, 之前同我同期同後期既ching都失哂蹤, 而且好多都係一年多就好翻哂, 我係破紀錄既5年, 所以你唔洗灰心, 有咩我包底, 2年半比起我好好多了, 正常應該快好, 不過用 ...
stanley 兄,最近好嗎???係咪無晒事?正常生活了?

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-8-23 20:23 發表
今日睇多次Dr  Au ,今日無咁多人檢查得耐d,佢都係覺得我問題唔算嚴重,我講多次d病徵比佢知。
結果由頭驗多三樣野,咩衣原支原淋病再驗。我主動話食多一個星期藥,邊食邊等結果。
今次食埋殺念珠菌的藥,食左一餐 ...
話說Dr Au比左隻Sporonax 的抗生素我食一天,話用黎抗念殊菌,唔知隻藥好勁定係真係對我有用,一食左幾個鐘下身就發熱,之前尿道和缸門谷住谷住的感覺無晒,仲要唔痕.........搞到我以為好返晒。

當然,好景不常,第二日下午d藥過左缸門同尿道的不適又再出現,但真係得返好小好小,好過之前停藥前。但由於未出report 同埋doxycycline 今次只食左2日,雖然好想找Dr Au 叫佢開多一星期的Sporanox 比我食,但忍住等埋星期6個result 先。

呢兩日就住食緊dozycycline 下,感覺就好左好多(只有些微不適),但感覺dozycycline 已經對我作用不大。不過好頭好尾,食埋先再覆珍。

Nativism 兄:如果Dr. Au 喺好醫生,就要相信佢,只有佢生可以幫你....加油!

Markchan 兄:如果Dr. Au 喺好醫生,就要相信佢,只有佢生可以幫你....加油!

成個星期都冇事, 點知一飲杯coffee之後又有唔舒服一日, 之後又冇事, 唉.....都唔知係好番晒未. 原來非淋都可以咁仆街.

Markchan兄, dr. au有冇幫你驗係咩菌? dr. ho 只係話普通菌, 我見泌尿科果d好似會驗埋係咩咩菌

引用:
原帖由 coffeeboy 於 2011-8-26 09:52 發表
成個星期都冇事, 點知一飲杯coffee之後又有唔舒服一日, 之後又冇事, 唉.....都唔知係好番晒未. 原來非淋都可以咁仆街.

Markchan兄, dr. au有冇幫你驗係咩菌? dr. ho 只係話普通菌, 我見泌尿科果d好似會驗埋係咩咩 ...
我比多$1400 驗三樣野,明天知結果。因為Dr Au 話衣原支原係要分開驗,睇黎幾百蚊的test 只係驗一隻菌。

如果你無咩非淋病徵/唔舒服,阿多一排如果再驗多次無菌,就當好返羅。

我就一直飲汽水果汁,只係無飲酒。呢排食緊藥,不適又小左,不過似隻藥對我已經無咩效/好得好慢。睇下會唔會下星期二轉隻新藥先,我想食多次sporanox

引用:
原帖由 coffeeboy 於 2011-8-26 09:52 發表

Markchan兄, dr. au有冇幫你驗係咩菌? dr. ho 只係話普通菌, 我見泌尿科果d好似會驗埋係咩咩 ...
Dr Au 都有泌尿科文憑,可能會全面d

引用:

Dr Ho 之前都話我係普通菌,但d普通菌真係成兩個月都唔好........普通到咁

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-8-26 22:23 發表

Dr Ho 之前都話我係普通菌,但d普通菌真係成兩個月都唔好........普通到咁
haha .....好一句 普通到咁 , 身同感受

我都好耐冇上黎喇~~

我下星期又要睇dr ho喇
今次係2個月到先發.....

希望下次再耐d啦~

引用:
原帖由 coffeeboy 於 2011-8-27 09:42 發表

haha .....好一句 普通到咁 , 身同感受
今日dr au 出左report 打比我,又係話重要的菌都驗唔到,話我食晒藥無事可以唔使返黎睇。

想問下其它師兄,非淋的後遺証係咪咁嫁?咁耐都唔好

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-8-27 18:12 發表

今日dr au 出左report 打比我,又係話重要的菌都驗唔到,話我食晒藥無事可以唔使返黎睇。

想問下其它師兄,非淋的後遺証係咪咁嫁?咁耐都唔好
你宜家主要既症狀係乜?

1.唔排除後遺症
2.重要的菌驗唔到,不排除有其它細菌

引用:
原帖由 Love4U 於 2011-8-27 18:30 發表

你宜家主要既症狀係乜?

1.唔排除後遺症
2.重要的菌驗唔到,不排除有其它細菌
但有時不太影響生活,我覺得不服藥也行

有冇師兄叫自己既女朋友or老婆去做抹片同埋hpv test
同埋想問下男既有冇hpv test? thx
本人都做左好多日cd-rom  所以而家想問下 有點苦惱 希望各位師兄見諒

男好似無,要有症狀先test到
ching懷疑有?

可能啦 我冇出過去玩  只不過第1次同女朋友do野  發生左1段小插曲
話曬第1次(唔好笑我 )之後就有d驚驚地  去左做test  衣原支原 淋 滴同念珠都做左  都係net  放心左好多嫁啦已經 而家差hiv同梅未知
我同自己女朋友都好有共識  佢都話會去 check check

請問有CHING知道疱疹2型抗體測試(HSV 2 Type-Specific IgG Ab by ELISA)
顯示為陽性, 是否代表本人曾/現正感染疱疹二型病毒?
有沒有檢測錯誤的可能? 有需要找另一家化驗所再驗嗎?
即是只要檢測為陽性, 就代表是HSV-2帶菌者, 終生有復發的可能?

定係我自欺欺人呢.....血液測試應該唔會有錯啦

再試下搵第2間chick下吧
放鬆d ching  

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。