推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

師兄我想問下點解睇政府唔得呢...我前幾日都去在政府個度睇呀...不過政府就唔比藥食..我之後就去在d私家診所睇..食在d藥感覺好在d..不過都要睇多次先得
引用:
原帖由 maksim169 於 2011-8-9 09:06 發表 新朋友, 定D來先1) 真係中左一定要分開洗2) 你粒野見痛,可能只係一般毛囊炎 ,即生暗倉咁上下 近來又咁熱 男仔又大汗3) 如果係真係中招既話你都係等醫生去決定再開比你比較好4) 真係想多D了解 ,你可以從呢 ...

引用:
原帖由 dennieshiu 於 2011-8-9 20:37 發表 師兄我想問下點解睇政府唔得呢...我前幾日都去在政府個度睇呀...不過政府就唔比藥食..我之後就去在d私家診所睇..食在d藥感覺好在d..不過都要睇多次先得
面皮薄既人唔好去呀棧自己難受(我都係呢d人) ,side幾舊睇私家買個安心好過呢個post之前d師兄都有分享講正苦check 野拿西到爆 ..del

我明日都要去睇多次醫生食在之前d藥感覺好在d但是尿道揀和蛋蛋都有點痛痛地還有好似 熱熱地攪到我下身都有點熱..我之前話有膀光位有粒野政府和私家醫生都話係d蒼黎呀不是性病個d野..政府比在枝藥膏我用..用在幾日都無在粒野啦...

引用:
原帖由 omg1157 於 2011-8-9 04:19 發表
hello everyone,我想大家幫一幫我,thanks
小第今年17歲,男仔一名,之前無卜過野,直至我係上年8月,11月同埋今年3月總共3次去左叫雞,我到依家都記得嗰3條女個名:s,我3次無論吹嗰陣時定係卜野嗰陣時我 ...
叫雞都要幾百蚊啦,拿一千幾百去睇下啦。點都要問個明白

引用:
原帖由 coffeeboy 於 2011-8-9 09:43 發表

恭喜帥兄! 我仲有一個星期先驗得, 希望冇事啦
係咪好返晒拿?

引用:
原帖由 dennieshiu 於 2011-8-9 22:48 發表
我明日都要去睇多次醫生食在之前d藥感覺好在d但是尿道揀和蛋蛋都有點痛痛地還有好似 熱熱地攪到我下身都有點熱..我之前話有膀光位有粒野政府和私家醫生都話係d蒼黎呀不是性病個d野..政府比在枝藥膏我用..用在幾日都無 ...
發炎係好耐先好,我都食左食個月,慢慢黎啦

今日去左睇Dr. Au,一來Dr Ho 放假二來睇左成個月都想要多個醫療意見。

Dr Au一樣好好耐性,我把我成個病歷講晒佢知,連我食過咩約都睇埋。然後佢同我做檢查。

由於我唔能夠講清我小便和分泌驗左d咩菌,只知驗唔到有事。佢睇完我食d約覺得我可能係支原體,因為佢話驗支原體除非係special order,否則一般的test係唔會驗的,而Dr Au都話我食開隻 ciprofloxacin 對支原體一般,會清唔晒,所以可能係因為咁食左三、四個星期都唔好。加上另外食的兩隻消炎藥,佢覺得對我個case 幫助不大。佢解說完就只係開左一隻抗生素比我食7日(doxycycline),佢一樣都係話我個case 唔嚴重,食7日藥就會好。佢唔比咁多藥我食係因為佢主張對証下藥。

而家食緊第一日,睇完再update 大家。不過覺得大家如果有人睇左好耐都唔好,真係可以找多個醫生,Dr Ho 份人真係幾好,只係多人睇會趕忙,都係叫我食藥,又無話叫我要驗d咩咁(驗分泌同小便都係我第4日再去找佢主動提出)

Dr Au 好清楚同我講d藥的分別同唔同用途。最後,Dr 都叫我唔值得再去玩,當然我完全同意啦,都話打死都唔會再去!

(由於內疚,我唔敢話我係佢的長期讀者,我覺得間接影衰左佢....)

引用:
原帖由 maksim169 於 2011-8-9 21:08 發表

面皮薄既人唔好去呀棧自己難受(我都係呢d人) ,side幾舊睇私家買個安心好過
呢個post之前d師兄都有分享講正苦check 野拿西到爆 ,更有偏門消息指會keep紀錄............
唉..我無$ar..want to find a job to do now..
oh no..我仲諗住星期四/星期6 go to see 正苦doctor=.=...because today im busy-.-so我無see doctor today..will there's a problem if i dont go to see doctor?...........

不值得再在這裡講經歷

這網的人,無膽、無知,最重要無禮貌!

引用:
原帖由 omg1157 於 2011-8-10 00:00 發表 唉..我無$ar..want to find a job to do now..oh no..我仲諗住星期四/星期6 go to see 正苦doctor=.=...because today im busy-.-so我無see doctor today..will there's a problem if i dont go to see doctor?. ...
政府都唔係話一定唔好,都有人睇左係話ok ,我都有朋友去驗過血,(最小唔駛錢先)
師兄如果真係咁唔放心就快d去睇睇啦 ,不過照你描述既情況的確唔多似有事 ,
anyway睇完 夜晚得覺訓下都好值得既
加油 支持你

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-8-9 23:58 發表 今日去左睇Dr. Au,一來Dr Ho 放假二來睇左成個月都想要多個醫療意見。Dr Au一樣好好耐性,我把我成個病歷講晒佢知,連我食過咩約都睇埋。然後佢同我做檢查。由於我唔能夠講清我小便和分泌驗左d咩菌,只知驗 ...
好醫生, 醫生講幾句真係好過我地自己上網找資料睇半日
放心啦師兄, 跟住醫生指示去食藥 ,一定好快可以康復架喇

引用:
原帖由 maksim169 於 2011-8-10 14:28 發表

好醫生, 醫生講幾句真係好過我地自己上網找資料睇半日
放心啦師兄, 跟住醫生指示去食藥 ,一定好快可以康復架喇
多謝你,如果我好得返一定會上黎同大家報喜

引用:
原帖由 maksim169 於 2011-8-9 21:08 發表

面皮薄既人唔好去呀棧自己難受(我都係呢d人) ,side幾舊睇私家買個安心好過
呢個post之前d師兄都有分享講正苦check 野拿西到爆 ,更有偏門消息指會keep紀錄............
keep乜野紀綠?

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-8-9 23:58 發表
今日去左睇Dr. Au,一來Dr Ho 放假二來睇左成個月都想要多個醫療意見。

Dr Au一樣好好耐性,我把我成個病歷講晒佢知,連我食過咩約都睇埋。然後佢同我做檢查。

由於我唔能夠講清我小便和分泌驗左d咩菌,只知驗 ...
doxycycline, 我醫生都有開過比我, 不過係醫我D暗瘡, 之前冷凍完傷口發炎都有開過呢隻藥. 但仲有一隻抗生素仲勁過呢一隻, 叫roxithromycin 150mg.

相關搜索目錄: 暗瘡

引用:
原帖由 omg1157 於 2011-8-10 00:00 發表

唉..我無$ar..want to find a job to do now..
oh no..我仲諗住星期四/星期6 go to see 正苦doctor=.=...because today im busy-.-so我無see doctor today..will there's a problem if i dont go to see doctor?. ...
You situation will deteriorate and more difficult to cure!

引用:
原帖由 bebebaba1234 於 2011-8-11 00:11 發表 doxycycline, 我醫生都有開過比我, 不過係醫我D暗瘡, 之前冷凍完傷口發炎都有開過呢隻藥. 但仲有一隻抗生素仲勁過呢一隻, 叫roxithromycin 150mg.
呢隻勁野 ,重有一隻都好勁 &比較貴 叫咩 阿奇霉素 Azithromycin

我細個都食好多果隻四環素去控制暗倉

引用:
原帖由 bebebaba1234 於 2011-8-11 00:08 發表 keep乜野紀綠?
偏門消息 ,聽左就算 ,
anyway 新朋友最緊要病向淺中醫 姐

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-8-9 23:40 發表

叫雞都要幾百蚊啦,拿一千幾百去睇下啦。點都要問個明白
澳門打令2套票要成1500蚊架

引用:
原帖由 bebebaba1234 於 2011-8-11 00:11 發表

doxycycline, 我醫生都有開過比我, 不過係醫我D暗瘡, 之前冷凍完傷口發炎都有開過呢隻藥. 但仲有一隻抗生素仲勁過呢一隻, 叫roxithromycin 150mg.
呢隻我食左已經好多side effect,頭痛和想嘔,但不能否認呢一隻藥對我的病情進展 (食左兩日) 絕對好過我之前係Dr. Ho 食左4個星期藥。

照咁睇我中支原體的機會真係好大,而之前隻藥係殺唔死支原體,所以食極都唔好。 而家我好有信心食埋黎緊5日藥就會好返。

而小完便已經唔痛,大脾內側的痛減輕了很多,缸門都無成日痕,睇黎d菌真係減小緊.......

早知食嗤藥就唔使白食左4個星期抗生素........當然,最怪都我係為左一時之快,苦左兩個月.......

引用:
原帖由 bebebaba1234 於 2011-8-11 11:45 發表

澳門打令2套票要成1500蚊架
唔再理呢d野啦,我決定以後做電車佬係屋企打飛機睇AV算......死都唔會再上當

今次好彩,下次未必

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-8-11 20:24 發表

唔再理呢d野啦,我決定以後做電車佬係屋企打飛機睇AV算......死都唔會再上當

今次好彩,下次未必
識咁諗就啱啦

引用:
原帖由 garamon 於 2011-8-10 11:57 發表
這網的人,無膽、無知,最重要無禮貌!
唔好咁啦, 師兄.

引用:
原帖由 bebebaba1234 於 2011-8-11 20:51 發表

唔好咁啦, 師兄.
baba兄~~想問多聲~~~珍珠疹係唔係在包皮內生ar????好似d酒米咁~~~又唔痕唔痛???

今日情況又差返小小,(尋晚一點半訓加上食左杯雪糕,中午食左d煙三文魚)......唔知關唔關事

引用:
原帖由 freedomx2345 於 2011-8-12 18:12 發表

baba兄~~想問多聲~~~珍珠疹係唔係在包皮內生ar????好似d酒米咁~~~又唔痕唔痛???
你既描述似係花. 珍珠疹生係龜頭邊緣架喎. 你去睇醫生先啦, 唔好自己嚇自己.

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。