推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 紫崇 於 2010-12-18 01:09 發表
各位ching, 我岩岩睇完dr.ho, 驗尿結果= 大腸桿菌, 又要食多兩個星期藥, 真係頂......
C-hing - 怎樣驗尿的呀, 是頭段還是中段,幾個月前我驗到有葡萄球菌,食了抗生素後再驗便
沒有了,可是現在還覺得有症狀,你之前不是驗過再沒菌嗎?/為何又復發呢

引用:
原帖由 stanleysex 於 2010-12-18 00:33 發表
伙記兄唔好又係見一見走啦, 你既意見真係好有用架等你回覆呀
STANLEY兄,你試下pm 伙記兄,有消息再通知各位兄弟~~~    thx~~

引用:
原帖由 kksick 於 2010-12-18 11:00 發表

C-hing - 怎樣驗尿的呀, 是頭段還是中段,幾個月前我驗到有葡萄球菌,食了抗生素後再驗便
沒有了,可是現在還覺得有症狀,你之前不是驗過再沒菌嗎?/為何又復發呢
第一次驗係驗尿道炎濟到出黎果d白色 = 大腸桿菌
第二次驗係驗       精        出黎既  結果 = 金黃葡萄球
第三次驗係驗     番尿      出黎既  結果 =  大腸桿菌 未清~

我已pm一些舊兄弟了, 希望佢地睇到回覆下分享下啦

引用:
原帖由 紫崇 於 2010-12-19 10:15 發表

第一次驗係驗尿道炎濟到出黎果d白色 = 大腸桿菌
第二次驗係驗       精        出黎既  結果 = 金黃葡萄球
第三次驗係驗     番尿      出黎既  結果 =  大腸桿菌 未清~
C-hing 要有耐性的吃抗生素了, 你驗尿是驗頭段還是中段的呀, 我驗的是中段感覺上是不正確
唉!!!!

引用:
原帖由 kksick 於 2010-12-20 14:06 發表 C-hing 要有耐性的吃抗生素了, 你驗尿是驗頭段還是中段的呀, 我驗的是中段感覺上是不正確唉!!!!
應該最少兩個鐘以上無去呵尿,拿頭段尿液做樣本!

上次就7個鐘頭多尿液

引用:
原帖由 stanleysex 於 2010-12-19 16:21 發表
我已pm一些舊兄弟了, 希望佢地睇到回覆下分享下啦
你無事就好.
我都無事.
應該夠2年了.

各位師兄
本人中左花已經一年...之前係睇政府~~睇左2-3個月睇好左~~~9個月無事
但呢幾日~~好似返發咁.....請問如果睇dr. ho
1)每次收費大約幾多??
2)做冷凍有咩好處??冷凍會另外收費??
3)隔幾耐要覆診一次??覆診要幾錢呢??
4)會唔會有葯膏搽??3M??一支可以摸幾耐呢??搽完再覆診??
5)淨係搽葯膏會唔會好返??
6)每次睇証~~要預約??排隊等幾耐左右??
感謝感謝

引用:
原帖由 aaaa2002 於 2010-12-21 13:08 發表
各位師兄
本人中左花已經一年...之前係睇政府~~睇左2-3個月睇好左~~~9個月無事
1)每次收費大約幾多??
2)做冷凍有咩好處??冷凍會另外收費??
3)隔幾耐要覆診一次??覆診 ...
兄弟睇翻我前一兩頁或之前幾年既post都講過好多次藥水係無咩用, 只係for差唔多好翻時用最好都係冷凍夠深入同方便.
1)每次收費大約幾多??  HKD550.00-700 頭一次1200左右
2)做冷凍有咩好處??冷凍會另外收費?? 已包上面講左
3)隔幾耐要覆診一次??覆診要幾錢呢?? 一見到翻發, 之後每一個月左右檢查一次到好翻時
4)會唔會有葯膏搽??3M??一支可以摸幾耐呢??搽完再覆診?? 無用, 有時整損左攪到重擴散開去, 要醫生教先好用
5)淨係搽葯膏會唔會好返?? 我係依板快6年經驗睇一開始查會好既不出2人或以下, 印象中無

我都認同Stanley哥, 做冷凍真係比較徹底一點. 我係呢一個forum成半年, 未見過有師兄去政府搽藥水可以醫番好.
呢D錢唔好慳, 盞手尾長, 搵一個有醫德既醫生搞掂佢.

引用:
原帖由 man002 於 2010-12-20 20:35 發表

應該最少兩個鐘以上無去呵尿,拿頭段尿液做樣本!

上次就7個鐘頭多尿液
係用頭段D尿喎, 開始痾果時就拎個樽仔裝住佢, 一drop都唔好漏. 我都要忍成2個鐘先痾出來.

引用:
原帖由 bebebaba1234 於 2010-12-23 14:13 發表

係用頭段D尿喎, 開始痾果時就拎個樽仔裝住佢, 一drop都唔好漏. 我都要忍成2個鐘先痾出來.
那可慘了,我是年多前和數月前驗的,都是中段尿還沒有規定時間

引用:
原帖由 kksick 於 2010-12-23 16:15 發表

那可慘了,我是年多前和數月前驗的,都是中段尿還沒有規定時間
但其實前段+忍2小時, 都係想個結果再準確D啫, 如果你有事, 中段都會驗到出來架喎.

引用:
原帖由 stanleysex 於 2010-12-22 19:48 發表

兄弟睇翻我前一兩頁或之前幾年既post都講過好多次藥水係無咩用, 只係for差唔多好翻時用最好都係冷凍夠深入同方便.
但呢幾日~~好似返發咁.. ...
多謝師兄既解答

1)每次收費大約幾多??  HKD550.00-700 頭一次1200左右
2)做冷凍有咩好處??冷凍會另外收費?? 已包上面講左
每次覆診都需要做一次冷凍ma??
冷凍大約要做幾耐??一次為一個療程??定要做幾次先為一個療程??如果係隔幾耐左右做一次??
每次冷凍要做幾耐??5分鐘??10分鐘??

3)隔幾耐要覆診一次??覆診要幾錢呢?? 一見到翻發, 之後每一個月左右檢查一次到好翻時
做一次冷凍基本上就會好返~~~除非再翻發??

4)會唔會有葯膏搽??3M??一支可以摸幾耐呢??搽完再覆診?? 無用, 有時整損左攪到重擴散開去, 要醫生教先好用
5)淨係搽葯膏會唔會好返?? 我係依板快6年經驗睇一開始查會好既不出2人或以下, 印象中無

回復 11932# 的帖子

deleted~~~~~~~~~~

引用:
原帖由 bebebaba1234 於 2010-12-23 14:10 發表
我都認同Stanley哥, 做冷凍真係比較徹底一點. 我係呢一個forum成半年, 未見過有師兄去政府搽藥水可以醫番好.
呢D錢唔好慳, 盞手尾長, 搵一個有醫德既醫生搞掂佢.
係既~~~我都想盡快e返好~~~
政府要成日請半日假去睇~~睇足3個月

錢當然要使~~~都想了解多一d~~~有個心理準備作長期治療~~~
好難話睇一次就好返~~~
但睇返之前d post~~~有d師兄做冷凍都要睇一年先好~~~[唔知其它師兄平均要做幾多次呢~~可參考一下.....??]

引用:
原帖由 aaaa2002 於 2010-12-23 20:31 發表

多謝師兄既解答

但呢 ...
第一次通常都係冷凍整甩D花, 打後使唔使再凍就睇你仲有無甩剩既. 第二次覆診, 見甩剩一粒仔, 我醫生話, 唔好凍啦, 搽藥水後會甩架啦. 咁樣就甩晒, 打後3個月就每2-3星期比佢上去睇下個傷口, 小弟埋口埋得好慢, 可能醫生重手左. 而家大約做完7個月, 無乜野事.

冷凍大約做30秒左右. 零下百幾二百度, 做半粒鐘? JJ都凍甩埋啦, 哈哈.
我覺得無話乜野療程既, 見未甩晒咪繼續凍, 凍到甩晒為止. 如果3個月都無再出就叫穩定. 過一年都可以叫好番既.

我係度咁多個月, 見咁多師兄既經驗, 最麻煩係尿道口, 跟住就肛門.

小弟都係拋磚引玉, 望各師兄能多給意見.

在下新黎報到∼
想請教咁多位師兄如果生花係咪會係個個部位一直痕同好似俾針吉住既感覺架∼

引用:
原帖由 灰心 於 2010-12-23 22:21 發表
在下新黎報到∼
想請教咁多位師兄如果生花係咪會係個個部位一直痕同好似俾針吉住既感覺架∼
我無, 無痕無盛.

引用:
原帖由 bebebaba1234 於 2010-12-23 23:06 發表

我無, 無痕無盛.
多謝師兄解答
唉,,,
我而家都唔知自己中左咩,,,去睇醫生就叫我3個月後先好驗血
而家個心情真係好無助

引用:
原帖由 灰心 於 2010-12-23 23:26 發表

多謝師兄解答
唉,,,
我而家都唔知自己中左咩,,,去睇醫生就叫我3個月後先好驗血
而家個心情真係好無助
你見有乜野唔舒服? 有乜野明顯徵狀? 醫生話你乜野事?

呢度個個都捱過3個月架, 唔使太擔心.

引用:
原帖由 bebebaba1234 於 2010-12-23 23:31 發表

你見有乜野唔舒服? 有乜野明顯徵狀? 醫生話你乜野事?

呢度個個都捱過3個月架, 唔使太擔心.
個龜頭左邊近尿道口一直俾針吉住既感覺同痕...但係右邊就無咩野正係間唔中痕~同成日條周扯住咁痕痛
成日好似流d分泌咁既野出黎~但無紅無腫睇落正常~1個泌尿醫生就話我尿道炎∼1個就話我前列線炎.今日去埋社衛睇佢就正係驗我分泌∼
話就咁睇無細菌.話我有粒好似肉粒仔∼但佢話唔係花俾支藥膏我查.叫我3個禮拜返去睇...仲話驗血要等3個月後先驗得...係到睇好多師兄話社衛唔係咁好∼諗住呢幾日去去專科到睇∼但而家先3個禮拜多d∼未夠1個月唔知驗唔驗到呢=.=.成2年無玩過.係我最近玩完開始第2日就開始咁喇∼所以就覺得好似中左唔知咩~都係自己羅黎衰

引用:
原帖由 灰心 於 2010-12-24 00:05 發表

個龜頭左邊近尿道口一直俾針吉住既感覺同痕...但係右邊就無咩野正係間唔中痕~同成日條周扯住咁痕痛
成日好似流d分泌咁既野出黎~但無紅無腫睇落正常~1個泌尿醫生就話我尿道炎∼1個就話我前列線炎.今日去埋社衛睇 ...
社會衛生科....好求其下喎....
咁你既泌尿科醫生有無比藥你食? 炎証其實好易醫架喎, 食抗生素都搞得掂.

驗血, 你驚的話, 可以去驗下先既, 3個月係最準, 但45日都初步可以知道有無中招架啦. 你可以去D唔費錢既地方驗. 再者, 你而家流緊D分泌, 可以CHECK下係唔係淋/非淋, 因為包埋驗.

師兄, 你去玩有無帶套啊?

引用:
原帖由 灰心 於 2010-12-23 22:21 發表 在下新黎報到∼想請教咁多位師兄如果生花係咪會係個個部位一直痕同好似俾針吉住既感覺架∼
這個感覺,我上次有過,果此系系j頸頭下邊出雞冠頭,真系針吉那樣痛痛地,不過一般一,兩個星期都見到出了粒野,一個月內成雞冠頭,

如果你無出現這現象就吾會系!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。