推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

回復 15123# 的帖子

出去睇私家啦
咪鬼睇政府

食左5日藥,D皰疹無曬,只係有D印,但今日係停藥第三日,又有D泡滄係新位置出現,最快都要明早才有時間去睇,唉!煩!

今日去左油麻地睇,醫生話無野可以做,要等2星期報告出左先知皰疹情況,無藥打發我走,之後去左睇家庭醫生,距雨開藥比我,aciclovir 200mg. 有無師兄可以同我分享F,提示下?

引用:
原帖由 807 於 2012-5-17 10:31 發表
今日去左油麻地睇,醫生話無野可以做,要等2星期報告出左先知皰疹情況,無藥打發我走,之後去左睇家庭醫生,距雨開藥比我,aciclovir 200mg. 有無師兄可以同我分享F,提示下?
快去睇dr ho安全d, 去政府拖証只會影響自己病情, 一定要快睇好先得, 唔係會拖長左時間好翻更難, 因為病毒散快左多左就大件事, dr ho address 係頭10頁搵到

引用:
原帖由 kingkongchai 於 2012-5-13 08:53 發表
各位大哥,小弟上星期5上一樓一玩,到今個星期3左右發現細佬對上約2CM生左一粒肉色好紅豆咁大小肉粒,按落去硬身唔痛,而附近另有兩點好細粒好多小肉點,請問我係咪瀨左野?我早兩日星期五,曾經到油麻地政府到驗左, ...
我pm reply左u, 你講既真係中哂係疣, 但係希望有奇蹟啦, 最好盡快去私家double check again

多謝兄弟,我會盡快去找dr ho

【本報訊】可經性接觸傳播的淋病越來越難醫,因為致病的淋病雙球菌抗藥性大增,令以往常用的一線口服抗生素無效。衞生防護中心昨日向全港醫生發信,表示淋病雙球菌的抗藥性已超出警界線,一線口服抗生素已無效,中心提醒醫生向病人處方針劑抗生素。
衞生防護中心社會衞生科向全港醫生發信,指出一線口服抗生素口孢帶烯,對治療淋病雙球菌的效用下降至少於5%,有關抗藥性問題出現於日本及英國,故建議醫生改用針劑抗生素頭孢曲松治療。防護中心曾公佈,2011年錄得66宗淋病雙球菌抗藥個案,較2009年增加12.2倍。
港大感染及傳染病中心總監何栢良表示,淋病雙球菌對口孢帶烯抗藥性已超出警界線,「所有口服抗生素已全軍覆沒」。現時仍只需使用低劑量針劑抗生素,若抗藥情況惡化便要加強劑量。

引用:
原帖由 熊貓 於 2012-3-10 01:40 發表

唉!!!!! 幾日紅紅地少少踵, 都知有些不妙, 頭先終於發現有啲泡泡仔係毛髮位, 又係過左半年以上, 又返發.....無計啦, 唯有食藥.......
3月頭返發, 點知呢個星期又返發, 今次真係比較快, 真係唔Q知點解, 我知係無得斷尾, 但正常應該會返發越來越少, 會隔越來越長, 都差不多3年 .....我本來都睇開左, 今次真係有啲灰

唉…我今日發現大比内側出左D粒粒,唔知係唔係花睇黎又要搵dr ho睇下啦!

各位師兄, 我好耐無上來了.

自我10年6月中左花後, 醫好左無翻發都有2年了, 其實我算唔算好番晒呢? 可唔可以同女朋友唔帶套做呢?

引用:
原帖由 bebebaba1234 於 2012-5-21 09:48 發表 各位師兄, 我好耐無上來了.自我10年6月中左花後, 醫好左無翻發都有2年了, 其實我算唔算好番晒呢? 可唔可以同女朋友唔帶套做呢?
師兄:先恭喜你痊癒,建議最好搵專科醫生確定及問問意見,
叧外如果想唔用套做,最好叫女友先打HPV 預防疫苗!
免得走漏傳比女友啦!

引用:
原帖由 fastfit 於 2012-5-21 17:07 發表

師兄:先恭喜你痊癒,建議最好搵專科醫生確定及問問意見,
叧外如果想唔用套做,最好叫女友先打HPV 預防疫苗!
免得走漏傳比女友啦!
但唔想女朋友知道自己中過招 知道實死

其實都兩年了, 可唔可以話D病毒已經比我自身免疫系統打臝左呢?
因為我睇過之前D師兄講同埋上網睇過, 話D病毒最後都會無.

我當年做過一次冷凍, 跟左前後都有一年, 都無翻發, 希望已經無晒毒啦.

引用:
原帖由 bebebaba1234 於 2012-5-22 11:14 發表 但唔想女朋友知道自己中過招 知道實死其實都兩年了, 可唔可以話D病毒已經比我自身免疫系統打臝左呢?因為我睇過之前D師兄講同埋上網睇過, 話D病毒最後都會無.我當年做過一次冷凍, 跟左前後都有一 ...
都係果句,搵專科醫生檢查及問清楚啦!

引用:
原帖由 熊貓 於 2012-5-20 02:34 發表

3月頭返發, 點知呢個星期又返發, 今次真係比較快, 真係唔Q知點解, 我知係無得斷尾, 但正常應該會返發越來越少, 會隔越來越長, 都差不多3年 .....我本來都睇開左, 今次真係有啲灰
熊貓師兄, 我都有差唔多半年無上來了. 花同疱都難斷尾, 但應該時間越耐, 翻發次數會少左架喎.
Dr. Ho點講, 有無D乜野方法禁得住佢?

好多師兄師姐都唔見左, 希望大家都身體健康.

stanley兄, 你最近好嗎, 想當初出事時你都有比過意見我, 好多謝你, 估唔到咁多年你都仲係度支持其他唔好彩中招既朋友.
熊貓, 唔好灰心, 要樂觀D啊.

引用:
原帖由 熊貓 於 2012-5-20 02:34 發表 3月頭返發, 點知呢個星期又返發, 今次真係比較快, 真係唔Q知點解, 我知係無得斷尾, 但正常應該會返發越來越少, 會隔越來越長, 都差不多3年 .....我本來都睇開左, 今次真係有啲灰
估吾到隔那麼久,你重系煩緊這樣野!你重系上去十五樓睇証?我都忘記自已幾時系last 果次系幾時,要返睇返sms 先知原來2010 4月,原來都過兩年光陰!時間真的溜得快!

引用:
原帖由 bebebaba1234 於 2012-5-21 09:48 發表 各位師兄, 我好耐無上來了.自我10年6月中左花後, 醫好左無翻發都有2年了, 其實我算唔算好番晒呢? 可唔可以同女朋友唔帶套做呢?
其實自已檢查完無發現,又想安心米比多五百去醫生再double check多一次!你最好吹大些,話結婚生仔,等他用心細心檢查!我成日怕醫生走溜眼

其實我覺得細心自已一定摸到有無粒粒!

相關搜索目錄: 結婚

zhege yao zenme jiafen de a

回復 15139# 的帖子

想問下HPV係唔係可以驗到有冇中花?
都想問下有無師兄知如果中花又未發出黎有無得驗?

引用:
原帖由 熊貓 於 2012-5-19 18:34 發表

3月頭返發, 點知呢個星期又返發, 今次真係比較快, 真係唔Q知點解, 我知係無得斷尾, 但正常應該會返發越來越少, 會隔越來越長, 都差不多3年h:" /> .....我本來都睇開左, 今次真係有啲灰h:" />
熊貓兄, 我都要5年啦, 唔好放棄, 你都睇到之前咁多同你一樣既庖既兄弟都唔見哂, 所以加油啊

引用:
原帖由 bebebaba1234 於 2012-5-21 01:48 發表
各位師兄, 我好耐無上來了.

自我10年6月中左花後, 醫好左無翻發都有2年了, 其實我算唔算好番晒呢? 可唔可以同女朋友唔帶套做呢?
2年無翻發, 唔再煙酒就一定得放心!!

引用:
原帖由 bebebaba1234 於 2012-5-22 15:00 發表
好多師兄師姐都唔見左, 希望大家都身體健康.

stanley兄, 你最近好嗎, 想當初出事時你都有比過意見我, 好多謝你, 估唔到咁多年你都仲係度支持其他唔好彩中招既朋友.
熊貓, 唔好灰心, 要樂觀D啊.
唔怕話埋你知你都知我10年中先好翻, 而家12年頭bb都出左世, 所以放心啦!! 如果我係你更係一定唔同女朋友同老婆講啦, 女人即係女人情願唔好比佢知, 信我啦, 唔係分手好過吧, 免得以後煩

引用:
原帖由 stanleysex 於 2012-5-23 20:32 發表

唔怕話埋你知你都知我10年中先好翻, 而家12年頭bb都出左世, 所以放心啦!! 如果我係你更係一定唔同女朋友同老婆講啦, 女人即係女人情願唔好比佢知, 信我啦, 唔係分手好過吧, 免得以後煩
bb都出左世?
即是好返哂
恭喜

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。