推介:| 調解員課程 | Makeup Course | Hypnosis course | English course | NLP training | cissp cisa cism | 營養學課程 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

小事。。看看医生就好了

終於被我捱到3個月了!明天就夠期去check了!個心愈來愈驚,好驚會中a士,希望個天有機會被我改過,以後真係吾夠膽玩

唉,前兩日有中疱疹病徵, 小便刺痛, 陰徑上有兩粒似水泡的東西, 個人已好down.今日去睇專科, 話我真係中疱疹.....

呢度D Ching邊個中過疱, 大約醫幾耐好?? 易唔易返發??

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-9-2 21:26 發表 我都有泡嫁wor.....去驗多次啦,所有野驗晒,$1400 +疹金=$2000到。( 係Dr Ho 我驗過一次 , 兩個月後係Dr Au 都驗多一次)你係咪睇緊Dr Ho? Dr Ho 有醫德,但你話唔舒服佢就會再比藥你食,食好多,我試過食到 ...
CHING, 咁醫生斷定你咩病??

我想問我有搞野至病發約5日, 有冇得驗下係咪真係中左疱疹, 因為個醫生佢只係問我病情同檢查我尿度口同水泡處, 已斷定, 及開了7日一個療程藥比我.

有冇CHING係度呀, 我真係好down, 唔知點好..

引用:
原帖由 monster00888 於 2011-9-5 19:19 發表

我想問我有搞野至病發約5日, 有冇得驗下係咪真係中左疱疹, 因為個醫生佢只係問我病情同檢查我尿度口同水泡處, 已斷定, 及開了7日一個療程藥比我.
我只可以咁講,信醫生,準時食藥,食完如果好返就驗埋其它病,最後無事就唔好再去玩啦

引用:
原帖由 monster00888 於 2011-9-5 19:19 發表

佢話我非淋,正常食7日藥就好,但我食左兩個月都有.........原因可能有兩個:

1) 好多人的想法(包括我),d菌未清,所以成日有問題未好...........

2) 照醫生所講加前後的化驗報告(兩次),已經無菌,只係發炎後未好的後遺証............

兩位醫生都信2) 多,認為已經無菌,病理上不適似心理作用加上後遺証,因為發炎後皮膚會比正常敏感,加上坐得耐血行得唔好所以會充血,有不適反應。

由於睇左咁耐,加上最後發現其實再食唔食抗生素個種不適都係差唔多,所以而家停左藥一個星期有多!總括而言,尿道和缸門的不適仍有,但再輕微了一點。只是有一晚睇書睇天光第日就差左小小,所以現在相信已經無菌,只係發炎仍有一點,唯有等自然好吧!只要不停有改善(就算很慢),只要能好就得,抗生素對我來說已經沒大作用吧!

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-9-5 23:38 發表

佢話我非淋,正常食7日藥就好,但我食左兩個月都有.........原因可能有兩個:

1) 好多人的想法(包括我),d菌未清,所以成日有問題未好...........

2) 照醫生所講加前後的化驗報告(兩次),已經無菌,只係發炎 ...
師兄, 你好丫, 我岩岩既8月15岩岩一年了, 係8至10個月入面 驗晒麥都冇,,,, 叫雞唔帶袋,
到而家只係中左大腸杆菌 JJ炎, 冇其他,  我係DR.HO之前仲睇左DR,CHAN, 最好都係DR.HO
成一年了, 睇醫生洗左萬幾兩萬, 自己炒金WIN左8萬, 最後TOTAL輸左3萬, 一個月都係搵7K, 咁就洗晒, 但我冇後悔
後遺證係間唔使就尿咀痛, 飲多D水,打多兩次飛機又冇事,
最後就係 一打JJ 就龜頭甩皮, 總結, 我OK了, 一世係咁都唔緊要LU, 唔影響生活就OK,
大家都係丫, 師兄門~

引用:
原帖由 紫亞 於 2011-9-6 01:48 發表

師兄, 你好丫, 我岩岩既8月15岩岩一年了, 係8至10個月入面 驗晒麥都冇,,,, 叫雞唔帶袋,
到而家只係中左大腸杆菌 JJ炎, 冇其他,  我係DR.HO之前仲睇左DR,CHAN, 最好都係DR.HO
成一年了, 睇醫生洗左萬幾兩萬, 自 ...
大腸杆菌成年都醫唔好咁pk, 醫生都話我多數係大腸杆菌, 唉........醫唔好咪要一路帶住個套做人!

有冇Ching分享下中皰之後做及面對將來..

太好了,今日夠90日,去左關壞愛滋到check a士,結果都係陰性,以後都真係吾會去玩架啦!好想問下班師兄問題,係咪姐係證實無 a士,吾洗再去用機check?始終個心都有d心理影響

引用:
原帖由 coffeeboy 於 2011-9-6 11:11 發表

大腸杆菌成年都醫唔好咁pk, 醫生都話我多數係大腸杆菌, 唉........醫唔好咪要一路帶住個套做人!
我驗唔到有菌都煩成咁........唉.......而家都係信醫生嫁炸,有唔舒服但要當無事。但其實............唉..............

我始終缸門問題難好過尿道.......灰

引用:

一般中皰4, 5日就發作, 係一粒粒細細既水皰, 醫生會提議你種菌, 即係係皰抽啲液體, 再化驗, 皰有一型二型, 一般性交都大部份中二型, 返發既機會高, 如果係口交中既一型, 會比二型無咁易返發

引用:
原帖由 熊貓 於 2011-9-6 16:33 發表

一般中皰4, 5日就發作, 係一粒粒細細既水皰, 醫生會提議你種菌, 即係係皰抽啲液體, 再化驗, 皰有一型二型, 一般性交都大部份中二型, 返發既機會高, 如果係口交中既一型, 會比二型無咁易返發
熊貓兄你近來點呀? 應該無問題啦係咪呀?

我的菜花已經好了一年, 到而家仲無復發.  JJ炎也相應好了.
不過到現在, 晚晚沖涼都要自己檢查一下有冇復發.

勸喻各位師兄,  大陸的囡囡真係幾污糟!
開大會中菜花, 口交會中JJ炎.
我前後醫咗一年, 用咗幾萬蚊醫理!

現上我上大陸只係打下飛機.  
口交, 開大 真係米攪!

引用:
原帖由 熊貓 於 2011-9-7 00:33 發表

CHING請問有冇機會永久無症狀/只有間唔中紅腫痕癢?
如果抽左血測HSV-2抗體係POSITIVE即係已經算"帶菌者"以後都有機會傳染俾人?

唉....我已經測左2次都係POSITIVE....睇黎已經中左招

引用:
原帖由 fukkk123123 於 2011-9-7 23:50 發表

如果抽左血測HSV-2抗體係POSITIVE即係已經算"帶菌者"以後都有機會傳染俾人?

唉....我已經測左2次都係POSITIVE....睇黎已經中左招
c hing,咁就早d找個好醫生醫返好佢.....同埋以後乖乖地羅

引用:
原帖由 strange 於 2011-9-7 23:29 發表
我的菜花已經好了一年, 到而家仲無復發.  JJ炎也相應好了.

我前後醫咗一年, 用 ...
尿道炎和缸門發炎真係好難好難,我而家只係情況慢慢好轉,有時又會差左d......間中都想返去再睇醫生(不過我肯定 Dr Au 唔會再開藥我食,因為驗唔到有菌)......

睇黎太部份非淋的都好快無事,只係得我成日上黎

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-9-8 20:13 發表

尿道炎和缸門發炎真係好難好難,我而家只係情況慢慢好轉,有時又會差左d......間中都想返去再睇醫生(不過我肯定 Dr Au 唔會再開藥我食,因為驗唔到有菌)......
其實我上次係 龜頭炎, 搽了一年多藥膏, 另外要吃藥先至好番.

引用:
原帖由 stanleysex 於 2011-9-7 22:13 發表

熊貓兄你近來點呀? 應該無問題啦係咪呀?
Stanley兄, 中左皰都足兩年啦, 計埋原發總共4次, 皰比較難搞, 好睇個人, 不過我都隨遇而安, 返發就去睇醫生啦, 我以前講過中皰後兩三個月左右, 個袋袋成日無故成日少少損, 何醫生當時話係扁平苔蘚, 話唔知成因, 亦都無咩可以搞, 唔傳染, 有啲人耐左會自已好, 點知快2年仲不斷發, 雖然無對我有咩大影響, 只係煩, 同成日下面都會有傷口, 上個星期最終決定去搵區醫生睇下, 佢話唔似係扁平苔蘚, 開左7日藥膏藥水揸, 情況又好似好左, 不過仲未好, 我都唸點會一揸就會將兩年既皮膚病醫好, 只希望真係可以對症下藥

引用:
原帖由 fukkk123123 於 2011-9-7 23:50 發表

聽講有人係"帶菌者"係無症狀, 可能係免疫系統強禁得著唔發出嚟, 不過如果皮膚紅腫痕癢已具傳染性, 果時就唔好搞嘢啦, 免得傳比人, 有師兄同我講平時沒發唔戴套同老婆做, 都無傳染, 不過未必人人一樣, 因為體質唔同

各位師兄....我第一次睇專科佢就睇到我係中左花....不過
我d花花係生係個春袋度,,有2,3粒,有1粒都睇大下...之後佢幫我塗左藥水....呢家就甩哂......我想問各位師兄,椰菜花可以用藥水(那)甩的嗎????我果d花花1粒過...又唔係好多粒推埋一齊...我上網睇相果d都係好多粒推埋一齊既@@?同埋d花花係咪有一點點黑色架???

心急人上= =搵人答下我唔該

引用:
原帖由 strange 於 2011-9-7 23:29 發表

我前後醫咗一年, 用 ...
Strange兄, 呢兩年我只係陪我朋友去過一次機場, 因為我個袋袋成日都會損, 所以好怕啲地方唔乾淨, 反而去大既正場間中都會鬼鼠機 至少心裡覺得地方乾淨企理

有無ching 中左前列腺炎? 我就係人板, 簡直生不如死

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。