推介:| Web Hosting | Cloud Server | Server Hosting | Server Colocation | Responsive Web design | Bob嫂Ur pnt瘦身三寶 | Email Hosting Service | English course |

發新話題

第一次中招(新版開始)

驗梅同疱診要幾耐驗先準? 我係day14食緊抗生素既時候驗會唔會唔準?

引用:
原帖由 coffeeboy 於 2011-7-27 11:13 發表
驗梅同疱診要幾耐驗先準? 我係day14食緊抗生素既時候驗會唔會唔準?
我之前問左好多人.....抗生素唔會影響test結果............

引用:
原帖由 freedomx2345 於 2011-7-27 11:40 發表

我之前問左好多人.....抗生素唔會影響test結果............
咁兩星期夠唔夠準(唔計A)? 定要再驗?

終於出左驗精報告, Dr. Ho 話冇性病菌, 但有其他菌所以發炎, 同我一個月前睇普通科結果一樣, 個炎隔一個月就反發, 係咪要轉睇秘尿科呢?

而家等過空窗期驗埋A, 就可以暫時安心, 雖然doctor話中大鑊野機會唔大, 不過好驚中花, 衰在花係冇得驗

引用:
原帖由 coffeeboy 於 2011-7-27 13:29 發表
終於出左驗精報告, Dr. Ho 話冇性病菌, 但有其他菌所以發炎, 同我一個月前睇普通科結果一樣, 個炎隔一個月就反發, 係咪要轉睇秘尿科呢?

而家等過空窗期驗埋A, 就可以暫時安心, 雖然doctor話中大鑊野機會唔大, 不過 ...
有d人話梅毒無空槍期.....有d話有........我諗你2星期應該都ok.............
我見d ching講......花好似一粒粒........好明顯見到......

大家好! 我係新黎既女仔, 我今年好唔好彩證實左有花,唔開心左幾個月, 但人總要向前行, 要面對個病,而家D花已經處理好, 三個月黎都冇返發, 但就有好多問題要面對, 想問下大家1. 個病幾耐唔返發先叫好返?
2. 自身既免疫力係唔係只可以阻止佢唔再返發? 但D病毒永遠會係我D皮膚到,永遠都消滅唔到?
3. 我好返後,係唔係永遠都有傳染性? 唔用套就會傳染比將來個老公?
4. 如果我冇再返發,幾年後想生BB,係唔係一樣有機會傳比個BB?
5. 我需唔需要定期去醫生到檢查, 睇下有冇D我自己睇唔到既花?
6. 到老左,D免疫力差左,會唔會成日返發架?

我睇過D post,但睇完晒都好亂,希望大家唔好厭我煩同無知, 我真係好想打抵個病, 同埋計劃一下將來, 謝謝!

引用:
原帖由 reborngirl 於 2011-7-27 16:04 發表
大家好! 我係新黎既女仔, 我今年好唔好彩證實左有花,唔開心左幾個月, 但人總要向前行, 要面對個病,而家D花已經處理好, 三個月黎都冇返發, 但就有好多問題要面對, 想問下大家1. 個病幾耐唔返發先叫好返?
2. 自身既免 ...
有個c姐話食奇異果好好~~~~~~

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-7-26 21:17 發表 C hing 點樣中招嫁?我而家都好驚中其他野
應該是囗交

引用:
原帖由 freedomx2345 於 2011-7-27 14:19 發表 有d人話梅毒無空槍期.....有d話有........我諗你2星期應該都ok.............我見d ching講......花好似一粒粒........好明顯見到......
我個人經驗, 梅毒絕對有空窗期, 特別做快速測試
這是實實在在發生在我身上的
心之谷又見到你, 你都好擔心wo

引用:
原帖由 freedomx2345 於 2011-7-27 11:40 發表 我之前問左好多人.....抗生素唔會影響test結果............
食抗生素可能無意醫好梅毒而不自知, 但抗體回落需要很長時間, 詳細驗血可驗出有過梅毒

打完兩之針6小時後, 紅疹發晒出來.

引用:
原帖由 coffeeboy 於 2011-7-27 13:29 發表

而家等過空窗期驗埋A, 就可以暫時安心, 雖然doctor話中大鑊野機會唔大, 不過 ...
你同我情況差唔多,我未驚中大獲野住,但呢獲野可唔可以快d好~~~~...........

引用:
原帖由 coffeeboy 於 2011-7-27 09:59 發表

好似個個病d病徵都好似咁, 唉……..都唔知咩事, 藥又冇得食, 唯有等報告, 等過空窗期. 而家只係知d精一粒粒, 上網睇係前列腺有事而引至精液不化, 會影響生育. 有冇師兄試過? 人地話抗生素好難入到前列腺所以好難 ...
我都係d精一粒粒,今次PK啦,黎緊8月頭仲要約左做body check 準備生仔,快d好啦~~!!

相關搜索目錄: Body check

引用:
原帖由 sunbayyan 於 2011-7-27 19:58 發表

我是抽血去化驗, 唔知同快速測試有咩唔同

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-7-27 22:46 發表

我都係d精一粒粒,今次PK啦,黎緊8月頭仲要約左做body check 準備生仔,快d好啦~~!!
搵個借口推遲d個body check同生仔計劃,
d人話 精液不化係因為前烈線炎, 醫好前烈線炎d精就會好, 不過好似好多人都係醫好多年都唔好.....

Dr. Ho 話佢放假, 開左兩星期抗生素叫我自己上去拎, 食完都唔知仲睇唔睇Dr. Ho好, 前烈線炎又好似唔係性病果科

引用:
原帖由 sunbayyan 於 2011-7-27 19:58 發表

係ar.......我8週個時係dr ho做hiv test....佢話我無野la.....唔洗再驗.......但係到今日我都未過空槍期.....唔多唔少仲係有d擔心..........

原來我今日已經91日................

引用:
原帖由 freedomx2345 於 2011-7-28 11:25 發表

係ar.......我8週個時係dr ho做hiv test....佢話我無野la.....唔洗再驗.......但係到今日我都未過空槍期.....唔多唔少仲係有d擔心..........
我係8 week既時候想驗, dr ho叫我唔好驗住, 等多一個月, 仲有20日, 好難捱

Hahaha...又多個師兄可以走咯
我打算第七,八週去恙和驗多次
姐係等多廿日
引用:
原帖由 freedomx2345 於 2011-7-28 12:44 發表 原來我今日已經91日................

引用:
原帖由 goldenproof 於 2011-7-28 16:18 發表
Hahaha...又多個師兄可以走咯
我打算第七,八週去恙和驗多次
姐係等多廿日  
數錯左.....係過左12週.........未夠90日............. = =" 應該係86日........

起碼過左十二週啦
其實呢段時間我都睇左好多關於空窗期嘅資料,或者你大概都知一樣野,就係冇乜平常人起六至八週後結果由陰變陽
或者第四代四週有結果係得到唔少專家推崇,為基本排除(但我寧願保守多一兩個禮拜)
所以我好想快到第八週
宜加先過左五週,心理重未好穩定,長期周身痛同咽喉炎,即使三十日陰性結果仍然好神經質
引用:
原帖由 freedomx2345 於 2011-7-28 16:21 發表 數錯左.....係過左12週.........未夠90日............. = =" 應該係86日........

引用:
原帖由 coffeeboy 於 2011-7-28 10:20 發表

搵個借口推遲d個body check同生仔計劃,
d人話 精液不化係因為前烈線炎, 醫好前烈線炎d精就會好, 不過好似好多人都係醫好多年都唔好.....

Dr. Ho 話佢放假, 開左兩星期抗生素叫我自己上去拎, 食完都唔知仲睇 ...
你呢幾日有無好返d?

我而家食到第5日 (14日) 我諗係體質差加上返工d褲太緊同埋成日坐壓住,呢幾日改善不大,黎幾放兩日假會訓多d同去跑步,睇下點.......

Dr Ho 話抗生素一般係後期好得快d.....開頭無咁明顯,我諗我同你一樣d菌走左去其它地方,要慢慢好

我仲有一個星期,一定要好返呀~

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-7-29 22:20 發表

你呢幾日有無好返d?

我而家食到第5日 (14日) 我諗係體質差加上返工d褲太緊同埋成日坐壓住,呢幾日改善不大,黎幾放兩日假會訓多d同去跑步,睇下點.......

Dr Ho 話抗生素一般係後期好得快d.....開頭無咁明 ...
兩個月前食左兩個星期抗生素, 之後尿液常規測試話冇發炎, 好番唔洗再食抗生素, 點知隔左一個月又番發, 唉…….都唔知點先係真正清晒d菌, 呢幾日仲要作感冒, 未過空窗期真係少少事都超驚

引用:
原帖由 coffeeboy 於 2011-7-30 10:42 發表

兩個月前食左兩個星期抗生素, 之後尿液常規測試話冇發炎, 好番唔洗再食抗生素, 點知隔左一個月又番發, 唉…….都唔知點先係真正清晒d菌, 呢幾日仲要作感冒, 未過空窗期真係少少事都超驚
不過你剛剛開始食新約,希望你快d好,我食緊第6日,今朝又忽然差左小小,小便完拿拿地......

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。