推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 garamon 於 2010-1-14 08:29 發表
咸染了低危 hpv ,三數個月病發出疣是有可能,但子宮病變好像不是感染病毒
3個月就會出現,會不會是妳很早已感染了hpv 病毒而不知呢?我和我太太的情況是,當時不知自己感染了hpv出疣,沒有用套和她行了一次房就感染 ...
兄弟咁你而家點呀, 一齊都ok嗎? 好翻咁耐應該可以生bb囉!! good luck!!

引用:
原帖由 garamon 於 2010-1-14 10:12 發表
candy,其實我都有點煩惱,因為太太只檢查有高危 hpv,低危 hpv 沒有出疣便知有沒有感染,所以都不知好不好叫她打針,如只染了高危,打了針還可防低危。但她的婦科及 Dr ho 都說現在打針也沒有用。
Garamon兄咁係咪代表中左高危既會容易有子宮頸癌既機會大左? 咁高危或代表咩影響?

其實中左之後真係好驚同自己身邊o固個做~~

日日左check右check~~

引用:
原帖由 熊貓 於 2010-1-14 22:51 發表

Garamon 兄, 我之前無唸著要細路, 所以無咩所謂, 不過自從上年9月中中左皰後, 莫講話想生, 行埋都唔敢, 怕傳染比我老婆, 依家都差唔多4個月, 原發位就無事, 不過唔知點解個袋袋位都有輕微返發, 都係發現有小結焦 ...
只要能控制病情,醫治時間長點也沒有問題,沒有性生活也不是這麼大件事,我和太太也停了約1年半,一點問題也沒有,人生還有其他事要做。

引用:
原帖由 stanleysex 於 2010-1-15 00:34 發表

Garamon兄咁係咪代表中左高危既會容易有子宮頸癌既機會大左? 咁高危或代表咩影響?
高危hpv 增加患子宮頸癌風險。

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-1-14 17:24 發表

無謂再深究係幾時,時間唔係一個問題,,,,最緊要自己身體病毒清理到,,,,  

咁你幾時要再去check 子宮柏氏啊? 係咪都係同我一樣係最初步有問題既子宮細胞有異常? 未去到CIN 1, 2?
是 再諗都係自己唔開心

我囉左細胞驗到係CIN 1
DR叫我4-6個月反去再驗抹片+花, 無事就半年後再CHECK
DR講有一半人會自己好反, 有D人就上上落落, 真係好擔心 自己身體本來就係MAMA
而加睇緊中醫 希望有幫助啦

你呢幾時有報告出, 希望你都無事啦
你老公真係好 肯原諒你 相信無一個男人會做到, 倒轉男人出去玩 出左事 就理所當然要身邊既女人去原諒自己 真係唔公平

唔好意思 唔係想係到傷害其他人 我只係有感而發

引用:
原帖由 garamon 於 2010-1-14 18:12 發表
candy,其實我都有點煩惱,因為太太只檢查有高危 hpv,低危 hpv 沒有出疣便知有沒有感染,所以都不知好不好叫她打針,如只染了高危,打了針還可防低危。但她的婦科及 Dr ho 都說現在打針也沒有用。
我睇左2個DR 講感染了HPV 打針沒用了

引用:
原帖由 garamon 於 2010-1-15 10:31 發表
是 有99.9%子宮頸癌都係因為有HPV

引用:
原帖由 garamon 於 2010-1-15 10:26 發表
只要能控制病情,醫治時間長點也沒有問題,沒有性生活也不是這麼大件事,我和太太也停了約1年半,一點問題也沒有,人生還有其他事要做。
Garamon 兄, 我同意人生仲有好多其他事要做, 中左招已經無得改變, 不過都有一樣好處, 就係自已會反省 + 老婆既接納, 令我本來夫妻平淡既感情有番生氣, 我好多謝佢無放大件事, 我會珍惜

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-1-15 10:36 發表

是 再諗都係自己唔開心

我囉左細胞驗到係CIN 1
DR叫我4-6個月反去再驗抹片+花, 無事就半年後再CHECK
DR講有一半人會自己好反, 有D人就上上落落, 真係好擔心 自己身體本來就係MAMA
而加睇緊中醫 希望有幫助 ...
你講得岩,我真係無想過我先生會俾機會我,其實會結婚都係因為都拍左咁耐好似結一結一定要點都,, 但而家我先知,,,, 原來佢係愛我,唔係都唔會俾機會我,,, 我仲一路覺得大家好似好好好好既朋友咁,習慣左大家既存在,但而家先知,,,佢係可以包容到我,,我實在係錯得緊要,,,,以前既我太自大,,太自私,,今日既我,會用我既全部去回饋返我先生,,,,(好老套,但講既都係真心說話)  希望佢可以真係俾機會我啦!

其實都冇一定男人/女人話會知唔知衰,真係睇人,,, LEN 88 你都唔好灰心,,, 可能你先生都知錯知衰呢,,,, 最緊要而家係你身體冇事,,係咪

你CIN1,,醫生唔建議你做LEEP?  我會下星期去做柏氏睇下出黎結果係點,IF唔得都係異變/CIN1 我唸我都會入完做內鏡同睇下要唔要做LEEP,,,

之前我都有睇中醫,,但自從有病之後我冇再去睇,怕有影響,,,

相關搜索目錄: 結婚

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-1-15 10:46 發表

我睇左2個DR 講感染了HPV 打針沒用了
我個醫生就講,,IF 你既係 HPV 16,, 咁都打得過,,因為佢可以預防到其他高危既HPV,,好似HPV 18 / 52

我打個隻係2合1,,, 慧研康(唔記得個名,,唔係阿SA個隻4IN1,,係另一隻)

我冇CHECK到 HPV,, 反正就打左2合1先LOO 自己

引用:
原帖由 熊貓 於 2010-1-15 13:30 發表

Garamon 兄, 我同意人生仲有好多其他事要做, 中左招已經無得改變, 不過都有一樣好處, 就係自已會反省 + 老婆既接納, 令我本來夫妻平淡既感情有番生氣, 我好多謝佢無放大件事, 我會珍惜
講得好!!!

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-1-15 15:24 發表

你講得岩,我真係無想過我先生會俾機會我,其實會結婚都係因為都拍左咁耐好似結一結一定要點都,, 但而家我先知,,,, 原來佢係愛我,唔係都唔會俾機會我,,, 我仲一路覺得大家好似好好好好既朋友咁,習慣左大家既存在 ...
通常cin ii , iii先要做leep
因為做了leep 子宮頸d肉就會無左 第日生bb有機會流產
所以dr唔建意我做 遲d再check下再決定
你係醫院睇 定診所咁?

要原諒一個人對你不忠可以用時間來忘記 但搞到你有生命危險 就真係好難受
似中心裹一定有條"次" 一世都忘記唔到 重要日日擔驚受怕佢再會出錯 咁樣真係好倦
而我個件 佢知我有病變知會搞到我生癌 佢真係知驚 不果都只係個一陣 轉個頭又係好似平時一樣 樣樣都想head反住我
我比緊機會佢改過 佢都話會為我改變 配合我
但次次我一有要求 佢就起哂"剛"事事保護自己先 今次重講到出口佢原來個心係諗定我點對付佢害佢
樣樣要求都係我迫佢 而唔係佢知錯而去改變 我真死心

相關搜索目錄: 結婚

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-1-15 16:36 發表

你係醫院睇 定診所咁?

要原諒一個人對你不忠可以用時間來忘記 但搞到你有生命危險 ...
睇來之前系你喜歡佢比重大些!他是被愛果隻!
女人都系被愛經貴些和幸福些!

今日系農曆十二月初一,就來又到新年,今日走上去醫生都覆診check check,
冷凍第二次後,踏入第八個周,check ok 無勿問題!
康復進度都吾錯!放下半個重胆!

今日去隔離街買幾斤土伏苓明日煲來飲!

不過估不到現在睇私家專科好像睇政府街証幾分鐘就一位,next pls...........
吾會慢慢溝通暸解下talk下!

引用:
原帖由 man002 於 2010-1-15 22:57 發表
今日系農曆十二月初一,就來又到新年,今日走上去醫生都覆診check check,
冷凍第二次後,踏入第八個周,check ok 無勿問題!
康復進度都吾錯!放下半個重胆!

今日去隔離街買幾斤土伏苓明日煲來飲!

...
耐心d, 一定會好.

引用:
原帖由 garamon 於 2010-1-15 02:31 發表
咁多去檢查係咪得, 一發現咪即刻處理係咪應該無問題呢?

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-1-15 16:36 發表

你係醫院睇 定診所咁?

要原諒一個人對你不忠可以用時間來忘記 但搞到你有生命危險 ...
我又真係唔知leep完冇左d肉會影響到第日流產既機會,,我下星期去睇婦科時問一問佢先。我係係診所睇,if要做leep跟呢個婦科去私家醫院到做。

我都好明既,如果我做錯野唔係真心去改,真係另一半一定會死心,,, 講真都已經係對佢好hurt啦,做左呢d咁唔見得光既野,,, 真係唔係人人都可以願諒到。咁你唸住點?如果你先生都係不知悔改既話。

引用:
原帖由 stanleysex 於 2010-1-16 03:11 發表

咁多去檢查係咪得, 一發現咪即刻處理係咪應該無問題呢?
最多咪半年去check一次,,不過有時衰起上黎可以好快個程度去得。邊有得講。
只不過,,密d check住,,有咩可以及早處理!

做人真係好辛苦...
有病己經生不如死...
仲要有感情+家庭問題...
工作又不開心...

我真的曾經有諗過...不如...

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2010-1-16 22:41 發表
做人真係好辛苦...
有病己經生不如死...
工作又不開心...

師兄, 係香港地, 相信唔單止你有家庭, 感情, 工作問題, 至少我都有, 工作壓力大想轉工又好難, 唔撈自已唔食, 都要理屋企人啦, 不過至少有呢灝f都係自已知, 又唔係絕症會死人, 又唔係外表有殘疾, 相對有其他嚴重病或手斷腳斷唔算咩大件事, 我最大影響都係無得搞野, 同埋返發心理難受, 自作自受, 無計

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-1-16 09:33 發表

我又真係唔知leep完冇左d肉會影響到第日流產既機會,,我下星期去睇婦科時問一問佢先。我係係診所睇,if要做leep跟呢個婦科去私家醫院到做。

我都好明既,如果我做錯野唔係真心去改,真係另一半一定會死心,,, 講真 ...
係到見到出左事既人, 佢地好後悔做左呢d錯事,重連累埋身邊愛你既人, 佢地都識知錯,會真心改過

至於我, 我知我唔可以原諒到佢, 我自問pok心pok命為個家為佢, 付出所有, 到頭來得到咁既結果. 佢要求我留低為左個家佢會改, 不果佢重比我睇到佢好自私, 樣樣都好保護自己 重怕我會點對付佢, 我諗都未諗過, 佢已經咁..........
而加只係見一步行一步, 我係怕下次check到有惡化, 我有事家人無人照顧, 所以分開又死唔分開我又好唔開心
dr都叫我放低唔好諗 都出左事 只好接受現實 唔好再諗咁多野 而加最緊要係保命
餋好身體

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-1-17 12:04 發表

係到見到出左事既人, 佢地好後悔做左呢d錯事,重連累埋身邊愛你既人, 佢地都識知錯,會真心改過

至於我, 我知我唔可以原諒到佢, 我自問pok心pok命為個家為佢, 付出所有, 到頭來得到咁既結果. 佢要求我留低為左個 ...
老實我自己都係做錯左,,都冇資格去講你老公既不是,,,因為真係發覺自己錯得好緊要。唉,時間冇得返轉頭,,都唔明仲乜自己咁自私,咁唔理人感受,,每次唸起個心都會那住那住。

你老公唔知錯既,,真係會令你好難去面對佢,,,

我地個子宮有事,,我而家都好擔心講真,有時會見成日都發炎,,又有dd痛,, 怕入面爛晒,,第時仔都冇得生,,, 自作孽,,要我先生陪我,,唉,,,

我都會唸,,,如果可以去第2個地方重新開始,,咁就好啦!!!

點都好啦,,我地都要而家理好自己既病先,,其他野唔好唸住,,,,唉

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2010-1-16 22:41 發表
做人真係好辛苦...
有病己經生不如死...
工作又不開心...

我地個個都係好辛苦先啦,起碼你而家身體個part搞好左先啦,,

有時做人要求唔好太高,,睇開d會開心好多!!!

做人幾十年好易過,,,唔好唸d唔好既野啦,,,,

各位~~活在當下~~開心享受每一天吧~~

唔中都中左,唯有積極面對~~

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。