推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

[原創] <<老朋友Cafe>>

大師...我都要靠佢幫我駁橋架!!

你個駙馬爺做成點先?

My new target!!

引用:
原帖由 細摩 於 2006-8-22 10:40 發表
大師...我都要靠佢幫我駁橋架!!

你個駙馬爺做成點先?
駁開唔爭在駁多條

過眼雲煙o者

引用:
原帖由 色即是空 於 2006-8-22 10:44 AM 發表

駁開唔爭在駁多條

過眼雲煙o者
自己條橋都爭o的俾你吹林...

縮水李珊珊呢?

重有佢o的friend架, 總有一件岩你手o既~~

引用:
原帖由 細摩 於 2006-8-22 10:50 發表

自己條橋都爭o的俾你吹林...

縮水李珊珊呢?

重有佢o的friend架, 總有一件岩你手o既~~
得一個心動過o者

引用:
原帖由 色即是空 於 2006-8-22 10:52 AM 發表

得一個心動過o者
你指個女上船個下呀? 定係你同佢手拉手教上水個野呀?

重有個零月玩, 俾心機慢慢搵....

我搵左個friend陪我去做gym

相關搜索目錄: Gym

引用:
原帖由 細摩 於 2006-8-22 10:55 發表

你指個女上船個下呀? 定係你同佢手拉手教上水個野呀?

重有個零月玩, 俾心機慢慢搵....

我搵左個friend陪我去做gym
特別覺得個夏天好快過咁

去做gym...小心基佬

相關搜索目錄: Gym

有咩事響你朵~~~

失戀紅衫魚燴番茄

材料:

失戀紅衫魚一條
往事只能回味番茄四隻
流淚的洋蔥一隻
無情薑四片
負心蒜頭一粒

味料:

苦酒滿杯
哭泣胡椒粉1/8茶匙
生不如死痙攣生抽一茶匙
斷腸上湯1 1/4杯
曾經甜蜜的砂糖一茶匙。

制法:

先往菜市場買一條失戀紅衫魚。失戀紅衫魚非常容易辨認,
這種魚兩眼反白,口吐白沫,神情呆滯,度日如年。紅衫魚
買回家後,使勁將魚摔在砧板上數遍,確定它已失去對人世
間任何事物的感覺,然後將魚剖開,挖走早已破碎的心,用
毛巾吸幹魚身淚水,用哭泣胡椒粉醃二十分鐘備用。

往事只能回味番茄每個切成四份備用。

流淚的洋蔥去衣備用。

將負心蒜頭當作負心人,用刀背將之拍扁。無情薑兩片切絲
備用。

燒紅鑊加油煮沸,放入無情薑兩片,把魚放入煎成金黃色,
盛起候用。

原鑊再燒紅,爆香負心蒜頭,落流淚的洋蔥略炒,加入往事
只能回味番茄兜勻。

將紅衫魚放回鑊內,贊苦酒滿杯,倒下斷腸上湯及調味料,
煮五分鐘後上碟。

相關搜索目錄:

好耐都未食過番茄煮紅衫魚

引用:
原帖由 色即是空 於 2006-8-22 11:26 AM 發表
好耐都未食過番茄煮紅衫魚
我係澳門見過一次游水紅衫魚買....不過好貴要八蚊兩

引用:
原帖由 March 於 2006-8-22 11:31 發表

我係澳門見過一次游水紅衫魚買....不過好貴要八蚊兩
我咁大個仔未響街市見過識游水o既紅衫魚...不過我諗過釣過一條手指咁長o既紅衫魚

引用:
原帖由 色即是空 於 2006-8-22 11:33 AM 發表

我咁大個仔未響街市見過識游水o既紅衫魚...不過我諗過釣過一條手指咁長o既紅衫魚
澳門街市有時都有d游水獅頭...真係好食好多!!

我剩係知澳門依家多左好多大陸水魚....通街都係

引用:
原帖由 March 於 2006-8-22 11:37 AM 發表

澳門街市有時都有d游水獅頭...真係好食好多!!
老孖, 澳門依家係咪真係好危險呀?

引用:
原帖由 細摩 於 2006-8-22 12:27 PM 發表

老孖, 澳門依家係咪真係好危險呀?
除左搵唔到的士and星期六日出街食飯一定無位之外.....其他都天下太平! 最緊要都係何生唔好好似呀色甘成日亂講野.....澳門就無危險

引用:
原帖由 March 於 2006-8-22 12:50 PM 發表

除左搵唔到的士and星期六日出街食飯一定無位之外.....其他都天下太平! 最緊要都係何生唔好好似呀色甘成日亂講野.....澳門就無危險
無論是愛與被愛,也是串步難行

引用:
原帖由 March 於 2006-8-22 12:50 發表

你無份笑

引用:
原帖由 色即是空 於 2006-8-22 04:18 PM 發表

你無份笑
佢地出黎整定比我地笑嫁拉  不過你唔好成日踢爆晒嗎..細摩溝死囡就係人都知但都唔好係佢d囡面前講嗎

引用:
原帖由 March 於 2006-8-22 16:35 發表

佢地出黎整定比我地笑嫁拉  不過你唔好成日踢爆晒嗎..細摩溝死囡就係人都知但都唔好係佢d囡面前講嗎
我拼揍返個合情合理o既故仔o者

我響細摩d 女面前講十句都唔夠細摩一個sms 掂喇有名你叫溝死女...你估流架

引用:
原帖由 色即是空 於 2006-8-22 04:43 PM 發表

我拼揍返個合情合理o既故仔o者

我響細摩d 女面前講十句都唔夠細摩一個sms 掂喇有名你叫溝死女...你估流架
就算係....
叫你出來一齊玩,但之後就要用sms來補鑊...
不愧為...好兄弟

引用:
原帖由 kenny01 於 2006-8-23 11:08 發表

就算係....
叫你出來一齊玩,但之後就要用sms來補鑊...
不愧為...好兄弟
唔搵D O野佢攪下...怕佢悶

剛同個朋友講電話佢想買架vox50....睇完張相我都好想係澳門買架玩下!!!

咩價錢......又話電單車危險既.....

相關搜索目錄: 電單車

引用:
原帖由 kenny01 於 2006-8-24 04:48 PM 發表
咩價錢......又話電單車危險既.....
好似萬九...就係因為危險關係所以都要諗下先...二來老婆又唔鍾意依d50仔..佢要買就會買烈火戰車.....

相關搜索目錄: 電單車

簽個到先......小弟向各位大佬請安............

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。