推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

各位,小弟有疑問想請教各位。

小弟於20/4去了按摩,期間小姐用手接觸過我嘅JJ,不過我冇打飛機,亦冇接觸過佢嘅體液。期後約一週我同太太造愛,當然冇用套啦!當晚我發現尿道口有D紅,隔晚有少少癢。小弟擔心會否去按摩期間感染咗性病,所以都去咗睇Dr. Ho,佢就話唔會係淋或非淋。

小弟翻查衛生署資料,相信我嘅行為應該不會引致以下感染:

淋病 - 因過咗潛伏期2個禮拜,亦無癥狀
Herpes -  因過咗潛伏期1個禮拜,亦無癥狀
愛滋、梅毒 - 不付合傳染模式

小弟想請教:
1)  因為非淋癥狀可以好輕微或全無癥狀,小弟擔心會否Miss咗非淋可能性(小便冇痛冇分泌物,亦冇發現有分泌物流出,只間中JJ內有小痛)
2)  HPV可否經過以上途經傳染? (小弟好驚hpv會傳染老婆)

最後祝願各位早日康復!

相關搜索目錄: 物流

報告:
今日再去dr ho度睇~今日dr ho話基本上已經好返哂啦~而家係等埋附睪丸炎好埋就唔洗睇啦~今次開左2星期藥~食埋就無咩特別就ok啦!

引用:
原帖由 MaxiOng 於 2012-5-7 13:05 發表 各位,小弟有疑問想請教各位。 小弟於20/4去了按摩,期間小姐用手接觸過我嘅JJ,不過我冇打飛機,亦冇接觸過佢嘅體液。期後約一週我同太太造愛,當然冇用套啦!當晚我發現尿道口有D紅,隔晚有少少癢 ...
可能骨場d 衫同毛巾唔亁浄,所以發炎or敏感
太太有冇唔舒服?

回復 15100# 的帖子

太太未有病癥。不過我有諗過為安全起見,同佢去做一次詳細檢查,最驚女士係病癥唔明顯,唔覺唔覺冇處理好,有後遺症就麻煩。

肥仔生兄:冒昧問一句,Dr.Ho同你驗非淋過程,係咪會痛?

引用:
原帖由 肥仔生 於 2012-5-7 16:14 發表 報告:今日再去dr ho度睇~今日dr ho話基本上已經好返哂啦~而家係等埋附睪丸炎好埋就唔洗睇啦~今次開左2星期藥~食埋就無咩特別就ok啦!
恭喜!恭喜!

回復 15101# 的帖子

我驗個時唔係在dr ho度~
但佢地都係要收集尿道分泌物的啦~所以一定有dd痛的~絕對接受到的!

認同你講個句!因為我太太就病癥唔明顯!又唔去睇!而家佢自己話搵返自己個醫生睇!唔處理好就大大單啦!

回復 15103# 的帖子

肥仔生兄,原來你唔係Dr.Ho度驗非淋。小弟上星期睇Dr.Ho,佢檢查尿道,話唔見到發炎,加上小便冇痛同冇分泌物流出,所以話應該冇事。

不過小弟係緊張大師,成日都好留意。肥仔生兄,小弟想知多少少關於非淋分泌物資訊,希望你唔好介意,如有得罪,小弟先在此賠不是。

小弟想知分泌物是否容易察覺?量會唔會多?係小便時先有?

相關搜索目錄: 物流

回復 15104# 的帖子

我的分泌物唔多的不易發覺!就算小便個時都係好少量!

引用:
原帖由 MaxiOng 於 2012-5-7 13:05 發表

小弟於20/4去了按摩,期間小姐用手接觸過我嘅JJ,不過我冇打飛機,亦冇接觸過佢嘅體液。期後約一週我同太太造愛,當然冇用套啦!當晚我發現尿道口有D紅,隔晚有少少癢 ...
師兄, 如果你只是曾經只有這單一次接觸, 以前沒去玩過, 根本無需要擔心會染上任何性病!
小姐只接觸過你JJ,冇打飛機, 肯定不會染上任何性病.
就算毛巾有污穢!

引用:
原帖由 jojo1231 於 2012-5-4 12:21 發表
1.衛生科話係花呀, 睇個樣都似係.
2.唔係第一個BF, 但之前果D全部同我一齊之前性經驗唔多係乖仔黎, 雖然未必100%係現任染比我, 但以咁睇就而家呢個機會係最大, 因佢之前出去玩開
3.我BF係衛生科做埋檢查了, 果到醫 ...
如果性伴侶有出去玩,按觸其他性伴,   就有機會把疣傳染給你, 就算你醫好咗, 過一段時間又可能會再次復發.  
另外疣有兩大類, 一類是低危形, 只會生在外邊. 另一種是高危形, 會生在子宮頸, 會有可能引發子宮頸癌.
你應找醫生詳細檢查一下.

引用:
原帖由 MaxiOng 於 2012-5-7 17:14 發表 太太未有病癥。不過我有諗過為安全起見,同佢去做一次詳細檢查,最驚女士係病癥唔明顯,唔覺唔覺冇處理好,有後遺症就麻煩。肥仔生兄:冒昧問一句,Dr.Ho同你驗非淋過程,係咪會痛?
咁dr HO 話你咩事?

引用:
原帖由 肥仔生 於 2012-5-7 21:37 發表 我的分泌物唔多的不易發覺!就算小便個時都係好少量!
但你尿道口紅腫嗎?

回復 15109# 的帖子

我都無紅腫,可能我飲左酒係急性非淋。其實我成程都無咩病徵,最開始係龜頭炎去政府驗就話驗政府話無菌之後當無事,之後睇dr ho當日朝早飲左啤酒後去大便係廁板發現尿液中有白色濃分泌物後去dr ho睇話係急性非淋。

相關搜索目錄: 啤酒

回復 15110# 的帖子

驗非淋幾耐有result?

回復 15111# 的帖子

師兄其實你真係無咩可能會中,你的情況可能係心理影響。
除非你有口交或打飛機又無講出黎,如果唔係你應該要驗其他野,講真你都係問返dr ho點解會咁樣同問下佢見議你做D咩化驗啦。

回復 15111# 的帖子

大約一星期左右,有D化驗所好似會快D

要請教大家!
上星期中去看醫生,話係花,唔係下?自己都無出去玩,問醫生,他說九成係,他有其他client 都有柤似情況,可能在公家地方染上。。。在這情況下做冷凍,前二日己脫落。同時星期六叫老婆去檢查,出了報告一切正常!我心中成日唸係米診錯,我倆夫婦又想要bb,其實好像我這一刻有無測試可以去做?我想清楚了解,我這半年剛請了印姐姐,又踗會唔會共用廁所有關,謝謝各位意見!!!

引用:
原帖由 $$$$$world 於 2012-5-9 11:04 發表
要請教大家!
上星期中去看醫生,話係花,唔係下?自己都無出去玩,問醫生,他說九成係,他有其他client 都有柤似情況,可能在公家地方染上。。在這情況下做冷凍,前二日己脫落。同時星期六叫老婆去檢查,出了報告 ...
性病(AIDS, 梅毒, 淋病, 依原體, 疣...等等)之所以得名, 就是經由性行為所傳染的病,

理論上可經由受污染的毛巾, 廁所坐板所傳染, 但沒有確實的案例,因為性病的細菌或病毒, 都有一個特性, 就是離開人體會立即死亡, 因此經這途徑傳染其他人的可能性很低, 近於零.

回復 15115# 的帖子

謝謝意見,就係甘我宜家冷靜地再看整件事,總是不相信自已是疣!奈何當時醫生講到唔係十成都九成係,位置又係典型發生。未看這醫生完全無想到性病,所以宜家爲了安心及安全地生下一代,總希望找到理由!

回復 15116# 的帖子

你有無找多一個醫生確診多次?

第一次看做了冷凍,當時都一頭霧水。。。
所以想問宜家個粒己脫,仲有無測試可以做,因我又想生,又覚得無可能有疣,但內心又怕轉比老婆!

引用:
原帖由 MaxiOng 於 2012-5-7 13:05 發表

小弟於20/4去了按摩,期間小姐用手接觸過我嘅JJ,不過我冇打飛機,亦冇接觸過佢嘅體液。期後約一週我同太太造愛,當然冇用套啦!當晚我發現尿道口有D紅,隔晚有少少癢 ...
安啦, 應該不會有事的,可能你太形住你出去玩過, 心理影響姐
好似我咁,享受埋冇套吹先會出事的....一般HJ都好安全, 你重要咩都冇做過...
不過下次最好帶定毛巾喇,場果D洗得好HEA...

我行衰運中左庖疹!
5月1日同老友去玩,有野慶祝甘啦,除左口交全程用套!
到9號發現細佬紅腫同有幾粒好似水泡的在陰莖上,下午立即睇家庭醫生,一望醫生話係庖疹!開左5日藥同藥膏。10號我一早去油麻地睇政府,抽血同取標本種菌。政府醫生話D藥ok可照食,但再比多支四環素藥膏搽。但如多問題無人答到我!
1,食左藥基本上已無水泡同已結焦同脫落,其實要不要覆疹食藥?
2,傳染性係點?比如底褲一齊洗?
3,我同老婆唔用套的,是否無病癥都會傳染?

4,會復發嗎?
5,兄弟可以比dr ho或者其他有醫德的醫生給我馬?

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。