推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 紫崇 於 2010-9-24 22:46 發表

熊貓大大, 我件事其實係8月15日, 見到條女唔煙唔酒, 就冇帶到中出=3=
而家好驚, 真係好驚, 最驚就中愛滋, 好regret中。

而家我睇始創Dr.Chan 睇淋同衣原 都睇左3千幾蚊啦, 而家都差唔多3個星期
但係仲係覺 ...
師兄你中招有無check過梅, 愛?   先唔洗咁擔心, 我啲個個都試過等既心情

引用:
原帖由 TTTT1 於 2010-9-24 22:48 發表

熊貓兄,我覺得你下次真係要問下dr,返發會由咩引致,盡量避免,照咁睇皰俾花仲難控制,因為睇過好多資料都係話每次番發,只會俾上一次輕,又無話要幾耐免疫力先可以控制到,彧者真係要試下其他方法,上網搵下料,另外想問下 ...
我無再搵果個人, 不過佢完全唔知自已有事, 我睇啲資料都係話越嚟壞少同埋輕, 醫生都講唔到啲咩, 都係果句, 好靠自已, 希望中皰啲師兄比啲意見

引用:
原帖由 熊貓 於 2010-9-24 23:03 發表

師兄你中招有無check過梅, 愛?   先唔洗咁擔心, 我啲個個都試過等既心情
check晒啦 5周, 麥事都冇。 但真係好難等到3個月, 好辛苦>3<

尋日去左何醫生度做冷凍. 陰毛位而家起起水泡好腫. 但賓周位無起水泡, 我想問係咪即係冷凍失敗?

引用:
原帖由 紫崇 於 2010-9-25 07:58 發表

check晒啦 5周, 麥事都冇。 但真係好難等到3個月, 好辛苦>3
放心啦, 個個兄弟姊妹都係咁捱過等既時期, 搵下其他事做, 分散下注意力, 你唔係皰已經唔煩, 我就真係..........唉

引用:
原帖由 hihohihohihohi 於 2010-9-25 13:24 發表
尋日去左何醫生度做冷凍. 陰毛位而家起起水泡好腫. 但賓周位無起水泡, 我想問係咪即係冷凍失敗?
遲早問題, 過兩日腫過豬蹄, 我腫左成個月.

引用:
原帖由 bebebaba1234 於 2010-9-25 14:33 發表

遲早問題, 過兩日腫過豬蹄, 我腫左成個月.
最緊要好番. 咁疤痕算唔算勁?

引用:
原帖由 hihohihohihohi 於 2010-9-25 15:11 發表

最緊要好番. 咁疤痕算唔算勁?
有少少色素係度, 唔留心睇都唔係好覺, 醫生話會退的, 又係遲早問題. 我做完都四個月了, 無翻發到.
學師兄話, 唔係大鑊野, 乜野都係時間問題.

引用:
原帖由 bebebaba1234 於 2010-9-25 15:21 發表

有少少色素係度, 唔留心睇都唔係好覺, 醫生話會退的, 又係遲早問題. 我做完都四個月了, 無翻發到.
學師兄話, 唔係大鑊野, 乜野都係時間問題.
恭喜巴打. 我都會正面咁去面對佢.

引用:
原帖由 紫崇 於 2010-9-24 22:46 發表

熊貓大大, 我件事其實係8月15日, 見到條女唔煙唔酒, 就冇帶到中出=3=
而家好驚, 真係好驚, 最驚就中愛滋, 好regret中。

而家我睇始創Dr.Chan 睇淋同衣原 都睇左3千幾蚊啦, 而家都差唔多3個星期
但係仲係覺 ...
性病呢家野真係無樣睇, 你係邊度識佢? 你叫佢去CHECK埋啦, 11月15日去驗一驗血.
3千幾蚊好似貴左D, 淨係食抗生素?

回復 11488# 的帖子

re:你既朋友有衣原體,咁如果傳俾佢個個係佢之前個ex bf,咁佢應該係受ex感染後,好有可能又傳左俾佢而家既bf, 你叫你朋友帶埋佢bf去睇啦
如果唔係,永遠都清唔到,加上呢d病唔理會影響到第時生唔到仔的,雙方都有影響, 我覺得睇返皮膚及性病科專科好d,,, 仲有呢樣野好似同照超聲波冇乜關係,,,佢一知就同左佢男朋友講喇

佢男朋友睇皮膚及性病科
佢睇婦科我諗都ok掛??
睇性病科好d?
個醫生同佢照超聲波係睇d衣原體有冇感染到子宮
btw 係咪真係會清架? 佢仲好擔心....
有冇過來人可以俾d意見??

引用:
原帖由 熊貓 於 2010-9-25 14:29 發表

放心啦, 個個兄弟姊妹都係咁捱過等既時期, 搵下其他事做, 分散下注意力, 你唔係皰已經唔煩, 我就真係..........唉
師兄, 請問疣第一次出黎會係幾耐架?
我自從8月15果次之後真係麥都驚=3=

係呢淋同衣原係唔係好難斷尾架?
我睇始創dr,chan 而家食緊第3個星期紅莓素了
但好似尿咀仲有液體流出黎 仲有尿急急既情況,
Dr.Ho 睇衣原會唔會好d?

引用:
原帖由 紫崇 於 2010-9-26 11:20 發表

師兄, 請問疣第一次出黎會係幾耐架?
我自從8月15果次之後真係麥都驚=3=

係呢淋同衣原係唔係好難斷尾架?
我睇始創dr,chan 而家食緊第3個星期紅莓素了
但好似尿咀仲有液體流出黎 仲有尿急急既情況,
Dr.Ho 睇 ...
疣無皰咁快發病, 不過睇啲師兄情況, 一般, 兩三個星期都會出, 不過醫生都講過疣可以潛伏多至10個月

引用:
原帖由 熊貓 於 2010-9-26 20:22 發表

疣無皰咁快發病, 不過睇啲師兄情況, 一般, 兩三個星期都會出, 不過醫生都講過疣可以潛伏多至10個月
我而家食緊始創Dr.Chan 開既 klacid 500mg 一日兩粒 , 已經第三個星期了,
但係尿咀仲有液體 , 仲有少少尿急 但冇之前咁嚴重。
唔知師兄有冇試過呢?  Dr.Chan要我食多一個星期 , 即total 一個月
, 如果都未清得晒我點算好?

今次真係變左驚弓之鳥 , 上星期又冇啦啦牙肉發炎
而家又驚愛滋 又驚醫唔好d衣原, 又驚無啦啦發d疣出黎

不過大大我仲有咩要驚?
8月15日事後 到而家 除左淋同衣原之後 暫時都未見有其他野,
係龜頭紅 同乾, 醫生就話係龜頭炎~ 咁我仲要驚到幾時呀?
我真係好累了, 訓又訓唔好~

引用:
原帖由 紫崇 於 2010-9-26 22:03 發表

我而家食緊始創Dr.Chan 開既 klacid 500mg 一日兩粒 , 已經第三個星期了,
但係尿咀仲有液體 , 仲有少少尿急 但冇之前咁嚴重。
唔知師兄有冇試過呢?  Dr.Chan要我食多一個星期 , 即total 一個月
, 如果都未清 ...
我地個個都經過90日既等......點樣調節自已既心態, 真係好靠自已, 有病就醫啦, 驚都無用, 愛無咁易中既, 放心啦

引用:
原帖由 bebebaba1234 於 2010-9-21 00:05 發表
所以我呢幾個月成日做運動, 個人仲充實左, 出一身汗乜都唔好諗.
同個中醫講話想增強下抵抗力, 應該佢識執既, 當飲涼茶調理一下都好啦.
睇西醫食得多D抗生素, 個人仲虛.
中醫係有幫助....不過要預長期食.....起碼幾個月囉.....中左花後,咩增強免疫能力的中藥,血燕,靈芝丸,冬蟲草,蜂膠,我日日都食,都食左個幾月,暫時仲未見到有咩特別效果,
so far醫好到而家個幾月都復發過一次...有一粒想再生....係生慢左點...過兩日又無左...就不知關不關d中藥事la.....不過我仲用緊3m.......
有都係看西醫吧.....快點又平點....中藥要食好耐的....條數都幾貴........

相關搜索目錄: 運動

有冇師兄中過淋呀? 冰個醫生好d?

引用:
原帖由 xotam 於 2010-9-26 22:56 發表 中醫係有幫助....不過要預長期食.....起碼幾個月囉.....中左花後,咩增強免疫能力的中藥,血燕,靈芝丸,冬蟲草,蜂膠,我日日都食,都食左個幾月,暫時仲未見到有咩特別效果,so far醫好到而家個幾月都復發過一次...有 ...
血燕,靈芝丸,冬蟲草,我覺得系病到好虛弱就有明顯功效!平常正常人,中藥或湯劑短時間調理和平衡返身體就得!長期吃補丸,當你停下來不吃,就會打回原形,老時要補得更厲害,因為你之前習慣了補充到110%精神能量生活!

D中醫師吾見議長期日日食2036野!

引用:
原帖由 bebebaba1234 於 2010-9-13 23:00 發表
我六月頭睇Dr. Lau, 因為包皮度出左D一點點, 佢話係花, 做左冷凍, 打後每兩個星期上佢度搽下藥水, 暫時都無翻發到 (三個多月了), 佢話一年唔出就可以話係好翻既. 聽師兄話Dr. Ho講, 半年唔出的話, 翻發機會已經少左好 ...
我個私家都係說半年,政府就話兩年.........因為就算表面無左,仲會殘餘有病毒在身體內.....你免疫能力低時佢就會又來過....但免疫系統最終會消滅所有病毒......幾耐就要看你的免疫能力......醫生都說不定的......半年,一年,兩年都係個數字來的.....預期驚....不如想下方法增強下免疫能力仲好...

引用:
原帖由 man002 於 2010-9-26 23:08 發表
血燕,靈芝丸,冬蟲草,我覺得系病到好虛弱就有明顯功效!平常正常人,中藥或湯劑短時間調理和平衡返身體就得!長期吃補丸,當你停下來不吃,就會打回原形,老時要補得更厲害,因為你之前習慣了補充到110%精神能量生活 ...
血燕,靈芝丸,都是性平的..不是補品和藥來的....兩種都起碼都要日日食....食足兩,三個月先會有顯注效果.....停不來時......身體都調理完了.....只要keep住正常生活...應該不會打回原形.....為了順利過左半年復發期.....我都會食足佢半年......
不過我都不建議成日飲中藥......

有冇師兄中過衣原? 我食左三個星期klacid 500mg 都未好,
尿咀仲有液體, 有冇大大可以比d意見我?
而家過左6周都未見疣, 但仲係好驚疣同愛滋 >3<

引用:
原帖由 紫崇 於 2010-9-27 00:04 發表
有冇師兄中過衣原? 我食左三個星期klacid 500mg 都未好,
尿咀仲有液體, 有冇大大可以比d意見我?
而家過左6周都未見疣, 但仲係好驚疣同愛滋 >3
你可以試下轉醫生呢, 睇下效果會唔會好D?
可以試下我果個既.

我個醫生話, 花, 驗血都驗唔到, 要靠肉眼睇架, 所以你見唔妥就即刻去睇.
A呢樣野, 學熊貓師兄話, 90日點都要去捱過佢. 我果90日就同自己講, 我D花都無翻發番,
如果中果樣野, 生到七彩啦, 唯有咁樣去說服自己等自己好過一D. 試下專注係其他事情,
放多D時間係工作度.

引用:
原帖由 hihohihohihohi 於 2010-9-25 22:54 發表

恭喜巴打. 我都會正面咁去面對佢.
大家都要加油啊, 唔好再去玩, 要生性.

引用:
原帖由 xotam 於 2010-9-26 23:11 發表

我個私家都係說半年,政府就話兩年.........因為就算表面無左,仲會殘餘有病毒在身體內.....你免疫能力低時佢就會又來過....但免疫系統最終會消滅所有病毒......幾耐就要看你的免疫能力......醫生都說不定的...... ...
做多D運動啦, 多菜少肉, 色戎.
講真, 果D 2036, 維他命, 我醫生就話無乜用, 因為平時飲食已經有晒營養啦喎.

相關搜索目錄: 飲食 運動

引用:
原帖由 bebebaba1234 於 2010-9-26 00:36 發表

性病呢家野真係無樣睇, 你係邊度識佢? 你叫佢去CHECK埋啦, 11月15日去驗一驗血.
3千幾蚊好似貴左D, 淨係食抗生素?
係丫 3千幾蚊剩係抗生素 同打左支針 佢剩診金 都$450
有冇個醫生平d呀?

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。