推介:| 懷孕輻射 | 頭暈輻射 | 失眠輻射 | 頭疼輻射 | 腦腫瘤輻射 | 記憶障礙輻射 | 耳損傷輻射 | 抑鬱輻射 | Celine Bags | 嬰兒用品 | Loewe Bag |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 man002 於 2010-6-10 09:25 發表

我覺得你都系這兩日快去私家睇,尿道裡愈生愈入重麻煩,之前有人都系用冷凍治療屎道的花,因為無表皮個塊皮,做完更痛,更易發炎,聽聞要做幾次冷凍!
我自己普通損了尿度,都攪幾星期!

另外用藥水慢慢小小拿 ...
謝謝你的知料,我都怕尿道裡愈生愈入,
我想我星期一去看Dr Ho,
因為工作關系,我星期五六日都要留係大陸廠做野,
唉.........工作......健康............

~其實到底花有幾多個樣呢?

引用:
原帖由 jmsoile 於 2010-6-11 01:31 發表

謝謝你的知料,我都怕尿道裡愈生愈入,
我想我星期一去看Dr Ho,
因為工作關系,我星期五六日都要留係大陸廠做野,
唉.........工作......健康............
係啊,,生入尿道口有排搞,個d位,,所以你拿拿林星期一好去睇啦~ 請假都要去睇!!!

引用:
原帖由 neoguy5555 於 2010-6-11 10:16 發表
~其實到底花有幾多個樣呢?
你上yahoo打疣之後search 圖片就會出左好多出黎!! 睇完好驚!!! 因為部份都會比較誇張!

回復 10921# 的帖子

多謝回覆,只是不好意思直接到化驗所說明要驗的項目

引用:
原帖由 jmsoile 於 2010-6-11 01:28 發表

有 免費機構做15分鐘既快速針手指test (驗愛滋
謝謝Ching回覆,其實早已驗過,但在一些醫生網回答病友問題說,標準是90日驗一次 180日再驗一次,所以心中惶恐,想再驗一次,回老的醫生驗,是會用以前的化驗所,想試一下新的, 直接到化驗所驗,价可平些,但不知怎開口,
PM是發短信嗎??我不懂,不好意思,謝謝

引用:
原帖由 kksick 於 2010-6-11 10:59 發表

謝謝Ching回覆,其實早已驗過,但在一些醫生網回答病友問題說,標準是90日驗一次 180日再驗一次,所以心中惶恐,想再驗一次,回老的醫生驗,是會用以前的化驗所,想試一下新的, 直接到化驗所驗,价可平些,但不知怎開口,
...
其實90天去已經係check到冇就冇,唔係人地都唔駛定90天為空窗期啦,唔好自己嚇自己,,, 如果要90天先check到,咁人地定咁既日子出黎咪世界大亂
最緊要係你有高危及不安全性行為後,,,起計既 90天為準!!! 知唔知!!!
有乜唔好意思開口,, 如果係要唔好意思,, 就唔會有今日啦,,,, 大家情況都係一樣!!! 怕羞咪去政府到check又唔駛洗,,15分鐘都知道結果~~~ 不過要提早book!

CHING
想問下dr ho介紹個位dr wong你太太睇左未
ok嗎

我都book左佢, 佢好full

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-6-11 14:56 發表

其實90天去已經係check到冇就冇,唔係人地都唔駛定90天為空窗期啦,唔好自己嚇自己,,, 如果要90天先check到,咁人地定咁既日子出黎咪世界大亂
最緊要係你有高危及不安全性行為後,,,起計既 90天為準!!! 知唔知!!!
...
我果次兩個幾月, 未到90日, 政府個醫生都話已經驗得出, 所以我果次都驗左

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-6-11 14:56 發表

...
Candy, 謝謝你提供資料,我已看了這個Forum7個月了,祗是沒決心註冊,我第一次驗已過了110天,原則上中的機會極微,但一有甚麽症狀出現,如紅疹又懐疑起來,希望各位不要像我

引用:
原帖由 熊貓 於 2010-6-13 20:31 發表

我果次兩個幾月, 未到90日, 政府個醫生都話已經驗得出, 所以我果次都驗左
謝謝,一些醫生說60多天便可以驗,但私家提義90天後才驗

引用:
原帖由 stanleysex 於 2010-6-9 23:30 發表

mylifeisgrey & jmsoile唔洗唔開心, 你地比我好, 我係舊板頭一頁既人, 所以我試左5年同之前唔同依家, 你地可以睇岩醫生同方法, 比我更快知道點處理, 我開頭都係用藥水, 但係緊記藥水能力有限, 好既醫生好小用藥水 ...
Stanley兄, 你近排點呀?
我就好似有半年冇番發, 唔知點解有個感覺今次應該真係好番...

但講起黎我都覺得有d奇怪, 上年年頭我一發現有果陣就即刻戒煙戒酒, 又早訓, 點知就愈出愈多, 到上年年尾我因為成日要上大陸, 基本上一上大陸我就好難戒煙, 所以都豁左出去了, 至而家我都好似以前咁食番煙, 又夜訓, 但就冇再出, 所以我懷疑上年係咁出係因為突然改變身體狀況引起 (雖然呢個可能只係我既無知推理)..

不過anyway, 我相信呢個病真係可以醫好, 起碼我女朋友已經有一年半冇番發, 所以大家都唔好放棄!!

引用:
原帖由 bad-man 於 2010-6-14 12:05 發表

我就好似有半年冇番發, 唔知點解有個感覺今次應該真係好番...

但講起黎我都覺得有d奇怪, 上年年頭我一發現有果陣就即刻戒煙戒酒, 又早訓, 點知就愈出愈多, 到上年年尾我因為成日要上大 ...
師兄, 繼續努力, 咁你同你女友出事後仲有無行埋?

引用:
原帖由 bad-man 於 2010-6-14 04:05 發表

但講起黎我都覺得有d奇怪, 上年年頭我一發現有果陣就即刻戒煙戒酒, 又早訓, 點知就愈出愈多, 到上年年尾我因為成日要上大 ...
bad-man兄係呀, 當好翻後就真係無咩所謂, 而生既時候就千其唔好食, 真係要到3-4個月確定無出時先去食煙都好dd, 唔係就差好遠, 我都試過你講既情況, 但係唔得, 所以基本上我係唔食唔飲, 而家就好翻大約4個月左右啦

早幾日去左dr.ho 到做冷凍~真的比傳聞中細心~~講解得好長細~
真係物有所直~
但又發現左2粒新疣~有d唔開心~岩岩發出黎!!但冷凍真係好有效以見細粒左好多了,希望唔好再出了~
俾左d藥膏我搽~寫住7日~但我feel 7日用唔曬~可唔可以斷續用ga呢.~有冇ching都用過??

引用:
原帖由 sun0071983 於 2010-6-19 14:08 發表
早幾日去左dr.ho 到做冷凍~真的比傳聞中細心~~講解得好長細~
真係物有所直~
但又發現左2粒新疣~有d唔開心~岩岩發出黎!!但冷凍真係好有效以見細粒左好多了,希望唔好再出了~
俾左d藥膏我搽~寫住7日~但我feel 7日用唔 ...
當然可以啦, 另外係t字定s字頭架隻藥

引用:
原帖由 sun0071983 於 2010-6-19 22:08 發表 早幾日去左dr.ho 到做冷凍~真的比傳聞中細心~~講解得好長細~真係物有所直~但又發現左2粒新疣~有d唔開心~岩岩發出黎!!但冷凍真係好有效以見細粒左好多了,希望唔好再出了~俾左d藥膏我搽~寫住7日~但我feel 7日用唔 ...
我第一次搽兩三日就無搽,第二次覆診冷凍,直情無搽過,你無紅,無勿血水爛肉其實搽吾搽都得!自己會好返!
點樣,藥都系毒來,佢都寫住薄薄搽小小,用七日,有些藥例如類固x皮膚吸收傷腎!

UPDATE

我上兩次, 即係第三次去睇醫生, 佢覺得食著藥都返發皰疹情況唔正常, 所以懷疑我係其他皮膚病, 之後開左新既藥同藥膏比我, 頭兩日食左都係差唔多, 不過之後有成2, 3個星期唔多覺有問題, 但上兩個星期又有少少起, 咁咪再去醫生睇下, 順便想叫佢幫我抽樣本驗多次究竟係咩事, 不過醫生話佢覺得無必要, 第一佢根據之前既情況, 佢話應該唔係皰疹, 因為無理由食著藥一齯狨陶ㄤL, 第二個理由係我個袋一直都係似皮膚輕微龜裂同埋有一少少撻既結瞧, 從來唔見有水泡, 所以醫生話該唔係皰疹, 我最近去醫生睇果時個袋都係乾爽, 無水泡, 所以想抽都抽唔到咩驗, 咁醫生又開多次上一次既皮膚藥同比大支躞躉I我, 依家藥就食完, 我都係見有異樣先亂躉I, 個醫生都話如果真係想驗多次, 就叫我有水泡先去, 依家我既情況無之前咁大範圍, 都係少少一撻仔同埋少少損左, 係煩, 暫時觀察下先, 因為醫生話係皰疹一定會有水泡, 就好似我第一次係毛髮到見到水泡, 想問中皰疹既師兄你返發果陣係咪都有水泡 ?

引用:
原帖由 熊貓 於 2010-6-20 21:59 發表
我上兩次, 即係第三次去睇醫生, 佢覺得食著藥都返發皰疹情況唔正常, 所以懷疑我係其他皮膚病, 之後開左新既藥同藥膏比我, 頭兩日食左都係差唔多, 不過之後有成2, 3個星期唔多覺有問題, 但上兩個星期又有少少起, 咁咪 ...
咁咪即係情況好左?

引用:
原帖由 stanleysex 於 2010-6-18 10:31 發表

bad-man兄係呀, 當好翻後就真係無咩所謂, 而生既時候就千其唔好食, 真係要到3-4個月確定無出時先去食煙都好dd, 唔係就差好遠, 我都試過你講既情況, 但係唔得, 所以基本上我係唔食唔飲, 而家就好翻大約4個月左右啦 ...
4個月過多陣好快又半年

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2010-6-21 00:45 發表

咁咪即係情況好左?
雖然仲有少少事, 不過比之前好左好多, 唯有繼續觀察, 所以想知其他中皰既師兄, 你地返發係咪一定有明顯水泡 ?

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-6-11 08:11 發表
CHING
想問下dr ho介紹個位dr wong你太太睇左未
ok嗎

我都book左佢, 佢好full
但係dr ho介紹比我既女醫生dr ko唔係dr wong

Everybody add oil~~~
Don't give up~~~

引用:
原帖由 stanleysex 於 2010-6-21 20:22 發表

但係dr ho介紹比我既女醫生dr ko唔係dr wong

佢介紹左同一層既dr wong比我
我都唔想睇男人醫生, 唔太好意思
dr ko睇左未 得唔得?

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。