推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 fukkk123123 於 2011-8-27 22:13 發表
請問有CHING知道\疹2型抗體測試(HSV 2 Type-Specific IgG Ab by ELISA)
顯示為陽性, 是否代表本人曾/現正感染\疹二型病毒?
有沒有檢測錯誤的可能? 有需要找另一家化驗所再驗嗎?
即是只要檢測為陽性 ...
我冇記錯暫時係冇得醫  不過有藥物控制  
都係搵醫生chick下吧師兄  同埋真係要好好增強免疫力啦
同埋前面d  post有d師兄都係有\疹  不妨參考下

引用:
原帖由 Love4U 於 2011-8-27 18:31 發表

但有時不太影響生活,我覺得不服藥也行
我想應該係後遺証,可能我身體差加病發時飲過一杯紅酒。

我諗要驗都驗晒,已經兩個醫生都叫我唔使返去睇,再係有事都無計,唯有休息多一兩個星期睇下有無好轉啦。

相關搜索目錄: 紅酒

各位,我番黎匯報下我既情況。我已經康復緊,唔需要再番去醫生度啦=)
打左子宮頸癌疫苗針確實係對個病好啲咖!

死啦~5日前dum完邪骨,手淫時都有戴套,前日陰莖皮膚開始痕癢,琴日驚見有兩達深紅地色既野係陰莖皮膚度,冇水泡的,我想問下會唔會係皰疹初期呢?唔通手淫戴套都瀨野,佢有body massage的,但又唔係好覺佢陰部high到我下面,加上我body massage時有著under,唔通咁都中!?有冇brother可以話我知似唔似皰呀?聽日去check check先

qiang!dingdingdingding

引用:
原帖由 Nomoodgirl 於 2011-8-28 03:25 發表
各位,我番黎匯報下我既情況。我已經康復緊,唔需要再番去醫生度啦=)
打左子宮頸癌疫苗針確實係對個病好攭@!
絲打   我都想帶我女朋友去打  不過打之前係咪最好做下檢查先??

懷疑有病盡快搵個好醫生check check,不要延誤,反正真喺中招都可病向淺中醫....不要像我一樣碰上庸醫而延誤治療!呢度D師兄會願意提供醫生資料的

ching已經係好番曬?

引用:
原帖由 TTTT1 於 2011-8-25 12:00 發表

stanley 兄,最近好嗎???係咪無晒事?正常生活了?
係呀, 你呢近來點呀?

引用:
原帖由 fukkk123123 於 2011-8-27 22:13 發表
請問有CHING知道疱疹2型抗體測試(HSV 2 Type-Specific IgG Ab by ELISA)
顯示為陽性, 是否代表本人曾/現正感染疱疹二型病毒?
有沒有檢測錯誤的可能? 有需要找另一家化驗所再驗嗎?
即是只要檢測為陽性 ...
ching你有無病徵出過?... 會唔會你之前中過黎?

各位ching herpes會唔會中左自己都唔知架!? 我驚左兩個月度都無野出, 一心諗住唔洗驚herpes架喎...
唔係又要驚多樣下話... 好大壓力...

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-8-26 20:43 發表

我比多$1400 驗三樣野,明天知結果。因為Dr Au 話衣原支原係要分開驗,睇黎幾百蚊的test 只係驗一隻菌。

如果你無咩非淋病徵/唔舒服,阿多一排如果再驗多次無菌,就當好返羅。

我就一直飲汽水果汁,只係無 ...
Ching你驗支原體 係咪 解尿支原體, 人型支原體 同生殖支原體都驗晒架????
我睇個醫生淨係同我驗一隻 人型支原體, 佢話夠因為就算有其他兩隻, 都會驗到的... 你地d醫生係咪咁講架!?

引用:
原帖由 worryme 於 2011-8-28 20:03 發表

ching你有無病徵出過?... 會唔會你之前中過黎?

各位ching herpes會唔會中左自己都唔知架!? 我驚左兩個月度都無野出, 一心諗住唔洗驚herpes架喎...
唔係又要驚多樣下話... 好大壓力...
之前有冇中過真係唔知....不過呢幾年黎龜頭&包皮間唔中都有痕癢紅腫同有分泌物, 但無發現有水泡個D....開頭以為自己唔衛生搞到發炎啦....點知
如果係個醫生同我講中左....都有機會斷錯症丫...
以家血液測試話我有抗體.......冇可能錯啦掛.... 玩完啦

有冇其他CHING驗血有HSV-2抗體...但最後無事架 ?

引用:
原帖由 fukkk123123 於 2011-8-28 21:57 發表
有冇其他CHING驗血有HSV-2抗體...但最後無事架 ?
Ching 你問下醫生有無機會係false negative? 會唔會係HSV-1 抗體 cross response 黎??
你驗左出黎係positive 定 borderline呀

引用:
原帖由 worryme 於 2011-8-28 22:08 發表

Ching 你問下醫生有無機會係false negative? 會唔會係HSV-1 抗體 cross response 黎??
你驗左出黎係positive 定 borderline呀
我已經去左另一間化驗所CHECK多次....等下星期睇報告先算
會唔會係HSV-1 抗體 cross response 黎?? <~~有呢個可能性咩 ?到時問下醫生先....THX
就係POSITIVE (29.9Ru/mL)先死呀

引用:
原帖由 fukkk123123 於 2011-8-28 22:28 發表

我已經去左另一間化驗所CHECK多次....等下星期睇報告先算
會唔會係HSV-1 抗體 cross response 黎??  
我google 見到咋唔sure, 不過29.9 都唔算好高... 你google睇下, 人地中果d真係好誇的...
ching加油啦, 等你好消息

引用:
原帖由 stanleysex 於 2011-8-28 18:47 發表

係呀, 你呢近來點呀?
都係2,3個月去dr ho 度睇下lor,成日有d 小點,dr 就話係線體,不過自己又驚,咪去凍下,自己d 生活習慣又9好,得閒飲下酒,同埋有時夜訓,but 我信係可以醫得好既,but 心理陰影好大

回復 13753# 的帖子

其實無話要check左先打既~

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-8-28 00:13 發表

我想應該係後遺証,可能我身體差加病發時飲過一杯紅酒。

我諗要驗都驗晒,已經兩個醫生都叫我唔使返去睇,再係有事都無計,唯有休息多一兩個星期睇下有無好轉啦。
ching d 精仲有冇一粒粒? 我仲有少少

相關搜索目錄: 紅酒

引用:
原帖由 Nomoodgirl 於 2011-8-28 03:25 發表
打左子宮頸癌疫苗針確實係對個病好啲咖!
你咁快冇事~?

打埋針tim呀~?

你就好啦

我今個星期又要睇醫生了
大大話話都發左好幾次了~~~

回復 13767# 的帖子

係呀,醫生都話我進度都ok~
打左針係好啲咖,醫生話因為打左針之後會抵抗左啲病毒,唔會野開哂。
不過我上星期去醫生度做抹片檢查,今日出左報告,要番去覆診,擔心~~~

其實男人應該都可以打,外國及澳門都可幫男人打,抵抗花大約有70%功效!唔知香港邊度有醫生可幫男人打呢?

引用:
原帖由 TTTT1 於 2011-8-28 23:20 發表

都係2,3個月去dr ho 度睇下lor,成日有d 小點,dr 就話係線體,不過自己又驚,咪去凍下,自己d 生活習慣又9好,得閒飲下酒,同埋有時夜訓,but 我信係可以醫得好既,but 心理陰影好大
ching...我情況都好似你咁....我都走左去搵dr ho....佢又係話我個d係線體同珍珠疹......可以唔洗理.....
但係唔知點解口腔兩側都仲有好多白色一點點.......好多醫生都話無野......
今日好似上左身.....走左去油麻地驗血.....聽日去明愛睇下個口.........
我都係遲d睇下精神科...........

引用:
原帖由 freedomx2345 於 2011-8-29 19:45 發表

ching...我情況都好似你咁....我都走左去搵dr ho....佢又係話我個d係線體同珍珠疹......可以唔洗理.....
但係唔知點解口腔兩側都仲有好多白色一點點.......好多醫生都話無野......
今日好似上左身.....走左去油麻 ...
ching 你隔幾耐出第一次花...

引用:
原帖由 worryme 於 2011-8-28 22:36 發表

我google 見到咋唔sure, 不過29.9 都唔算好高... 你google睇下, 人地中果d真係好誇的...
ching加油啦, 等你好消息
Ching, 你睇下呢個, 堶掘, 好多人驗血係positive但無病徵, 其實就係false positive... EIA/ELISA test 個range 錯左 (其實個灰色地帶係應該高d), 但佢地無update個range, 因為要比多次錢個authority... 睇你個醫生都未必會知的..

如果佢無講錯, 你唔洗咁擔心, 希望你無事

http://www.herpes-coldsores.com/messageforum/showthread.php?25001-If-you-have-no-symptoms-but-have-a-positive-IgG-score-PLEASE-READ-THIS.

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。